DE CE ESTE ISLAMUL-PACEA ETERNA?

islamul este pace

DE CE ESTE ISLAMUL-PACEA ETERNA?

BISMILLAH

Am ales sa intitulez acest blog ISLAMUL-PACEA ETERNA, nu din intamplare ci pentru a demonta opinia falsa despre Islam care este considerat de multi ca fiind o religie a terorii si violentei. In randurile ce urmeaza voi demonstra ca Islamul nu este altceva decat PACE.

In primul rand, Islamul este PACE din punct de vedere lingvistic, pentru ca ISLAM provine din radacina cuvantului in limba araba SaLaM, care inseamna PACE, si mai inseamna predare, supunere, daruire. Din aceeasi radacina SaLaM, provine si cuvantul Musulman, care inseamna cel care se supune.

Deci Islam, inseamna PACE, si mai inseamna supunere sincera din propie vointa codului de conduita impus de ALLAH.Islamul este un mod complet de viata, bazat pe o relatie directa si voluntara intre individ si Creatorul Sau. Este modul de viata impus de ALLAH tuturor profetilor si mesagerilor Sai din toate timpurile. Diferenta intre Islam si celelalte religii, este faptul ca, Islamul refuza sa accepte orice forma a creatiei ca fiind demna de a fi adorata, si pune accentul in mod deosebit pe adorarea exclusiva a lui ALLAH, Singurul Dumnezeu, Creatorul tuturor celor vazute si nevazute.

Monoteismul este fundatia Islamului si cel mai important concept care nu poate fi compromis sub nicio forma.

Islamul declara ca ALLAH este Singura divinitate si Singurul care are drept de adorare. De asemenea , recunoaste ca Atributele lui ALLAH nu seamana si nu pot fi comparate cu cele ale creatiei Sale, deoarece ALLAH este absolut Perfect si Unic.

Islamul  este PACE  pentru ca porunceste PACEA.

<” Adorati-L pe Cel mai Indurator si raspanditi PACEA”> sahih Ibn Majah 3694

<”Robii Celui Milostiv sunt aceia care merg pe pamant cu smerenie, iar atunci cand cei nestiutori le vorbesc lor,ei le raspund: “PACE!”> 25:63

Islamul este PACE,pentru ca salutul islamic este : “AS SALAMU ALEIKUM” care inseamna: “ PACEA FIE ASUPRA VOASTRA”.

Islamul este PACE, pentru ca unul dintre cele mai marete si cele mai frumoase Nume ale lui ALLAH este AS-SALAAM, care inseamna: Sursa PACII, Datatorul de PACE, Singurul care poate sa asigure PACEA,Cel de la care vine PACEA si care inseamna de fapt Cel care te protejeaza de tot ce este rau.

<O, ALLAH, Tu esti Sursa PACII, si de la Tine vine PACEA, binecuvantat esti Tu, O, Posesor al Gloriei si Onoarei> [ Muslim] care se traduce cu:

ALLAHUMMA ANTA SALAM WA MINKA SALAM, TABARAKTA IADZA GEALALII WAL IKRAM  [aceasta du’a  se rosteste de catre musulmani dupa fiecare rugaciune].

Islamul este PACEpentru ca ALLAH Subhana Wataala a daruit PACE ,Profetilor Sai, si tocmai de aceea Musulmanii cand  ii pomenesc pe Profetii lui ALLAH, spun: “ PACEA fie asupra lor”!

< PACE asupra lui Noe in toate timpurile” 37:79

<”PACE asupra lui Avraam”> 37:109

<” PACE asupra Trimisior( Mesagerilor)”> 37:181

Islamul este PACE, pentru ca aduce PACE in inimile Musulmanilor.

< “…caci prin pomenirea lui ALLAH se linistesc inimile.> 13:28

<”O,tu suflet linistit! Intoarce-te la Domnul tau multumit si impacat. Si intra intre robii Mei. Si intra in Raiul Meu!> 89:27-30

 Islamul este PACE, pentru ca, atunci cand ingerii le iau sufletele celor credinciosi, le spun :”PACE!”

