ARABIA DIN NOU VERDE…

pajisti

ARABIA DIN NOU VERDE

BISMILLAH

Alhamdulillah wa salaatu wa salaamu ala Rasulillah!

Salam aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!

Incalzirea globala este considerata a fi cea mai serioasa problema a mediului din timpurile noastre, in legatura cu care expertii au tinut numeroase conferinte si au publicat numeroase articole. Acesti experti au atribuit fenomenului de incalzire globala, acumularea de gaze in atmosfera din cauza poluarii provenite de la fabrici, emisiile de la masini, care au condus la cresterea temperaturii si a temperaturii oceanului care ameninta sa topeasca ghetarii si sa produca inundatii pe pamant, care se asteapta sa schimbe caracteristicile anumitor regiuni complet si sa schimbe clima pe arii vaste de pe intreg pamantul.

Din punct de vedere Islamic, nu gasim in Quran si Sunnah referinte despre acest fenomen, cu exceptia unui hadith, despre care unii invatati care sunt specializati in sharia’ah si stiinta mediului, au spus ca are legatura cu acest subiect, iar unii dintre cei mai proeminenti specialisti din lume au cazut de acord cu ei, si anume ca, Peninsula Araba  va deveni din nou pajiști și râuri. Ei au atribuit acest lucru unei schimbari complete a climatului si topirii ghetarilor ca urmare a incalzirii globale.

Ceea ce credem noi este ca Arabia va deveni din nou pajiști și râuri fara indoiala, insa nu putem fi siguri ca acest lucru se va intampla din cauza topirii ghetarilor, deoarece acest lucru este cunoscut numai de catre Allah. Totusi, mentionam acest punct de vedere deoarece este relevant si deoarece a fost mentionat de anumiti specialisti Musulmani si ne-musulmani.

Hadith-ul este urmatorul:

S-a relatat de catre Abu Hurayrah (RA) ca Mesagerul lui Allah (sall Allahu aleihi wa sallam) a spus:”Ceasul* nu va incepe pana cand pamantul Arabilor va deveni din nou pajiști* și râuri.” [Muslim (157)]

*Ceasul: se are in vedere Ultima Ora, Ziua Judecatii.

*Pajiști (lunci, câmpii) se refera la terenuri spatioase cu multa vegetatie.

Dr. Zaghloul al-Najjaar  a spus:

Acest hadith este un miracol stiintific care descrie un fenomen natural care nu a fost inteles de oamenii de stiinta pana tarziu, la sfarsitul secolului XX, cand a fost dovedit de evidente definitive ca Peninsula Araba a fost pajiști și râuri in cele mai vechi timpuri. Studii climatice au indicat de asemenea ca desertul arid este acum pe cale sa devina din nou pajiști și râuri, deoarece pamantul in lunga sa istorie a trecut prin schimbari climatice care au loc gradat la perioade lungi de timp, sau pot fi bruste si rapide.

Studii climatice indica faptul ca intram intr-o noua perioada ploioasa, dovada fiind schimbul maselor de ghetari in emisfera Nordica spre sud, și o scădere considerabilă a temperaturilor de iarnă.

Faptul ca Profetul Muhammad (sall Allahu aleihi wa sallam) s-a referit la aceasta epoca de gheata in hadith-ul sau cand a spus:”pana cand pamantul Arabilor va deveni din nou pajiști și râuri”, este o dovada a Profetiei sale, si arata ca el intotdeauna a fost conectat la Revelatia Divina si a fost invatat de catre Creatorul cerurilor si al pamantului.”

Shaykh ‘Abd al-Majeed al-Zandaani a spus:

Profesorul Alfred Kroner, unul dintre cei mai faimosi geologi din lume, a participat la conferinta de geologie la Colegiul de Stiinte ale Pamantului din cadrul Universitatii Regelui  ‘Abd al-‘Azeez (King ‘Abd al-‘Azeez University).

I-am spus:”Aveti vreo dovada ca Arabia a fost odata gradini si râuri?

El a spus:”Da, acest lucru este binecunoscut si este un adevar stiintific. Geologii stiu asta deoarece daca faci sapaturi  in orice arie vei gasi semne care arata ca acest pamant a fost pajiști și râuri. Sunt o multime de dovezi.”

I-am spus:”Aveti vreo dovada ca Arabia va deveni din nou pajiști și râuri?”

El a raspuns:”Acest lucru este ceva real si dovedit. Noi, geologii, il stim, si il masuram, si il calculam.”

Am zis:”De ce?”

El a zis:”Deoarece noi am studiat istoria pamantului in trecut, si am gasit ca a traversat multe stagii, unul dintre ele fiind epoca de gheata. Ce inseamna epoca de gheata? Aceasta înseamnă că o anumită cantitate de apă de mare se transforma in gheata si se aduna la Polul Nord, apoi incepe sa se indrepte catre sud, iar cand se indreapta catre sud acopera tot ceea ce se afla sub ea, si climatul de pe pamant se schimba. Printre schimbarile climatice se afla si schimbarea care are loc in Arabia, unde apa devine rece si Arabia devine unul dintre pamanturile care are cea mai multa ploaie si râuri de pe pamant.”

Am spus:”Puteti sa confirmati asta pentru noi?”

El a spus:”Da, acesta este un lucru incontestabil.”

I-am spus:”Ascultati! Cine i-a spus lui Muhammad (sallAllahu aleyhi wa sallam) despre asta? Toate acestea sunt mentionate intr-un hadith care este relatat de Muslim in care el (sall Allahu aleihi wa sallam) a spus:”Ceasul nu va incepe pana cand pamantul Arabilor nu va deveni din nou pajiști și râuri.” Cine i-a spus lui Muhammad (sall Allahu aleihi wa sallam) ca Arabia a fost odata pajiști și râuri?”

El s-a gandit, apoi a spus:”Romanii.”

I-am spus:”Si cine i-a spus ca Arabia va deveni din nou pajiști și râuri?”

El s-a gandit pentru moment si a spus:”Cel Care se afla deasupra!”

Apoi i-am spus:”Consemneaza!”

Atunci a consemnat cu propria mână:”Sunt uimit de adevarurile stiintifice pe care le-am vazut in Coran si Sunnah, pe care nu le-am putut dovedi decat de curand prin metode stiintifice moderne. Acest lucru arata ca Profetul Muhammad (sall Allahu aleyhi wa sallam) nu a obtinut aceasta cunoastere decat prin revelatia de deasupra.”

[jur] Pe Allah! Am petrecut numai doua ore si jumatate cu acest om de stiinta German, pana cand el a zis toate acestea. Acest geniu printre oamenii de stiinta a scris asta si a aprobat-o, ceea ce inseamna ca este (doar) o stiinta, un (singur) adevar si un (singur) Dumnezeu- Allah Subhanahu Wa ta’ala.”

Allahu Akbar!

Si Allah stie cel mai bine!

[sursa islam q&a]

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2014-2015.

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s