„BINECUVANTATA este SYRIA (BILLAD al-SHAM)”

BINECUVANTATA este SYRIA (Bilaad al-Sham)!!!

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin, wa sallatu wa sallamu ala Rasulillah!

Dragi frati si surori in Islam!

Am facut pentru voi o selectie de hadith-uri care vorbesc despre tinutul binecuvantat al Syriei (mari) sau Bilaad al-Sham. Acesta este locul in care vor avea loc cele mai importante evenimente ce tin de sosirea Ceasului. Foarte multe relatari despre sosirea Ceasului le-am cuprins in articolul meu detaliat despre revenirea lui ‘Isa/Isus aleihi salam pe care vi-l recomand sa-l cititi si sa-l distribuiti, daca nu ati facut-o inca.

Zayd ibn Thaabit (radyAllahu anhu) a spus:”Eram cu Mesagerul lui Allah  salAllahu aleihi wa sallam, colectand Coranul de pe foi de pergament, iar Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Binecuvantata este Syria (cea mare).” Noi am spus:”Cum vine asta, O Mesager al lui Allah?” El a spus:”Deoarece ingerii Celui Milostiv isi intind aripile lor peste ea.”

[al-Tirmidhi (no. 3954);  Hasan ghareeb;  Imam Ahmad in al-Musnad (35/483, Mu’sasat al-Risaalah edn.), clasat ca saheeh  Shaykh al-Albaani in al-Silsilah al-Saheehah (no. 503)].

Acesta este unul dintre hadit-urile autentice care vorbesc  despre virtutiile Syriei celei mari- Bilaad al-Sham (se refera la teritoriile cunoscute astazi ca Syria, Iordania,  Palestina, Liban, parti din nordul Egiptului si parti din vestul Iraqului).

al-Mubaarakfoori (ra) a spus:”Binecuvantata este Syria (cea mare)” inseamna ca ea si oamenii ei au o viata buna.

isi intind aripile lor asupra ei” inseamna: asupra regiunii Syriei si a oamenilor ei,  protejandu-i de de kufr (necredinta). Aceasta a fost exprimat de al-Qaari. Al-Manaawi a spus: adica, care îi înconjoară, trimițând binecuvântări și care îi protejeaza de calamități și daune.

[Tuhfat al-Ahwadhi, 10/315]- islam q&a

De la Abdulla Ibn Hawala, Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Va veti imparti in grupuri de armate. O armata va fi in Al-Sham, una in Iraq si o armata in Yemen”.

Abdullah  a spus:”M-am ridicat si am spus:”alege pentru mine, O Mesager al lui Allah”.

Profetul salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Asupra voastra este al-Sham; si oricine nu poate, sa se duca in Yemen si sa bea din apa lui, pentru ca Allah a asigurat (securizat) pentru mine Al-Sham si oamenii ei.”

Rabi’a  a spus: L-am auzit pe Aba Idris relatand acest hadis si spunand:”oricui Allah i-a dat asigurari, atunci nicio frica nu este asupra lui.” [Sheikh Al-albani a spus ca acest hadith este Sahih Jidan (foarte authentic.)]

De la Abdullah Ibn Omar (radiya allahu anhuma) care a spus:’Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Am văzut un stâlp al cărții ca a fost luat de sub perna mea și m-am uitat și a fost o lumină extinsa îndreptată spre Al-shaam. Într-adevăr al-Iman (credința), în moment de fitan (turbulențe, incercari) se află în Al-shaam.” [Sheikh Al-Albani a spus ca este un hadith autentic].

De la  Mu’awiya ibn Qura (radiya allahu anhu):’Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Daca oamenii din Al-Sham sunt corupti, atunci nu este niciun bine in voi. Va fi intotdeauna un grup din Ummah mea care va fi victorios, si ei nu vor fi vatamati de cei care cauta sa-i umileasca pe ei pana cand va sosi Ceasul.” [Sheikh Al-albani a clasat hadit-ul ca fiind autentic].