<Celor buni(celor curati, care nu au fost nelegiuti fata de ei insisi prin necredinta si pacat si care s-au impodobit cu stiinta, credinta si faptele bune), carora le iau sufletele, ingerii le vor zice:” PACE voua! Intrati in Rai, pentru ceea ce ati facut!”> 16:32

Islamul este PACE, pentru ca Jennah-Paradisul, rasplata de la Domnul Lor, este DARUS-SALAM(Casa PACII).

Islamul este PACE, pentru ca acesta va fi salutul ingerilor pentru credinciosii care vor intra in Rai:

<De gradinile Edenului, in care vor intra laolalta cu(toti) aceia care au fost evlaviosi, dintre parintii, sotii si copiii lor, iar ingerii vor intra la ei prin toate portile( zicand):” PACE voua! Pentru ca ati fost statornici. Si ce buna este rasplata Casei (Vesnice)!”> 13:23-24

Tot cu“PACE”, vor fi intampinati de catre Stapanul Lor in Rai:

<PACE!” Un cuvant de la un Stapan Indurator.> 36:58

Si Islamul este PACE, pentru ca salutul locuitorilor Raiului va fi:”PACE!”:

<Ruga lor in ele( in Gradinile Raiului) va fi: “Subhanaka Allahumma”(Glorie Tie, O, ALLAH) si “Salam(PACE) va fi salutul lor( in Jannah-Paradis), iar sfarsitul rugii lor va fi ”Al-hamdu lillahi Rabbil-‘Alamin”(Lauda lui ALLAH, Stapanul tuturor lumilor-oameni, jinni si tot ce exista).> 10:10

In concluzie, ISLAMULeste PACE in aceasta lume si asigura PACEA si FERICIREA  in Viata ETERNA,pentru ca:

ALLAH este AS-SALAM,si pentru ca religia Lui este AL-ISLAM,si pentru ca rasplata Lui va fi DARUS-SALAM,care este Paradisul, Casa PACII si pentru ca Profetul nostru –salAllahu aleihi wa sallam ne-a poruncit sa raspandim SALAM(PACEA) pentru a intra in Jennah-DARUS-SALAM, cu SALAM(PACE).

Intr-un hadis relatat de Abdullah ibn SALAM care a spus ca, pentru prima data cand la vazut pe Profet-salAllahu aleihi wa salam atunci cand acesta a sosit la Medina, primul lucru pe care l-a spus, primele cuvinte pe care le-a rostit au fost:         ”O, oameni, raspanditi PACEA, hraniti-i pe cei infometati, si rugati-va noaptea cand ceilalti dorm si veti intra in Jannah(Paradis) cu PACE.”[Sahih Ibn Majah]

SubhanAllah! Noi credem in ALLAHcare este AS-SALAAM, si urmam AL-ISLAM, si raspandim SALAM, iar pentru asta vom avea rasplata DARUS-SALAM, iar acolo vom fi intampinati de ALLAH care este AS-SALAAMsi care ne va saluta cu SALAM(36:58), ceea ce inseamna  ca din acel moment nu ne va mai atinge niciun rau, iar acesta este ULTIMUL SCOP AL ACESTEI VIETI!

ISLAMUL ESTE PACEin aceasta lume, si cine il urmeaza va avea ca rasplata, PACEA ETERNA!

islamul este pace

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin! Lauda lui ALLAH Stapanul Tuturor Lumilor, care Ne-a calauzit catre ceea ce ne-a dat viata si care Ne-a scos din intuneric la Lumina si PACEA si binecuvantarea lui ALLAH fie asupra ultimului dintre Trimisii Sai, Muhammad-salAllahu aleihi wa SALAM, si asupra familiei sale, si a companionilor si a urmasilor sai cei drepti pana in Ziua Judecatii!

Cu PACE,

              Cezarina S.  

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Un gând despre “DE CE ESTE ISLAMUL-PACEA ETERNA?

  1. Pingback: RASPUNSUL MEU PENTRU TINE ESTE… | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s