PALESTINA- PAMANT BINECUVANTAT!!!

palestine

PALESTINA– PAMANT BINECUVANTAT!

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

Pentru Musulmani, Masjid Al-Aqsa reprezinta un loc foarte important in inimile lor. Este al treilea cel mai important loc sfant in Islam. Este locul unde Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam a fost transportat in calatoria al-Isra wal Miraaj. A fost scena pentru cea mai extraordinara adunare din istoria omenirii, unde toti Profetii care au trait vreodata au fost adunati impreuna pentru Rugaciune, condusi de catre Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam. Legatura Profetului nostru nobil si iubit, Muhammad salAllahu aleihi wa sallam cu pamantul binecuvantat al Palestinei este una ca niciuna alta si necesita mult mai multe detalii.
Pentru moment, puteti citi articolul:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/01/18/profetul-muhammad-saws-imamul-tuturor-profetilor/

Abu Huraira a relatat ca Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam a spus:

”Nu mergeti intr-o calatorie in afara de cele trei Moschei (Al-Masjid-AI-Haram (Makkah), Moscheea Profetului saws (Madeenah), si Moscheea Al-Aqsa (Ierusalim).” [Bukhari]

O multime de Profeti au trait, au murit si au fost ingropati in pamantul sacru al Palestinei, iar altii au traversat acest pamant, lasand urmele lor binecuvantate. Este un loc al evenimentelor istorice semnificative si locul pentru evenimente profetite in apropierea Zilei Judecatii, care sunt detaliate atat in Coran cat si in multe hadisuri ale iubitului nostru Profet Muhammad salAllahu aleihi wa sallam.

Odata, Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam le-a spus companionilor sai cat de binecuvantata este intreaga regiune a Shamului (Palestina, Iordania, Siria si Libanul). Cand companionii au intrebat despre motivul pentru care acest pamant este atat de binecuvantat, Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam a spus ca Ingerii lui Allah isi intind aripile lor asupra Al-Sham.[Tirmidhi]

Cu o alta ocazie, Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a evidentiat ca in particular, Palestina a fost facuta sfanta de catre Allah, dar intreaga regiune este binecuvantata.
Multi considera ca motivul pentru ca regiunea sa aiba un asa statut in ochii lui Allah este rezultatul legaturii pe care il are cu multi dintre Profeti si oameni piosi.

Cunoscand importanta acestui nobil Sanctuar, multi Profeti ai lui Allah au migrat din locurile lor de origine pentru a trai in binecuvantata regiune a Palestinei si se rugau sa moara pe acest pamant sacru.
Doar un singur exemplu este acela al Profetului Moise aleihi sallam care a calatorit impreuna cu cei care l-au urmat, din Egipt pana in Palestina si in accord cu ultima sa dorinta , a murit aproape de Al-Quds [sahih Bukhari].

Ca rezultat al devotiunii lor pentru acest loc sacru, multi Mesageri ai lui Allah si multi dintre Companionii Profetului Muhammad sunt ingropati in Palestina.

In acest articol vom lista doar cateva dintre aceste personalitati onorabile, cu intentia de a ne reaminti rolul lor in istoria Islamului si pentru a trage invataminte din straduinta lor.

*Profetul Ibrahim (Avraam) aleihi salam
Cu adevarat un mare Profet, binecuvantat cu titlul de Khalil-Allah (prieten al lui Allah) de catre Allah Insusi [Coran 4:125]. Ibrahim aleihi sallam este mentionat in Coran de 69 de ori, iar Allah in mod constant se refera la Islam ca fiind religia lui Ibrahim aleihi sallam. In timpul vietii sale el a avut parte de cateva miracole de la Allah si a intampinat multe dificultati si incercari care l-au adus si mai aproape de Allah.
Datorita excelentei lui Ibrahim aleihi sallam, Allah a facut ca multi Profeti sa se traga dintre urmasii lui, incluzandu-l si pe ultimul dintre ei,  Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam trimis pentru totii oamenii.
Ibrahim (as) a petrecut multi ani din viata sa in Palestina impreuna cu familia sa, iar mormantul sau este localizat in batranul oras Al-Khaleel (cunoscut si ca Hebron).

Este un loc in care Profetul Ibrahim aleihi sallam si sotia sa Sara, Allah sa fie multumit de ea si fiul lor Ishaq (as) au trait, si astazi este cunoscut ca Ibraheemi Masjid- Moscheea lui Ibrahim. Mormantul Sarei este si el in interiorul moscheii, alaturi de cel a lui Ibrahim aleihi sallam.

*Profetul Ishaq (Isac) aleihi salam

Fiul lui Ibrahim aleihi sallam si un important Profet al Islamului care a continuat sa raspandeasca mesajul Unicitatii lui Allah dupa moartea lui Ibrahim aleihi sallam. Coranul vorbeste despre Ishaq (as) ca un “cadou” pentru Ibrahim aleihi sallam de la Allah Subhanahu Wa Ta’ala [Coran 6:84 & 19:49-50 ]. Mormintele lui Ishaq si a sotiei sale Rifaqah se afla de asemenea in Ibraheemi Masjid, unul alaturi de celalalt.

*Profetul Yaqoub (Iacob) aleihi sallam

Fiul lui Ishaq aleihi sallam si un nobil Profet al lui Allah, mentionat in Coran de 16 ori cu numele sau. Yaqoub aleihi sallam a fost nascut in Palestina si si-a petrecut cea mai mare parte din viata sa pe pamantul binecuvantat. Catre ultimele sale zile, onorabilul Profet a migrat catre Egipt cu familia sa, la invitatia fiului sau Yusuf (Iosif) aleihi sallam si s-a asezat acolo, dar dupa moartea sa, a fost adus si ingropat in Al-Khaleel conform dorintei sale. Atat mormantul lui Yaqoub cat si al sotiei sale Leah se afla de asemenea in Masjid Ibraheemi.

