ASABYAH/NATIONALISMUL si ISLAMUL!

nationalism-jeorge

ASABYAH/NATIONALISMUL si ISLAMUL!

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

Dreptcredinciosii sunt frati..” Coran 49:10

O, voi cei care credeti! Fiti cu frica de Allah, asa cum se cuvine sa fie frica de El si sa nu va savarsiti din viata decat fiind Musulmani. Si tineti-va cu totii strans de Franghia lui Allah si nu va divizati intre voi! Si aduceti-va aminte de indurarea lui Allah pentru voi, caci ati fost dusmani [inainte de islam] si El a facut pace intre inimile voastre [la primirea Islamului] si prin harul Lui ati devenit frati; si ati fost pe marginea prapastiei Focului, iar El v-a salvat de la el. Asa face Allah semnele Sale limpezi, pentru ca voi sa fiti bine calauziti.” Coran 3:102-103

 “Dreptcredinciosii si dreptcredincioasele sunt Auliya’ (aliati, se ajuta, se sustin, se protejeaza) unii pe altii. Ei poruncesc ceea ce este cuvenit-Al-Ma’ruf [monoteismul Islamic si tot ceea ce Islamul a poruncit] si opresc de la ceea ce este neingaduit-Al-Munkar [politeismul si necredinta si tot ceea ce Islamul a interzis], implinesc As-Salat (Rugaciunea) si dau Zakat (Dania) si se supun lui Allah si Trimisului Sau. Cu acestia Allah va fi indurator, caci Allah este Aziz [Puternic]Hakim[Intelept].” Coran 9:71

Din aceste versete deducem ca Islamul nu este doar o credinta bazata pe ritualuri, ci una care cuprinde fapte si actiuni reflectate de credinta. Asadar forma finala in care oamenii se pot grupa este pe baza de Aqeedah sau credinta. Culoarea, rasa si sexul sunt irelevante. Aceasta este tipul de legatura pe care il regasim in Islam.

Legatura ce are loc prin Aqeedah (principiile credintei) este o legatura permanenta deoarece se naste din convingere si se mentine intreaga viata. Credinta nu este niciodata influentata de culoare, rasa, limba, iubirea pentru un anumit pamant. Credinta este baza pentru o unitate permanenta, fara granite. Islamul cheama la o astfel de unitate!

Islamul a venit si a eradicat nationalismul. Structura nationalista a societatii Arabe pagane de atunci, ce exista de secole, a fost diminuata de sosirea Islamului. Islamul a invitat oamenii sa creada in Allah, Singurul dumnezeu adevarat, si sa urmeze poruncile Sale.

Si nu li s-a poruncit decat sa-L adore pe Allah, cu credinta curata si statornica in religia Lui, sa implineasca Rugaciunea [As-Salat] si sa achite Dania [Az-Zakat]. Si aceasta este religia corecta si dreapta.” Coran 98:5

Islamul a cerut loialitate pentru religia lui Allah. Legaturile dintre Musulmani erau bazate pe credinta in Islam. Toti Musulmanii erau tratati la fel, indiferent de apartenenta familiala, si oricine declara Shahadah:”La ilaha illa Allah Muhammad Rasul Allah” devenea parte a comunitatii (Ummah) Musulmane.

Nationalismul este un concept strain de Islam, deoarece cheama la unitate bazata pe familie si pe legaturi tribale, in timp ce Islamul leaga oamenii pe baza de Aqeedah si Iman (credinta), care inseamna credinta in Allah si in Mesagerul Sau salAllahu aleihi wa sallam.

Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Un credincios (fata de) un alt credincios este ca o constructie solida, o parte o sprijina pe cealalta.”- si si-a intercalat degetele pentru a demonstra asta.” [Al-Bukhari (481) and Muslim (2585)

Cu adevarat, Allah mi-a revelat ca trebuie sa fiti smeriti. Si ca nimeni nu trebuie sa actioneze cu mandrie si opresiv asupra nimanui altcuiva, si nici ca cineva sa laude pe altcineva.” – Saheeh Muslim (8/120)

LEGATURA BAZATA PE NATIONALISM

ESTE CLAR INTERZISA DE ISLAM

S-a relatat de catre Jubair ibn Mut’im ca Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Nu este dintre noi cel care cheama la Asabiyah (nationalism/tribalism) sau care lupta pentru Asabiyah sau moare pentru Asabiyah”. [Sunan Abu Dawud (Vol. 2, pg. 753) Nr. 5121]

