„ORICINE IMITA UN NEAM FACE PARTE DIN EL”- ce inseamna?

change

“ORICINE IMITA UN NEAM ESTE UNUL DINTRE EI”- ce inseamna?

BISMILLAH

Alhamdu-lillahi Rabbil ‘Alamin,  wa salaatu wa salamu ala Rasulilah!

S-a relatat ca Ibn ‘Umar a spus:”Mesagerul lui Allah (sall Allahu aleihi wa sallam) a spus:”Oricine imita un neam este unul dintre ei (face parte dintre ei).” [Abu Dawood, al-Libaas, 3512. Al-Albaani l-a clasificat in Saheeh Abi Dawood, ca hasan saheeh. Nr. 3401). 

Shaykh al-Islam Ibn Taymiyah a spus in al-Siraat al-Mustaqeem: Imaam Ahmad si altii au citat acest hadeeth ca dovada pentru a arata ca este haram sa-i imitam pe ei (evrei si crestini), dupa cum Allah spune:

O, voi cei care credeti! Nu-i luati pe iudei si pe crestini ca Awliyaa (aliati, prieteni, ajutoare), Ei sunt aliati unii cu altii. Aceia dintre voi care vi-i faceti aliati, sunteti ca si cum ati face parte dintre ei… [al-Maa’idah 5:51] 

Imitarea ne-musulmanilor intra in 2 categorii: Imitarea care este Haram si imitarea care este permisa.

IMITAREA CARE ESTE HARAM

Aceast tip de imitare care este Haram inseamna ca, cu buna stiinta, sa facem lucruri care sunt caracteristice  unice ale religiei lor si care nu au referinte in religia noastra.

Aceasta este Haram si un pacat major in acord cu dovezile, fie ca acea persoana face asta deoarece este de acord cu ei, sau din pricina dorintelor si poftelor sale, sau din cauza unor argumente inselatoare care il fac sa simta ca facand asta i-ar putea aduce vreun beneficiu in aceasta lume si in Urmatoarea.

Daca ne intrebam: Este cel care face asta din ignoranta un pacatos, ca de exemplu cel care celebreaza Craciunul? Raspunsul este ca cel care este ignorant nu este un pacatos daca chiar nu a avut cunostinta despre asta, dar trebuie sa i se spuna (adevarul), iar daca continua si persista dupa aceea, atunci devine un pacatos.

IMITAREA CARE ESTE PERMISA

Acest lucru inseamna sa faci ceva ce nu este original preluat de la ei, dar pe care ei il fac. Insa si in acest caz este benefic sa ne diferentiem de ei.

Imitarea sau asemanare cu Oamenii Cartii (Evrei sau Crestini) si altii in legatura cu LUCRURILE  LUMESTI, este permisa numai cand anumite conditii se intrunesc:

-Sa nu fie vreo traditie sau ritual prin care ei se disting

-Sa nu fie parte a religiei lor. O chestiune poate fi dovedita ca fiind parte a religiei lor prin intermediul surselor de incredere, cum ar fi Versete din Coran sau hadeth-uri ale Mesagerului lui Allah (sall Allahu aleihi wa sallam) sau via relatari autentice, cum ar fi anumite lucruri care au fost permise natiunilor anterioare

-Sa nu fie nimic in Islam care sa se refere specific acelei chestiuni. Daca exista o referinta specifica in Islam, fie de aprobare sau dezaprobare, atunci trebuie urmat ceea ce Islamul indica in acea privinta

-Asemanarea respectiva nu trebuie sa fie impotriva niciunei porunci a Sharia’ah

-Nu trebuie sa implice celebrarea sarbatorilor lor

-Asemanarea trebuie sa implice doar ce este nevoie si nimic mai mult.

