CEL CARE UCIDE UN SUFLET NEVINOVAT

 

 

coran 5:32

 

CEL CARE UCIDE UN SUFLET NEVINOVAT

 

BISMILLAH

 

“De aceea am prescris Noi pentru fiii lui Israel ca cel care ucide un suflet nevinovat de uciderea altui suflet sau de o alta stricaciune pe pamant, este ca si cand i-ar ucide pe toti oamenii, iar cel care lasa in viata un suflet(cel care ar putea ucide dar nu o face) este ca si cum i-ar lasa in viata pe toti oamenii.”5:32

 

Acest verset este manifestarea demnitatii umane si ne arata valoarea infinita pe care Islamul o acorda vietii. Referirea la fiii lui Israel, care sunt Evreii,reprezinta continuitatea valorilor de baza, care sunt comune pentru toate religiile revelate. Atat Iudaismul cat si Islamul s-au angajat sa protejeze viata omului, nefacand diferente intre cine sunt victimele, deoarece agresiunea impotriva unui om este agresiune impotriva tuturor.

 

Al-Ghazali a spus, referitor la acest verset:” In respect pentru valoarea vietii si pentru interzicerea agresiunii impotriva ei, Musulmanii si ne-musulmanii sunt egali. Atacul la siguranta vietii personale a unui Musulman si al unui ne-musulman, invoca  aceeasi pedeapsa in aceasta viata si in Viata de Apoi.”[Huquq al Insan p54]

 

Comentatorii Coranului au mentionat clar, ca ceea ce este mentionat in acest verset este general valabil si aplicabil. In ciuda faptului ca versetul se adreseaza fiilor lui Israel, gravitatea pacatului uciderii sufletului nevinovat se aplica tuturor, indiferent ca este din timpurile noastre sau din cele trecute.

 

In timpul confruntarilor militare, cei care sunt implicati in conflict, au datoria de a nu lua vietile civililor, si le este interzis sa atace femeile si copii, batranii, bolnavii si invalizii.

 

CUM TRATEAZA ISLAMUL UCIDEREA UNEI PERSOANE

 

Cel mai mare pacat de pe acest pamant este SHIRK- politeismul si asocierea de parteneri lui Allah. Al doilea mare pacat este uciderea sufletului nevinovat. Uciderea sufletului nevinovat este un pacat atat de mare si groaznic in fata lui Allah, incat echivaleaza cu uciderea intregii omenirii. Asa ca, Domnul nostru nu doreste ca nici macar ca un suflet sa fie ucis pe nedrept si nu considera acest lucru ca fiind un pacat sau un incident minor.

 

Cel care omoara un dreptcredincios precugetat, rasplata lui va fi Ghena, in care va ramane vesnic, Allah se va mania pe el, il va blestema si-i va pregati lui chin mare.” 4:93

 

“ Pentru Allah, uciderea unui credincios este mai rea decat distrugerea intregului pamant”[Nasa’i Tahrim]

 

SubhanAllah! Pentru Allah, un credincios este mai valoros decat intregul pamant si tot ceea ce se afla pe el.

 

Daca toate fiintele de pe pamant si din cer s-ar aduna impreuna pentru a ucide un credincios, Allah ii va pune pe fiecare dintre ei in Iad pentru a proteja drepturile credinciosului nevinovat.”[Tirmidhi]

 

Islamul il considera atat pe ucigas, cat si pe  cel care  incurajeaza crima, ca un mare si ingrozitor pacatos. Profetul salAllahu aleihi wa sallam, i-a avertizat pe cei care paveaza drumul pentru ucigas si care ajuta la comiterea crimei:”Daca cineva ajuta la uciderea unui Musulman(chiar si) cu un singur cuvant, va fi scris pe fruntea lui in Viata de Apoi-  ‘Acest om este fara speranta in indurare lui Allah”.

 

Ibn Umar(RA) a relatat ca Profetul salAllahu aleihi wa sallam a spus:” Un credincios isi pastreaza credinta(si spera in Indurarea lui Allah) atata timp cat nu varsa sange pe nedrept.”[Bukhari]

 

Atata timp cat Musulmanul nu ucide un alt Musulman pe nedrept, el va ramane prin gratia lui Allah, capabil sa actioneze conform religiei. Cu alte cuvinte poate spera la Indurarea lui Allah si o merita, atata timp cat nu comite crima. Dar daca ucide un suflet pe nedrept, poarta Indurarii lui Allah, se va inchide pentru el.

 

Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam, a avertizat asupra nenorocirilor si neintelegerilor care vor urma si de asemenea ne-a spus ca ele vor fi semne pentru apropierea sosirii Ceasului.

 

Abu Huraira a relatat ca l-a auzit pe Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam spunand:”Timpul va trece cu repeziciune, faptele bune vor descreste, zgarcenia va intra in inimile oamenilor, nenorocirile vor aparea si atunci va fi mult Al-Harj. Companionii au intrebat:’O, Trimis al lui Allah, ce este Al-Harj?’ El a raspuns:”Crime!Crime!”[Bukhari]

 

Abu Musa a relatat ca Trimisul lui Allah (SAWS) a spus:” In apropierea sosirii Ceasului, vor fi zile in care cunostiintele(religioase) vor disparea(se vor risipi) si ignoranta generala se va raspandi, si atunci va fi Al-Harj din abundenta, si Al-Harj inseamna Crima(omor, ucidere).”[Bukhari]

 

Oricine ridica mâna impotriva noastra, nu este dintre noi.”[Bukhari]

 

A abuza un Musulman este Fusuq (facere de rau) si sa-l omori este Kufr(necredinta).”[Bukhari]

 

Dar nu numai crima este pedepsita, orice nedreptate indiferent de forma ei, fie ca este vorba despre onoare, drepturi materiale sau intelectuale, calomnie, agresiune fizica sau verbala si orice altceva, vor fi socotite in Ziua Judecatii, daca in timpul acestei vieti nu ai inapoiat dreptul celui pe care l-ai nedreptatit sau nu ai compensat raul facut sau nu ti-ai cerut iertare. Desi acest lucru este vazut foarte usor in zilele noastre, el este un lucru extrem de greu si este un lucru care poate avea consecinte extrem de grave.Ganditi-va ca in ce priveste drepturile lui Allah, daca te caiesti si iti ceri iertare constant si cu sinceritate, inshAllah, Allah te va ierta, dar cand vine vorba despre drepturile oamenilor, acest lucru se va judeca in Ziua Judecatii, daca ati neglijat acest lucru in aceasta viata.