Mesagerul lui Allah sall Allahu aleihi wa salam a spus:”Fara indoiala, Allah a indepartat de la voi mandria arogantei din perioada Jahiliyah (Ignorantei) si glorificarea stramosilor. Acum, oamenii sunt de doua feluri. Fie credinciosi care sunt constienti, ori facatori de rau. Voi sunteti toti fii lui Adam si Adam a fost facut din lut. Oamenii ar trebui sa renunte la mandria nationala deoarece este un carbune dintre carbunii Focului Iadului. Daca ei nu vor renunta, Allah ii va considera mai jos decat un vierme umil ce se impinge prin murdarie.” (Abu Dawood, Tirmidhi)

Intr-o alta relatare, Mesagerul lui Allah slaAllahu aleihi wa sallam referindu-se la nationalism si rasism a spus:”Paraseste-l, este putred (stricat, corrupt).” [Muslim si Bukhari]

Ibn Taymiyah (rh) a spus:”Orice este strain de chemarea Islamului si a Coranului, in legatura cu neamul, pamantul, nationalitatea, scoli de gandire si metodologii, aceasta este parte din chemarea Zilelor Ignorantei (jahiliyah). Odata un Mujajireen si un Ansar s-au certat, la care unul dintre Muhajireen a spus:’O Muhajireen! (insemnand, vino si ajuta-ma). Si unul dintre Ansar a spus:”O Ansar!’ La auzul acestor vorbe, Profetul salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Este chemarea Jahiliyei cu care voi strigati, in timp ce eu sunt inca printre voi?!” (Al-Bukhari (8/137)] “Si s-a suparat foarte tare din cauza asta. “ [Majmoo’-ul-Fatawa (3/456)]

Profetul (sall Allahu aleihi wa sallam) a spus:”Oricine paraseste supunerea si se separa de Jamaa’ah si moare, atunci moare  moartea din jaahiliyyah. Oricine lupta sub steagul oamenilor care sunt orbi pentru cauza pentru care lupta (i.e. adica nu stiu daca cauza lor este una justa sau nedreapta), care se înfurie pentru ‘asabiyyah, sau care cheama oamenii sa lupte pentru ‘asabiyyah,  sau sprijina ‘asabiyyah (luptand de dragul asabiyah) si moare (in aceasta lupta), el moare ca unul care apartine zilelor  jaahiliyyah (perioada ignorantei pre-islamica).” [relatat in sahih Muslim (vol.3, pg 1030) de la Abu Hurairah radiyallaahu ’anhu]

ACEASTA UMMAH ESTE O SINGURA UMMAH

Ummah este comunitatea unita ce Ii apartine lui Allah Subhanahu wa Ta’ala! Ummah reprezinta comunitatea Musulmanilor din intreaga lume, este comunitatea credinciosilor care provin din diferite medii, rase si culturi.

Aceasta este (Inna hathihi) Ummah voastra (ummatukum) [Shari’ah sau religia- Monoteismul Islamic] ea este o religie (Ummah) unica (ummatan wahidatan), iar Eu sunt Domnul vostru (wa Anna Rabbukum), asadar adorati-Ma pe Mine [Singur](fa ‘abuduni) .” Coran 21:92

Allah ne spune:

Si tineti-va cu totii strans de Franghia lui Allah [Habl/franghia- se are in vedere fie Coranul, fie religia Islamica] si nu va divizati intre voi.” Coran 3:103

DE CE ESTE IMPORTANTA UMMAH?

-Islamul uneste toti Musulmanii de pretutindeni, indiferent de varsta, culoare, cultura sau etnie.
-A avea o comunitatea unita in toata lumea, reflecta Unicitatea lui Allah
-Comunitatea ofera putere individului
-Multe lucruri si aspecte care se regasesc in Islam sunt comune:

*Rugaciunea (As-Salah)- toti Musulmanii se indreapta catre aceeasi directie/qibla de Rugaciune (Kaabah-Mekkah), care indica Unicitatea lui Allah! In orice loc de pe acest pamant, fiecare Musulman care implineste Salah se indreapta catre Qibla.