[ al-Sunan wa’l-Athaar fi’l-Nahy ‘an al-Tashabbuh bi’l-Kuffaar de Suhayl Hasan, p. 58-59]

FELICITARILE DE SARBATORI

Felicitarea cu ocazia Craciunului si a altor sarbatori religioase ale ne-musulmanilor este haram prin consens, dupa cum a mentionat Ibn al-Qayyim in ‘Ahkaam Ahl al-Dhimmah’:”Felicitarea ne-musulmanilor  de ritualurile ce apartin numai lor este haram prin consens, precum felicitarea lor in sarbatorile lor spunand “Sarbatori fericite”, sau “Sa va bucurati de sarbatoarea voastra” s.a.m.d. Daca cel care spune asta a fost salvat de kufr, ramane totusi interzis. Este ca si cum ai felicita pe cineva pentru prosternarea la cruce, sau ceva mai rau decat atat. Este un mare pacat sa feliciti pe cineva pentru bautul vinului, sau pentru uciderea cuiva, sau pentru adulter, s.a.m.d. Multi dintre cei care nu au respect pentru religia lor cad in aceasta eroare; ei nu realizeaza cat de ofensatoare sunt faptele lor. Oricine felicita pe cineva pentru nesupunerea lui sau pentru bida’h sau kufr se expune  Mâniei lui Allah.”

Felicitarea cu ocazia sarbatorilor lor este Haram dupa cum a precizat Ibn al-Qayyim (rhA) deoarece implica recunoasterea si aprobarea ritualurilor lor, chiar si daca cineva nu le accepta pentru sine. Musulmanul nu trebuie sa accepte aceste ritualuri sau sa felicite pe cineva pentru ele, deoarece Allah nu accepta nimic din toate acestea.

Daca nu credeti (dupa ce ati vazut semnele), Allah nu are nevoie de voi, caci Lui nu-i place necredinta robilor Sai (pentru ca este cauza pieirii lor). Insa daca voi sunteti multumitori, atunci El este multumit de voi..”
[al-Zumar 39:7]

In ziua aceasta am desavarsit (perfectat/completat) Religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat (aprobat) Islamul ca religie pentru voi”. [Coran 5:3]

Asadar, felicitarea lor este interzisa, indiferent ca este un coleg, ruda sau prieten.

Daca ei ne felicita cu ocazia sarbatorilor lor, nu trebuie sa raspundem, deaorece ele nu sunt sarbatorile noastre, si pentru ca ele nu sunt  sarbatori acceptate de Allah. Ele sunt inovari in religia lor, si chiar daca presupunem ca ar fi fost prescrise, ar fi fost abrogate de Islam, religia cu ca Allah l-a trimis pe Profetul Muhammad (sall Allahu alei wa sallam) intregii lumi.

Acela care doreste o alta religie in afara de Islam, niciodata nu va fi acceptata de la el, si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.” [Aal ‘Imraan 3:85]

Adevarat, religia lui Allah este Islamul”. [Aal ‘Imraan3:19]

Din acest motiv, Islamul este Religia ce trebuie urmata si nu cea care-i urmeaza pe altii!!!

PARTICIPAREA LA SARBATORILE NE-MUSULMANILOR

Este Haram pentru Musulmani sa accepte invitatii cu astfel de ocazii, deoarece este si mai rau decat sa-i felicite, si asta implica participare la sarbatorile lor.
Similar, Musulmanilor le este interzis sa-i imite pe ne-musulmani organizand petreci cu astfel de ocazii, sau schimburi de cadouri, etc., deoarece Profetul (sall Allahu aleihi wa sallam) a spus:”Oricine imita un neam face parte dintre ei.”

Shaykh al-Islaam Ibn Taymiyah  a spus in cartea sa Iqtidaa’ al-siraat al-mustaqeem mukhaalifat ashaab al-jaheem: „Imitarea lor in anumite sarbatori ale lor, implica ca el este multumit cu credintele si practicile lor false, si le da speranta ca ei pot avea oportunitatea de a-i rataci pe cei slabi (in credinta).”

Oricine face ceva de acest gen este un pacatos, chiar daca o face din politete sau pentru a fi prietenos, sau pentru ca este prea rusinos sa refuze, sau din oricare alt motiv, deoarece aceasta este considerat ipocrizie in Islam, si deoarece ii face pe ei (pe ne-musulmani)  sa fie mandri de religia lor.

Ibn al-Qayyim a spus:”Nu este permis pentru Musulmani sa participle la sarbatorile Mushrikeen, in acord cu consensul invatatilor al caror cuvant atarna greu. Fuqaha care urmeaza cele patru scoli de gandire au stabilit clar acest lucru in cartile lor. ..

Al-Bayhaqi a relatat cu un isnad saheeh de la  ‘Umar ibn al-Khattaab care a spus:”Nu intrati peste mushrikeen in bisericile lor in ziua sarbatorii lor, pentru ca Mânia lui Allah coboara asupra lor.”

