UN MESAGER, MUHAMMAD saws- S-A NASCUT!

prophet-muhammad-pbuh-flowers6242

 

UN MESAGER,  MUHAMMAD (saws)- S-A NASCUT!

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabil ‘Alamin!
Allah Subhanahu wa Ta’ala l-a trimis pe el (salAllahu aleihi wa sallam) ca Profet si Mesager pentru intreaga creatie a Jinnilor si Oamenilor! El nu a fost trimis decat ca Indurare pentru ‘Alamin (oameni, jjini si tot ce exista), binecuvantat cu intelepciune si calauzire, pentru a delimita ceea ce este bun si drept de ceea ce este fals si nedrept, adevarul de inselaciune, si pentru a-i scoate pe oameni de la intunericul necredintei la lumina credintei.

El a fost trimis ca o favoare pentru omenire, si a fost trimis pentru a fi urmat de toti oamenii! A fost trimis pentru a fi imitat si iubit, pentru a deveni cel mai iubit pentru noi, mai iubit decat parintii si copii nostri si chiar decat noi insine!

Pentru cauza lui trebuie sa ne sacrificam in timpul vietii noastre, si prin lauda lui vom obtine adevaratul success in aceasta viata si in Urmatoarea, iar prin urmarea lui vom obtine in final iubirea lui Allah Insusi!

El a fost cel mai de incredere dintre oameni, cel mai onorat in ceruri si pe pamant! Oamenii au luptat impotriva lui prin toate mijloacele, dar nimeni nu l-a acuzat vreodata de minciuna!

Apropiatii lui si dusmanii lui deopotriva nu l-au descris pe el decat ca cel mai bland, generos si cel mai indreptatit la autoritate dintre toti cei care au calcat pe fata Pamantului, aleyhi salatu wa sallam!

Sunnah lui este ceea ce invatam, memoram si implementam. Apoi o promovam, o predam, o aparam si o protejam!

Cel mai bun lucru  pe care il putem face pentru a ne demonstra iubirea noastra fata de Profetul ce a fost trimis intregii lumi, salAllahu aleihi wa sallam, este sa reinviem Sunnah lui si NU sa ne implicam in ceea ce este contrar ei, si sa reflectam la maretia celui care a fost investit de Allah, Creatorul a tot ce exista, si care a venit sa ne indrume si sa ne mentina pe Drumul cel drept, singurul Drum drept!

Haideti sa reflectam si la exemplele si faptele Companionilor sai, de care Allah Insusi este multumit, cei mai buni dintre cei mai buni, si modul in care ei au actionat conform Sunnah!

Mesagerul lui Allah salAllahu aleyhi wa sallam s-a nascut, si odata cu nasterea lui, omenirea a fost iluminata prin calauzirea cu care a fost trimis!

Haideti sa nu sarbatorim nici pe 8 si nici pe 12 (rabi-ul awal), nici anul acesta si nici in anii ce vor veni, ci mai degraba in fiecare moment al vietii noastre, si sa incepem sa constientizam ca am fost binecuvantati peste imaginatia noastra, atunci cand am fost alesi sa facem parte dintre urmasii celui mai maret om si lider, Trimisul lui Allah pentru intreaga omenire, salAllahu aleyhi wa sallam!

Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam a spus:

Oricine reinvie un aspect din Sunnah mea cea a fost uitat dupa moartea mea, va avea o rasplata echivalenta cu cea a oamenilor care-l vor urma, fara sa se scada nimic din rasplata lor”.

[Tirmidhi 7/443- hasan hadeeth]

 

Jabir bin ‘Abdullah a spus:”In Predica sa (Khutbah), Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam obisnuia sa-L laude pe Allah asa cum merita sa fie laudat, si apoi spunea:”Pe oricine a calauzit Allah, nimeni nu poate sa-l rataceasca , si pe oricine il rataceste Allah nimeni nu poate sa-l calauzeasca. Cel mai adevarat cuvant este Cartea lui Allah si cea mai buna calauzire este calauzirea lui Muhammad. Cele mai rele dintre lucruri sunt cele care sunt inventate; fiecare lucru nou-inventat este o inovatie si fiecare inovatie este ratacire si fiecare ratacire este in Foc.” [Sahih- An Nasai]

Citeste si alte articole importante relationate cu subiectul:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/01/02/mawlid-ziua-nasterii-profetului/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/12/24/nimic-nu-urmeaza-perfectiunii-decat-numai-imperfectiunea/

 

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/category/profetul-muhammad-saws/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/category/sunnah/

CezarinaS.

TOGETHER FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

 

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s