[extrase din Cartea:Takhreej Ahadith Fada’il Ahl Al-shaam wa Dimashq de Imamm Muhammad Nasir Deen al-Albani]

Ibn Umar (radyAllahu anhu) a relatat ca Profetul salAllahu aleihi wa sallam a spus:”O Allah! Binecuvanteaza Sham(ul) nostru si Yemenul nostru.” Oamenii au spus:”Si Najd(ul) nostru de asemenea”. Profetul salAllahu aleihi wa sallam a spus din nou:’O, Allah! Binecuvanteaza Sham(ul) nostru si Yemenul”. Ei au spus din nou:”Si Najd(ul) nostru de asemenea”. Atunci, Profetul salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Vor aparea cutremure si nenorociri, si de acolo va iesi capul lui Sheytan.” [Sahih Bukhari]

Muslim a relatat si el o parte din el. Acest hadith este o dovada clara a statutului inalt al Shamului si al Yemenului, prin faptul ca Profetul salAllahu aleihi wa sallam L-a implorat pe Allah sa le binecuvanteze.

Abu Dawood si Ibn Hibban a relatat ca Profetul salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Va veni timpul cand voi va veti diviza in armate puternice. O armata in Syria, o armata in Yemen si o armata in Iraq. Ibn Hawalah i-a spus Profetului (saws):”Alege pentru mine, O Mesager al lui Allah, daca se intampla sa traiesc pana in acea zi”. Profetul salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Mergi in Syria pentru ca este un teritoriu ales de Allah pe acest pamant. Allah trimite catre el cei mai buni dintre oamenii Sai. Dar daca nu faci asta, mergi in Yemenul vostru si lasa-i pe oameni sa bea din raurile voastre. Allah mi-a promis sa aiba grija de Sham (vechea Syrie ) si oamenii ei.”

In ce priveste tinutul Najd, invatatii au pareri diferite, dar cea mai preponderenta opinie dupa cum a relatat Ibn Hajar, este ca se afla in directia Est.

De fapt, istoria a dovedit ceea ce a fost prezis. Originea primei fitnah (incercare, necaz) care a avut loc in Ummah Musulmana si care a cauzat mult rau, a venit din partea estica, si multe inovatii au aparut de acolo. 

Najd mentionat in Hadith inseamna mediu rural al Iraqului. Hadith-ul relatat in sahih Muslim sustine de asemenea aceasta opinie.

Profetul salAllahu aleihi wa sallam a spus in timp ce se afla indreptat catre Est:”Sa stiti! Fitnah (nenorocirile) vor fi acolo, sa stiti ca nenorocirile vor fi acolo unde apar coarnele lui Sheytan.” [Muslim]

Este un hadith clar relatat in Tabrani, dovedind ca Fitnah va fi in Iraq. In acest hadith cuvantul Iraq este mentionat in locul cuvantului Najd.

Mai mult, in hadith-ul anterior, Profetul salAllahu aleihi wa sallam ne-a indemnat sa ne alaturam trupelor din Syria si Yemen, dar nu si celor din Iraq; aceasta arata ca ceva se va intampla in acea parte ce este respins de shariah.
Istoria acestei Ummah este o dovada vie a ceea ce a fost mentionat anterior, din moment ce acest loc a fost intotdeauna o sursa de probleme de-a lungul secolelor.
In concluzie, Najd inseamna o parte a Iraqului. Asta nu inseamna ca acest loc este discredidat in totalitate sau locuitorii lui. Insa cei care locuiesc acolo trebuie sa fie rabdatori in timpul greutatilor si sa se tina departe de fitnah. Fara indoiala, astfel de oameni vor fi considerati printre cei mai buni din aceasta Ummah si sunt numerosi invatati eminenti ai Coranului si Hadith-ului, Fiqh si alte ramuri ale Shariah care apartin acelui loc, Alhamdulillah! Si Allah stie cel mai bine! [comentariu hadith-islamweb.net]

VANTUL CARE VA LUA SUFLETELE CREDINCIOSILOR VA VENI DIN SYRIA

De asemenea, cu putin timp inainte de sosirea Ceasului, dupa coborarea lui Isus aleihi sallam, uciderea lui Dajal si invingerea lui Yagog si Magog, vor urma sapte ani de bine, in care nu va mai exista ura intre doi oameni.

