ZIUA in CARE VEI fi SINGUR si NEAJUTORAT

alone11

 

 

ZIUA in CARE VEI fi SINGUR si NEAJUTORAT

BISMILLAH

 

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

Realitatea acestui moment este descrisa clar in Surah Al-Anaam 6:94, si in Surah Al-Kahf 18:48.

Si acum ati venit la Noi (pentru judecata si rasplata) singuri (fara averi, fara copii, fara ajutoare, fara idolii despre care credeati ca vor mijloci pentru voi), precum v-am creat pe voi la inceput, si ati lasat in urma voastra tot ceea ce Noi v-am daruit. Si nu-i vedem Noi impreuna cu voi, pe mijlocitorii vostri despre care ati pretins ca ar fi asociati. Acum s-a taiat orice legatura intre voi si v-au parasit pe voi aceia despre care ati pretins (ca ar fi mijlocitorii vostri).” 6:94

Si mai spune Allah:

Si ei vor fi asezati dinaintea Domnului tau in rand. ‘Iata ca ati venit la Noi precum v-am creat pe voi dintru intai, cu toate ca ati pretins (ati tagaduit invierea) ca Noi nu vom implini fagaduinta Noastra (de a va invia, judeca si rasplati).” 18:48

Reflectarea asupra Versetelor:

-In timp ce unii pot respinge posibilitatea Invierii in Viata de Apoi, din pacate, negarea lor nu va schimba realitatea finala din Viata de Apoi

-Toti oamenii, barbati si femei se vor reintoarce la Creatorul lor, Allah Subhanahu wa Ta’ala

In Ziua Invierii, nu va exista vreo alta relatie de care vor depinde, iar cei pe care i-au chemat si in care s-au increzut (alte divinitati, oameni, idoli,etc.) ca ajutoare, prieteni si asociati/parteneri (alaturi de Allah), nu vor fi acolo pentru ei.

-Averea si banii acumulate in aceasta viata vor fi lasate in urma

-Fiecare individ va fi singur fara niciun intermediar, prieten sau partener

-Devine clar ca niciun intermediar nu are vreo contributie (vreo parte) in modelarea destinului cuiva, asa cum multi au crezut anterior. Prin urmare, cei care si-au pus increderea in altii pe langa Allah- Singurul Protector, vor fi parasiti.

– Omul trebuie să renunte la iluzia că bogăția acestei lumi este atat de importantă precum crede el. Bogăția nu poate oferi protecția pe care Allah o ofera.

-Stand in picioare singur, în fața lui Allah, in  totalitate  dependent de mila Lui, omul nu va fi ajutat de nimic altceva in afara de faptele sale bune.

Este inregistrat in sahih ca Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Fiul lui Adam spune:”Averea mea, averea mea!” Dar ce mai are din banii lui in afara de ceea ce a mancat si a cheltuit, ceea ce a purat si a rupt si ceea ce a dat in caritate si asta ramane (inregistrat ca fapte bune). In afara de asta, el va pleca si le va lasa oamenilor.”

Relatat de ‘Abdullâh: Profetul salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Cine considera averea mostenitorilor sai mai draga decat propria avere?’ Ei au raspuns:”O, Mesager al lui Allah! Nu este nimeni printre noi care sa nu-si iubeasca propria avere mai mult”. Profetul salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Atunci, averea sa este ceea ce cheltuie (pentru Cauza lui Allah) in timpul vietii sale (faptele bune), in timp ce averea mostenitorilor sai este ceea ce a lasat dupa moartea sa.”  (Sahih Al-Bukhâri, Vol.8,  No.449)

(Surse:Tafsir Ibn Kathir si Tafhim al- Qur’an de Sayyid Abul Ala Moududi)

COPYRIGHT : ISLAMUL PACEA ETERNA

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2014-2015.

 

Islamul Pacea Eterna

 

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s