Al-Bayhaqi a relatat cu un  jayyid isnaad de la ‘Abd-Allaah ibn ‘Amr care a spus:”Oricine locuieste pe pamantul ne-Arabilor si sarbatoreste noul an al lor si sarbatorile lor si ii imita pe ei pana cand moare in acest stadiu, va fi adunat alaturi de ei in Ziua Invierii.” (Ahkaam Ahl al-Dhimmah, 1/723-724).]

Pentru cine invoca toleranta religioasa, il invit sa citeasca urmatorul articol pentru a descoperi ce implica si mai ales ce nu implica toleranta religioasa:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/12/25/toleranta-religioasa-si-urarile-de-sarbatori/

Daca vom gasi Musulmani care-si cauta scuze pentru faptul ca felicita sau raspund la felicitari cu ocazia Craciunului “fortati de imprejurari”, uneori inselandu-se pe ei insisi, prin faptul ca urarea de ‘sarbatori fericite’ ar fi mai putin grava decat ‘craciun fericit’, care se scuza ca intentia lor ar fi una sau alta, ce sa spunem de cei care, nu sunt “fortati” de nicio imprejurare, si care, chiar cu zile bune inaite de craciun, se trezesc sa faca urari tuturor crestinilor din lume??  Sau cei care sunt incantati de bradul pe care l-au impodobit si cu care se mandresc, etc, etc. Dar ce sa spunem de Musulmanii care isi ureaza intre ei sarbatori fericite de craciun? Waw! Si mai curioasa sunt, cum se descurca de Paste, cand crestinii le ureaza: ‘Cristos a inviat’??? Pentru ca nu este frumos si nici politicos sa nu raspunzi!!! Astaghfirullah wa autubu ilaihi!

Insa pe acela care se impotriveste Trimisului, dupa ce i s-a aratat lui calea cea dreapta, si care urmeaza un alt drum decat cel al dreptcredinciosilor, il vom pune Noi impreuna cu aceia cu care s-a aliat, si-l vom lasa sa arda in Gheena. Si ce menire [este aceasta].” Coran 4:115

Oh, oh, ce Verset? Oare nu ne face sa tremuram de frica?

Asa ca, cat de mare (este pacatul) de a participa la sarbatorile Evreilor si Crestinilor? Sa faci ceea ce ei fac? Sa cumperi aceleasi produse pe care ei le cumpara pentru a celebra sarbatorile lor? Aceasta inseamna de fapt sa dai viata falsei adorari, inovarii de noi sarbatori in Religia noastra, si asistarea si imitarea Al-Mushrikin in sarbatorile lor.

Dar cineva ar putea spune:”Dar eu nu intentionez sa ii imit pe ei in aceste celebrari“.

A fi partas la celebrarile lor si imitarea lor este Haram. Dovada pentru aceasta este atunci cand Mesagerul lui Allah, sallAllahu aleihi wa salam a spus, dupa ce le-a interzis Musulmanilor sa faca Rugaciunea la timpul cand Soarele rasare sau apune (timpul in care este interzis sa implinim Rugaciunea este aprox. 20 de minute dupa ce Soarele a rasarit, si aprox. 20 de minute inainte sa apuna):

Adevarat, rasaritul lui este intre coarnele Sheitanului si timpul cand Kuffar se prosterneaza in acest timp din cauza asta.“[Muslim]

Desi cel care face Rugaciunea in acest timp nu are aceeasi intentie ca a lor, totusi ii este interzis sa faca Rugaciunea pentru ca el va fi considerat la fel ca ei, si va fi considerat ca a cooperat cu ei, si de aceea este Haram. [Tashbeeh al-Khamees bi ahl al-Khamees (pg. 10-12)]

Am intalinit o alta scuza, aceea ca si ei ne fac noua urari de Eid. Bun! Sa presupunem ca este asa, dar sa nu uitam anumite aspecte. Sarbatorile noastre sunt sarbatori prescrise de Allah care urmeaza dupa perioade de adorare a lui Allah prescrise de shari’ah, asa cum sunt postul in luna Ramadan si Hajj-ul si sacrificiul, iar urarea de Eid, asa cum a fost relatat de la Sahaba (radyAllahu anhum) si predecesorii cei piosi era: Taqabbal Allaahu minna wa minkum (fie ca Allah sa accepte (actele de adorare) de la noi si de la voi).