 

Cel care a facut un rau prin care a afectat onoarea fratelui sau sau orice altceva, sa-si ceara iertare astazi inainte ca timpul sa soseasca(Ziua Judecatii) cand nu vor mai fi nici dinari si nici dirhami(pentru rascumparare). Daca are fapte bune in contul sau, o portie egala cu raul facut vor fi scazute din ele; daca nu are fapte bune, se va incarca cu faptele rele ale celui pe care l-a nedreptatit, in aceeasi masura.”[Bukhari]

 

In lumina versetelor si hadisurilor din acest articol, si a evenimentelor care au loc in prezent, ne putem intreba ce este de facut. Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam ne-a avertizat asupra evenimentelor ce vor urma, dar ne-a spus si care este solutia: Reintoarcerea la Allah si urmarea sunnei.

 

CLICK AICI:

 

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/06/26/hadis-urmarea-sunnei-profetului-saws/

 

Cel mai comun inteles pentru FITNA este acela de: incercare, test, pentru eliminarea a ceva rau, neplacut. Fitna este de fapt purificare, deosebirea celui rau de cel bun, este testul credintei. Am vazut la inceputul acestui articol ce valoare are viata unui om si care este pedeapsa pentru cel care varsa sange nevinovat. Ce se va intampla cu cei care, ucid nu un suflet, ci zeci, sute, mii, zeci de mii de suflete nevinovate??? Allah le va da lor timp, dar cu siguranta nu-i va uita!

 

Ce putem face noi, cei care din fericire nu suntem testati astazi, Alhamdulillah cu astfel de incercari atat de grele?

 

Primul lucru este acela de a fi alaturi de cei care astazi pierd fiinte dragi, locuinte, avere, sanatate, etc. Sa incercam sa simtim durerea lor, sa incercam sa ne imaginam, daca am fi fost noi. Cel care isi vede mai departe de viata lui fara sa-i pese, fara sa simta nicio durere, acela are inima impietrita, este cel care l-a uitat pe Allah si care are inima inegrita de pacate. Toate aceste lucruri se intampla astazi, aici, cu fratii nostri, sub ochii nostri. Adevaratul credincios isi sporeste si mai mult credinta in astfel de momente, realizeaza neputinta lui si cu umilinta se intoarce la Allah, cunoscand ca toate aceste fac parte din Hotararea lui Allah si ca in spatele acestei Hotarari,cu siguranta exista o intelepciune. El spera in Indurarea lui Allah si in ajutorul Sau si nu-si pierde speranta in Puterea lui Allah.

 

Al doilea pas este Du’a facuta constant si din inima. Chiar daca nu poate aduce vreun beneficiu imediat, chiar daca nu schimba situatia, nu te costa nimic. Din contra, Du’a este in beneficiul tau in Ziua Judecatii, cand vei fi intrebat ce ai facut? Macar te-ai rugat pentru ei si ai suferit pentru ei.

 

Al treilea pas: intareste relatia ta cu Allah, fa mai multe fapte bune, sporeste actele de caritate, sporeste actele de adorare,adu-I multumiri si laudă lui Allah cat de multi poti, fa orice te poate apropia de Allah si de ati ridica statutul in fata Lui. Cere protectia lui Allah in aceasta viata si in Urmatoarea. Ramai ferm in credinta ta si nu lasa ca Shaytan sa-ti tulbure gandurile, pentru ca Shaytan se foloseste de calamnitati si nenorociri pentru a-ti clatina credinta.

 

Fie ca Allah sa ne dea abilitatea si puterea de a intelege ceea ce se intampla cu ummah noastra, de a avea capacitatea de a actiona conform credintei noastre. Acesta este un semnal de alarma pentru noi! Fie ca Allah sa ne ajute sa traim si sa murim in supunere sincera si completa fata de El si fata de Trimisul Sau- salAllahu aleihi wa sallam , sa ne ajute sa ramanem pe Calea Sa cea dreapata fara sa deviem, si sa facem faptele celor care vor castiga Multumirea Sa si sa ne ajute sa izbandim in Ziua Socotelii!

 

LA HAWLA WA LA QUWWATA ILLA BILLAH!

 

AMEEN! ALHAMDULILLAHI RABBIL ‘ALAMIN!

 

coran 5:32

 

Cu pace,

 

            Cezarina S.

 

Allah knows best! LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA SI:

 

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/08/24/intelepciunea-din-spatele-incercarilor-si-suferintelor/

 

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/08/26/interzicerea-nedreptatii-si-asupririi/

 

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2013-2014. Folosirea neautorizată și/sau duplicarea materialelor fără permisiune scrisă de la autorul/deținătorul blogului este vehement interzisă. Materialele pot fi distribuite/folosite, numai în cazul în care numele blogului ISLAMUL PACEA ETERNA este afișat si linkul respectivului material este atașat, fără a se înterveni în textul original.

 

Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s