*Citirea Coranului-Fiecare Musulman de oriunde de pe acest pamant citeste aceleasi Cuvinte ale lui Allah, indiferent de limba pe care o vorbeste

*Zakaah– In fiecare an, Musulmanii daruiesc o suma certa din averea lor (2,5%), deoarece averea lor este un dar de la Allah pe care trebuie sa-l imparta cu cei saraci

*Hajj– Unitatea acestei Ummah este cel mai bine descrisa in timpul pelerinajului la Mekkah, cand oameni din toata lumea se aduna in cel mai sfant loc de pe acest pamant, chiar daca sunt negri, albi, bogati sau saraci. Asta deoarece, fiecare este egal in fata lui Allah.

Musulmanii, indiferent cine sunt, sau cum arata, sunt uniti intr-o singura comunitate care Ii apartine lui Allah. Aceasta se numeste Ummah!
Aceasta este Ummah care implementeaza simbolurile Islamului, porunceste binele si interzice raul, si care va obtine fericirea in aceasta lume si in Viata de Apoi.
Asadar toti, trebuie sa poruncim binele si sa interzicem raul, pentru a putea obtine Multumirea lui Allah si Paradisul Sau.

Islamul considera toti oamenii egali in fata Legilor lui Allah; negru sau alb, Arab sau non-Arab, barbat sau femeie, bogat sau sarac. Islamul ii aduce pe toti impreuna si le adreseaza poruncile si interdictiile tuturor.

Islamul este religia intregii omeniri, iar Allah ne-a poruncit sa o transmitem tuturor oamenilor. Acest lucru va putea fi atins daca suntem puternici, iar puterea este bazata pe credinta si unitate!

Nationalismul este impotriva spiritului de dreptate si unitate de dragul lui Allah, si conduce la rasism, xenofobie, aroganta si tot ce este mai rau.

Allah ne spune:

O, voi oameni! Noi v-am creat pe voi dintr-un barbat si o muiere si v-am facut pe voi popoare si triburi, pentru ca sa va cunoasteti. Cel mai nobil dintre voi la Allah este cel mai evlavios (cel care are cel mai mult Taqwaa) dintre voi.” [Suratul-Hujuraat 49:13].

Si printre semnele Lui sunt crearea cerurilor si a pamantului si deosebirea (diversitatea) limbilor voastre si a culorilor voastre. Intru aceasta sunt semne pentru cei care stiu (cei care au stiinta).” Coran 30:22

Asa ca, Allah Subhanahu wa ta’ala a facut clar in aceste nobile Versete ca oamenii au fost facuti in popoare si triburi pentru a se cunoaste unii pe altii, si nu pentru a se lauda si a fi aroganti si mandri unii fata de altii. Iar Allah a considerat ca cel mai nobil dintre toti, este cel care este cel mai pios, cel care detine cel mai mult Taqwa (teama, constiinta de Allah in tot ceea ce face). Acelasi lucru este aratat si in relatarile anterioare, care ne conduc la faptul ca drumurile jaahiliyyah (ignorantei din perioada pre-islamica), conduc catre vanitate si falsa mandrie pentru neam si stramosi.

La asta conduce chemarea jaahiliyyah, in timp ce Islamul este in opozitie cu asta. Islamul cheama la modestie, smerenie, taqwaa si la iubire de dragul lui Allah Subhanahu wa ta’ala.

<Interesant de stiut cum se defineste Nationalismul conform DEX-ului:
NAȚIONALÍSM n. Atitudine care are în vedere, în primul rând, apărarea drepturilor și aspirațiilor naționale (însoțite, în anumite împrejurări, și de xenofobie).
NAȚIONALÍSM s.n. Ideologie și politică care urmărește întreținerea izolării și ațâțarea neîncrederii și urii între diferite naționalități. ♦ Tendință de a aprecia exclusiv și exagerat tot ceea ce aparține propriei națiuni.
NAȚIONALÍSM s. n. politică și ideologie care urmăresc întreținerea izolării și ațâțarea urii de rasă și naționalitate. ◊ tendință de a aprecia exclusiv și exagerat tot ceea ce aparține propriei națiuni.>

Vezi si:

„Regula de aur in Islam, sau etica reciprocitatii. Este un principiu moral al Islamului, care îi cheama pe oameni sa-i trateze pe ceilalti asa cum le place sa fie tratati…

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/06/19/golden-rule-in-islam-iubeste-pentru-umanitate-ceea-ce-iubesti-pentru-tine-122/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/09/11/islamul-porunceste-indurarearabdarea-si-bunul-tratament-pentru-intreg-universul/

 

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2014-2015.

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s