PERICOLUL DE A-TI EXPUNE PACATUL IN MOD PUBLIC

tears

 

PERICOLUL DE A-TI EXPUNE PACATUL IN MOD PUBLIC!

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil Alamin!
Sunt doua tipuri de oameni pe acest pamant:
– Cei care pacatuiesc si isi pastreaza pacatele ascunse, isi recunosc pacatul si cer iertare de la Allah Subhanahu wa ta’ala.
-Cei care pacatuiesc in mod dechis deoarece ei nu se gandesc la pacatul lor, si astfel, nici nu se caiesc.
Mai mult, sunt oameni care se si lauda cu pacatul lor, si nu de multe ori am auzit expresia:’ fac ce doresc si nimeni nu are dreptul sa ma judece si alte declaratii asemanatoare, urmate de comentariile unor “prieteni” binevoitori care incurajeaza acest gen de atitudine, aproband la randul lor pacatul! Allah sa ne fereasca!

S-a relatat de la Abu Moosa ca Profetul salAllahu aleihi wa sallam a spus:

Allah isi intinde Mâna Sa noaptea pentru a accepta cainta celor care comit pacate in timpul zilei, si El isi intinde Mâna Sa in timpul zilei pentru a accepta cainta celor care comit pacate in timpul noptii. (Si El va continua sa faca asta) pana cand soarele va rasari de la Vest.” [Muslim, 2759]

A vorbi despre pacatele tale etalandu-le in fata prietenilor tai este Haram si un pacat major! Este unul dintre mijloacele de raspandire a imoralitatii in randul Musulmanilor, incurajarea catre pacate si tentarea altora catre infaptuirea de lucruri similare.
De asemenea, acest lucru arata ca, cel care face astfel nu isi ia pacatul in serios si il considera nesemnificativ, si nu in ultimul rand isi expune onoarea sa calomniei celorlalti, afectandu-si serios reputatia.

Islamul cauta sa-i faca pe adeptii sai sa stea departe de astfel de lucruri in cei mai puternici termeni:
Abu Huraira a spus:’L-am auzit pe Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam spunand:

Toti cei din Ummah mea (urmasii mei) vor fi iertati cu exceptia celor care comit pacate in mod deschis. Face parte din a pacatui in mod deschis cand cineva face ceva (pacatuieste) in timpul noptii, iar in dimineata urmatoare dupa ce Allah i-a ascuns pacatul, el spune:”O, cutare si cutare, am facut asta si asta noaptea trecuta’, cand toata noaptea Domnul sau l-a ascuns pe el si dimineata urmatoare el a dezvaluit ceea ce Allah a ascuns.” [al-Bukhaari, 5721; Muslim, 2990]

Aceasta este diferenta intre cel care pacatuieste, iar apoi regreta si se intoarce cu cainta catre Allah, si cel care pacatuieste si isi dezvaluie pacatul sau si se lauda cu el si celorlati!

Problema principala in legatura cu pacatuirea in mod deschis este aceea ca ii incurajeaza si pe altii sa participle la pacat, ceea ce inseamna nu numai ca va fi pedepsit pentru pacatul sau, dar va purta si vina incurajarii celorlalti catre pacate.

Sfatul in legatura cu cei care sunt testati cu orice fel de pacat este sa se caiasca sincer, sa nu-si dezvaluie pacatul in mod deschis (public) sau sa se laude cu el. Sa fie constienti de Maretia Celui impotriva Caruia pacatuiesc si sa ceara iertare pentru pacatele lor, sa lacrimeze pentru greselile lor si sa adere strict la Calea lui Allah. Nu deznadajduiti in privinta Indurarii lui Allah, caci Allah iarta pacatele celui care se caieste si isi cere iertare.

Daca aderati asa cum se cuvine la Religia lui Allah, veti primi vestile bune ale binelui in aceasta lume si in cea de Apoi.
Credinta creste prin supunere si descreste prin nesupunere!

Ii cerem lui Allah Subhanahu wa ta’ala sa ne ajute sa implinim ceea ce Il multumeste pe El, sa ne accepte faptele noastre, sa ne corecteze intentiile noastre, sa ne fereasca de pacate si sa ne protejeze de dezvaluirea pacatelor noastre celorlalti! Allahumma Ameen!
SalAllahu la Muhammad! SalAllahu aleihi wa sallam!

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/02/28/diferenta-intre-istighfar-a-ti-cere-iertare-si-tawbah-cainta/

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2015-2016. 

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s