CE MESAJE CONTIN CELE MAI VECHI FRAGMENTE ALE CORANULUI DESCOPERITE LA BIRMINGHAM!!!

quran2

CE MESAJE CONTIN

CELE MAI VECHI FRAGMENTE ALE CORANULUI

DESCOPERITE LA BIRMINGHAM!!!

BISMILLAH

Bismilllah wa Alhamdulillah wa salaatu wa sallamu ala Rasulillah!
Dragi frati si surori in Islam! Dragi oameni!

Cu putin timp in urma va anuntam cu bucurie si mari emotii, descoperirea unor fragmente ale Coranului la Universitatea din Birmingham, considerate a fi cele mai vechi inscrisuri din lume ale Coranului. Anul acesta in luna Octombrie, Universitatea din Birmingham va da publicitatii aceasta nepretuita comoara. Dupa opiniile cercetatorilor, aceste fragmente ale Coranului au fost scrise de cineva care l-a cunoscut personal pe Profet, salAllahu aleihi wa sallam!

Coranul este minunea vesnica pe care Allah a revelat-o Profetului Muhammad salAllahu aleihi wa sallam! De ce este un miracol? Din pricina puterii mesajului sau si a claritatii argumentelor care conduc catre singura concluzie rationala, si anume ca, acestea nu sunt vorbele unui om, ci Cuvintele lui Allah, Creatorul tuturor lucrurilor, revelate, pentru intreaga umanitate si pentru posteritate!

In momentul in care am scris precedentul articol prin care va faceam cunoscuta aceasta veste minunata, mi-am amintit ca Allah ne spunea intr-un alt verset:

Noi le vom arata Semnele Noastre [in cele mai indepartate] zari si in sufletele lor insisi, astfel incat sa fie limpede ca el [Coranul] este Adevarul. Oare nu este de ajuns ca Domnul tau este martor la toate?”. Coran 41:53

Cu adevarat Allah continua sa ne transmita semnele sale, iar unul dintre aceste semne, este si aceasta descoperire. Si este o descoperire uimitoare si unica pentru timpurile in care ne aflam, deoarece aceste pergamente se aflau printre alte multe carti si documente apartinand Orientului Mijlociu si numai Voia lui Allah a facut ca ele sa fie descoperite astazi, intr-un moment in care poate era cel mai mult nevoie de ele. Si numai Allah cunoaste intelepciunea din spatele acestui eveniment!

In acest articol am sa va supun atentiei mesajele continute de fragmentele Coranului descoperite in Birmingham, considerate a fi cele mai vechi din lume!
Fragmentele din Coran descoperite contin versete din Surah Al-Kahf (18: 23-31), din Surah Maryam (19:91-98) si Surah Ta Ha (20:1-13).
In aceste pagini, Coranul le vorbeste deopotriva Crestinilor, Evreilor si oponentilor Islamului! SubhanAllah!
De asemenea, aceste Versete sunt si o buna reamintire pentru noi, continand Cuvinte de mângâiere și sfat Divin ce coincid cu momentul in care Musulmanii se simt parca din ce în ce mai blamati și nesiguri, mai ales in tarile din occident. SubhanAllah!

Inainte ca Britanicii sa dezvaluie lumii intregi aceste pagini, haideti sa incercam sa reflectam asupra intelesului acestor versete, pentru ca cea mai mare minune a Coranului nu este nici frumusetea lui, nici rezistenta pergamentului pe care a fost scris, ci puterea mesajului sau!

MESAJUL CATRE CRESTINATATE:

