70 000 VOR INTRA IN PARADIS FARA SOCOTEALA! CINE SUNT EI?

jennah-no-judgment

70 000 VOR INTRA IN PARADIS FARA SOCOTEALA!

CINE SUNT EI?

Alhamdulillah wa salaatu wa salaamu ala Rasulillah!

Este vorba despre hadeeth-ul despre cei 70 000 de Musulmani care vor intra in Paradis fara sa fie socotiti, care a fost relatat de cei doi shaykhs (Bukhari si Muslim), Ahmad si altii, de la Profet (sall Allahu aleihi wa sallam).

Imaam al-Bukhaari (rhA) a relatat in Saheeh-ul sau de la Ibn Abbaas (rA) ca Profetul (sall Allahu aleihi wa sallam) a spus:”Mi s-au aratat natiunile (comunitatile), si unii dintre Profeti au trecut cu cațiva adepți, iar alți Profeți au trecut fara niciun adept. Apoi mi s-a aratat o mare mulțime, si am spus:”Ce este asta? Este asta Ummah mea?”.  S-a spus:”Nu, acestia sunt Musa (Moise) si oamenii lui.” S-a spus:”Priveste catre orizont!” Apoi am vazut o multime imensa care umplea orizontul. Si s-a spus:”Priveste acolo, si acolo, la orizontul cerului.” Era o mulțime care umplea orizonturile. S-a spus:”Aceasta este Ummah ta, si din acestia, 70 000 vor intra in Paradis fara sa fie socotiti.” Apoi el (Profetul, sall Allahu aleihi wa sallam) a mers inauntru, fara sa explice mai departe. Oamenii au inceput sa discute despre ce a spus, si au zis:”Noi suntem cei care au crezut in Allah si l-am urmat pe Mesagerul Sau, noi suntem aceia”, sau „Sunt copii nostri care s-au nascut in Islam in timp ce noi am fost nascuti in Jaahiliyyah.” Profetul sall Allahu aleihi wa sallam a auzit despre ce s-a spus, asa ca a iesit si a zis:”Ei sunt aceia care nu cer pentru ruqya, nu cred in semne rele (superstitii) si nu utilizeaza cauterizarea; ei isi pun increderea in Domnul lor..”

Din acest hadeeth se intelege ca va fi un grup din aceasta Ummah care va intra in Paradis fara socoteala. Cei saptezeci de mii la care se face referire in acest hadeeth sunt de un inalt statut in aceasta Ummah datorita calitatilor speciale pe care le au, dupa cum este mentionat in hadeeth.

!Pentru o mai buna explicatie a ceea ce inseamna “Ei sunt aceia care nu cer ruqya, nu cred in semne rele (superstitii) si nu utilizeaza cauterizarea; ei isi pun increderea in Domnul lor..”, va rog sa cititi articolul meu despre Ruqya:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2017/01/03/ruqyah-remediu-pentru-anxietate-depresie-boala-deochi-si-orice-rau/

Motivul pentru care ei vor intra in Paradis fara socoteala si fara a fi pedepsiti este descris clar intr-un alt hadeeth relatat de al-Bukhaari (rhA) de la Ibn ‘Abbaas (rA) care a spus:”Profetul (sall Allahu aleihi wasallam) a spus:”Mi s-au aratat comunitatile. Un Profet a trecut cu un grup, altul a trecut cu un grup mic, altul cu zece adepti, altul cu cinci si altul de unul singur (fara niciun urmas). M-am uitat si am vazut o mare multime si am spus:”O Jibril, este aceasta Ummah mea?” El a spus:”Nu, dar priveste la orizont!”. Asa ca am privit si am vazut o multime imensa. El a zis:”Aceasta este Ummah ta, si acestia sunt saptezeci de mii dintre ei care nu vor fi socotiti sau pedepsiti.” Am spus:”Cum vine asta?”. El a spus:”Ei nu utilizeaza cauterizarea, sau nu cauta ruqya, sau nu cred in superstitii; ei isi pun increderea in Domnul lor.” ‘Ukhaashah ibn Mihsan s-a ridicat si a spus:”Roaga-te lui Allah (faci Du’a) sa fiu unul dintre ei!” El (Profetul, sall Allahu aleihi wa sallam) a spus:”O Allah, fa-l pe el unul dintre ei”. Apoi un alt barbat s-a ridicat si a spus:”Roaga-te lui Allah sa ma faca unul dintre ei.” El a spus:”‘Ukaashah te-a intercut.”  (Saheeh al-Bukhaari, 6059).

