CEEA CE FACI IN SECRET, ARATA CINE ESTI CU ADEVARAT!

CEEA CE FACI IN SECRET,

ARATA CINE ESTI CU ADEVARAT!

Alhamdulillah wa salaatu wa salaamu ala Rasulillah!

Cine sunt cei care vor veni in Ziua Invierii cu fapte  bune cat muntii, dar pe care Allah le va transforma in țărână risipită?

Ibn Maajah (4245) a relatat de la Thawbaan (RA) ca Profetul (sall Allahu aleihi wa sallam) a spus:”Stiu oameni din Ummah mea care vor veni in Ziua Judecatii cu fapte bune cat muntii Tihaamah, dar Allah le va face ca țărâna risipită.

Thawbaan a spus:”O, Mesager al lui Allah, descrie-i pentru noi si spune-ne mai multe, ca sa nu devenim dintre ei fara sa stim.” El (saws) a spus:”Ei sunt fratii vostri si din rasa voastra, închinându-se (facand fapte de adorare) noaptea asa cum faceti voi, dar ei vor fi oameni care, atunci cand sunt singuri, incalca limitele sacre ale lui Allah.”

Acesta este un hadith saheeh; clasat astfel de al-Buwaysari in Misbaah al-Zujaajah (4/246) si al-Albaani in al-Saheehah.

Ibn Hajar al-Haythami (rh) in al-Zawaajir (3/49)  referitor la cei care pretind ca sunt drepti in exterior si incalca limitele sacre, chiar comițând pacate minore cand sunt singuri, este privit ca ceva major, si a citat acest hadith ca dovada, si a spus:”Cel al carui obicei este sa faca spectacol din a fi bun si ascunde lucrurile rele, cauzeaza mai mult rau si ratacire Musulmanilor, deoarece nu are nicio pietate si nicio frica de Allah.”

Asa ca, mare grija la faptele pe care le faceti atunci cand sunteti singuri, pentru ca acelea definesc adevarata personalitate. Atunci esti ‘tu’ cu adevarat! In acest sens, va rog sa urmariti videoclipul de la sfarsitul acestui articol!

Indiferent de situatie, trebuie stiut că, Tawbah- căința, daca este sincera, sterge pacatele.

Allah nu iarta sa I se faca vreun partas. Afara de aceasta El iarta cui vioieste. Iar acela care pune in rand cu Allah un partas, nascoceste un mare pacat.” [Coran 4:48]

Spune: O, voi robii Mei (Ibadi) care ati intrecut masura in defavoarea voastra (prin comiterea de pacate), nu deznadajduiti (nu va pierdeti speranta) in privinta Indurarii lui Allah! Allah iarta toate pacatele. El este Iertator [Al-Ghafur], Indurator [Ar-Rahim]”. [Coran 39:53]

Allah a listat pacatele majore si actele imorale pe care El si slujitorii Sai cei drepti le dispretuiesc  (25: 68-69) si apoi a spus:

Afara de acela care se caieste, crede si savarseste fapte bune; acestora le va schimba Allah faptele rele cu fapte bune, caci Allah este Iertator, Indurator [Ghafur, Rahim].” [al-Furqaan 25:70]

Al-Harawi (rh) a spus:”Căința nu poate fi corecta fara trei lucruri: inapoierea drepturilor altora, a simti regret pentru pacatele tale si sa te straduiesti sa recuperezi din ceea ce ai pierdut din faptele tale bune.”

Ibn al-Qayyim a spus:”Înapoierea drepturilor altora inseamna: Căința pentru pacate pe care le-a comis impotriva lui Allah si achitarea a ceea ce datoreaza altor persoane.

A simti regret pentru pacatele sale inseamna: [1] sa se simta trist pentru pacatele sale, care este un indicativ al reintoarcerii sale la Allah, spre deosebire de cel care nu este deranjat de pacatul sau, care este un indicativ al coruperii si a lipsei de viata a inimii sale; [2] sa se simta trist pentru pacatul fratelui sau, ca si cum el l-ar fi facut, si sa nu se bucure de necazul fratelui sau. Aceasta este o dovada a inmuierii inimii sale si a iubirii sale pentru Allah.

Straduinta pentru recuperarea a ceea ce a pierdut: acest lucru inseamna sa recupereze ceea ce a pierdut din actele sale de adorare si aproprierea de Allah, prin implinirea de acte similare cu ele sau mai bune decat ele, in special pentru restul vietii sale, atunci când timpul întâlnirii sale cu Allah se apropie.”

[Madaarij al-Saalikeen, 1/434]

Si Allah stie cel mai bine!

Lui Allah Îi  cerem ajutorul si Lui Îi cerem iertare. Pe cine a calauzit Allah, nu poate sa rataceasca si pe cine a lasat sa rataceasca, nimeni nu poate sa-l calauzeasca.

Marturisesc ca nimeni nu are drept de a fi adorat in afara de Allah si marturisesc ca Muhammad salAllahu aleihi wa sallam este slujitorul Sau si incheietorul Mesagerilor Sai.

VIZIONEAZA AICI:

What You Do In Secret Is Who You Really Are:

 

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA SAIJARI, 2013-2017.

Lasă un Comentariu