Si ei zic:”Cel Milostiv si-a luat un fiu [pe Isus (cum spun crestinii), sau pe Ezra (cum spun evreii), sau fiice dintre ingeri (cum spuneau paganii Arabi]! Voi spuneti un lucru cumplit! Aproape ca cerurile se crapa de aceste [vorbe], pamantul se despica si muntii se prabusesc in farame, pentru ca ei Ii atribuie Celui Milostiv un fiu. In vreme ce nu se cuvine ca Cel Milostiv sa-si ia un fiu. Toti cei care se afla in ceruri si pe pamant vor veni la Cel Milostiv ca robi. El i-a socotit si i-a numarat pe ei bine. Si fiecare dintre ei va veni la El in Ziua Invierii singur. Acelora care cred si sãvârsesc fapte bune Cel Milostiv le va arãta iubire.
Si Noi l-am fãcut usor (acest Coran), în limba ta (O, Muhammad saws), pentru ca tu sã-i binevestesti prin el pe cei cu fricã- Muttaqun (de pedeapsa lui Allah) si sã-i previi prin el un neam neînduplecat. Si câte neamuri am nimicit Noi înainte de ei! Mai gasesti tu (O, Muhammad saws) vreun singur [om] din ele? Sau mai auzi tu cea mai micã soaptã a lor? [Surah Maryam 19:88-98]

Ibn Jarir a relatat ca Ibn Abbas a spus in legatura cu declaratia lui Allah cum ca ‘cerurile aproape se crapa, pamantul se despica si muntii se prabusesc in farame, pentru ca ei Ii atribuie Celui Milostiv un fiu’:
“Cu adevarat, cerurile, pamantul si muntii si toate creaturile, cu exceptia oamenilor si jinilor, sunt infricosate de atribuirea de parteneri lui Allah. Creatia aproape ca inceteaza sa mai existe din pricina asocierii de parteneri lui Allah, datorita Maretiei Sale. Asa cum idolatrii nu vor beneficia de faptele lor bune din cauza asocierii de parteneri lui Allah, speram ca Allah va ierta pacatele celor care cred in Unicitatea Sa absoluta, prin adorarea numai a Lui Singur“.

Aceste versete ne mai arata si ca, oricât de mari credem că suntem, puterile și imperiile vin și se duc si nu suntem decat o licarire in cronologia istoriei.

O AMINTIRE PENTRU EVREI

Muhammad salAllahu aleihi wa sallam ca Arab nu avea de ce sa-l preamareasca pe Moise, un Profet al evreilor, un neam care ii era rival, mai ales ca lui i-a fost destul de greu sa obtina acceptarea din partea arabilor.
Moise aleihi salam este mentionat de 136 de ori in Coran cu numele, mai mult decat oricare alt Profet. Daca Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam ar fi fost motivat de puterea politica, asa cum a fost acuzat de unii ar fi trebuit, asa cum fac politicienii pentru a castiga suport, sa-l inlature pe rivalului sau. Dar Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam nu era decat un Profet ce primea Revelatia de la acelasi Dumnezeu, asa cum a primit si Moise, si nicio alta teorie nu sta in picioare. Si daca ar fi vreun grup sau vreo societate care sa recunoasca Adevarul Cuvintelor Domnului lor, aceia ar trebui sa fie evreii.

1. Ta, Ha.
2. Noi nu ti-am pogorât Coranul pentru ca tu sã te superi (din pricina necredintei lor),
3. Ci ca o vestire pentru acela care se teme [de Allah],
4. [Si ca] o revelatie de la Acela care a creat pãmântul si cerurile cele
înalte.
5. Cel Milostiv care s-a asezat (Istawa- intr-o maniera care se potriveste Majestatii Sale) pe Tron,
6. Ale Lui sunt cele din ceruri si cele de pe pãmânt, precum si cele
care se aflã între cele douã si sub tãrânã(toate lucrurile se afla sub autoritatea Lui).
7. Si dacã tu rostesti vorbele cu glas tare, El stie, [neîndoielnic], taina
si ceea ce este chiar si mai ascuns (inclusiv gandurile).
8. Allah! Nu existã altã divinitate în afarã de El– La ilaha illa Huwa! Ale Lui sunt numele cele mai frumoase (cele 99 de Nume)
9. Oare ai aflat tu istoria lui Moise?
10. Când a vãzut el un foc si a zis cãtre familia lui: „Rãmâneti [aici]!
Eu vãd un foc! Poate cã o sã vã aduc un tãciune de la el sau voi afla
la foc cãlãuzire!”.
11. Si când a ajuns la el( la foc), a fost el strigat: „O, Moise!
12. Eu sunt Stãpânul (Domnul) tãu! Scoate-ti încãltãrile tale, cãci tu te afli în valea cea sfântã, Tuwa!
13. Eu te-am ales (pentru profetie), deci ascultã la ceea ce ti se reveleazã!
15. Eu sunt Allah si nu exista alta divinitate in afara de Mine– La ilaha illa Ana (nimeni nu are drept de a fi adorat in afara de Mine), asadar venenereaza-Ma (numai pe Mine) si implineste Rugaciunea [As-Salat] pentru pomenirea Mea!
16. Ceasul va sosi- de-abia il mai tin ascuns, pentru ca fiecare suflet sa fie rasplatit dupa cum se straduieste! [Surah Ta Ha 20: 1-15]

