SCOPUL CUNOASTERII

12144659_1022683111116534_1875920797014484024_n

SCOPUL CUNOASTERII!

BISMILLAH

 

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!
Scopul cautarii cunoasterii religiei este acela de a avea o pozitie mai buna pentru a obtine Multumirea lui Allah Azzawajal. Tuturor Musulmanilor li se cere sa obtina aceasta cunoastere prin mijlocul careia sa poata dobandi intrarea in Jennah si salvarea de Focul Iadului.

Ignoranta nu este o fericire! Daca insa achizitionam cunoasterea pentru a obtine castiguri lumesti, atunci va fi respinsa de Allah Subhanahu wa ta’ala. Cunoasterea care este obtinuta pentru a ne semeti sau pentru a parea invatati este o sursa a distrugerii. De aceea este extrem de important sa ne corectam intentiile, si orice efort pe Calea lui Allah sa fie implinit numai de dragul Sau si cu speranta in rasplata Sa si nu pentru castiguri si foloase lumesti!

De asemenea, trebuie sa acordam o deosebita atentie surselor si sa nu urmam decat ceea ce se sprijina pe evidente din sursele autentice si de incredere!

Allah nu va lua stiinta, prin indepartarea ei (din inimile) oamenilor, ci o va lua prin moartea invatatilor religiosi pana cand nu va mai ramane niciunul (dintre invatatii religiosi), iar oamenii ii vor lua ca lideri ai lor pe cei ignoranti care atunci cand vor fi consultati vor da verdicte fara stiinta. Asa ca ei vor rataci si ii vor rataci si pe oameni.” [Sahih Bukhari]

Fie ca Allah sa ne faca dintre cei care disting Adevarul de fals, dintre cei care urmeaza Adevarul si dintre cei care sunt statornici in lupta pentru Adevar! Ameen! Ya Rabbil ‘Alamin!
SalAllahu ala Muhamad! SalAllahu aleihi wa sallam!

Islamul Pacea Eterna

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s