DE CE ESTE OBLIGATORIE RUGACIUNEA IN LIMBA ARABA?

muslim-praying_rationalhub_130130-article1

DE CE ESTE OBLIGATORIE RUGACIUNEA (As-SALAH)  IN LIMBA ARABA?

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

Dragi frati si surori in Islam!

In capitolul dedicat efectuarii Rugaciunii (As-Salah), am numeroase articole care explica in detaliu cum se implineste Rugaciunea, care sunt stalpii (partile esentiale), partile obligatorii si Sunnah, efectuarea Rugaciunii in diferite circumstante, samd.

Profetul Muhammad salAllahu aleyhi wa sallam a spus:
Rugati-va (impliniti Rugaciunea/As-Salah) asa cum m-ati vazut pe mine rugandu-ma (implinind Rugaciunea).”- “Sallu kama ra’aitumuni usalli”.

[Sahih Al-Bukhari]

Recitarea Surat al-Faatihah este considerat stalp sau parte esentiala a Rugaciunii in acord cu opinia corecta a Invatatilor si este obligatorie pentru imamul care conduce Rugaciunea, pentru cel care face Rugaciunea in spatele imamului si pentru cel care implineste Rugaciunea de unul singur.

Atentie: daca am omis un stalp, deliberat sau din greseala, Rugaciunea devine invalida!!! Afla aici care sunt partile esentiale, obligatorii si sunnah ale Rugaciunii:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/09/18/stalpii-obligatiile-si-sunnah-rugaciunii/

Relatat de ‘Ubâdah bin As-Sâmit: Mesagerul lui Allah sall Allahu aleihi wa sallam a spus:”Cine nu recita  Sûrat Al-Fâtihah in Rugaciunea lui, Rugaciunea lui este invalida”. (Sahih Al-Bukhâri, Vol.1, Hadîth Nr. 723).

Nu este Rugaciune pentru cel care nu recita Deschiderea Cartii [Surat al-Fatihah].” (Sahih al-Bukhaari, 714).

Relatat de Abu Hurayrah:”Profetul Sall Allahu aleyhi wa sallam a spus:”Oricine ofera Rugaciunea in care nu recita Umm al-Kitab (Mama Cartii- Surat Al-Fatiha), ea este incompleta.”- si a repetat asta de trei ori. I s-a spus lui Abu Hurayrah, (si daca) suntem in spatele imamului? El a zis:’Recit-o pentru tine, pentru ca l-am auzit pe Mesagerul lui Allah sall Allahu aleihi wa sallam spunand:

’Allah a spus:”Am impartit Rugaciunea intre Mine si slujitorul Meu in doua jumatati, si slujitorul Meu va avea ceea ce a cerut. Cand slujitorul Meu spune: Al-hamdu lillahi rabbi l-alamin (Toata Lauda si Multumirile sunt pentru Allah, Domnul tuturor lumilor-oameni, jinni si tot ce exista), Allah spune:”Slujitorul Meu M-a laudat„.

Si cand spune: Ar-Rahmaan ir-Raheem (Cel mai Milostiv, Cel mai Indurator), Allah spune:”Slujitorul Meu M-a preamarit”. Si cand spune:”Maaliki yawm id-deen (Singurul posesor si Singurul Judecator al Zilei Judecatii), Allah spune:”Slujitorul Meu M-a glorificat”-si intr-o alta relare Allah a spus:”Slujitorul Meu s-a supus puterii Mele.”

Si cand spune: Iyyaaka na’budu wa iyyaaka nasta’een (Pe Tine (Singur) Te adoram, si Tie (Singur) Iti cerem ajutorul (pentru absolut fiecare lucru)), El spune:”Aceasta este intre Mine si Slujitorul Meu, si slujitorul Meu va avea ceea ce a cerut”.