“..Apoi Allah va trimite un vânt racoros din direcția Syriei și nu va fi lăsat nimeni pe fața pământului  în a cărui inimă există greutatea unui atom de bunătate sau de credință, fara ca sa-l faca să moară. Chiar si daca unul dintre voi ar fi să intre in inima unui munte, va intra dupa el (vântul) si il va face să moară.” [Muslim, 2940]

LOCUL ADUNARII IN ZIUA INVIERII

S-a relatat de la Abu Dharr radyAllahu anhu ca Profetul salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Al-Shaam este locul adunarii si al invierii.”[ Ahmad]. 

Al-Manaawi a spus in Fath al-Qadeer:”(adica) este locul unde oamenii vor fi adunati pentru Socoteala (Judecata). Ei vor fi inviati din mormintele lor si vor fi condusi catre acel loc. Acest pamant a fost nominalizat deoarece este pamantul despre care Allah a spus:”..pe pamantul pe care Noi l-am binecuvantat pentru ‘Aalameen (oameni si jinni)”.[al-Anbiya 21:71]. Cei mai multi dintre Profeti au fost trimisi din acel pamant si legile lor au fost raspandite in lume, asa ca este potrivit sa fie locul adunarii si al invierii.”  (Fayd al-Qadeer by al-Manaawi, vol. 4, p. 171). 

Nu pot sa inchei acest articol, fara sa citez din khutbah lui Yasir Qadhi, o khutbah foarte lunga, din care am selectat cateva pasaje:

“Datorita binecuvantarii de care se bucura al-Sham, multe dintre incercari si nenorociri sunt legate de acest loc pe care le regasim in traditia Profetica. Una dintre ele este relatarea despre Isa (Isus) bin Maryam care va cobori la minaretul cel alb de la Damasc, pe pamantul Shamului. Cand Profetul salAllahu aleihi wa sallam a relatat acest hadith, nu era nicio Moschee si niciun minaret pe pamantul Sham(ului), insa Profetul salAllahu aleihi wa sallam a prezis ca Isus aleihi sallam va cobori in Damasc, mentionandu-l cu numele la minaretul cel alb. Cei mai multi dintre invatati au interpretat ca fiind minaretul de la Moscheea Umayyad, care este prima Moschee construita in Damasc. Si Allah stie cel mai bine unde este, dar este sigur ca va fi un minaret in orasul Damasc, un minaret alb. Isa bin Maryam va cobori in acest pamant, si acesta este un indiciu al binecuvantarilor si sanctitatii pamantului Sham(ului).(*fotografia care insoteste articolul meu despre revenirea lui Isus aleihi sallam infatiseaza minaretul alb unde se preconizeaza ca va cobori Isus).

Din punct de vedere istoric, Sham(ul) a fost intotdeauna cunoscut ca un bastion al stiintei. Acesta a fost intotdeauna un furnizor de omeni de stiinta ai Islamului. Printre ei, oameni extraordinari precum Shaykh’l-Islam Ibn Taymiyyah, imam al-Awza’i , Ibn Qudamah, Ibn Kathir si Ibn al-Qayyim (rahimullah). Sunt atat de multi invatatii care au legatura cu Damascul si cu bilad’l-Sham. Ummah noastra si istoria noastra este plina de oameni eminenti ce au provenit din bilad’l-Sham.