A fost relatat de la Jubayr ibn Nufayr care a spus:”Cand companionii Mesagerului lui Allah (sall Allahu aleihi wa sallam) se intalneau in ziua de Eid unii cu altii, isi spuneau:“Taqabbal Allaahu minna wa minkum”. [Al-Haafiz hasan isnad]

Asta deoarece, cea mai mare preocupare a lor (si care trebuie sa fie si a noastra) era ca faptele lor de adorare sa fie acceptate si ca Allah sa fie multumit de ei! Si cum erau faptele lor? Si cum era adorarea lor? Si cum era temerea lor? Si unde ne situam noi astazi?

In loc sa fim preocupati de multumirea oamenilor, in loc sa fim preocupati de aparente, in loc sa fim preocupati “sa intram in randul lumii”, in loc sa-i copiem pe altii, haideti sa ne intoarcem la adevaratul Islam si la adevaratele exemple de urmat, daca ne dorim sa fim alaturi de ei in Ziua Judecatii si nu alaturi de cei pe care din ignoranta sau cu buna stiinta am ales sa-i urmam si imitam.

Umar ibn al-Khattab (radyAllahu anhu) spunea:

Cu adevarat, noi am fost dintre oamenii umiliti si Allah ne-a onorat pe noi cu Islamul, asa ca, daca vom cauta onoarea de la altii decat din Islam, Allah ne va umili (din nou).”
[Umar ibn Al-Khattab /Al-Mustadrak ala as-Saheehain 214]

Si cata dreptate avea…

Religia lui Allah nu este subiect de discutie si controverse, religia lui Allah nu se supune la vot (cui si ce ii convine lui cutare si cutare), religia lui Allah nu inseamna urmarea poftelor si dorintelor noastre, ci renuntarea la poftele si dorintele noastre de dragul lui Allah, religia lui Allah nu se bazeaza pe ce cred unii sau altii sau pe ce li se pare lor ca este bine sau rau.

Acest articol si altele pe aceasta tema au fost alcatuite cu intentia de a-L multumi pe Allah si cu respect pentru Trimisul Sau Isus (aleihi salam) si pentru a promova Adevarul si a denunta falsul, deoarece acesta este inca un principiu al Islamului care este religia ce se bazeaza pe Adevar si dreptate si care ne impune sa marturisim adevarul chiar si daca este impotriva noastra si care nu ne permite sa spunem o minciuna nici macar in gluma, pentru a porunci binele (Al-Maruf) si pentru a interzice raul (Al-Munkar), si pentru a promova Laa ilaha ill Allah care este dreptul lui Allah asupra omenirii!

Fie ca Allah sa ne faca urmasi adevarati si drepti ai Profetului Muhammad (sall Allahu aleihi wa sallam), si ai Siddiqun si a martirilor si a celor piosi! Ameen, Ya Rabbil ‘Alamin!

Sall Allahu aleihi wa sallam ala Muhammad!

Cei care se supun lui Allah si Trimisului [Muhammad sallAllahu aleihi wa salam], aceia vor fi in compania celor asupra carora Allah si-a revarsat harul Sau, ca si Profetii, Siddiqun (acei urmasi ai Profetilor care au fost primi care au crezut in ei, ca si Abu Bakr As-Siddiq), martiri si cei piosi. Si ce excelenti companioni vor fi acestia! ” [4:69]

O SELECTIE DE VERSETE SI HADITH-uri pe aceasta tema:

Niciodata nu vor fi Evreii nici Crestinii multumiti de tine [O, Muhammad-saws] pana nu vei urma religia lor. Spune:”Calauzirea lui Allah (Monoteimul Islamic-adorarea exclusiva a lui Allah CeL Unic) este (singura) Calauzire Adevarata! Si daca tu [O, Muhammad saws] vei urma dorintelor lor (evreilor&crestinilor), dupa Stiinta(Coranul) pe care ai primit-o, nu vei avea nici Wali (ocrotitor, protector), nici ajutor (care sa te apere de pedeapsa lui Allah).” 2:120

<Niciodata nu vor fi Evreii nici Crestinii multumiti de tine [O, Muhammad-saws] pana nu vei urma religia lor>
Evreii si Crestinii nu vor fi niciodata multumiti de tine, O Muhammad sall Allahu aleihi wa salam. Asadar, nu cauta sa-i multumesti si tine-te de ceea ce Il multumeste pe Allah, chemandu-i la Adevarul cu care te-a trimis Allah.