*Profetul Yusuf (Iosif) aleihi sallam

Unul dintre fiii favoriti al lui Yaqoub aleihi sallam si singurul sau fiu caruia i s-a daruit darul profetiei. Allah a pogorat cel mai mare har asupra lui Yusuf aleihi sallam si l-a ales pe el dintre cei mai de seama oameni. Istoria detaliata a Profetului Yusuf aleihi sallam este data in Sura care ii poarta numele, Surah Yusuf din Coranul cel Sfant. In acord cu traditia islamica, locul unde este inmormantat Yusuf este tot in orasul sfant Al-Khaleel, langa Ibraheemi Masjid si in interiorul unei structuri medievale cunoscuta ca Yussuf-Kalah (Castelul lui Yusuf). Fantana in care fratii lui Yusuf aleihi sallam l-au aruncat din pricina invidiei este localizat langa Kibbutz Amiad in Galileea. Locul este cunoscut ca Judd Yussuf.

*Profetul Musa (Moise) aleihi sallam

Un maret Profet al lui Allah din descendenta lui Ibrahim aleihi sallam si care este mentionat in Coran de 136 de ori. Musa aleihi sallam a fost binecuvantat in multe feluri de catre Allah, inca din copilaria sa, si a avut privilegiul de de a-i fi vorbit Allah direct. In timpul vietii sale el a facut fata multor incercari, dar a ramas statornic in indeplinirea misiunii sale de Profet cu care Allah l-a onorat.
Cartea Sfanta Torah i-a fost revelata lui ca indrumare pentru urmasii sai. Mormantul lui Musa aleihisallam se afla in Maqam Al-Nabi Musa la 6,8 mile sud de Jericho si 12 mile est de Ierusalim.

*Profetul Lut (Lot) aleihi salam

Nepotul patern al lui Ibrahim (Avraam) aleihi sallam care a migrat catre Palestina cu Profetul Ibrahim aleihi sallam. I s-a poruncit de catre Allah sa mearga la o comunitate care se afla de o lunga perioada intr-un pacat oribil si public fara nicio rusine (homosexualitatea). Lut aleihi sallam le-a adus mesajul lui Allah si a incercat tot ce se putea pentru a-i opri de la rau. Cand nu a mai fost nicio speranta ca acesti oameni sa accepte mesajul lui Allah, Profetul Lut aleihi sallam s-a rugat lui Allah:’O Doamne! Salveaza-ma pe mine si familia mea de ceea ce fac ei” [Coran 26:169].
Allah l-a salvat pe el si familia sa, cu exceptia sotiei lui, care nu a fost dintre cei drepti.
Dupa ce a parasit pamantul lor, cea mai severa pedeapsa a lui Allah a venit asupra acelei comunitati, care i-a distrus de pe fata pamantului. Se crede ca aria unde este situate astazi Marea Moarta care este situate intre Palestina si Iordania este locul in care a trait aceasta comunitate. Pedeapsa teribila care a cazut asupra lor a constat in faptul ca un Inger al lui Allah a ridicat o intreaga bucata din pamantul lor sus in cer si apoi a prabusit-o peste ei, si i-a zdrobit de pamant. Aceasta explica faptul ca aria Marii Moarte este cel mai jos punct de pe acest pamant.
Din acest motiv, locul respectiv nu trebuie vizitat decat cu intentia de a reflecta si a trage invataminte din acest eveniment si nu pentru alte beneficii (de sanatate sau cosmetice).
Mormantul lui Lut aleihi sallam este localizat in centrul unui mic oras numit Bani Na’im, in apropierea Marii Moarte, la cinci mile est de Al-Khaleel. Mai este si un sanctuar dedicat lui Lot aleihi salam la sud-est de Bani Na’im, cunoscut ca Maqam Nabi Yatin (sanctuarul unui Profet demn de incredere). Legendele locale vorbesc despre faptul ca Lut aleihi sallam s-a rugat in acest loc si urmele picioarelor sale sunt vizibile pe o piatra din zona.

*Profetul Yunus (Iona) aleihi sallam

Profetul cel credincios al lui Allah Subhanahu Wa Ta’ala din neamul lui Yaqub aleihi sallam. In Coran este cunoscut ca fiind “Companionul Pestelui”[Coran 68:48] datorita faimoasei povesti in care Profetul a fost inghitit de o balena si a fost blocat in stomacul balenei pentru un numar de zile. Allah ne spune in Coranul cel Sfant cum Profetul Yunus aleihi sallam l-a implorat pe Allah in adancul intunericului repetand faimoasa du’a:”La illaha illa Anta Subhanak, inni kuntu min adh-dhalimeen” (Nu exista alta divinitate in afara de Tine! Eu am fost dintre cei nelegiuti!)
[al-Anbiyah, 21: 87]

In legatura cu aceasta Du’a, Sa’d ibn Waqas (radiAllahu anhu) a relatat ca Profetul (ﷺ) a spus:” Du’a-ul pe care l-a facut Companionul Pestelui (Profetul Yunus-as) pe cand se afla in burta pestelui a fost (cea mentionata mai sus). Daca oricare dintre Musulmani se roaga cu aceste cuvinte, invocarea (Du’a-ul) lui va fi acceptat (va primi raspuns).
Intr-o alta relatare:” Stiu cuvinte care vor face ca Allah sa indeparteze necazul (primejdia) cuiva. Acestea sunt cuvintele (din Du’a-ul) fratelui meu Yunus, aleihi salam.”
[at-Tirmidhi; 3500, an-Nisa’i in `Amal al-yawmi wa al-layla; #656, al-Hakim 1:505 si 2:383.sahih]

In ciuda faptului ca se afla intr-o situatie inimaginabila, Yunus aleihi sallam nu si-a pierdut credinta in Allah si a sperat la Indurarea lui Allah care cu siguranta s-a manifestat asupra lui, iar balena l-a aruncat pe Yunus aleihi sallam pe un pamant uscat.
Dupa un timp, Yunus aleihi sallam a fost din nou binecuvantat cu o stare de sanatate buna si s-a reintors la oamenii lui pentru a-i calauzi catre mesajul lui Allah. Mormantul lui Yunus este localizat intr-un oras numit Hulhul care este la trei mile nord de Al-Khaleel.

*Profetul Dawood (David) aleihi sallam

Un mare Mesager, un luptator si Rege al Palestinei care a guvernat peste oamenii sai timp de patruzeci de ani. Sapte ani in Al-Khaleel si treizeci si trei de ani in Al-Quds (Ierusalim).
Allah i-a daruit lui Dawood aleihi sallam cea mai dulce voce, ce nu i-a fost data nimanui inaintea lui. Cartea sfanta a Psalmilor (Zabur) i-a fost revelata, si cand el obisnuia sa recite din ea, fiintele umane, Jinnii, pasarile, animalele si pana si muntii se alaturau lui, repetand Lauda la adresa lui Allah. Mormantul Profetului Dawood aleihi sallam este localizat imediat in apropierea orasului Al-Quds pe Muntele Zion. Este o diferenta de opinie despre locul mormantului lui Dawood aleihi sallam. Si Allah stie cel mai bine.

