Adhkaar- INAINTE DE A MERGE LA CULCARE

masbahah

Adhkaar- INAINTE DE A MERGE LA CULCARE

EFECTUL SPIRITUAL si FIZIC ASUPRA NOASTRA

BISMILLAH

Relatat de Ali (radyAllahu anhu): Fatima (fiica Profetului صلى الله عليه وسلم) a mers la Profet صلى الله عليه وسلم plangandu-se de efectul rau pe care il avea moara manuala din piatra asupra mainilor ei. Ea auzise ca Profetul صلى الله عليه وسلم primise cateva sclave (captive de razboi). Dar cand s-a dus, nu l-a gasit, asa ca i-a mentionat problema ei lui ‘Aisha (radyAllahu anha). Cand Profetul صلى الله عليه وسلم a venit, ‘Aisha l-a informat despre asta. Ali (ra) a adaugat: Asa ca Profetul صلى الله عليه وسلم a venit la noi cand noi am mers la culcare. Am vrut sa ne ridicam (la sosirea lui), dar el صلى الله عليه وسلم a spus:”Ramaneti unde va aflati”. Apoi a venit si a stat intre mine si ea si am simtit raceala picioarelor sale pe abdomenul meu. El صلى الله عليه وسلم a spus:”Sa nu va indrum catre ceva mai bun decat ceea ce ati cerut? Cand mergeti la culcare spuneti:

سبحان الله (Subhaan Allaah) de 33 de ori, الحمد لله (al-hamdulillaah) de 33 de ori, si الله أكبر (Allaahu Akbar)  de 34 de ori, pentru ca asta este mai buna decat un servitor.”

Ali a adaugat:”Niciodata de atunci nu am incetat sa le recit”. Cineva a intrebat:”Nici macar in noaptea bataliei de la Siffeen?”. Am spus:”Nu, nici macar in noaptea bataliei de la Siffeen.”

[Saheeh al-Bukhari (3113, 3705, 5361, 5362, 6318) si Saheeh Muslim (6580)]

Shaikh Ibn al-`Uthaymeen a spus:”Aceasta este dintre lucrurile care ajuta o persoana in satisfacerea nevoilor sale si chiar daca acea persoana doarme dupa asta,  va dormi dupa ce a facut Dzikr (Pomenirea lui) Allah.

[Sharh Riyaadh al-Saaliheen (5/555) si Sharh Saheeh Muslim (7/619)- Shaikh Ibn al-`Uthaymeen]

Shaikh Ibn Baaz a spus:”Acest Tasbih (Dzikr) este o Sunnah inainte de a merge la culcare. Fatimah (radyAllahu anha) a spus intr-o relatare:”Niciodata nu m-am mai plans dupa asta”; insemnand dupa ce a facut acest Dzikr. Iar cu acest Dzikr, Allah Ta’ala il intareste pe slujitorul Său in afacerile sale.

Profetul صلى الله عليه وسلم i-a invatat pe cei saraci dintre Muhaajireen sa faca aceeasi Dzikr dupa (fiecare) Salaah (Rugaciune).”

 [Nota: Mai mult decat atat, un invatat a spus ca acest Hadeeth este o dovada ca facand Dzikr, aceasta intareste corpul atat fizic cat si spiritual]

 [Brief Comments on Riyaadh al-Saaliheen #84]

Afla ce trebuie sa faci inainte de culcare, AICI:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/01/09/ce-se-intampla-cu-sufletul-in-timpul-somnului/

Advertisements

Lasă un Comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s