<Calauzirea lui Allah (Monoteismul Islamic) este (singura) Calauzire Adevarata>
Spune, O Muhammad sall Allahu aleihi wa salam, Calauzirea lui Allah cu care El m-a trimis este Adevarata Calauzire, insemnand religia dreapta, perfecta si cuprinzatoare.
Mesagerul lui Allah sall Allahu aleihi wa salam a spus:” Va fi intotdeauna un grup din Ummah mea luptand pentru Adevarul evident (adevarat, sigur, vizibil, clar), care nu va fi ranit de opozanti pana cand Hotararea (decretul) lui Allah va veni (Ceasul).”[sahih Muslim]

< Si daca tu [O, Muhammad saws] vei urma dorintelor lor (evreilor&crestinilor), dupa Stiinta (Coranul) pe care ai primit-o, nu vei avea nici Wali (ocrotitor, protector), nici ajutor (care sa te apere de pedeapsa lui Allah).>

Acest Verset este un Avertisment serios pentru Ummah Musulmana (adresat tuturor Musulmanilor) impotriva imitarii Evreilor si Crestinilor dupa ce au fost binecuvantati cu Stiinta Coranului si a Sunnei.  [Tafsir Ibn Kathir]

Trimisul lui Allah (sall Allahu aleihi wa sallam) a spus:

Cel care ii imita pe altii, va fi dintre ei (in Ziua Judecatii)”.[Abu Dawood]

Si intr-o alta relatare:”Cel care-i imita pe oameni, altii decat noi (in credinta), nu este dintre noi! Nu-i imitati pe Evrei si pe Crestini!” [Tirmidhi]

Cu siguranta ii veti urma pe cei care au venit inainte de voi (putin cate putin, pas dupa pas) astfel incat, daca ei ar intra intr-o gaura de soparla, veti merge dupa ei”. Sahaba (companionii) au spus:”O, Mesager al lui Allah,(te referi) la Evrei si Crestini?”. El (sall Allahu aleihi wa sallam) a raspuns:”La cine altii?”.[Bukhari]

Insa, nu![Jur] pe Domnul Tau [wa Rabbika- Atentie! Allah jura pe El Insusi]! Nu vor crede ei [cu adevarat] pana ce nu te vor lua pe tine [O, Muhammad saws] ca judecator pentru cele care se isca (pentru toate disputele) intre ei si nu vor mai gasi in sufletele lor nicio impotrivire fata de ceea ce tu ai hotarat si nu se vor supune cu desavarsita (totala) supunere [hotararii tale].” An- Nisa 4:65

SubhanAllah! Un Verset extraordinar, in care Allah jura pe El Insusi, Gloriosul si Atotputernicul! Apoi ne spune ca:”ei nu pot avea credinta cu adevarat”. Cine sunt ei? Allah ne spune ca ei nu poti deveni credinciosi pana cand nu vor apela la Mesagerul Sau sall Allahu aleyhi wa sallam (la sunnah lui) pentru judecata in toate lucrurile si pana nu se vor supune deciziei sale in interior si in exterior. Ceea ce inseamna ca vor adera la judecata lui si nu vor simti nicio ezitare fata de decizia lui, fara nicio respingere, negare sau disputa. [Tafsir Ibn Kathir]

Si ne mai spune Allah:
Apoi daca aveti neintelegeri intr-o chestiune, aduceti-o [pentru judecare] la Allah si la Trimis, daca voi credeti in Allah si in Ziua de Apoi..”. Coran 4:59

Intrajutorati-va in Al-Birr si Taqwa (implinirea faptelor bune si in evlavie), dar nu va ajutati la pacat si la nedreptate!” Coran 5:2

Nu vei afla niciun neam [de oameni] care cred in Allah si in Ziua de Apoi si care sa-i ca prieteni pe cei care se impotrivesc lui Allah si Trimisului Sau, chiar daca ar fi parintii lor, fiii lor, fratii lor sau stirpea lor. In inimile acestora El a prescris CREDINTA si i-a intarit pe ei cu duh de la Sine. Si El ii va ajuta sa intre in Gradini pe sub care curg paraie si vesnic vor avea salas in ele. ALLAH este MULTUMIT de ei si ei sunt MULTUMITI de EL. Acestia sunt CEATA lui ALLAH, iar ceata lui Allah sunt aceia care vor izbandi.” Coran 58:22

