CINEVA a INTREBAT:’CINE L-A CREAT pe ALLAH?’

Al-Khaliq-flower-black

CINEVA a INTREABAT:

’CINE L-A CREAT pe ALLAH?’

BISMILLAH

 

Bismillahi wa Alhamdulillahi wa salaatu wa salaamu ala Rasulillah!

Aceasta intrebare a fost pusa de cineva care se declara ateu si cu care am avut un dialog pe mai multe teme. Ce credeti? Are Islamul raspuns la aceasta intrebare?

Intrebarea in sine este absolut ilogica, si daca, de dragul argumentarii cineva ar putea admite ca alticineva l-a creat pe Allah (Astaghfirullah), atunci ar urma o alta intrebare si o alta la fel de ilogica si fara sens, si anume cine l-a creat pe creatorul Creatorului, dar pe creatorul creatorului Creatorului?? Si tot asa  la infinit! Aceasta este irational, imposibil si stupid si cerem adapost la Allah de Sheytan!

Toata creatia se intoarce la Creator care a creat toate lucrurile, vazute si nevazute, materializate si nematerializate, cu forma sau fara forma, palpabile sau nepalpabile. Exista un Singur Creator si orice altceva in afara de El este creatie. El este Intaiul (Al-Awal) si Ultimul (Al-Akhir), El este Cel Viu,Vesnicul (al-Hayyul Qyyum) si nimic si nimeni nu poate fi comparat cu Allah Sunhanahu wa ta’ala!

Coran 45:26

Spune:” Allah va da viata, apoi va da moarte, apoi va va aduna pe voi in Ziua Invierii! Nu este indoilala intru aceasta, insa cei mai multi oameni nu stiu.”

Coran 59:24

El este Allah: Fãcãtorul [Al-Khaliq], Creatorul [Al-Bari’], Dãtãtorul de chipuri [Al-Musawwir]. Ale Lui sunt numele cele mai frumoase. Pe El Îl laudã cele din ceruri si cele de pre pãmânt. El este Cel Puternic [si] Întelept [Al-‘Aziz, Al-Hakim].

Coran 40:64-65  

Allah este Cel care v-a dat vouã pãmântul, ca sã trãiti pe el si cerul, ca acoperis, si v-a dat vouã chip – si ce chip minunat v-a dat!-si v-a înzestrat pe voi cu lucruri bune. Acesta este Allah, Domnul vostru! Binecuvântat fie Allah, Stãpânul lumilor! El este Cel Vesnic Viu [Al-Hayy]. Nu existã altã divinitate afarã deEl, deci chemati-L pe El cu credintã curatã numai în El! Mãrire luiAllah, Stãpânul lumilor!

Coran 31:26.

Ale lui Allah sunt cele din ceruri si de pre pãmânt. Allah este Deajuns pentru Sine [si] Vrednic de Laudã [Al-Ghaniyy, Al-Hamid]!

In legatura cu intrebarea care face obiectul acestui articol, Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam ne-a invatat de unde vine si cum sa raspundem la ea.

S-a relatat in cele doua Sahih-uri (Al-Bukhari si Muslim) de la Abu Hurairah:

’Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:’Shaytan (Satana/Diavolul) vine la unul dintre voi, asa ca el spune:’Cine a creat asta?’, pana cand spune:’Cine l-a creat pe Domnul tau?”, asa ca atunci cand ajunge aici (la acest punct), atunci trebuie sa caute adapost la Allah (de Sheytan) si sa termine (cu astfel de ganduri).”

Abu Hurayrah (ra) a spus:”Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam) a spus:

”Oamenii vor continua sa puna intrebari pana cand cineva va spune:’Allah a creat Universul, dar cine l-a creat pe Allah?’ Oricine se va intalni cu asa ceva, sa spuna:’Amantu Billah (cred in Allah).” [Sahih Muslim]

Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa salla, a spus:”Sheytan va veni la unul din voi si va spune:’Cine a creat cerurile? Cine a creat Pamantul?’ Ei vor spune:’Allah”- apoi a mentionat ceva similar (cu relatarea anterioara) si a adaugat:’Si in Mesagerii Sai”.[adica sa spuna la auzul intrebarii ‘cine l-a creat pe Allah?’, amantu billahi wa Rusulihi-  cred in Allah si in Mesagerii Sai]- sahih Muslim

Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Sheytan va veni la unul dintre voi si va spune:’Cine a creat asta si asta?’, pana-i va spune lui:’Cine l-a creat pe Domnul vostru?’. Cand va ajunge la acest stadiu, sa ceara adapost la Allah (sa spuna: A’oodhu Billaahi min ash-shaytaan ir-rajeem = cer adapost la Allah de Sheytan/Satana cel blestemat] si sa inceteze sa se mai gandeasca la asta.” [Sahih Muslim]

Tin sa mentionez ca sunt mai multe relatari asemanatoare. Important este sa vedem ce concluzii se pot trage din aceste relatari:

-De unde vin aceste intrebari? Raspuns: De la Sheytan/Satana.