*Profet Sulaiman (Solomon) aleihi sallam

Fiul lui Dawood aleihi sallam care a fost binecuvantat cu multe daruri pretioase de catre Allah, incluzand aici si abilitatea de a vorbi cu animalele si de a controla Jinnii. A fost binecuvantat cu Profetia si cu un nivel de Regalitate care nu i-a fost acordata nimanui in afara de el [Coran 38:35].
El a condus cu dreptate peste Palestina pentru multi ani si a poruncit Jinnilor sai sa restaureze Majgid Al-Aqsa. Unii pereti si doi stalpi construiti de Jinnii lui Sulaiman aleihi sallam sustin inca fundatia Masjid Al-Aqsa si se gasesc in subsolul Masjid Al-Aqsa.
Cand Sulaiman aleihi sallam era pe moarte, s-a ridicat in Rugaciune, sprijinit pe bastonul sau. El a murit in tacere, iar prin Vointa lui Allah, nu a cazut. El a ramas in aceasta pozitie, si toata lumea, inclusive Jinnii au crezut ca este inca in viata. Jinnii aflati sub controlul sau si-au continuat activitatea pana cand Allah a dezvaluit tuturor moartea lui Sulaiman aleihi sallam. Acest lucru s-a intamplat atunci cand Allah a poruncit termitelor sa slabeasca bastonul pe care se rezema corpul lui Sulaiman aleihi sallam. Pentru a marca locul in care Profetul Sulaiman aleihi sallam a parasite aceasta lume, un Mausoleu poate fi gasit in interioriul Masjid Al-Aqsa.

*Profetul Isa (Isus) aleihi sallam

Singurul din istoria omenirii care a avut parte de o nastere miraculoasa fara tata, care este cu siguranta o reamintire pentru noi despre faptul ca Allah poate crea ceea ce doreste. Allah l-a binecuvantat pe Isa aleihi sallam cu multe miracole, de la abilitatea de a fi vorbit inca de cand era in fasa [Coran 3:46 & 19:30-33], la aducerea la viata a mortilor [Coran 3:49]. Toate prin Vointa si Porunca Domnului sau, pentru a arata oamenilor semnele lui Allah. Pentru a-l salva pe Isus aleihi sallam de dusmanii sai si din planul cel maret al lui Allah, Isus aleihi sallam a fost ridicat la ceruri viu [Coran 4:157-158]. Inainte de Ziua Judecatii, Isa aleihi sallam se va intoarce pentru a-l invinge pe falsul Mesiah (Ad-Dajjal) si armata sa [sahih Muslim].

Articol detaliat despre revenirea lui Isa/Isus aleihi sallam:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/10/05/the-end-of-time-revenirea-lui-isa-isus-bin-maryam/

Bethlehem este locul nasterii lui Isa aleihi sallam si poate fi usor vizitat de la Al-Quds. Locul de unde a Isus aleihi sallam a fost ridicat catre ceruri este localizat pe Muntele Maslinilor in districtul At-Tur din Al-Quds. Exista o cladire mica rotunda cu un dom care se numeste ‘Capela Ascensiunii’ si care marcheaza acest loc sfant.

*Maryam (Maria)- RadhyAllahu anha

Mama Profetului Isa/Isus aleihi sallam, care este un semn al lui Allah catre omenire [Coran 23:50]. Maryam radhiAllahu anha este singura femeie mentionata cu numele in Coran si un intreg capitol ii poarta numele. Povestea ei din Coran incepe inca de cand se afla in pantecele mamei sale. Allah a ales-o pe Maryam peste toate femeile lumilor [Coran 3:42]. Mormantul lui Maryam radhyAllahu anha este localizat intr-o biserica situata la poalele Muntelui Maslinelor in Al-Quds, foarte aproape de Masjid Al-Aqsa.
Detalii despre Maryam, mama lui Isus aleihi sallam, AICI:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/04/04/allah-te-a-ales-peste-femeile-lumilor/

*Umar ibn Al-Khattab radhyAllahu anhu

Unul dintre cei mai puternici si influenti conducatori Musulmani din istoria Islamului. Unul dintre cei mai apropiati companioni ai Profetului salAllahu aleihi wa sallam si cel de al doilea Calif.
In timpul califatului sau, Al-Quds a fost cucerit fara sa se verse nicio picatura de sange si sub conducerea lui Umar bin al-Khattab radhyAllahu anhu, oameni de toate credintele au fost lasati inapoi in orasul cel sfant, pentru a-si practica religia fara teama persecutiilor.
In timpul unui tur prin Al-Quds, Umar radhyAllahu anhu a fost vazut in preajma ‘Bisericii Sfantului Mormant’ de catre Patriarhul Ierusalimului (Al-Quds), iar in timpul acestui tur, a sosit timpul Rugaciunii. Patriarhul i-a oferit un loc pentru a-si efectua Rugaciunea in interiorul Bisericii, insa el a refuzat spunand ca daca ar fi facut Rugaciunea in ea, urmasii sai ar fi putut sa o ia in posesia lor (sa o transforme in Moschee), spunand ca Umar (ra) s-a rugat in ea.
In loc de asta,Umar bin Al-Khattab radhyAllahu anhu a implinit Rugaciunea afara. Pe locul unde Umar (ra) a implinit Rugaciunea, se afla si astazi o moschee ce ii poarta numele, care se afla chiar pe partea opusa Bisericii Sfantului Mormant.

