TOLERANTA RELIGIOASA si URARILE DE SARBATORI!

fulg

TOLERANTA RELIGIOASA SI URARILE DE SARBATORI!!!

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

Salam aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!
Am observat tot felul de pareri pro si contra in privinta urarilor pentru sarbatorile ne-musulmanilor!
Cei care aleg sa ureze in particular sau in general “sarbatori fericite” sau “craciun fericit” sau “paste fericit” si ceva asemanator, argumenteaza ca o fac in spiritul tolerantei religioase si al respectului fata de ne-musulmani!
Inainte de a intra in subiect, in primul rand este imperios necesar sa definim ce inseamna toleranta religioasa si ce implica sau mai degraba ce NU implica.

TOLERANTA RELIGIOASA este atunci cand oamenii permit altor oameni sa creada sau sa practice alte religii si credinte!
Intr-un stat, toleranta religioasa inseamna ca, guvernul permite altor religii sa se afle pe teritoriul tarii.
Conceptul libertatii si tolerantei religioase, permite oamenilor sa creada in, sa practice si sa-si promoveze religia lor fara repercursiuni.

CE NU IMPLICA TOLERANTA RELIGIOASA?

Toleranta religioasa NU inseamna:

-(NU inseamna) Sa crezi ca toate religiile sunt la fel. Si este evident ca religiile difera intre ele atat in principii cat si in practica.
-(NU inseamna) Sa crezi ca toate credintele religioase sunt adevarate. Din nou, religiile difera foarte mult intre ele, si ceea ce unii considera a fi adevarat, altii considera a fi fals.
-(NU inseamna) Sa crezi ca toate credintele sunt egale atat din punct de vedere benefic sau din punct de vedere daunator pentru societate.

-(NU inseamna) Sa te abtii de la a critica practicile religioase ale altora. Unele religii isi invata adeptii sa discrimineze pe baza de rasa, sex, nationalitate, etc si acest lucru trebuie criticat.

-(NU inseamna) Sa te abtii de la a vorbi despre credinta ta, celorlalti. Trebuie sa te simti liber sa discuti despre religia ta, atata timp cat interlocutorul accepta sa discute despre religie.

-(NU inseamna) Sa ignori propriile idei religioase in ideea de a accepta dreptul altei persone de a urma o religie diferita. Nu este necesar sa accepti o alta credinta ca fiind valida.

O persoana toleranta, se extinde la toate drepturile omului, incluzand libertatea religioasa, libertatea de exprimare, libertatea de practica si de adunare religioasa si libertatea de prozeletism (propaganda).

Despre libertatea religioasa si libertatea de exprimare am vorbit si in alte articole.

Acestea fiind spuse, scuza de a initia urari de felicitare celor de alta religie din motiv de toleranta religioasa si respect, este una fara suport!

In momentul in care am acceptat Islamul, am acceptat ca: LA ILAHA ILL ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH- Nimeni nu are drept de a fi adorat in afara de Allah Singur si Muhammad salAllahu aleihi wa sallam este Trimisul Sau, ceea ce presupune sa accepti Calauzirea cu care a fost trimis si sa te supui tuturor poruncilor si interdictiilor si sa respingi tot ceea ce intra in contradictie cu acest principiu.

In Islam Shirk-ul este cel mai grav pacat, iar a felicita pe cei care sarbatoresc Craciunul, nu inseamna decat sa-i feliciti pentru nasterea “fiului lui Dumnezeu” sau a intruchiparii lui Dumnezeu in om, pentru ca nici macar ei nu sunt in consens in aceasta chestiune, sau in cazul Pastelui, inseamna sa-i feliciti pentru ‘invierea Domnului’, ceea ce reprezinta cea mai mare blasfemie (Astaghfirullah) la adresa lui Allah, Cel care nu da nastere si nu este nascut, Allah cel Unic, Stapanul Absolut si Cel care nu are pe nimeni egal.