Oare nu a sosit vremea pentru inimile (acelora) care cred (in Monoteismul Islamic), sa fie supuse față pomenirea lui Allah si față de Adevarul (Coranul) care a fost trimis si ca ei sa nu fie ca aceia carora li s-a daruit Cartea mai inainte (evreii si crestinii) si li s-a lasat lor timp indelung, insa inimile lor au ramas impietrite si multi dintre ei sunt Fasiqun (nesupusi lui Allah, rebeli, nelegiuti)?” Al-Hadid 57:16

“…Iar de va veti intoarce (de la Islam si de la supunerea fată de Allah), El vă va inlocui cu un alt neam si ei nu vor fi asemenea vouă.” [Surah Muhammad (47): 38]

Nu se cuvine ca un dreptcredincios si nicio dreptcredincioasa sa mai aleaga, daca Allah si Trimisul Sau au hotarat in privinta lor un lucru. Iar acela care se razvrateste impotriva lui Allah si a trimisului Sau, se afla in ratacire invederata.” Coran 33:36

Si Trimisul (Muhammad saws) va zice:’O, Doamne! Oamenii mei au parasit acest Coran (nici nu asculta la el si nici nu actioneaza conform legilor si invataturilor lui).” Coran al-Furqaan 25:30

Si de te-ai supune celor mai multi de pe pamant, ei te-ar abate de la calea lui Allah, caci ei nu urmeaza decat banuielile [lor] si ei nu fac decat sa nascoceasca minciuni.” Coran 6:116

Al-Bukhaari (6308) a relatat de la al-Haarith ibn Suwayd: ‘Abdullah ibn Mas‘ood (ra) ne-a spus noua doua hadisuri, unul de la Profet (salAllahu aleihi wa sallam) si altul de la el. El a spus:”Credinciosul isi vede pacatul ca si cand ar sta sub un munte si se teme ca ar putea sa cada pe el, iar pacatosul isi vede pacatele ca o musca care trece prin fata nasului sau, si face astfel (incearca sa o alunge cu mana sa).”

Spune: El este Allah Cel Unic [Allahu Ahad], Allah-us Samad (este un cuvant ce inglobeaza mai multe sensuri si din care reiese ideea de superioritate absoluta, Cel care nu are nevoie de nimic si Cel de care toate creatiile au nevoie, etc), El nu zamisleste (nu da nastere) si nu este nascut, Si El nu are pe nimeni egal”. Coran 112: 1-4

Spune [O, Muhammad saws]: A venit Al-Haqq (Adevarul-Coranul) si Al-Batil (minciuna, falsul) nu mai poate sa inceapa, nici sa revina (vreodata)! “ Coran 34:49

Urmati ceea ce vi s-a trimis de la Domnul vostru (Coranul si Sunnah) si nu urmati alti Auliya (aliati, protectori) in afara de El!” Coran 7:3

“..Si daca tu [O, Muhammad saws] vei urma dorintelor lor (evreilor&crestinilor), dupa Stiinta (Coranul) pe care ai primit-o, nu vei avea nici Wali (ocrotitor, protector), nici ajutor (care sa te apere de pedeapsa lui Allah).” 2:120

Allah le-a promis dreptcredinciosilor si drepcredincioaselor Gradini pe sub care curg paraie, in care vor avea salas vesnic si camine bune in gradinile Edenului. Insa cea mai mare fericire este Multumirea lui Allah; aceasta este o izbanda nemarginita (succesul suprem, pentru ca placerile Paradisului sunt neinsemnate in comparatie cu Multumirea Divina deplina).” Coran 9:72

Noi am trimis la fiecare comunitate un trimis [ca sa le zica]:”Adorati-L pe Allah si tineti-va departe de Taghut (oricine este adorat in afara de Allah).” 16:36

 “Si cine este mai ratacit decat acela care urmeaza poftei sale fara o calauzire de la Allah?”  Coran  28:50

CITESTE:

Toata categoria dedicata acestui subiect:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/category/sarbatorile-ne-musulmanilor/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/12/20/craciunul-in-onoarea-lui-isus-aleihi-salam/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/12/24/sarbatoarea-craciunului-si-musulmanii/

 

COPYRIGHT : ISLAMUL PACEAETERNA

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2014-2015.

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s