UNDE SE AFLA ISUS ACUM?

quran_photo_image4arab-32-jpg

UNDE SE AFLA ISUS (aleihi sallam) ACUM?

BISMILLAH

Bismillah wa Alhamdulillah wa Salaatu wa Salaamu ‘ala Rasulillah!

Nicio natiune in afara de aceasta Ummah al- Islam, nu poate proba lantul relatatorilor si istoria lor mergand inapoi pana la Profetul lor. Asta deoarece Allah Subahahu wa ta’ala, nu a garantat pastrarea cartilor altor religii care au venit inaintea Coranului, si nu exista o alta natiune care sa acorde atentie lantului de relatatori inainte de aceasta Ummah.

Allah ne-a dezvaluit in Coran povestilor altor natiuni care au fost inaintea noastra, si unele povesti ale Profetilor si Mesagerilor anteriori, iar acestea sunt povestiri adevarate, iar tot ce intra in contradictie cu ele nu sunt altceva decat inventii si minciuni.

Una dintre aceste povesti pentru care avem dovezi, dar asupra careia sunt diferente de opinie in randul altor comunitati, este ceea ce s-a intamplat cu Profetul lui Allah, ‘Isa/Isus aleihi sallam.

Allah Subhanahu wa ta’ala ne-a spus ca el nu a fost nici ucis si nici crucificat, ci Allah a facut ca altcineva sa semene cu el, si acea persoana a fost ucisa si crucificata in locul lui Isus.

Allah ne-a spus noua ca El l-a inaltat la El, si el va cobori la sfarsitul timpului, atunci cand va ucide porcii, va rupe crucea si va guverna in acord cu ISLAMUL.

Iar pentru cei care pretind ca sunt urmasii lui, ei difera in privinta lui. Unii dintre ei au spus ca el a fost Dumnezeu, iar altii ca a fost fiul lui Dumnezeu! (de curand am auzit de la doua persoane diferite (penticostali) ca Isus este chiar Creatorul sau partas la creatie!!!)

Cei care l-au vazut pe Isus aleihi sallam ca fiind doar un Profet si Mesager al lui Allah au fost foarte putini.

Ibn Katheer a spus in Tafseer Ibn Katheer (2/47):”Cand Allah l-a luat pe Mesiah (aleihi salam) sus la ceruri, urmasii sai s-au despartit in secte. Unii dintre ei au crezut in ceea cu care Allah l-a trimis pe el, si au crezut ca el a fost un slujitor al lui Allah, Mesagerul Sau si fiul slujitoarei Sale (Maryam). Unii dintre ei au exagerat in legatura cu el si l-au considerat fiu al lui Dumnezeu, iar unii au zis chiar ca a fost Dumnezeu. Altii au spus ca a fost o parte din trei. Allah ne-a spus noua despre ce spun ei si El a respins fiecare grup.”  

Crezul Ahl as-Sunnah wa’l-Jamaa‘ah este ca Messiah ‘Eesaa/ Isus aleihi salam nu a fost nici crucificat si nici omorat. Sursa acestui crez sunt textele clare ale Coranului, si niciun Musulman nu are o parere diferita in aceasta privinta. Oricine nu este de acord cu asta este considerat un apostat.

Învățații Comitetului permanent au fost intrebati:”Este Isus fiul Mariei, viu ori mort? Care sunt dovezile din Coran si Sunnah? Daca este viu sau mort, unde este el acum? Si care sunt dovezile din Coran si Sunnah?

Ei au raspuns:”‘Isaa ibn Maryam/ Isus fiul Mariei (aleihi salam) este viu; el nu a murit pana acum. Evreii nu l-au omorat si nici nu l-au cucificat; mai degraba a fost facut sa le apara asa. Allah l-a ridicat la ceruri, cu trupul si sufletul sau, si pana acum este in ceruri. Dovada pentru asta sunt Cuvintele lui Allah Subhanahu wa Ta’ala, in legatura cu fabricatiile Evreilor si desmintirea acestora:

Si din pricina vorbelor lor:’Noi l-am omorat pe Mesia Isus, fiul Mariei, Trimisul lui Allah’, in vreme ce ei nu l-au omorat, nici nu l-au rastignit pe cruce, ci a fost facut [cineva] sa semene cu el (si l-au omorat pe acel barbat)! Cei care au avut pareri diferite in privinta lui [Isus], au fost in indoiala [in legatura cu moartea lui], ei nu au avut cunostinta sigura despre ea [moartea lui], ci doar au urmat unor presupuneri. De buna seama ei nu l-au omorat,- ci Allah l-a inaltat/ridicat (pe Isus- cu trupul si sufletul sau) la El (si el este in ceruri). Iar Allah este Atot-Puternic si Intelept [Aziz, Hakim]„.