Unul dintre principiile de baza ale credintei in Islam si asupra caruia Musulmanii sunt de acord (ijmaa) este acela ca nu este alta religie adevarata pe fata pamantului in afara de Islam. Ea este religia finala care a abrogat religiile anterioare. Nu este alta religie pe pamant in care Allah sa fie adorat in afara de Islam.

..In ziua aceasta am desavarsit religia voastra si am implinit harul meu asupra voastra si am incuviintat islamul ca religie pentru voi…” Coran 5:3

Oricine doreste alta religie in afara de Islam, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.” Coran 3:85

Felicitarea ne-musulmanilor cu ocazia Craciunului. Pastelui si a altor sarbatori religioase este haram (interzisa) prin consens.
Felicitarea cu ocazia sarbatorilor lor religioase este haram deoarece implica acceptarea si aprobarea ritualurilor lor, chiar daca cineva nu le accepta pentru el insusi. Musulmanii nu trebuie sa accepte ritualurile lor sau sa-i felicite pentru ele, deoarece Allah nu accepta nimic din toate acestea.
Daca ei ne felicita cu ocazia sarbatorilor lor, nu trebuie sa raspundem, deoarece nu sunt sarbatorile noastre, si pentru ca sarbatorile lor nu sunt acceptate de Allah. Ele sunt inovatii in religiile lor, si chiar daca ar fi fost prescrise, ar fi fost oricum abrogate de Islam cu care Allah l-a trimis pe Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam intregii lumi.

Este de asemenea haram pentru Musulmani sa accepte invitatii la astfel de ocazii, deoarece acesta este si mai rau decat felicitarea, sau sa-i imite in schimbul de cadouri, sau in impodobirea casei, sau in participarea la petreceri organizate special fie in particular sau la locul de munca, etc.

Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam a spus:
Cel care ii imita pe altii, va fi dintre ei (in Ziua Judecatii)”.[Abu Dawood]

Si intr-o alta relatare:”Cel care-i imita pe oameni, altii decat noi (in credinta), nu este dintre noi! Nu-i imitati pe Evrei si pe Crestini!” [Tirmidhi]

Cu siguranta ii veti urma pe cei care au venit inainte de voi (putin cate putin, pas dupa pas) astfel incat, daca ei ar intra intr-o gaura de soparla, veti merge dupa ei”. Sahaba (companionii) au spus:”O, Mesager al lui Allah,(te referi) la Evrei si Crestini?”. El (saws) a raspuns:”La cine altii?”.[Bukhari]

Cred ca am lamurit ca toleranta fata de cei de alta religie, nu inseamna in niciun fel felicitarea, implicarea, aprobarea ritualurilor lor religioase, chiar si daca sunt cu intentia de a fi politicosi.
Nu putem sa ne implicam in lucruri haram si care sunt acte de nesupunere fata de Allah, de dragul de a obtine multumirea oamenilor! Allah sa ne fereasca!

Islamul este religia indurarii, tolerantei si a moderatiei. Ii invata pe cei care il urmeaza sa fie moderati in toate aspectele vietii, ale adorarii, in relatiile cu ceilalti si in interactiunea cu cei de alte credinte. A fii extremist intr-un fel sau in altul este impotriva invataturilor lui Allah si a Mesagerului Sau, sall Allahu aleihi wa sallam.

In ce priveste Du’a pentru ne-musulmani, este permis sa ne rugam pentru calauzirea lor atata timp cand sunt in viata, si de asemenea si pentru orice bine, sanatate, etc.

Allah este Cel Caruia Ii cerem sa ne faca mandri de religia noastra, sa ne ajute sa aderam la ea si sa ramanem statornici pana la capat! Ameen!
Si Allah stie cel mai bine!

[Surse: religioustolerance.org; islam q&a]

CezarinaS.
Together For Eternal Peace!

Islamul Pacea Eterna

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s