AVERTISMENT impotriva BIDA’H

against-bidah

AVERTISMENT impotriva  BIDA’H!!!

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

Din punct de vedere lingvistic, Bida’ah inseamna un lucru nou inventat. Definitia Bida’ah din punct de vedere al Shari;ah este:”Un drum nou inventat (in credinte sau fapte) in religie, imitand Sharia’a (Legea prescrisa), prin care se cauta aproprierea de Allah, dar care nu este sustinuta de nicio dovada autentica, nici in bazele ei, nici in maniera in care este practicata.”

Mesagerul lui Allah sall Allahu aleihi wa sallam a spus:”Fiecare inovatie este eroare si ratacire.” [relatat de Abu Daawood (nr. 4607), at-Tirmidhee (nr. 2676) si altii]

Si a mai spus:”..si fiecare inovatie este eroare/ratacire si orice ratacire este in Focul Iadului.” [relatat in an-Nasaa’ee (1/224) de la  Jaabir bin Abdullaah, declarat ca saheeh de Shaikh ul-Islaam Ibn Taymiyyah in Majmoo’ ul-Fataawaa (3/58).

Si Mesagerul lui Allah sall Allahu aleihi wa sallam ne-a avertizat impotriva oamenilor inovatiilor (Ahl-Bida’ah):”Oricine inoveaza sau adaposteste un innovator, atunci asupra lui este blestemul lui Allah, al Ingerilor Sai si a intregii lumi.” [Bukhaari (12/41) si Muslim (9/140)]

Si urmand pasii Profetului sall Allahu aleihi wa sallam, ii gasim pe Companionii cei Nobili si Tabi’een (urmatoarea generatie dupa Sahabah-Companioni) avertizand asupra pericolului Bida’ah asupra acestei Ummah, a oamenilor ei si unitatii lor, din moment ce inovarile au devizat Ummah.

Iata cateva dintre declaratiile lor si a catorva Invatati:

Ibn Abbaas (d. 68H) radyAllahu anhu:”Cele mai detestabile dintre lucruri inaintea lui Allah sunt inovatiile (Bida’ah).” [relatat de al-Bayhaqee in as-Sunan al-Kubraa (4/316)]

Ibn Umar (d. 84H) a spus:”Fiecare inovare este ratacire, chiar daca oamenii o vad ca ceva bun.” [relatat de Abu Shaamah (nr. 39)]

Ahmad Ibn Hanbal:”Cel mai mare pacatos (fasiq) dintre  the Ahl-Sunnah Wal Jamaah este mai bun decat cel mai pios dintre Ahl-“Bid’ah”.

‘Abdullaah ibn Mas’ood a spus:”Urmeaza si nu inova, pentru ca vi s-a dat ceva ce este suficient si fiecare inovare este ratacire.” [relatat de Abu Khaithamah in Kitaab Ul-‘Ilm (nr. 540) , clasat ca saheeh de Shaikh al-Albaanee]

Abdullah Ibn Abbaassaid:”Cand “Bid’ah” este creata, atunci Sunnah moare si asta continua atata timp cat acea “Bid’ah” traieste si Sunnah este moarta.”

Al-‘Irbaad ibn Saariyah a relatat ca Profetul sall Allahu aleihi wa sallam a spus:”…V-am lasat voua calauzire clara. Noaptea ei este ca ziua ei. Nimeni nu va devia de la ea (de la calauzire) dupa mine, fara sa nu fie distrus.” [relatat de Ahmad, Ibn Maajah si al-Haakim. Clasat ca saheeh de Shaikh al-Albaanee in as-Saheehah (no. 937)].

Al-Marwazee a relatat in as-Sunnah (nr. 95) ca ‘Umar ibn ‘Abd Allah-‘Azeez a spus:”Nu exista nicio scuza pentru nimeni, dupa Sunnah, ca sa fie deviat, crezand ca este calauzire.” (adica dupa ce Sunnah-calauzirea a venit la el, nu mai are nicio scuza sa rataceasca si sa creada ca asta face parte din calauzire).

Hasan Ibn Attiya, unul dintre  Ta’baeen a spus:”Cand oamenii accepta Bida’ah, Allah indeparteaza Sunnah de la ei si nu o mai readuce pana in Ziua Judecatii.”

Unul dintre primii invatati, Al-Barbahaaree, care a fost si unul dintre companionii lui Ahmed Ibn Hanbal, a spus:”Feriti-va de Bida’ah, pentru ca fiecare Bida’h a inceput ca ceva mic si asemanator cu adevarul, iar oamenii au fost inselati de ea si au urmat-o pana cand a devenit mai mare si mai mare si au fost prinsi in capcana de ea si scosi afara din Islam.”

Shaykh al-Barbaharee (D. 329H Rahimahullah) a mai spus:”Allah sa aiba mila de voi. Sa stiti ca Religia este ceea ce a venit de la Allah Subhanahu wa ta’ala. Nu este ceva ce este lasat pentru intelectul si opinia omului. Stiinta despre ea, este ceea ce vine de la Allah si Mesagerul Sau (sall Allahu aleihi wa sallam), asa ca nu urmati nimic bazat pe dorintele voastre astfel incat sa deviati de la Religie si sa parasiti Islamul. Nu va fi nicio scuza pentru voi, din moment ce Mesagerul lui Allah a explicat Sunnah lui pentru aceasta Ummah si a facut-o clara pentru Companionii sai si ei sunt Jamaa’ah si ei sunt corpul principal (comunitatea unita), iar Jamaa’ah este Adevarul si urmasii lui.”

Acest lucru a fost aratat si de  Imaam Maalik (rahimahullaah) care a spus:”Oricine introduce in Islam o inovatie, despre care crede ca este buna, atunci a declarant ca Muhammad (sallAllahu aleuhi wa sallam) a tradat (transmiterea) Mesajului. Cititi Cuvintele lui Allah Preamaritul si Atotputernicul:”In ziua aceasta am desavarsit (perfectat) Religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat (aprobat) Islamul ca religie pentru voi”[Coran 5:3]. Asa ca, orice nu a fost (parte) a Religiei in acea zi, nu este (parte) a Religiei astazi. Si ultima parte a acestei Ummah nu va fi corectata, decât prin ceea ce prima parte a fost corectata.”

Ibn Taymiyyah  spunea:”De fapt necredinta Evreilor si Crestinilor este din cauza Bida’ah. Ei au introdus lucruri noi in religie si acele lucruri i-au indepartat complet de adevaratul Mesaj al lui Musa (Moise) si Isaa (Isus) Alaihumma Salam”.

Si Allah stie cel mai bine!

Urmareste toata categoria dedicata Profetului Muhammad sall Allahu aleihi wa sallam:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/category/profetul-muhammad-saws/

Si toata categoria dedicata urmarii Sunnah:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/category/urmarea-sunnah-vs-bidah/

Si categoria dedicata stiintei hadith-ului:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/category/stiinta-hadeeth-ului/

Lui Allah Ii cerem ajutorul si Lui Ii cerem iertare. Pe cine a calauzit Allah, nu poate sa rataceasca si pe cine a lasat sa rataceasca, nimeni nu poate sa-l calauzeasca.

Marturisesc ca nimeni nu are drept de a fi adorat in afara de Allah si marturisesc ca Muhammad salAllahu aleihi wa sallam este slujitorul Sau si incheietorul Mesagerilor Sai.

COPYRIGHT : ISLAMUL PACEAETERNA

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2014-2015.

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s