PROFETUL MUHAMMAD (saws) ONORAT de CURTEA SUPREMA de JUSTITIE a USA

muhammad1

PROFETUL MUHAMMAD (saws)

ONORAT de CURTEA SUPREMA de JUSTITIE a USA

 

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin wa salatu wa salamu ala Rasulillah!

Judecatorii de la Curtea Suprema a Statelor Unite stau in fotoliile lor, avand la dreapta, in față si la la stânga lor, sculpturi (pereti sculptati) ale 18 dintre cei mai mari legiuitori ai lumii din toate timpurile.

Pe peretele din dreapta, a doua pozitie, se afla reprezentarea Profetului Muhammad (salAllahu aleihi wa sallam) tinand un Coran in mâna lui. Intentia este aceea de recunoastere a Profetului Muhammad (salAllahu aleihi wa sallam) ca unul dintre cei mai mari legiuitori ai lumii, alaturi de Moise, Solomon, Confucios si altii.

Trebuie sa fac precizarea ca in Islam orice reprezentare indiferent ca este pictura, sculptura sau imagine imprimata este strict interzisa, insa scopul acestui articol este acela de a arata recunoasterea mondiala de care se bucura Ultimul Profet al lui Allah pentru intreaga omenire (salAllahu aleihi wa sallam).

Iata ce scrie pe site-ul oficial al Curtii Supreme despre aceasta reprezentare:

Muhammad- salAllahu aleihi wa sallam (570-632)- Profetul Islamului. El este infatisat tinand Coranul. Coranul este sursa primara a Legii Islamice. Invataturile Profetului Muhammad (salAllahu aleihi wa sallam) explica si implementeaza principiile Coranului. Figura de mai sus este o incercare bine-intentionata a sculptorului Adolph Weinman, pentru a-l onora pe Muhammad si nu este o reprezentare a lui. Musulmanii in general au o puternica aversiune fata de reprezentarile sculptate sau pictate ale Profetului lor.

În anul în care a fost ridicata friza (reprezentarea) Profetului Muhammad (salAllahu aleihi wa sallam), Franklin D. Roosevelt era președinte, și Charles Evans Hughes era Seful Justitiei.

In timp ce oamenii invatati din tara noastra au cunoscut contributia Profetului Muhammad (salAllahu aleihi wa sallam), vecinilor nostri de astazi le sunt oferite doze regulate de dezinformare despre Profet si Shariah, drumul Profetului (salAllahu aleihi wa sallam), cel mai des cunoscut ca Legea Islamica.

MISCAREA DE PACE SI JUSTITIE A PROFETULUI MUHAMMAD (saws)

Profetul Muhammad (salAllahu aleihi wa sallam) a gandit o societate dreapta si pasnica. Cu o miscare de pace de masa, el si-a atins acest scop in timpul vietii sale. El a urât razboiul si intotdeauna a preferat un tratat de pace cu oponentii sai, chiar si daca nu era favorabil intereselor adeptilor sai. El a stabilit primul sanctuar de pace in orasul Madinah fara niciun razboi. In timp ce lupta pentru apararea acestui sanctuar de pace, trebuie neaparat sa notam ca timpul total de lupta propriu-zisa pentru apararea oamenilor sai nu a insumat mai mult de 6 (sase) zile din viata sa de 63 de ani. El s-a straduit sa apere o pace care sa asigure dreptatea si eliberarea pentru toti oamenii, in special pentru cei marginalizati si asupriti.

CATEVA DINTRE CONTRIBUTIILE NOTABILE ALE PROFETULUI (saws)

-El i-a invatat (pe oameni) ca este o singura Divinitate pentru toata omenirea
-El i-a invatat pe Musulmani sa creada in toti Profetii si in toate Scripturile revelate Divin
-Ca Profet, a infiintat un sanctuar de pace numit Madinah dupa migrarea sa de la Makkah, el a negociat tratate cu Evreii si paganii din Madinah. Musulmanii considera aceste tratate ca fiind prima constitutie supravietuitoare din lume. Constitutia garanta libertatea religioasa, auto-guvernarea si autonomia legala in toate lucrurile. Chema la apararea comuna a orasului Madinah si i-a declarat pe Evrei, pagani si Musulmani o singura comunitate.
-El a interzis vanatul si taierea copacilor in sanctuarul de pace de la Madinah
-El a declarat uciderea non-combatantilor ca fiind ilegala, impunand restrictii severe in ce priveste conducerea razboiului, si chiar a platit compensatii pentru uciderea unor caini de catre unul dintre comandantii sai.
-Invataturile Profetului (salAllahu aleihi wa sallam) si Coranul sunt cele doua surse majore ale Shariah.

