PE CINE ALEGEM SA MULTUMIM?

please allah

PE CINE ALEGEM SA MULTUMIM?

 

Salam aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!

Rasul Allah (sal Allahu alaihi wa sallam) a spus:

”Cel care Îl nemultumeste pe Allah cautand  plăcerea oamenilor, Allah este nemultumit de el si acei oameni sunt de asemenea nemultumiti, pentru ca i-a multumit in pofida faptului ca el a câștigat nemulțumirea lui Allah. Si cel care Îl multumeste pe Allah, desi prin asta el îi nemulțumeste pe oameni, Allah este multumit de el, si de asemenea, acei oameni pe care i-a nemultumit pentru ca L-a multumit pe Allah, vor deveni multumiti de el. Allah îl face admirabil, iar discursul său și faptele (sale) le infrumuseteaza in ochii altora”. [Tabarani]

Acest hadith este discutat in contextual lucrurilor care sunt clar haram sau la limita. Este un hadith minunat care simplifica lucrurile extraordinar  pentru noi.

Este imposibil sa multumesti pe toata lumea si tot timpul. De fapt, este imposibil si sa multumesti o singura persoana tot timpul.

Allah Subhanahu wa Ta’ala ne spune ca in loc sa cautam in mod constant sa multumim o persoana sau alta, trebuie sa ne directionam toate eforturile pentru a-L multumi pe Allah, si El va avea grija de restul. De multe ori ne rusinam sa ne  supunem lui Allah, ne temem de repercursiuni la locul de munca sau in relatiile noastre cu apropiatii, rudele sau cu prietenii.

Acest hadith ne avertizeaza impotriva nesupunerii fața de Allah de dragul multumirii creatiei Sale. Pe termen lung, niciunul dintre acesti oameni nu va fi multumit de noi datorita nesupunerii noastre fața de Allah.

Cum putem sa-i multumim pe altii, in detrimentul nemultumirii Celui Care este Cel important si cu Care avem cea mai adanca si cea mai durabila relatie?

Daca toti oamenii sunt multumiti de noi, dar Allah nu este, ce am obtinut?

Iar daca Allah este multumit de noi si toti oamenii nu sunt multumiti, ce avem de pierdut?

Allah le-a promis dreptcredinciosilor si drepcredincioaselor Gradini pe sub care curg paraie, in care vor avea salas vesnic si camine bune in gradinile Edenului. Insa cea mai mare fericire este Multumirea lui Allah; aceasta este o izbanda nemarginita (succesul suprem, pentru ca placerile Paradisului sunt neinsemnate in comparatie cu Multumirea Divina deplina).” Coran 9:72

Asadar, pe cine alegem sa multumim?

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/05/03/daca-cautam-onoarea-in-altceva-decat-in-islam/

 

COPYRIGHT : ISLAMUL PACEAETERNA

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2014-2015.

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s