Aricole despre Umar bin al-Khattab (radhyAllahu anhu), AICI:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/02/18/umar-ibn-khattab-radiyyallahu-anhu1/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/05/03/daca-cautam-onoarea-in-altceva-decat-in-islam/

*Salman Farsi (radhyAllahu anhu)

Unul dintre cei mai faimosi Companioni ai Profetului salAllahu aleihi wa sallam si un exemplu perfect a celor ce cauta adevarul. Povestea lui si straduinta lui pentru a cauta si gasi adevarul (Islamul) este o poveste extraordinara si foarte emotionanta.
Mormantul lui Salman Farsi radhyAllahu anhu este situat in Al-Quds, in varful Muntelui Maslinilor intr-o mica Moschee. Este o diferenta de opinie, daca acel loc reprezinta locul in care a stat odata Salman Farsi (ra), sau locul mormantului sau. Si Allah stie cel mai bine! [Inspirat MyIslaam]

Cunoscand toate acestea, nu ne ramane decat sa ne rugam lui Allah pentru a ne oferi oportunitatea de a vizita Pamantul Sfant si Binecuvantat al Palestinei, macar o data in aceasta viata!
Ramanand in gand cu aceasta speranta si tanjind dupa acest loc Sfant, nu imi ramane decat sa-I multumesc lui Allah Subhanahu Wa Ta’ala ca mi-a oferit prilejul de a scrie acest articol, si in shaa Allah si altele asemanatoare!
Si Allah stie cel mai bine!

Lui Allah Ii cerem ajutorul si Lui Ii cerem iertare. Pe cine a calauzit Allah, nu poate sa rataceasca si pe cine a lasat sa rataceasca, nimeni nu poate sa-l calauzeasca.

Marturisesc ca nimeni nu are drept de a fi adorat in afara de Allah si marturisesc ca Muhammad salAllahu aleihi wa sallam este slujitorul Sau si incheietorul Mesagerilor Sai.

CezarinaS.
© ISLAMUL PACEA ETERNA

Islamul Pacea Eterna

Reclame

11 gânduri despre “PALESTINA- PAMANT BINECUVANTAT!!!

  • Palestina pământ binecuvântat de Allah, iar acolo se află multi dintre Profeții și Mesagerii lui Allah pe care El i-a ales sa transmită oamenilor Mesajul Său primordial și anume acela de a – L adora pe El Singur. Allah ne spune în Coran, Ibrahim (Avram), nu a fost nici iudeu nici nazarian (creștin), ci el a fost un adevărat Muslim Hanifa (adevărat credincios în Monotheism – Unicitatea lui Allah) ‘. Coran 3: 67.

   • Afirmatia dvs e un procedeu usor de a sterge dintr-o miscare toata istoria si a lasa la vedere numai Islamul.
    Realitatea este insa alta si nu ne putem eschiva de la ea.
    Oricum am intoarce-o, Palestina este patria istorica a poporului evreu, locul in care si-a avut in antichitate existenta statala, unde au continuat mereu sa traiasca evrei chiar si ca minoritate, locul in care si-a realizat in epoca actuala renasterea nationala.
    Iar prima Carte Sfanta, Vechiul Testament, a fost data de Dumnezeu profetului Moise, fiul poporului Israel. Dumnezeu a transmis omenirii pentru prima data prin profetul Moise adevarul Singurului Dumnezeu existent, cu doua milenii inainte ca profetul Mohamed sa fi primit acelasi adevar prin Ingerul Gabriel.
    David si Solomon, citati in articol, ai cui regi au fost ei decat ai regatului evreilor? Ei au fost credinciosi buni ai Dumnezeului Unic revelat lui Moise de catre El Insusi.
    Isus si apostolii sai, cu totii evrei credinciosi si ei, au preluat practic toate principiile din cartile sfinte evreiesti si au dezvoltat pe baza lor religia crestina, adaugand Noul Testament, ambele carti fiind sfinte pentru crestinism.
    La peste 6 secole dupa aceea apare profetul Mohammed cu revelatia Coranului, care reia extrem de multe lucruri atat din Vechiul cat si din Noul Testament.
    Acestea sunt realitatile istorice si cronologice.

    • Buna ziua! Exact acest lucru am incercat sa subliniez in acest articol. Domnule Corneliu, Musulmanii cred in toti Mesagerii si Profetii lui Allah, pacea fie asupra lor toti, de la primul si pana la ultimul, fara sa facem vreo deosebire intre ei, pentru ca asta presupune credinta in Allah, credinta in tot ceea ce El a trimis. Mesajul primordial este unic, precum si Allah este Unic, si toti Profetii au chemat la adorarea unui Singur Dumnezeu. De asemenea, tot din principiile credintei face parte normal si credinta in Scripturile anterioare -Torah, Psalmii, Evanhelia- in forma lor originala asa cum au fost revelate de catre Allah. “O, voi cei care credeti! Fiti cu credinta neclintita in Allah si in Trimisul Sau, in Cartea (Coranul) pe care a pogorat-o asupra Trimisului Sau si in Cartea pe care a pogorat-o mai inainte (Scripturile anterioare). Cel care nu crede in Allah, in Ingerii Sai, in Cartile Sale, in Trimisii Sai si in Ziua de Apoi, acela pribegeste in cea mai indepartata ratacire.”

     Surat An-Nisa 4:136
     Iar acest principiu se regaseste numai in Islam, care singura Religie a lui Allah din toate timpurile, deoarece Musulman nu inseamna altceva decat supunere fata de Creator si fata de ceea ce El a revelat. Asadar, eu nu am sters istoria, ci am adus-o la lumina, si nu am aratat decat ca pamantul Palestinei este locul sfant al Profetilor cei binecuvantati ai lui Allah, pacea fie asupra lor toti! O alta dovada este intrunirea tuturor Profetilor in Noaptea Ascencensiunii, Al-Isra wal Miraj, cand Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam i-a condus in Rugaciune pe toti Profetii in Moscheea Al Aqsa. https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/01/18/profetul-muhammad-saws-imamul-tuturor-profetilor/
     “Ridica-ti fata ta [O, Muhammad salAllahu aleihi wa sallam] spre liddeeni haneefan (religia Monoteismului pur), fitrata Allahi [aceasta religie este Fitrah (firea) lui Allah] dupa care El fatara annasa [i-a creat pe oameni]. Nu este schimbare in Khalaq-illah (creatia (religia) lui Allah-Monoteismul Islamic). Aceasta este religia cea dreapta, dar cei mai multi oameni nu stiu.” [ Coran 30:30]
     Cu Pace!

