O DU’A ATÂT DE PUTERNICĂ!!!

O DU’A ATÂT DE PUTERNICĂ!!!

 Alhamdulillah wa salaatu wa salaamu ala Rasulillah!

Într-adevăr am dedicat multe articole referitoare la du’a, fie despre importanta acestui minunat act de ibada’h, fie ca exemple de du’a-uri și dzikr cuprizatoare și cu mare răsplată. Alhamdulillah!

Trebuie să avem în minte că Profetul Muhammad sall Allahu aleyhi wa sallam care a fost trimis ca o îndurare pentru Alamin (toate lumile) nu a lăsat niciun lucru bun fără să ni-l arate și nu a lăsat niciun lucru rău fără să nu ne avertizeze împotrivă lui, și tot ceea ce ne-a învățat a provenit din Wahy (revelație).

Du’a-urile pe care el sall Allahu aleihi wa sallam ne-a învățat, alături de du’a-urile din Coran sunt cele mai bune, cuprinzătoare și cu cea mai mare șansa de răspuns. Așadar, să nu încetăm să le căutăm, să le memorăm și să le recitam cât de des putem.

Din acest motiv am dorit să vă  prezint o Du’a atât de cuprinzătoare și extraordinară, pe care cel mai bun din întreagă creație, cel mai iubit de către Allah Subhanahu wa ta’ala, Profetul Muhammad sall Allahu aleihi wa sallam, a ales să o învețe  pe cea pe care i-a fost soție și pe care a iubit-o cel mai mult, pe cea în poalele căreia și-a dat sufletul binecuvântat, pe cea căreia generații întregi de Musulmani îi datorează enorm, îi datorează transmiterea atâtor relatări,  cea mai inteligență dintre femei și cea care excela în cunoașterea religiei, Umm al Mumineen, Aishah rady Allahu anha. 

Cuvinte inspirate Divin de la cel mai bun și cel mai iubit din întreaga creație, Rasul Allah sall Allahu aleihi wa sallam pentru cea pe care a iubit-o cel mai mult, Umm al Mumineen Ayshha radiAllahu anha.

A fost relatat de la Sayyidah ‘Aaishah (radiyallahu’ anha) că Rasulullah (sallallahu ‘alayhi wa sallam) a învățat-o această Du’a:

Allahumma inni as aluka minal khayri kullihi, ‘ajilihi wa ajilihi, ma ‘alimtu minhu wa ma la a’lam. Wa a’udhu bika minash sharri kullihi, ‘ajilihi wa ajilihi, ma ‘alimtu minhu wa ma la a’lam. Allahumma inni as’aluka min khayri ma sa’alaka ‘abduka wa Nabiyyuka, wa a’udhu bika min sharri ma ‘adha bihi ‘abduka wa nabiyyuka. Allahumma inni as’alukal-jannata wa ma qarraba ilayha min qawlin aw ‘amalin, wa a’udhu bika minan nari wa ma qarraba ilayha min qawlin aw ‘amalin, wa as’aluka an taj’al kulla qada’in qadaytahuli khayra

(O, Allah, Te rog pentru TOT ce este bun, în aceasta lume si în cea de Apoi, ceea ce stiu si ceea ce nu stiu. O, Allah, caut refugiu/protectie la Tine de TOT răul, în aceasta lume si în  cea de Apoi, ceea ce știu și ceea ce nu știu. O, Allah, Te rog pentru binele pe care ți l-a cerut robul și Profetul tău (sall Allahu aleyhi wa sallam) și caut  adăpost la Tine de răul de care robul Tău și Profetul (sall Allahu aleihi wa sallam) au căutat adăpost. O, Allah Iti cer Tie  Paradisul  și ceea ce aduce mai aproape de el, în cuvânt și în faptă, și caut refugiu în Tine de Focul Iadului  și de ceea ce aduce mai aproape de el, în cuvânt și faptă.  Si Iti cer Tie ca fiecare decret pe care-l hotăresti  cu privire la mine să fie bun). SunhanAllah!

(Sunan Ibn Majah, Hadith: 3846, Musannaf Ibn Abi Shaybah, Hadith: 29957, Musnad Ahmad, vol. 6 pg. 134, Sahih Ibn Hibban; Al Ihsan, Hadith: 869, Mustadrak Hakim, vol. 1 pg. 521/522  si Al Adabul Mufrad a lui Imam Bukhari  cu foarte mici diferente in cuvinte- Hadith: 639)

 Textul in limba  Araba:  

اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنَ الْخَيْرِ كُلِّهِ عَاجِلِهِ وَآجِلِهِ، مَا عَلِمْتُ مِنْهُ وَمَا لَمْ أَعْلَمْ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ الشَّرِّ كُلِّهِ عَاجِلِهِ وَآجِلِهِ، مَا عَلِمْتُ مِنْهُ وَمَا لَمْ أَعْلَمْ، اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ خَيْرِ مَا سَأَلَكَ عَبْدُكَ وَنَبِيُّكَ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا عَاذَ بِهِ عَبْدُكَ وَنَبِيُّكَ، اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْجَنَّةَ وَمَا قَرَّبَ إِلَيْهَا مِنْ قَوْلٍ أَوْ عَمَلٍ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ النَّارِ وَمَا قَرَّبَ إِلَيْهَا مِنْ قَوْلٍ أَوْ عَمَلٍ، وَأَسْأَلُكَ أَنْ تَجْعَلَ كُلَّ قَضَاءٍ قَضَيْتَهُ لِي خَيْرًا

Pentru cine doreste sa vada explicatia acestei du’a sa urmareasca acest video extrordinar:

 

De asemenea recomand o alta du’a:

Allahumma inni as’aluka min khairi ma sa’alaka minhu nabiyyuka Muhahammadun sal-alahu ‘alaihi wa sallam.
Ua audzu bika min sharri mas-ta’adha minhu nabiyyuka Muhammadun sal-alahu aleihi wa sallam.
Ua antal musta’am ua alaikal balaghu ua la haula wa la quata ila billah

(O, Allah, Te rog pentru binele pe care și Profetul Tău Muhammad, salAllahu aleihi wa sallam l-a cerut de la Tine; și caut adăpost la Tine de răul de care și Profetul Tău Muhammad salAllahu aleihi wa sallam a cerut adăpost. Tu ești Cel la care cerem adăpost și Tu ești Cel care spui adevărul. Nu există forță și putere decât de la Allah Preaînaltul, Puternicul)

Această du’a este una foarte cuprinzătoare pe care Profetul salAllahu aleihi wa salam a recomandat-o companionilor săi și este cea mai bună alegere pentru cei care nu pot memora multe du’a-uri.  [Tirmidhi]

 

<Inteligent nu este cel care stie ce este bine si ce este rau,

ci, inteligent este acela care, atunci cand vede binele il urmeaza,

si cand vede raul, se indeparteaza de el>

 

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA SAIJARI, 2013-2018.

URMARIȚI ISLAMUL PACEA ETERNA:

PE PAGINA DE FACEBOOK (LIKE PAGE):

https://www.facebook.com/IslamulPaceaEterna/?ref=aymt_homepage_panel

PE GRUP:

https://www.facebook.com/groups/501221379946302/

INSTALEAZA APLICATIA PENTRU ANDROID SI IOS:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/nou-aplicatia-islamul-pacea-eterna/

ABONEAZA-TE PRIN E-MAIL:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s