ISUS/’ISA aleihi sallam IN HADIS

Sheikh-Zayed-Grand-Mosque

ISUS (‘ISA) aleihi sallam IN HADIS

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!
Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus despre Isus/’Isa aleihi sallam:

Sahih Bukhari Vol 3, Bk 34, Nr 425:

Relatat de Abu Hurairah:”Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:
“Pe Cel in Mana Caruia se afla sufletul meu, fiul Mariei (Isus) va cobori in curand printre voi (O,Musulmani) ca un conducator drept si va rupe crucea si va omori porcul si va aboli Jizya (taxa perceputa ne-musulmanilor care se afla sub protectia unui guvern Musulman). Apoi banii vor fi din abundenta si nimeni nu va mai accepta caritate.”

Sahih Bukhari Vol 3, Bk 43, Nr 656:

Relatat de Abu Hurairah:”Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Ceasul nu va veni pana cand fiul Mariei nu va cobori printre voi ca judecator drept; el va farama crucea, va ucide porcul si va aboli Jizya. Banii vor fi din abundenta si nimeni nu-i va mai accepta (sub forma de caritate).”

Sahih Bukhari Vol 4, Bk 55, Nr 651:

Relatat de Abu Hurairah a spus:”L-am auzit pe Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam spunand:”Sunt cel mai aproape dintre toti oamenii de fiul Mariei, si toti Profetii sunt frati, si nu este niciun Profet intre mine si el (Isus/’Isa).”

Sahih Bukhari Vol 4, Bk 55, Nr 652:

Relatat de Abu Hurairah:”Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Atat in aceasta lume cat si in cea de Apoi, sunt cel mai aproape dintre toti oamenii de Isus fiul Mariei. Profetii sunt frati; mamele lor sunt diferite, dar religia lor este una singura.”

Sahih Bukhari Vol 4, Bk 55, Nr 657:

Relatat de Abu Hurairah:”Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Pe Cel in Mana Caruia se afla sufletul meu, adevarat (Isus) fiul Mariei va cobori curand printre voi si va judeca omenirea cu dreptate (ca judecator drept); el va farama crucea si va omori porcul si nu va mai fi Jizya. Banii vor fi din abundenta astfel incat nimeni nu-i va mai accepta si o singura prosternare pentru Allah (in Rugaciune) va fi mai buna decat intreaga lume si tot ce se afla in ea.” Abu Hurairah a adaugat:”Daca vrei, poti recita (acest verset din Cartea Sfanta):”Si nu va fi niciunul dintre Oamenii Scripturii (evrei si crestini) fara sa creada in el (in Isus ca Trimis al lui Allah si fiinta umana) inainte de moartea sa. Iar in Ziua Judecatii el va fi martor impotriva lor.” (Coran 4:159)

Tasir-ul acestui verset si detalii amanuntite despre coborarea lui Isus/’Isa aleihi salam inainte de Ziua Judecatii, AICI:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/10/05/the-end-of-time-revenirea-lui-isa-isus-bin-maryam/

Sahih Bukhari Vol4, Bk 55, Nr 658:

Relatat de Abu Hurairah:”Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Cum va fi cand fiul Mariei (Isus) va cobori printre voi si el va judeca oamenii dupa Legea Coranului si nu dupa Legea Evangheliei.”[Fateh-ul Bari pg 304- 305 Vol 7)

Sahih Muslim Bk 030, Nr 5834:

Abu Hurairah a relatat:”Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Eu sunt cel mai aproape de fiul Mariei din intreaga lume, iar Profetii au mame diferite, dar o singura religie, si nu a fost niciun Profet intre mine si el (Isus).”

Sahih Muslim Bk 030, Nr 5836:

Abu Hurairah a relatat ca Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Sunt cel mai apropiat de Isus, fiul Mariei din intreaga omenire, atat in aceasta lume cat si in Urmatoarea.” Ei au spus:”O, Mesager al lui Allah, cum vine asta?” La care el, salAllahu aleihi wa sallam a raspuns:”Profetii sunt frati in credinta, avand mame diferite. Religia lor este una singura si nu este niciun Trimis intre noi.”

Sunan Abu Dawud Bk 37, Nr 4310:

Relatat de Abu Hurairah:”Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Nu este niciun Profet intre mine si el, si acesta este Isus (aleihi salam). El va cobori (pe pamant). Cand il veti vedea, il veti recunoaste. (Va fi) De inaltime mijlocie, roscat, purtand doua vesminte galbene, aratand ca si cum picaturi s-ar scurge din capul sau cu toate ca nu va fi ud. El va lupta cu oamenii pentru cauza Islamului. Va sfarama crucea, va omori porcul si va aboli Jizya. Allah va face sa piara toate religiile in afara de Islam. El il va distruge pe AntiCrist si va trai pe pamant pentru patruzeci de ani si va muri, iar Musulmanii vor face Rugaciunea (de inmormantare) pentru el.”

CezarinaS.

© ISLAMUL PACEA ETERNA

Islamul Pacea Eterna

 

Anunțuri

4 gânduri despre “ISUS/’ISA aleihi sallam IN HADIS

  1. Pingback: ULTIMA “CARAMIDA”, ULTIMUL PROFET! | Islamul Pacea Eterna

  2. Pingback: “…CI ALLAH L-A RIDICAT (pe Isus) LA EL!” | Islamul Pacea Eterna

    • Din pacate, neavand cunostinte minime despre ce inseamna Musulman, si anume cel care se supune si adora pe Allah (Dumnezeu) Unicul fara parteneri, aceasta fiind religia lui Allah dintotdeauna, nu aveti de unde sa stiti ca, toti Profetii si Mesagerii lui Allah au chemat la acelasi mesaj unic, adorarea lui Allah (Dumnezeu) Singur. De aceea, toti Profetii sunt frati, iar religia lor este una singura, si anume supunerea si adorarea lui Allah. Apoi, Isus aleihi salam nu este nicidecum fondatorul crestinismului (daca ar fi fost ar fi spus-o), ci el a fost urmasul lui Moise, dupa cum el singur spune, ca a fost trimis doar la „oile pierdute (ratacite) ale casei lui Israel”, si ca a venit nu sa strice legea (lui Moise), ci sa o implineasca. Cu pace!

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s