     • Buna ziua.
      Cred ca in argumentatia dvs apare o contradictie importanta.
      Cartile sfinte anterioare Coranului indeamna la inchinarea in fata Dumnezeului Unic, pe care dvs il numiti Allah (numele nu are importanta) si nu negati.
      La aceasta inchinare indeamna si Islamul.
      Recunoasteti acest lucru, dar dintr-un motiv considerati ca Islamul este totusi singura credinta lui Allah=Dumnezeu. Motivul pare sa fie pretentia ca ceeace i s-a transmis Profetului Mohamed este credinta adevarata, cele anterioare fiind intr-un fel poate incomplete sau distorsionate.
      Cu alte cuvinte, dupa aceasta conceptie, o data cu aparitia Islamului, iudaismul si crestinismul au devenit nerelevante, nule.
      Imi pare rau, dar acesta poate fi un argument numai pentru credinciosii musulmani. Pentru cei apartinand celorlaltor doua credinte monoteiste abrahamice nu este relevant, Coranul nu-i obliga, cu atat mai mult cu cat Islamul este ulterior, iar textele sale contin suspect de multa inspiratii din Biblie.
      Acesta este de fapt o negare a a celorlaltor religii, un act arogant fata de credinciosii lor.
      La ora asta nici crestinismul si nici iudaismul nu propavaduiesc nulitatea celorlaltor doua religii, desi nu le-ar fi greu s-o faca.
      Ar trebui ca predicatorii Islamului sa inceteze de a mai prezenta Islamul ca pe religia ultimativa care ar inlocui toate celelalte religii. Caci acest aspect este departe de a face ca Islamul sa fie religia pacii, ci exact inversul, asa cum vedem zi de zi. Extremistii Islamului iau acest principiu ca instrument de a expulza, nimici sau converti minoritatile neislamice acolo unde devin dominanti, sau de persuasiune insistenta pentru a ajunge la convertirea treptata a credinciosilor din tarile cu majoritate nemusulmana. Mai mult, intoleranta chiar intre musulmani duce la rauri de sange mai largi decat cele ale nemusulmanilor.
      A venit vremea ca Islamul sa inteleaga ca trebuie sa convietuiasca in deplina acceptare cu credinciosii altor religii si sa nu incerce realizarea unei „pax islamica” in care ceilalti sa fie sau convertiti sau supusi protejati dhimi.
      Doar asa ar putea veni pacea adevarata in lume. Prin admitere reciproca ca egali si legitimi dpdv religios.

      • Din păcate, un lucru nu l-ați înțeles și anume ca Islamul este dintotdeauna religia lui Dumnezeu, care pe scurt înseamnă supunere și predare fata de voința lui Allah /Dumnezeu. Și apropo, Isus aleihi salam în limba aramaica pe care a vorbit-o, alături de ebraică, care împreună cu araba fac parte dintre limbile semitice, când se referea la Dumnezeu, spunea ” Ellah”, care se pronunța aproape identic cu Allah, asa cum salam aleikum și shalom aleichem înseamnă pace asupra voastră. Așadar, toți Profeții, care au fost dintre cei mai supuși și fideli credinței în Unicitatea lui Dumnezeu, de la primul și până la ultimul, au fost Musulmani, caci exact asta înseamnă a fi Musulman. Celelalte Scripturi au fost limitate în timp și spațiu, fără sa mai existe în forma originala, până când Dumnezeu a hotărât sa trimită ultima Scriptura valabila pentru toți oamenii până la sfârșitul timpului, garantând păstrarea ei de orice pierdere, corupere și modificare. Vad ca subtil încercați sa insinuati altceva, dar trec peste. În ce privește încercarea de convertire și cucerire și mai știu eu ce alte aberații, vreau sa va spun ca nu Musulmanii sunt cei care au invadat vreun pământ nici pe motive politice și nici religioase, ci ei sunt invadați, prădati și omorâți de marii jucători ai planetei care ai avut grija sa instaureze nu-i asa, libertatea și democrația. În ce privește convertirea asta forțată, nu este decât o minciuna. Islamul nu permite convertirea forțată a nimănui. Mai mult, credința este ceva ce nu poate fi impus, iar Dumnezeu nu se uită la înfățișarea noastră, ci în inimile noastre, asta însemnând ca privește la sinceritatea credinței și la sinceritatea faptelor. Așadar, pentru liniștea dvs, nimeni nu are de gând sa convertească pe nimeni cu forța. Și am alte articole pe aceasta tema, numai ca acum sunt în mișcare și la telefon și este un pic mai incomod. Așadar, fiecare urmează ceea ce crede că reprezintă adevărul, iar Coranul este confirmarea acestui Adevăr, care odată cunoscut de cei care l-au descoperit, a fost îmbrățișat fără ezitare și fără nicio constrângere. O zi buna în continuare!

      • In ce privește pacea pe care orice om sănătos mintal și-o dorește, va putea fi restabilita doar atunci când interesele marilor puteri și profitabilitatea războiului vor dispărea, când asuprire și nedreptățile nu vor mai exista și când ipocrizia, aroganța, minciuna, falsul și dublul standard se vor risipi. Însă acest lucru ar însemna să trăim într-o lume ireala, iar aceste idealuri rămân la stadiul de vise. Suntem prea mici pentru a avea un cuvânt de spus pe această scenă, singurul lucru care ne rămâne este sa ne rugăm cu sinceritate pentru pace și chiar dacă în acest moment nu se întrevede vreo soluție pentru ca pacea sa revină, să rămânem răbdători și sa ne păstrăm credința și încrederea. Și judecata rămâne la Allah, si fiecare își va primi rasplata în Ziua Învierii!

 1. Buna seara Islamulpaceaeterna (pentru ce vedem in zilele noastre aceasta pretentie e un eufemism ironic), sau probabil d-na Cezarina.

