DU’A AL-QUNUT IN RUGACIUNEA DE WITR

 

Du’a al- qunut in rugaciunea de witr

 

BISMILLAHDu’a al-Qunut se recita la cea de a treia rakat a Rugaciunii de Witr, dupa ruku(inclinare) sau inainte de ruku, dar este mai potrivit sa se faca dupa ruku. [Shaik al Islam –Ibn Taymiyah]

 

Fuqaha-invatatii stiintei hadis-ului, ca Ahmad si altii, au spus ca ambele variante sunt permise pentru ca ambele sunt mentionate in Saheeh Sunna, dar au spus ca este preferabil ca du’a Qunut Witr sa se faca dupa ruku, pentru ca este mentionat mult mai des.

 

Ridicarea mainilor este mentionata in Saheeh, raportat de Umar-radiyyAllahu anhu, si relatat de al-Bayhaqi- clasat ca Saheeh.

 

Cel care face Du’a Qunut, trebuie sa-si ridice mainile pana in dreptul pieptului si nu mai sus, pentru ca aceasta nu este o du’a de invocare.

 

In cazul in care facem o du’a de invocare, in care IL imploram pe Allah, trebuie sa tinem mainile apropiate, ridicate mai sus si cu palmele indreptate catre cer.

 

De asemenea, du’a al-Qunut nu este obligatoriu sa o facem la fiecare Rugaciune de Witr, pentru ca Nu sunt dovezi ca Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam, a facut-o tot timpul, dar nici atunci cand l-a invatat pe nepotul sau Al-Hasan(vezi hadisul mai jos) ce sa spuna in du’a Qunut, nu i-a spus sa o omita cateodata. Tocmai de aceea, trebuie avut in vedere ca du’a al-Qunut face parte din Sunna Profetului salAllahu aleihi wa sallam, dar nu este o obligatie a Rugaciunii de Witr si nu o invalideaza daca nu o facem.

 

Relatat de Abu Dawood, al-Tirmidhi, al-Nasaa’I de la Al-Hasan ibn ‘Ali- radiyyAllahu anhu care a spus ca Profetul- salAllahu aleihi wa sallam l-a invatat ce sa spuna in Qunut Witr:

 

dua-qunut

 

ALLAHUMMA IHDINI FIMAN HADAITa

 

WA ‘AAFINI FIMAN ‘AAFAYTa

 

WA TAWALLANI FIMAN TAWALLAYTa

 

WA BAARIK LI FIMA  A’TAITa

 

WA QINI SHARRA MA QADAYTa

 

FA INNAKA TAQDI WA LA YUQDA ‘ALAYK

 

WA INNAHU LAA YADHILUU MAN WAALAYTa

 

WA LAA YA’IZZU MAN ‘AADAITa

 

TABARAKTA RABBANA WA TA’AALAYTa

 

(LA MANJA MINKA ILLA ILAYK)-ultima fraza a fost relatata de Ibn Mandah-clasat ca Hasan de Al Albani.

 

[O, Allah! Calauzeste-ma cu cei pe care i-ai calauzit, iarta-ma cu cei pe care I-ai iertat, fii sprijinul meu cu cei carora le esti sprijin, si binecuvanteaza pentru mine ceea ce mi-ai daruit, apara-ma de raul pe care l-ai scris, caci cu adevarat Tu poruncesti si nimeni nu poate sa-Ti porunceasca, cu siguranta cel caruia Tu Ii arati indurare nu este niciodata ratacit, iar cel care Nu te slujeste, Nu este niciodata onorat sau marit. O, Domnul nostru, Slavit si Marit esti Tu.(Nu exista refugiu de pedeapsa Ta decat la Tine)].

 

De asemenea, pot fi adaugate si alte du’a-uri recomandate de Profet –salAllahu aleihi wa sallam, sau du’a-uri din Coran, si de asemenea, pot fi citite de pe o hartie, pentru cei care nu pot sa le memoreze, asa cum poti sa citesti din Coran(Mushaf) la Rugaciunile Nafile(voluntare).

 

Apoi trebuie sa rostesti binecuvantari asupra Profetului salAllahu aleihi wa sallam,

 

CLICK AICI:

 

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/06/28/virtutiile-zilei-de-vineri-1/

 

caci ‘Umar-radiyyAllahu anhu a relatat:” Du’a este retinuta(stopata) intre cer si pamant si nicio parte din ea nu se ridica pana ce nu trimiteti binecuvantari asupra Profetului vostru-salAllahu aleihi wa sallam”.[Al-Tirmidhi, clasat ca saheeh de Al-Albaani, si de altii].

 

La incheierea Rugaciunii de Witr, dupa Taslim(dupa salam) este mustahab(recomandat) sa rostesti de 3 ori: SUBHAN-al-MALIK-al-QUDUS, lungind vocalele a treia oara, dupa cum a fost relatat de al-Nasaa’I si clasat ca Saheeh de al-Albani.

 

Si apoi sa rostesti o singura data: RABBAL-MALAA’IKAH WA’L-RUH(Domn al ingerilor si al duhului).

 

Relatat de Al-Daaraqutni-Saheeh.

 

[Sursa Islam Question&Answer]

 

Urmariti-ne, pentru ca vor urma, inshaAllah, articole extrem de importante legate de DU’A!!

 

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014. Folosirea neautorizată și/sau duplicarea materialelor fără permisiune scrisă de la autorul/deținătorul blogului este vehement interzisă. Materialele pot fi distribuite/folosite, numai în cazul în care numele blogului ISLAMUL PACEA ETERNA este afișat si linkul respectivului material este atașat, fără a se înterveni în textul original.

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s