A DAT TOTUL PENTRU UN PALMIER in JENNAH!

palmier

 

 

A DAT TOTUL PENTRU UN PALMIER in JENNAH!

 

Bismillah wa Alhamdulillah wa salaatu wa salaamu ala Rasulillah!

Se spune ca cea mai mare plantatie de palmieri din lume [vezi fotografia], ce contine 200.000 de palmieri se situeaza in Al Qaseem, Arabia Saudita si apartine unei familii faimoase -Al Rajhi care au donat intreaga productie de curmale obtinuta pe aceasta plantatie vizitatorilor din Haramain! Fie ca Allah sa accepte de la ei!

Legat de Palmieri, merita sa va dezvalui o minunata poveste ce are legatura cu un copac de palmier.

Era un companion al Profetului salAllahu aleihi wa sallam care avea o gradina langa proprietatea unui orfan. Orfanul pretindea ca unul dintre palmieri se afla pe proprietatea sa si din acest motiv, palmierul ii apartinea. Companionul a respins acea declaratie, asa ca baiatul orfan s-a dus sa se planga Mesagerului lui Allah salAllahu aleihi wa sallam.

Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa salam a masurat cele doua gradini si a constat ca intr-adevar palmierul apartinea companionului. Orfanul a inceput sa planga. Vazand asta, Profetul salAllahu aleihi wa sallam l-a intrebat pe companion:”Ii dai un copac de palmier si pentru tine este un palmier in Jannah?” Companionul ofensat ca orfanul s-a plans Profetului salAllahu aleihi wa sallam, a pierdut ocazia si a plecat suparat.

Dar altcineva a vazut aceasta oportunitate, si acesta era Abu Dahda radiyAllahu anhu. El a mers la Profet salAllahu alaihi wa sallam si a intrebat:”Ya Rasul Allah! Daca cumpar copacul de la el si il dau orfanului, voi avea acel copac in Jennah?”

Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a raspuns:”Da”.

Abu Dahda (radi Allahu anhu) l-a urmarit pe companion si l-a intrebat:”Imi vinzi acel copac pentru o gradina intreaga?” (se spune ca Abu Dahda avea o gradina cu 600 de copaci). Companionul a raspuns:”Ia-l, pentru ca nu este niciun bine in acel copac pentru care s-a facut plangere la Profet.”

Imediat Abu Dahda (radi Allahu anhu) a mers acasa si si-a gasit sotia si copii jucandu-se in gradina. “Parasiti gradina!” a strigat Abu Dahda. “Am vandut-o lui Allah”. Unii dintre copii sai aveau curmale in mainile lor iar el a smuls curmalele de la ei si le-a aruncat in gradina. “Am vandut-o lui Allah!”

Mai tarziu, cand Abu Dahda a fost martirizat in batalia de la Uhud, Rasul Allah salAllahu aleihi wasallam a stat langa cadavrul sau si a spus:”Cati copaci de palmieri umbrosi are acum Abu Dahda in Paradis?”

Abu Dahda radiAllahu anhu a fost unul dintre cei care a stiut sa pretuiasca oportunitatea de a castiga ceea ce este mai maret decat cerurile si pamantul! SubhanAllah! [islam 21c]

O poveste extrordinara care ne arata inca o data ce inseamna credinta, ce inseamna determinarea de a atinge cel mai pretios scop al acestei vieti, o poveste asupra careia sa reflectam si o ocazie pentru a compara situatia in care ne aflam astazi, in care pentru multi aceasta lume este mai pretioasa decat Lumea de Apoi!

Citind aceasta poveste minunata si gandindu-ma ca poate nu ne vom intalni cu o astfel de oportunitate in aceasta viata, mi-au venit in minte alte relatari care vorbesc despre rasplata asemanatoare in Jennah, in shaa Allah!

 

 –Intentia

Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wasallam a spus:”Sunt patru categorii de oameni: unul este un barbat caruia Allah i-a daruit cunoastere si avere. El actioneaza in privinta averii sale bazat pe cunostintele sale. O alta persoana spune ca, daca Allah i-ar fi daruit si lui ceea ce i-a daruit El primului barbat, ar fi actionat in acelasi mod. Rasplata pentru amandoi va fi aceeasi. A treia persoana este cel caruia Allah i-a daruit avere dar nu i-a daruit cunoastere. Astfel, el si-a cheltuit banii in acord cu propriile dorinte. O alta persoana spune, ca daca Allah i-ar fi daruit lui ceea ce i-a daruit acelei persoane, ar fi actionat in acelasi mod. Acestia doi vor avea aceeasi povara asupra lor.” [Ibn Majah]

Iata deci cum o intentie corecta si buna este rasplatita ca o fapta buna, in timp ce o intentie rea va purta povara unei fapte pe masura, si toate acestea doar din pricina unei intentii.

Un palmier plantat in Paradis

Hadhrat Jaa’bir [Ra] a relata ca Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wasallam a spus:”Cel care recita SUB-HAN’ALLAH HIL AZEEM WA BI-HAM’DIHI, (Gloria si Lauda fie pentru Allah Atotputernicul), – un palmier va fi plantat pentru el in Paradis.”

 (Tirmidhi 3464, clasat ca Saheeh de al-Albani in al-Silsilah al-Saheehah (hadeeth no. 64). 

Plantarea copacilor este egala cu Sadaqa si un mijloc de mare rasplata

Anas (RA) a relatat ca Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Un om planteaza un copac sau insamanteaza un camp si un om sau o pasare mananca din el, copacul sau campul devine o sursa de sadaqa (caritate) pentru el.” (Bukhari and Muslim)

 –Invata-i pe altii lucruri islamice benefice si vei avea parte de Indurarea lui Allah si a tuturor creaturilor

Abu Umama a citat urmatoarele cuvinte ale Profetului salAllahu aleihi wa sallam:”Allah, ingerii Sai, locuitorii din ceruri si de pamant si chiar furnica in gaura ei si pestele (in apa) cheama binecuvantari asupra celui care impartaseste oamenilor din stiinta (cunoasterea) sa.” [Timidhi]

Ocupa-te cu Dzikr

Cand Profetul salAllahu aleihi wa sallam s-a urcat la ceruri in timpul Calatoriei Nocture (Al-Isra Al-Miraj), l-a intalnit pe Ibrahim aleihi salam care a spus:“Bine ai venit Profet drept si fiul meu drept!” Apoi a spus:”Muhammad, transmite salutul meu (salam) comunitatii tale si spune-le lor ca Paradisul are Pamant sanatos si pur si apa dulce. El este un pamant neplantat si rasadurile lui sunt: SubhanAllah, Alhamdulillah, La ilaha illAllah, Allahu Akbar [iar intr-o alta relatare: si La Hawla wa la quwwata illa billah], asa ca, porunceste-le lor (Ummei tale) sa planteze multe seminte.”[Tirmidhi]

Asadar, dragi frati si surori!

 Sa profitam de orice oportunitate care ne poate aduce mai aproape de Allah si implicit de Jennah si sa nu uitam ca “sezonul de plantare” in Paradis nu se incheie niciodata!

Sa luam exemplul celor mai buni dintre cei mai buni si sa ne intrecem in obtinerea Multumirii lui Allah, prin supunerea fata de ceea ce Allah si Trmisul Sau salAllahu aleihi wa sallam ne-au poruncit!

 Barak Allahu fiikon!

Cezarina Saijari.

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/08/19/dzikr-marathoniii-rasplata-pentru-dzikr3/ https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/08/15/rasplata-pentru-dzikrii/

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s