O AMINTIRE PENTRU MUSULMANI

Si nu spune [niciodatã] în privinta unui lucru: „Eu voi face asta
mâine!” Decât [adãugând]: „Dacã voieste Allah [Illa an ya-shaa Allahu]!”. Si pomeneste-L pe Domnul tãu, dacã uiti (rosteste formula ‘in shaa Allah’ atunci iti amintesti), si spune: „Poate ca Domnul meu mã va cãlãuzi cãtre o dovadã mai puternicã decât aceasta!” Surah Al-Kahf 18: 23-24

Musulmanii cunosc astazi o crestere a insecuritatii, prin inrautatirea islamofobiei si nesigurinta in privinta felului in care pot sa-si mentina identitatea Islamica si credinta. Cu totii cunoastem povestea tinerilor din Surah Al-Kahf (Pestera) in care un grup de tineri, speriati de persecutiile religioase din partea unei societati care dorea sa schimbe ceea ce ei credeau (credinta lor), au cautat refugiu intr-o pestera.

In urmatoarele versete, Allah ne spune:
Au rãmas ei în pestera lor trei sute de ani si încã nouã (trei sute de ani solari care echivaleaza cu treisute noua ani lunari, -o alta minune a Coranului). Spune:”Allah stie mai bine cât au rãmas ei acolo. Ale Lui sunt cele nestiute din ceruri si de pe pãmânt! Cât de bine vede El si cât de bine aude El [totul]! Ei (cei din ceruri si de pe pamant) nu au nici un ocrotitor (Wali) afarã de El si El nu are niciun asociat la Hotararea si Legea Lui!” 18: 25-26

Coranul a fost revelat de catre Allah Profetului Muhammad salAllahu aleihi wa sallam iar printre dovezile care arata autenticitatea sa este si faptul ca a ramas neschimbat timp de 14 secole. Aceste pergamente descoperite aproape miraculos astazi, sunt o marturie la cuvintele care urmeaza:
Si recitã [O, Muhammad saws] ceea ce ti-a fost revelat din Cartea Domnului tãu (Coranul). Nimeni nu poate schimba cuvintele Sale si tu nu vei afla în afarã de El adãpost!” 18:27
SubhanAllah!

Cum pot, sau cum trebuie sa reactioneze Musulmanii intr-un climat care devine uneori ostil sau care devine din ce in ce mai neprielinic?

Si fii rãbdãtor împreunã cu aceia care-L cheamã pe Domnul lor
dimineata si seara, dorind Fata Sa (Multumirea lui Allah)! Si nu întoarce ochii tãi [pentru altii] de la ei, râvnind la podoaba vietii din aceastã lume si nu te supune celuia cãruia i-am fãcut inima nepãsãtoare fatã de pomenirea Noastrã, care urmeazã poftei sale si ale cãrui fapte sunt în desert.” 18:28

UN MESAJ PENTRU CEI CARE RESPING CORANUL

Spune: „Adevãrul (ceea ce mi s-a revelat) vine de la Domnul vostru!..” 18:29
Aici “Domnul vostru” arata ca Allah nu este doar Dumnezeul Musulmanilor, ci este Domnul intregii umanitatii si intregii creatii , inclusiv al acelora care au descoperit aceste pergamente si care le vor arata lumii intregi si a tuturor celor care ni se impotrivesc.