Unele dintre preceptele sale includ urmatoarele:

* Comportamentul moral: se refera la curatenia personala, a pus accentul pe conservarea si hranirea tuturor formelor de viata, inclusiv plantele si animalele; ritualurile si spiritualitatea Rugaciunilor; postul si Dania (caritatea); comportamentul drept si faptele bune; drepturile parintilor, ale copiilor, ale sotiilor si ale vecinilor.

* Relatiile interpersonale: consolidarea relațiilor umane și evitarea rupereii relațiilor de rudenie; încurajarea consultarii reciproce în toate problemele; interzicerea bigotismului și rasismului, subliniind amabilitatea și ospitalitatea față de ceilalti, în special fata de cei slabi și săraci.

* Ghidul finaciar: incurajarea caritatii, a drepturilor celor saraci, respectul pentru cei ce muncesc si respingerea exploatarii; circulatia averii intre toate clasele sociale

* Reguli si legi in legatura cu intimitatea, relatiile intre sexe, mariajul, divortul si mostenirea

* Legile penale– punerea in aplicare a multe dintre cele Zece Porunci (numai una singura nu are o paralela in Coran si aceea se refera la tinerea Sabatului). Mai putin de doua procente dintre Vesetele Coranului se refera la legile penale ale Islamului, care sunt parte a Shariah.

* Profetul (salAllahu aleihi wa sallam) a cerut judecatorilor sai sa faca lucrurile usoare pentru oameni si nu dificile.

* El a declarat ca toate pacatele pot fi iertate atata timp cat persoana cere iertarea de la Allah si de la cel pe care l-a nedreptatit

* Profetul (salAllahu aleihi wa sallam) a pus un accent deosebit pe onorarea tratatelor, a luptei pentru dreptate si opunerea fata de asuprire.

<s-a incheiat citatul de pe site-ul oficial al Curtii Supreme al USA>


p.Muhammad

Acesta este Profetul Muhammad (salAllahu aleihi wa salam) si aceasta este doar o succinta descriere a contributiei sale la binele umanitatii in intregul ei, deoarece el (salAllahu aleihi wa sallam) a transmis intocmai Cuvantul Celui mai Just Legiuitor, Allah Subhanahu Wa Ta’ala, o Lege ce este destinata sa guverneze si sa dainuie indiferent de timp si loc, pana la sfarsitul acestei lumi! Allahu Akbar!

Allah porunceste (prin ceea ce a revelat in Coran) Al-Adl (dreptatea si adorarea numai a lui Allah Singur) si Al-Ihsan (sa fi rabdator in implinirea indatoririlor fata de Allah in totalitate de dragul lui Allah si in acord cu Sunnah intr-o maniera perfecta) si darnicia (orice tip de ajutor este nevoie) fata de rude si El interzice Al-Fahsha (fapte rele, desfrau, imoralitate, nesupunerea fata de parinti, politeismul, minciuna, marturia falsa, sa ucizi pe nedrept), si Al-Munkar (ceea ce este interzis de Legea Islamica: politeismul, orice fel de necredinta si orice fel de pacate) si Al-Baghy (toate formele de asuprire). El va indeamna pentru ca voi sa va aduceti aminte.” Coran 16: 90

Relatat de Anas: Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Ajuta-l pe fratele tau, chiar daca este un asupritor sau asuprit.” Oamenii au intrebat:”O, Mesager al lui Allah! Este in regula sa-l ajuti pe cel asuprit, dar cum sa-l ajutam pe el daca este un asupritor?”. Profetul salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Impiedicandu-l sa-i asupreasca pe altii.”

[Sahih Bukhari, Vol 3, Bk 43, Nr 624]

Allahu Akbar!
Alhamdulillah pentru Islam!

CITESTE:

VERSETUL DREPTATII EXPUS IN HOLUL UNIVERSITATII HARVARD:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/09/07/versetul-dreptatii1/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/06/19/golden-rule-in-islam-iubeste-pentru-umanitate-ceea-ce-iubesti-pentru-tine-122/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/08/14/o-persoana-este-cunoscuta-dupa-faptele-sale-invataturile-sale-principiile-sale1/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/02/02/cel-mai-bun-din-intreaga-creatie/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/09/05/acesta-este-un-mesaj-pentru-intreaga-umanitate/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/09/20/predica-de-ramas-bun-khutbatul-wada/

CezarinaS.Islamul Pacea Eterna

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s