  Revin cu replica pe formatul mare pentru ca latimea coloanei se ingusteaza.
  Cred ca ne oprim totusi la un punct de divergenta.
  Credinta monoteista data de Dumnezeu direct lui Moise, transmisa poporului evreu si preluata de crestinism nu constituie cu nimic mai putin inchinare lui Dumnezeu decat Islamul. Si este prima si cea mai autentica inchinare la Dumnezeu, cu 2 milenii inainte de profetul Mohamed.
  Daca vreti sa includeti in Islam si credinta de dinainte de Coran, adica daca vreti sa va insusiti predecesorii Islamului, nu-mi pasa. Caci se stie foarte bine identitatea lor.
  Dar o data cu aceasta aveti si pretentia ca numai Islamul este credinta corecta in Dumnezeu, ca cei dinainte „au deviat” de la credinta adevarata si numai Coranul a readus adevarul pe pamant. Acesta e un exercitiu sofistic, suparator si absurd. Vine deci o scriere ulterioara, foloseste aceleasi puncte de sprijin ca credintele anterioare si-mi spune mie ca credinta mea nu e adevarata.
  Ar rezulta ca toti ceilalti se inchina lui Dumnezeu intr-o credinta cel putin gresita, poate nici macar aceluiasi Dumnezeu si traiesc in eroare.
  Puteti spune orice credinciosilor musulmani, dar nu imi puteti povesti mie, care am o alta perspectiva.

  Credinciosii musulmani mi-ar putea spune ca ingerul Gabriel (cel din Vechiul Testament) i-a dictat Profetului Mohamed textul Coranului, el l-a repovestit pentru a fi scris si asa s-a nascut Cartea Sfanta musulmana.
  Eu nu pot fi convins de aceasta naratiune cand vad cat de plin este Coranul de parti preluate si adaptate din Biblie, cu naratiuni si valori morale de acolo, gandul meu ducandu-ma la o alta concluzie, exact inversa.
  Iar ca amanunt, cu tot respectul, ingerul Gabriel, aducatorul Coranului, nu este totusi ca insusi Dumnezeu, cel care i-a transmis direct Tora lui Moise.
  Credinciosii musulmani mi-ar putea spune ca vechile scrieri, cele in care cred eu, sunt de fapt falsificate sau deformate si de aceea a trebuit sa apara scrierea originala, Coranul. Cat de originala ar fi, dar e e totusi mult timp dupa primele. Ei imi pot spune orice, dar eu nu pot accepta.
  Mie aceste narative imi apar cel putin curioase.

  Imi spuneti ca argument, de numele Allah similar cu numele Ellah (de fapt Elohim) ca sa demonstrati ce? Caci evreii, care au fost primii care au primit legile lui Dumnezeu, au folosit si primii acest nume. E normal sa fie similar cu forma din araba, limba semita, dar acolo aparut in acelasi sens mult mai tarziu.

  Cat priveste convertirea, la inceputul istoriei Islamului, arabii au cucerit intr-o vijelie un teritoriu imens, impunand credinta Islamului. Intregul Orient Apropiat fusese crestin, iar forta impresionanta cu care au venit cuceritorii arabi a dus la convertirea zonei. Nu-mi poate povesti nimeni ca s-a facut prin convingere.
  In ce priveste convertirile cu forta, sa nu uitam faptele de groaza din zilele noastre comise de alti „oameni ai pacii”, islamistii radicali din Siria, Irak, din Africa, care au eradicat aproape total crestinatatea din zonele pe care le stapanesc, prin alungare, masacre si convertire. Si nu numai pe ei. Ei isi motiveaza faptele strict pe versete din Coran, aplicate ad literam si vom gasi justificarile chiar din gura lor. Nu intru in detalii si exemple.

  Si in ce priveste convertirea „pasnica”, de fapt promovata in toata lumea de un activism de o infinita insistenta si persuasiune (nimeni nu-i totusi obligat), finantat gras din fondurile saudite si din Golf, oare nu a venit totusi vremea ca Islamul mondial sa inceapa sa respecte credinta si modul de viata a celorlalti si sa nu se dea peste cap in incercarea de a-i islamiza? Mai degraba asa s-ar putea ajunge la pacea mondiala.

  Apropo de pacea eterna, vedem in zilele noastre cum marea majoritate a violentelor se produc tocmai in lumea musulmana si asta fara intrerupere. Musulmanii contra nemusulmanilor dar in principal musulmanii intre ei, sunitii cu shiitii, diverse grupuri intre ele, trib contra trib si tot asa.
  Iar in Europa, actele de terorism care se intetesc, sunt comise aproape exclusiv de musulmanii cu originea inafara continentului, care aduc cu ei propria mentalitate conflictuala.
  Asta se chiama pace?
  Va rog sa nu-mi spuneti de puteri si interese straine. Acestea sunt scuze false menite sa exonereze lumea islamica de raspunderea propriilor fapte.