Prin urmare, in lumina celor enumerate, cand vedem ce se intampla astazi in acest pamant pe care Allah l-a laudat si pe care Mesagerul Sau salAllahu aleihi wa sallam l-a laudat, si cand vedem situatia si tirania si varsarea de sange a civililor si a Musulmanilor inocenti- barbati, femei si copii- care sunt masacrati-, si cand vedem un tiran care isi iubeste puterea mai mult decat propriul popor, intr-atat incat varsa sangele propriilor oameni, atunci inima noastra sangereaza nu doar pentru ca ei sunt Musulmani, ci si pentru ca ei sunt Musulmani pe care Allah ‘azza wa jall si Profetul Sau salAllahu aleihi wa sallam i-au mentionat intr-o lumina speciala. Acesta este un pamant care a fost binecuvantat ca niciun alt pamant in afara de Hijaz. (regiune din Arabia Saudită riverana la Marea Roșie, ce conține orașele sfinte Mekkah si Madinah).

Prin urmare, frati si surori, scopul incercarilor (fitnahs) este sa testeze care dintre noi are credinta cu adevarat versus cei care nu au.

Allah spune:”Oare socotesc oamenii ca vor fi lasati [in pace], daca vor spune:’Noi credem’, si ca nu vor fi ei încercati? Noi i-am încercat pe cei de dinaintea lor si Allah îi cunoaste pe cei care spun adevarul si îi cunoaste pe cei care mint (în privinta credintei).”[29:2-3]

Aceasta este cu adevarat o mare fitnah si o fitnah cu care noi suntem testati indirect si o fitnah cu care oamenii din Syria sunt testati in mod direct. Este o fitnah mult mai mare pentru ei, dar este si o mare fitnah pentru noi in felul nostru si in modul nostru propriu. Aceasta este o fitnah prin care iman(ul) –credinta- fiecaruia dintre noi va fi aratata si demonstrata. Allah va vedea care dintre noi spune adevarul atunci cand spunem ca suntem credinciosi si care dintre noi sunt kadhibin (mincinosi) si nu spun adevarul.”[Yasir Qadhi]

Sa nu crezi ca cei care au fost ucisi pe calea lui Allah[martirii] sunt morti! Dimpotriva, ei sunt vii la Domnul lor si sunt binedaruiti [din roadele Paradisului]. Coran 3:169-170

Allah nu impune niciunui suflet decat ceea ce este in putinta lui. El are ca rasplata ceea ce si-a agonisit[faptele bune] si impotriva lui ceea ce a dobandit [faptele rele]. Rabbana (Doamne), nu ne pedepsi pe noi daca am uitat sau am gresit! Rabbana, nu ne impovara pe noi cu grea povara, asa cum i-ai impovarat pe cei dinaintea noastra. Rabbana nu ne impovara pe noi cu ceea ce nu putem indura! Wa A’fu anna (sterge-ne noua pacatele noastre), wa aghfir lana (si iarta-ne pe noi), wa arhamna (si fii milostiv cu noi)! Anta Mawlana (Tu esti Ocrotitorul nostru), ajuta-ne pe noi sa izbandim asupra necredinciosilor (al-Kafirin)”. Coran 2:286

(Rabbanā Lā Tu’uākhidhnā ‘In Nasīnā ‘Aw ‘Akhţa’nā. Rabbanā Wa Lā Taĥmil `Alaynā ‘Işrāan Kamā Ĥamaltahu `Alá Al-Ladhīna Min Qablinā. Rabbanā Wa Lā Tuĥammilnā Mā Lā Ţāqata Lanā Bihi. Wa A`fu `Annā Wa Aghfir Lanā Wa Arĥamnā. ‘Anta Mawlānā Fānşurnā `Alá Al-Qawmi Al-Kāfirīn).

Allahumma Ameen!

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/10/05/the-end-of-time-revenirea-lui-isa-isus-bin-maryam/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/10/29/palestina-pamant-binecuvantat22/

COPYRIGHT : ISLAMUL PACEAETERNA

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2014-2015.

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s