Coran 4:157-158

Astfel, Allah a declarat ca fiind false vorbele Evreilor atunci cand au afirmat ca l-au omorat si l-au crucificat  pe Isus, si ne spune ca El  l-a ridicat la ceruri la El. Aceasta a fost indurarea de la Allah pentru el, si o onoare pentru el, pentru ca el sa fie unul dintre Semnele Lui, si o onoare pe care Allah o revarsa asupra cui doreste El dintre Mesagerii Sai.

Si oare cate Semne ale lui Allah ne se afla in povestea lui Isus fiul Mariei (aleihi sallam), de la inceput si pana la sfarsit!

Cuvintele:”ci Allah l-a inaltat (pe Isus- cu trupul si sufletul sau) la El”, inseamna ca Allah, Laudat fie El, l-a luat pe Isus aleihi salam cu trupul si sufletul sau, pentru a respinge revendicarea evreilor, deoarece uciderea si crucificarea au de-a face cu corpul fizic.

Mai mult, daca Allah i-ar fi luat doar sufletul, asta nu ar fi eliminat revendicarea evreilor cum ca l-au omorat si l-au crucificat, deoarece luarea sufletului (numai) nu ar fi putut fi o respingere a ceea ce au pretins ei.

Faptul ca Allah l-a ridicat pe Isus cu trupul si sufletul sau impreuna este un semn al perfectei intelepciuni a lui Allah  si a onoarei cu care El ii sustine pe oricine El doreste dintre Mesagerii Sai, asa cum Allah ne spune la sfarsitul Versetului:”Iar Allah este Atot-Puternic si Intelept [Aziz, Hakim]”.

Shaykh ‘Abd al-‘Azeez ibn Baaz, Shaykh ‘Abd ar-Razzaaq ‘Afeefi, Shaykh ‘Abdullah ibn Ghadyaan, Shaykh ‘Abdullah ibn Qa‘ood;- Fataawa al-Lajnah ad-Daa’imah (3/305-306) 

Si Allah stie cel mai bine!

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/04/13/ci-allah-l-a-ridicat-pe-isus-la-el/

COPYRIGHT : ISLAMUL PACEA ETERNA

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2014-2015.

3 gânduri despre “UNDE SE AFLA ISUS ACUM?

  1. Aș mai adăuga faptul că Iisus(pace asupra lui) a fost ridicat la ceruri de către Allah deoarece a fost singurul mesager al cărui urmași i-au înțeles greșit mesajul(acela că Dumnezeu este Unic, fără parteneri).Iar la cea de-a doua sa venire, el va marturisi că nu a pretins a fi Dumnezeu,ci s-a supus voinței lui Allah SWT.

    • Numai Allah stie cel mai bine! Orice întâmplare și orice fitnah (încercare), are în spatele ei Înțelepciunea și Cunoașterea lui Allah, chiar dacă motivul poate fi unul evident sau unul necunoscut. În cazul lui Isus aleihi salam, motivul pentru care Allah l-a ales pentru a fi unul dintre Semnele Sale, încă de la nașterea sa miraculoasa, ridicarea la cer cu trupul și sufletul și revenirea înainte de Ziua Judecatii, face parte din lucrurile nevazute despre care nu avem cunoștință. Chiar dacă Isus aleihi salam și mesajul sau a fost înțeles greșit sau distorsionat și corupt, totuși Allah a trimis ultimul Său Mesaj care clarifica aceste lucruri și înlătura orice îndoială cu privire la statutul lui Isus. Așadar, Allahu ‘Alim!

  2. Pingback: ‘SARBATOAREA CRACIUNULUI’ SI MUSULMANII! | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s