-Cum trebuie sa reactionam?  Raspuns: Sa incetam sa ne mai gandim la aceste trucuri/soapte ale lui Sheytan ; sa spunem :”Amantu billahi wa Rusulihi (cred in Allah si in Mesagerii Sai); sa cerem adapost la Allah de Sheytan cel blestemat spunand:”A’oodhu Billaahi min ash-shaytaan ir-rajeem”.

S-a relatat de asemenea ca cel care este afectat de astfel de ganduri sa scuipe uscat in stanga sa si sa recite Surah al-Ikhlas (Qul Huwa Allaahu ahad..). [Islam q&a]

In legatura cu pre-existenta lui Allah, Profetul nostru salAllahu aleihi wa sallam a spus:”O Allah, Tu esti Intaiul si nu este nimic inainte de Tine; O Allah, Tu esti Ultimul si nu este nimic dupa Tine.” [Muslim, 2713]

Intr-o alta relatare a spus:”Allah a existat cand nu era nimic in afara de El.” [Bukhari 3020]

Nu era nimic inainte de El.” [Bukhari 6982]

CUM A CREAT ALLAH TOATE LUCRURILE?

2:117 “[El (Allah) este] Facatorul desavarsit al cerurilor si al pamantului si daca hotareste un lucru, El spune doar “Fii” si acesta este.

3:59 ”Inaintea lui Allah, Isus este asemenea lui Adam, pe care El l-a facut din lut, si apoi i-a zis lui”Fii” si el a fost”.

3:47 “Ea (Maria) a zis: Doamne, cum sa am un copil fara sa ma fi atins un barbat? I-a raspuns (Jibril/Gavriil):’intocmai asa! Allah creeaza ceea ce voieste El. Cand El hotareste un lucru, El spune doar „Fii” si el este de indata!”

6:73 “Si El (Allah) este Cel care a facut cerurile si pamantul intru adevar. Si oricand El zice “Fii”, va fi. Cuvantul Sau este adevarul. Si a Lui va fi imparatia cand se va sufla din trambita (in Ziua Invierii)…”

16:40 “Cand Noi* (*pluralul de Majestate) voim un lucru, singurul cuvant pe care il spunem este “Fii” si el este.

19:35 “Nu se cuvine ca Allah sa-si atribuie un fiu, Marire Lui! Daca El hotareste un lucru, atunci El zice “Fii” si el este.

36:82 “Si daca voieste El un lucru, porunca Lui este numai sa zica “Fii” si el este.”

40:68 “El (Allah) este Cel care da viata si da moarte, si daca hotareste un lucru, El spune:”Fii” si el este.”

Lauda lui Allah, Stapanul cerurilor si al pamantului, care ne-a creat si care ne-a dat viata si la care ne vom intoarce intr-o Zi, Marire Lui, El este mai presus de ceea ce zic ei! La hawla wa la quata ila billah!

Si Allah stie cel mai bine!

Lui Allah Ii cerem ajutorul si Lui Ii cerem iertare. Pe cine a calauzit Allah, nu poate sa rataceasca si pe cine a lasat sa rataceasca, nimeni nu poate sa-l calauzeasca.

Marturisesc ca nimeni nu are drept de a fi adorat in afara de Allah si marturisesc ca Muhammad salAllahu aleihi wa sallam este slujitorul Sau si incheietorul Mesagerilor Sai.

Sunt multumita cu Allah ca Domn, cu Islamul ca religie si cu Muhammad salAllahu aleihi wa sallam ca Trimis!

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2014-2015.

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

Un gând despre “CINEVA a INTREBAT:’CINE L-A CREAT pe ALLAH?’

  1. Toate lucrurile au fost create, iar Allah este Creatorul tuturor lucrurilor. El există pur și simplu dintotdeauna , fara sa fi fost creat.
    În momentul în care pretinzi că ar fi avut un început(Astaghfirullah), deja aberezi prea mult, te consideri prea deștept.

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s