De asemenea ei mai sunt descrisi intr-un alt hadeeth relatat de Sahl ibn Sa’d (rA), in care Profetul sall Allahu aleihi wa sallam a spus:”Saptezeci de mii sau sapte sute de mii (unul dintre relatatori nu a fost sigur) din Ummah mea vor intra in Paradis, si primul dintre ei nu va intra pana cand ultimul nu o va face. Iar fețele lor vor fi ca luna intr-o noapte cu luna plina.” (al-Bukhaari).

Abu Hurayrah (rA) a spus:”L-am auzit pe Mesagerul lui Allah sall Allahu aleihi wa sallam spunand:”Un grup din Ummah mea, saptezeci de mii, vor intra in Paradis cu fețele lor stralucind ca luna.” (al-Bukhaari).

Ceva asemanator a relatat si Muslim in saheeh-ul sau de la Jaabir ibn ‘Abd-Allaah: “… apoi credinciosii vor fi salvati si primul grup salvat va avea fețele ca luna atunci cand este plina, [ei vor fi] saptezeci de mii, care nu vor fi socotiti….”.

Sunt vesti bune pentru Musulmani in aceste hadeeth-uri si in altele. Sunt mai multe informatii intr-o relatare in Musnad  Imaam Ahmad si in Sunan al-Tirmidhi si Ibn Maajah, unde Abu Umaamah a relatat ca Profetul sall Allahu aleihi wa sallam a spus:”Domnul meu mi-a promis ca saptezeci de mii din Ummah mea vor intra in Paradis fara socoteala sau fara sa fie pedepsiti; cu fiecare o mie dintre ei vor fi alți saptezeci de mii, plus trei mâini din mâinile Domnului meu, Laudat fie El.”

Ii cerem lui Allah sa ne faca dintre ei! Ameen, Ya Rabbil ‘Alamin!

Imaginati-va! Saptezeci de mii, cu fiecare o mie inca alti saptezeci de mii; cat de mare va fi numarul celor care vor intra in Paradis fara sa fie socotiti? Cat de mult inseamna fiecare Mâna a Celui mai Indurator, Iertator, Generos, Allah Atotputernicul? Allahu Akbar!

Ii cerem lui Allah sa fim dintre ei! Ameen, Ya Rabbil ‘Alamin!

O alta veste buna pentru Musulmani este aceea ca numarul locuitorilor Paradisului din aceasta Ummah va reprezenta doua treimi (2/3) din numarul total. Mai multi oameni vor intra in Paradis din Ummah Profetului Muhammad sall Allahu aleihi wa sallam decat din randul tuturor comunitatilor anterioare la un loc.

Aceasta veste buna vine de la Profet sall Allahu aleihi wa sallam intr-un hadeeth in care le-a spus Companionilor sai intr-o zi:”Ați fi multumiti daca voi ați fi un sfert din oamenii Paradisului?” Ei au spus:”Da”. El a spus:”Ați fi multumiti daca ați fi o treime din oamenii Paradisului?”. Ei au spus:”Da”. El a spus:”Ați fi multumiti daca ați fi jumatate din oamenii Paradisului?”. Ei au spus:”Da”. El, sall Allahu aleyhi wa sallam a spus:”Pe Cel in Mâna Caruia se afla sufletul lui Muhammad, sper ca veti fi jumatate din oamenii Paradisului. Nimeni nu va intra in Paradis in afara de Musulmani, iar printre oamenii shirk-ului, voi sunteti ca un fir de păr alb pe pielea unui taur negru, sau un fir de păr negru pe pielea unui taur roșu.” (al-Bukhaari, 6047).

Finalul vestilor bune vine dintr-un alt hadeeth saheeh in care Profetul sall Allahu aleihi wa sallam a spus:”Oamenii Paradisului sunt 120 de randuri, din care 80 sunt din aceasta Ummah si celelalte 40 din toate celelalte comunitati.” ( al-Tirmidhi, 3469)

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin pentru binecuvantarile si indurarea Sa si pentru ca ne-a facut pe noi sa facem parte din cea mai onorata Ummah, Ummah celui mai nobil Profet, Muhammad aleyhi salatu wa sallam, si care ne-a facut pe noi dintre locuitorii Paradisului prin Indurarea si Bunavointa Sa!

Ii cerem lui Allah sa ne ajute sa urmam tot ceea ce El si Mesagerul Sau (sall Allahu aleihi wa sallam) ne-au poruncit si sa abandonam tot ceea ce Allah si Mesagerul Sau (sall Allahu aleyhi wa sallam) ne-au interzis si sa nu ne lase sa murim decat fiind Musulmani adevarati! Ameen, Ya Rabbil ‘Alamin!

Sall Allahu ala Muhammad, sall Allahu aleyhi wa sallam!

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/03/14/raiul-si-iadul-pentru-eternitate-2962/


© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2014-2015.

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s