FERM pentru ADEVAR

alone

FERM pentru ADEVAR!

BISMILLAH

Sheikh Muhammad bin Saalih al-Uthaimeen (Allah sa fie indurator cu el) a spus:

“Fii FERM si NU schimba (pozitia ta) din cauza unui mare numar de atacuri asupra ta si nici din cauza lor, daca se simt ofensati de cuvintele tale. Atata timp cat esti in ADEVAR, atunci ramai ferm, deoarece adevarul nu este niciodata clintit (de falsitate). Dupa aceea, apara adevarul, daca te afli intr-o pozitie slaba. Nu este nimic mai mic decat apararea adevarului.
Dar daca te afli intr-o pozitie puternica, atunci asupra ta este raspunderea sa ataci falsitatea. Pentru ca zilele alterneaza (uneori in favoarea ta si alteori invers). Dar, sa tii minte, cel mai important lucru este acela ca, si daca esti intr-o pozitie mai slaba, trebuie sa ramai ferm. Si niciodata sa nu spui:”Ohh, toti oamenii sunt in opozitie cu asta.’ Mai degraba, fii ferm, pentru ca Allah Subhanahu wa Ta’ala ajuta Religia Sa, Cartea Sa si Mesagerul Sau (salAllahu aleihi wa sallam) de-a lungul vremurilor.
Fara indoiala, te vei confrunta cu rau/nedreptate (din partea oamenilor). Asa s-a intamplat si cu Imam Ahmad (rh), care a fost târât de un catâr in piață și a fost biciuit. Si avem si exemplul lui Sheikh-ul-Islaam (Ibn Taymiyyah) care a fost aruncat in inchisoare, dar a ramas ferm.
Nu este posibil ca pamantul sa fie intotdeauna un covor de trandafiri si flori pentru cel care se tine de Sunnah (pentru ca el va intampina opozitia si va fi vatamat de oameni).”
[Sharh al-Nooniyyah of Ibnul Qayyim by Sheikh Ibn al-`Uthaimeen (3/270)]

Shaikh Bin Baz (Allah sa aiba mila de el) a spus:
”Daca oamenii adevarului (cei drepti) nu vorbesc pentru a clarifica adevarul, atunci oamenii aflati in eroare (greseala) vor ramane cu greselile lor, iar altii ii vor urma orbeste in asta (in greseala), iar pacatul de a nu dezvalui adevarul, va cadea asupra acelora care pastreaza tacerea”. [Fatawa Shaikh bin Baz 3/72]

ALLAHU AKBAR!

Islamul Pacea Eterna

Advertisements

Lasă un Comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s