  • Buna seara! Nu stiu daca sa ma adresez cu dl. Isac sau Corneliu, dar presupun ca sunteti aceeasi persoana. Va spun inca de la inceput ca acesta este ultimul comentariu. Din pacate timpul nu-mi permite sa ma ocup numai de dvs. In primul rand trebuie sa va spun ca aveti o idee eronata cum ca noi vrem sa ne insusim predecesorii Islamului!!!! Poate nu ati inteles ca autorul Torei (Tawrat) lui Moise, Zabur (Psalmii) lui David, Evangheliei (Ingil) lui Isus si Coranul (Qur’an) lui Muhammad, pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra lor, este Allah, Creatorul tuturor celor vazute si nevazute, Stapanul Tuturor Lumilor, Dumnezeul lui Noe, Avraam, Moise, Isus , Muhammad salAllahu aleihi wa sallam, Dumnezul dvs si al meu si al tuturor! Nimeni nu a preluat de la nimeni, si nimeni nu vrea sa-si insudseasca nimic! Tocmai de aceea Islamul, care inseamna supunere totala fata de Creator, inseamna supunere fata de ceea ce El a revelat, cui a dorit El sa reveleze, ce a dorit El sa reveleze si cand El a dorit sa reveleze! De aceea Musulmanii cred in toti Profetii si cei mentionati si cei nementionati in Coran si cred in toate Scripturile! Este ceva absolut logic! Cum poti pretinde ca crezi in Dumnezeu, dar nu crezi in Isus de exemplu? Sau cum poti pretinde ca crezi in Dumnezeu daca nu crezi in Torah? Cum poti pretinde ca crezi in Dumnezeu daca respingi Cuvintele Sale? Coranul este ultimul Cuvant al lui Dumnezeu si Muhammad salAllahu aleihi wa sallam este ultimul si incheietorul Profetilor, pentru ca asa a hotarat Dumnezeu sa fie! Daca credeti sau nu credeti, este strict problema dvs. Nimeni nu va poate impune sa credeti! „Spuneti: Noi credem in Allah si in ceea ce ne-a fost trimis noua si ceea ce a fost trimis lui Avraam, lui Ismail, lui Isac, lui Iacob si semintiilor; in ceea ce le-a fost dat lui Moise si lui Isus si in ceea ce le-a fost dat [tuturor] Profetilor de catre Domnul lor. Noi nu facem deosebire intre ei! Noi Lui Ii suntem supusi[ musulmani]”.Coran 2:136
   *O alta conceptie gresita despre Islam este aceea ca Islamul s-a raspandit cu forta sau forteaza pe cineva sa-l adopte. O conceptie falsa, la fel de falsa ca si sustinatorii ei. Islamul se gaseste in natura fiecarui om, si este religia lui Allah dintotdeauna, ea este religia Monoteista pura, religia lui Avraam, adica adorarea exclusiva a lui Allah, fara a-I face parteneri in adorare!
   Aceasta este numitorul comun, acesta este mesajul tuturor Profetlor. Toti cei care au acceptat acest adevar si acest mesaj si s-au supus si s-au conformat lui, au fost si sunt numiti Musulmani!
   Allah ne spune:
   “Nu este silire la credinta! Razvedita este deosebirea dintre calea cea dreapta si ratacire, iar acela care se leapada de Taghut (orice alte false zeitati si orice este adorat alaturi de Allah) si crede in Allah, acela s-a prins de cea mai trainica toarta [Islamul], care nu se sparge niciodata.” Coran 2:256
   ”Si de-ar fi voit Domnul tau, toti cei de pe pamant ar fi crezut lolalta! Si oare tu [O, Muhammad salAllahu aleihi wa sallam] ii silesti pe oameni ca sa fie credinciosi? Nu poate niciun suflet sa creada, decat cu Voia lui Allah…” 10:99-100
   ”Spune: Adevarul vine de la Domnul vostru. Cine voieste sa creada si cine voieste sa nu creada!” Coran 18:29
   “Spune: O, voi oameni! V-a venit Adevarul (Coranul) de la Domnul vostru si acela care se calauzeste, este calauzit doar pentru sine, iar acela care rataceste, el duce in ratacire numai sufletul sau! Iar eu nu sunt pazitor peste voi (adica Profetul salAllahu aleihi wa sallam nu este decat un prevenitor, el nu poate constrange pe nimeni sa accepte credinta si nu este raspunzator de faptele oamenilor).” Coran 10:108
   *Allah a garantat pastrarea Coranului si astfel el este identic cu momentul in care a fost revelat, atat in scris cat si in memoria a numerosi (nu pot da un numar) oameni care l-au memorat in intregime, de la inceputuri si pana astazi. Astfel, daca prin absurd, ar disparea toate copiile Coranului, ar fii astazi mii de oameni care l-ar putea reconstitui din scoarta in scoarta? Ar mai putea cineva sa faca astfel cu vreo alta Scriptura?
   *Toti Profetii au fost trimisi la neamul lor, insa Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam a fost trimis intregii omeniri. Cu acest Ultim Mesaj, Allah a incheiat sirul revelatiilor si sirul Profetilor, si niciun Profet nu va mai veni pe acest pamant pana la sfarsitul acestei lumi in afara de Isus aleihi salam, care va conduce lumea conform Islamui- si despre acest subiect si de fapt despre toate, am articole detaliate cu dovezi din Coran si Sunnah autentica. Din pacate intr-un scurt comentariu, nu pot sa cuprind o intreaga religie. Eu am datoria sa prezint Adevarul si atat. In primul rand ceea ce eu fac prin munca mea, se adreseaza musulmanilor, pentru ca aceasta este intentia mea. Eu nu caut sa convertesc pe nimeni. Oricine poate insa citi si daca ne-musulmanii ma cauta sau doresc sa stie anumite lucruri, le raspund, asa cum va raspund si dvs, in limita timpului pe care il am, pentru ca aceasta este o activitate voluntara pe care o fac in timpul liber atunci cand dispun de timp liber.
   *Pacea mondiala a fost stricata nu acum, ci mai demult. Si nu Musulmanii sunt cei care au stricat-o, si nu Musulmanii sunt cei care au invadat alte pamanturi. Pacea nu este stricata de vreo religie, ci pacea este stricata de cei pentru care razboiul devine extrem de profitabil si le serveste interesele. Dar acesta este un subiect ce tine de politica, si nu este nici timpul si nici locul sa discutam asta. O data spuneam, ca daca am vrea sa fie pace, ce-ar fi daca toti cei din armata ar demisiona cu totii, daca nu ar mai exista nici arme si nici armate si daca nu s-ar mai cheltui sume exorbitante pe inarmare? O intrebare stupida pentru aceasta lume!!!
   *Mesagerul lui Allah, salAllahu aleihi wa sallam a spus:
   ”Adevarat, dupa mine vor fi conflicte sau probleme, asa ca daca puteti sa le incheiati (solutionati) in PACE, asa sa faceti.”[Musnad Ahmad-sahih]
   “Cei mai buni dintre oameni sunt cei care aduc cel mai bun beneficiu pentru restul omenirii.” [Draqutni-hasan]
   ”Aratati indurare (compasiune, mila) celor de pe pamant pentru ca Cel care este in ceruri sa aiba compasiune fata de voi.’[Sunan At-Tirmidhi]
   ”Nu fiti oameni fara minte, spunand ca daca altii va trateaza bine, ii veti trata si voi bine, si daca ei gresesc si voi veti gresi. In loc de asta, obisnuiti-va sa faceti bine daca oamenii fac bine, si sa nu gresiti daca ei fac rau.”[Sunan Tirmidhi]
   ”Musulmanul nu calomniaza, nu blesteama, nu vorbeste obscen sau nepoliticos.”[Sunan Tirmidhi]
   ”Nu este superioritate pentru un Arab fata de un ne-Arab, nici pentru un ne-Arab fata de un Arab, nici pentru cel cu pielea deschisa fata de cel cu pielea inchisa, nici pentru cel cu pielea inchisa fata de cel cu pielea deschisa. Cel care este cel mai pios si cu teama de Allah este cel mai vrednic de onoare.”[Musnad Ahmad]
   ”Religia (Islamul) este usor. Nimeni vreodata nu il va face dificil fara ca sa devina prea mult pentru el. Asa ca, evitati extremele si pastrati balanta, faceti cat de bine puteti si cereti-I ajutorul lui Allah (prin rugaciune) dimineata, si seara si o parte din noapte.” [Sahih Bukhari]
   “Tratamentul pentru ignoranta este sa intrebi.” [Sunan Abu Dawood]
   In concluzie, pentru ca timpul a expirat din pacate, ramane ca fiecare dintre noi, sa mergem pe drumul pe care l-am ales si pe care il consideram a fi cel drept si asa cum am spus in comentariul precedent, sa-L lasam pe Allah sa ne judece atunci cand ne va veni randul! Pentru ca numai Allah este Stapunul sufletelor noastre si numai El cunoaste cine s-a lasat cu adevarat calauzit. Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin (Toata Lauda I se cuvine lui Allah Stapanul Tuturor Lumilor). Cu Pace! *Si am uitat un aspect-in ce priveste Pacea Eterna, ma refer desigur la Pacea Vesnica din Viata de Apoi! https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/08/02/de-ce-este-islamul-pacea-eterna1/
   Profetul Muhammad, sall Allahu aleihi wa sallam a spus:” Profetii sunt frati, mamele lor sunt diferite, dar religia lor este aceeasi”.[Bukhari, Muslim, Ahmad si altii]