Allah se adreseaza intregii umanitatii in Coran, avertizandu-i fata de o pedeapsa severa pentru cei care resping sau se opun mesajului sau si le promite o rasplata neinchipuita celor care il accepta. Acesta este un Adevar pe care Musulmanii adesea se feresc sa-l tranmita si altora, si un adevar pe care multi dintre ne-musulmani nu vor sa-l auda.

Dar dupa ce Coranul a devenit evident, ramane ca fiecare sa faca o alegere:
Cine voieste sã creadã si cine voieste sã nu creadã!”(Profetul Muhammad saws este dator numai cu transmiterea Mesajului). Noi am pregãtit pentru Zalimun (politeisti si nelegiuiti) un foc ale cãrui [flãcãri] îi înconjoarã din toate pãrtile, iar atunci când vor cere ei ajutor (din pricina setei), li se va veni lor în ajutor cu o apã ca fierul topit, ce le va frige fetele. Cumplitã bãuturã si cumplit sãlas (Infernul).
Aceia care cred si plinesc fapte bune, [sã stie cã] Noi nu lãsãm sã se piardã rãsplata aceluia care sãvârseste fapte bune!
Aceia vor avea parte de ‘Adn (grãdinile Edenului) pentru sãlas , pe sub
care trec pâraie. Se vor împodobi în ele cu brãtãri de aur si vor îmbrãca straie verzi din mãtase si brocart, rezemându-se [îmbrãcati]
în ele pe divane. Minunatã rãsplatã si minunat sãlas (Paradisul)!” Surah Al-Kahf 18: 29-31

Acestea sunt Vesetele ce se regasesc in cele mai vechi pergamente ale Coranului din lume, acesta este mesajul pe care il contin. Mesaj adresat intregii umanitati. Coranul este minunea vesnica a lui Allah care va dainui in toate timpurile, valabila pentru toti oamenii!

Un avertisment puternic, un mesaj coplesitor, o minune extraordinara care demonstreaza inca o data ca:

Ya-Sin. (Jur) Pe Coranul plin de intelepciune [alhakeem = perfect, in care neadevarul, falsitatea nu pot  veni nici din fata si nici din spatele sau). (Adevarat) tu (Muhammad -salAllahu aleihi wa sallam), esti (unul) dintre Trimisi pe un drum drept (Religia lui Allah-Monoteismul Islamic)! (Aceasta este) Revelatia Celui Atotputernic (si) Indurator [Al-Aziz, Ar-Rahim]”. Surah Ya-Sin 36:1-5

SubhanAllah wa Alhamdulillah wa La ilaha ill Allah wa Allahu Akbar wa La hawla wa la quata ila billah!

Lui Allah Ii cerem ajutorul si Lui Ii cerem iertare. Pe cine a calauzit Allah, nu poate sa rataceasca si pe cine a lasat sa rataceasca, nimeni nu poate sa-l calauzeasca.
Marturisesc ca nimeni nu are drept de a fi adorat in afara de Allah si marturisesc ca Muhammad salAllahu aleihi wa sallam este slujitorul Sau si incheietorul Mesagerilor Sai.
Sunt multumita cu Allah ca Domn, cu Islamul ca religie si cu Muhammad salAllahu aleihi wa sallam ca Trimis!

CITESTE:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/07/22/cel-mai-vechi-manuscris-al-coranului/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/06/13/istoria-alcatuirii-coranului1/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/09/05/acesta-este-un-mesaj-pentru-intreaga-umanitate/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/04/06/cel-milostiv-si-a-luat-un-fiu-aproape-ca-cerurile-se-crapa-de-aceste-vorbe/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/01/29/daca-am-fi-trimis-noi-acest-coran-unui-munte/

PLEASE SHARE!

Cezarina S.
TOGETHER FOR ETERNAL PEACE!

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2014-2015. Folosirea neautorizată și/sau duplicarea materialelor fără permisiune scrisă de la autorul/deținătorul blogului este interzisă! Materialele pot fi distribuite/folosite, numai în cazul în care numele blogului ISLAMUL PACEA ETERNA este afișat si linkul respectivului material este atașat, fără a se înterveni în textul original!

Islamul Pacea Eterna

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s