Si cand spune: Ihdina’s-siraata’l- mustaqeem, siraat alladheena an’amta alayhim ghayril-maghdoobi alayhim wa la’ d-daalleen (Calauzeste-ne pe Drumul Drept, Drumul celor asupra carora Ti-ai revarsat Harul Tău, si nu (drumul) celor pe care Tu Te-ai maniat, nici al ratacitilor), El spune:”Aceasta este pentru slujitorul Meu, si slujitorul Meu va avea ceea ce a cerut.” [sahih Muslim]

Asadar, trebuie sa recitam in limba Araba, deoarece ni s-a poruncit sa recitam Coranul asa cum a fost revelat. Am mai spus-o si cu alte ocazii, Coranul (Quran-ul) se numeste Revelatia care i-a fost transmisa Profetului Muhammad sall Allahu aleihi wa sallam si care este considerat Cuvantul  al lui Allah fara ca Profetul sall Allahu aleihi wa salam sau Ingerul Jibril aleihi salam sa intervina in ele. Coranul sub forma de carte poarta denumirea de Mus’haf.

Toate relatarile care vorbesc despre virtutiile recitarii Coranului, a unor anumite Sure sau Versete, precum si obligatia de a fi in stare de puritate (wudhu sau ghusul  dupa caz), se refera NUMAI la Coranul in limba Araba. Orice alta traducere, in oricare alta limba, este considerata traducere a sensurilor Coranului si nu se supune niciunei virtuti sau conditii prezentate anterior si NU poate inlocui Coranul (Qur’an-ul) in nicio situatie!

S-a spus intr-o relatare sahih ca Profetul sall Allahu aleihi wa sallam recita Surat al-Fatiha in fiecare raka’t.

Al-Haafiz ibn Hajar a spus in Fath al-Baari:“S-a dovedit ca permisiunea a fost data celui care face Rugaciunea in spatele imamului sa recite al-Fatihah in Rugaciuni in care Quran-ul trebuie recitat cu voce tare, fara nicio exceptie.

Aceasta a fost relatat in sahih Bukhaari in Juz’ al-Qiraa’ah, si de al-Tirmidhi, Ibn Hibbaan si altii, de la Makhool de la Mahmood ibn al-Rabee’ de la ‘Ubaadah, ca Profetul sall Allahu aleihi wa sallam dupa ce a terminat Rugaciunea de Fajr a spus:”Probabil ati recitat in spatele imamului vostru?”. Ei au spus:”Da”. El a spus:”Sa nu faceti asta, cu exceptia Deschiderii Cartii (al-Fatiha), pentru ca nu este Rugaciune pentru cel care nu o recita.”

(cu alte cuvinte, atunci cand faceti Rugaciunea in spatele imamului intr-o Rugaciune in care se recita cu voce tare, asa cum este si Fajr in cazul de fata,  recitati surat Al-Fatiha, pentru ca nu este Rugaciune daca nu este recitata Al-Fatiha, si ascultati recitarea imamului pentru restul Surelor).

Comitetul permanent a declarant urmatoarele:

Opinia corecta a Invatatilor este aceea ca este OBLIGATORIU  sa se recite al-Fatihah, atunci cand implinesti Rugaciunea singur, si este obligatorie recitarea Al-Fatihah de catre Imam si de catre cei care sunt condusi de el in Rugaciune, atat in Rugaciunile in care Quran-ul trebuie recitat cu voce tare si atunci cand trebuie recitat fara voce, datorita autenticitatii textelor care indica acest lucru.

[islam q&a]

Pentru cei care tocmai au intrat in Islam si inca nu au reusit sa memoreze nimic din Coran sau partile esentiale ale Rugaciunii, ii invit sa citeasca acest articol:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/05/22/punctul-de-plecare-la-intrarea-in-islam3132/

Pentru mai multe informatii legate de implinirea Rugaciunii accesati link-urile urmatoare. In ce priveste rasplata memorarii Quranului, voi reveni cu un articol pe aceata tema, in shaa Allah!

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/09/18/stalpii-obligatiile-si-sunnah-rugaciunii/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/11/08/rugaciunea-asa-cum-facea-profetul-salallahu-aleyhi-wasallam/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/10/13/ce-invalideaza-rugaciunea/

TOATA CATEGORIA: RUGACIUNEA IMPORTANTA:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/category/rugaciunea-as-salah-importanta/

TOATA CATEGORIA: RUGACIUNEA EFECTUARE:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/category/rugaciunea-as-salah-efectuare/

TOATA CATEGORIA PURIFICARE:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/category/wudhu-tayammum-ghusul/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/09/26/surat-al-fatiha-cea-mai-mareata-sura-din-coran/

COPYRIGHT : ISLAMUL PACEA ETERNA

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2014-2015.
Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s