ZILNIC, TREI NENOROCIRI AFECTEAZA FIECARE FIINTA UMANA

calendar

ZILNIC, TREI NENOROCIRI AFECTEAZA FIECARE FIINTA UMANA!

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

In fiecare zi si noapte, fiul lui Adam este afectat de trei nenorociri. Nicio zi nu trece fara să fie afectat de toate trei.

*PRIMA NENOROCIRE

Durata vietii lui este redusă in fiecare zi. Lui nu-i pasă prea mult că durata vietii lui se reduce, dar daca se micsoreaza ceva din averea lui, incepe să se ingrijoreze. Ceea ce uita el este că averea este recuperabilă, insa nu si durata vietii.

*A DOUA NENOROCIRE

In fiecare zi el consuma proviziile oferite lui de catre Allah. Daca sunt Halal, el va fi intrebat despre ele [Surah al-Takaathur (102): 8]. Dar daca sunt obtinute prin mijloace Haram, atunci va fi pedepsit pentru ele; si nimeni nu cunoaste amploarea pedepsei cu exceptia lui Allah.

*A TREIA NENOROCIRE

In fiecare zi se apropie mai mult de Akhirah (Viata de Apoi) cu o anumita distantă; si in acelasi timp se indepartează de viata lumeasca cu o anumita distantă. Dar ingrijorarea lui pentru Viata de Apoi care este Eterna este nimic in comparatie cu ingrijorarea lui pentru aceasta viata trecatoare. El nu stie daca resedinta lui va fi cel mai inalt loc in Paradis sau cel mai jos loc din adancimea Iadului.

O, Allah! Nu face din această viată cea mai mare preocupare a noastră, si nici limita cunoasterii noastre. Si nu face ca drumul nostru să ne conduca către Iad. Si fă Paradisul resedinta noastră finală! Allahumma Ammen!

Sall Allahu ala Muhammad! Sall Allahu aleyhi wa sallam!

Islamul Pacea Eterna

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s