   “El (Allah) v-a oranduit voua religia pe care i-a prescris-o lui Noe, pe care ti-am revelat-o tie (O, Muhammad saws) si am prescris-o pentru Avraam si Moise si Isus (tuturor Profetilor). Intemeiati religia (devotiunea fata de Allah cel Unic) si nu va despartiti intru ea”[Coran 42:13]
   “Aceia care nu cred in Allah si in trimisii Sai si vor sa-L separe pe Allah de trimisii Sai, zicand:’Noi credem in unii dintre ei(dintre trimisi), dar nu credem in altii” si voiesc sa gaseasca un drum de mijloc,/

   Aceia sunt in adevar necredinciosi si pentru cei necredinciosi am pregatit Noi osanda rusinoasa./

   Acelora care cred in Allah si in Trimisii Sai si nu fac deosebire intre ei[intre trimisi], acelora le vom darui rasplata cuvenita lor, caci Allah este Iertator, Indurator[Ghafur, Rahim].” [4:150-152]
   “Al-Birr(pietatea, dreptatea si orice act de supunere fata de Allah)nu sta in a va intoarce fetele spre Rasarit sau spre Apus, ci pietatea- Al Birr(este calitatea celor) care cred in Allah, si in Ziua de Apoi, in ingeri, in Carte si in profeti, a da din avere-in pofida iubirii pentru ea-rudelor,orfanilor, sarmanilor, calatorului, cersetorului si pentru rascumpararea robilor, a implini Rugaciunea[As-Salat], a da Dania[Zakat], a-si tine legamantul daca s-a legat, a fi rabdator la nenorocire, la rau si in momente de primejdie. Acestia sunt cei drepti(oamenii adevarului), acestia sunt cei evlaviosi-Al-Muttaqun”.[2:177]
   “Spune[O, Muhammad saws]:’Noi credem in Allah, in ceea ce ne-a pogorat noua si a pogorat lui Avraam, lui Ismail, lui Isaac, lui Iacob si semintiilor, precum si in [cartile] date lui Moise, lui Isus si tuturor profetilor de catre Domnul lor. Noi NU facem nicio deosebire intre ei si noi Lui Ii suntem supusi[musulmani]. Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata, si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.”[3:84-85]
   Aceste vesete arata clar ca Islamul (devotiunea fata de Allah Unicul) este religia tuturor Profetilor si unica religie din toate timpurile.
   “Ridicati fata ta [O, Muhammad saws] catre Religia cea Adevarata [Monoteismul Islamic pur, adorandu-L numai pe Allah Singur].Aceasta [religie]este firea[Fitrah] creata de Allah, dupa care El i-a creat pe oameni. NU este schimbare in Khalaq-illah[in Religia lui Allah care este Monoteismul Islamic]. Aceasta este Religia cea dreapta,dar cei mai multi oameni nu stiu.”[30:30]
   In final, asa cum se mentiona intr-un veset pe care l-am citat ceva mai sus, „cine voieste sa creada si cine voieste sa nu creada”. Nimeni nu poate impune cuiva sa creada, caci asa cum am spus, inima si sufletul nostru se afla sub controlul lui Allah/Dumenezeu!
   Si Allah stie cel mai bine!

   • D-na Cezarina, acesta va fi si pentru mine ultimul comentariu.
    Da, apar si ca Isac Boian pe FB
    Va multumesc pentru discutie. Sper sa nu ramanem suparati pentru divergenta. Cel putin din partea mea.
    Comentariul care isi asteapta inca moderarea l-am scris azi dupa ce vazusem ca comentariul de ieri, la care ati raspuns acum, nu aparuse pentru moderare, asa ca l-am considerat pierdut si atunci l-am reconstituit si postat din nou azi. Il puteti sterge.

    Si cu privire la continut. Dvs ati citat tot felul de lucruri din Coran si Hadituri, dovedind eruditie in domeniu si nu pot subestima asta. Dar acest fel de argumentare nu ma convinge pentru ca pentru mine Coranul si Haditurile nu sunt relevante.
    In schimb am prezentat lucruri concrete actuale la care nu ati dat raspunsuri concrete.
    Imi dau seama pana la urma ca nici nu veti dori sa raspundeti la ele.
    Asa ca imi ramane sa va doresc numai bine.
    Corneliu.

    • Și eu vă doresc numai bine! Chiar dacă văzusem comentariul dvs cu ceva timp în urmă, nu avea rost sa îl aprob dacă nu vă puteam răspunde. La telefon este foarte greu. Este o căsuța extrem de mică și imposibil sa va fi dat un răspuns atât de lung. De supărat, nici vorbă. Absolut! În ce privește situația geo – politica ar fi un subiect prea lung și prea complicat și ceva în care nu sunt specializata, asta nu înseamnă că nu sunt informată, atât cât se poate, bineînțeles. Eu va doresc sincer ca Allah /Dumnezeu sa va călăuzească numai către Adevăr și către ceea ce este bun și drept! Amin!

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s