A FOST DESCOPERIT CEL MAI VECHI MANUSCRIS AL CORANULUI!!!

coran mov

A FOST DESCOPERIT

CEL MAI VECHI MANUSCRIS AL CORANULUI!

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil Alamin!
Allahu Akbar! Laa ilaha ill Allah!
Promisiunea lui Allah este Adevar!

Cu foarte mari emotii, dar si cu o imensa bucurie, doresc sa va anunt despre un eveniment care, nu numai ca va face sa tresalte de bucurie inimile tuturor Musulmanilor, dar care s-ar putea sa schimbe mentalitati si conceptiile gresite despre Islam, mai ales ca descoperirea a fost facuta de oameni de stiinta si cercetatori din UK, mai precis de la Universitatea din Birmingham.
Acum, in momentul in care va scriu, deja am ascultat stirea chiar si la un post de televiziune din Romania, si fara indoiala, stirea se va raspandi cu repeziciune! Iar daca acest lucru va fi mediatizat, si desigur va fi, asteptarile trebuie sa fie dintre cele mai bune, in shaa Allah!

Allah a promis ca Islamul va intra in orice casa, indiferent prin ce mijloace, iar cel care il va accepta va fi dintre cei onorati, si cel care-l vor respinge vor fi dintre cei dezonorati.

Trimisul lui Allah salAllhu aleihi wa sallam a spus:”Aceasta chestiune (Islamul) va ajunge acolo unde ajunge ziua si noaptea, si nu va lasa nicio casa de Madar (pamant) sau vreo casa de Wabar (cort de par de camila, etc) fara ca Allah sa nu aduca Religia Sa in el, (fie) cu onoarea celui onorat sau cu dezonoarea celui dezonorat; onoare cu care Allah onoreaza Islamul, si dezonoare cu care Allah dezonoreaza Kufr (necredinta).” [Musnad Ahmad 16998]

Si intr-o alta relatare:”Nu va fi o casa pe fata pamantului, facuta fie din Madar ori Wabar (insemnand orice fel de casa), fara ca Allah sa aduca Cuvantul Islamului in ea, (fie) cu onoarea celui onorat, sau cu dezonoarea celui dezonorat; atunci, (fie) Allah ii va onora si ii va face dintre oamenii lui (ai Islamului), ori El ii va dezonora si ei nu se vor supune (Islamului).” [Musnad , Ibn Hiban autentificat ca saheeh de Al-Albani]

Ceea ce ar putea  fi cele mai vechi fragmente ale Coranului, au fost descoperite la Universitatea din Birmingham, testarile aratand ca manuscrisul ar putea avea o vechime de acum 1370 de ani, facand din acesta unul dintre cele mai timpurii inscrisuri.

Manuscrisul a fost pastrat impreuna cu o colectie de alte carti si documente din Orientul Mijlociu, fara sa fie identificat ca fiind unul dintre cele mai vechi fragmente ale Coranului!

Testele facute cu radiocarbon de Universitatea Oxford au aratat ca fragmentele, scrise pe piele de capra sau oaie, sunt dintre cele mai vechi texte ale Coranului. Aceste testari au aratat cu o probabilitate de 95% ca pergamentul dateaza dintro perioada cuprinsa intre anii 568-645.

Cel care a scris, trebuie sa fi fost cineva care l-a cunoscut personal si sa-l fi auzit direct pe Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam afirma profesorul David Thomas de la Universitatea din Birmingham.
Fragmentele din Coran sunt inca lizibile.

Profesorul Thomas mai spune ca scriitorul manuscrisului trebuie sa-l fi auzit pe Profet salAllahu aleihi wa sallam cum predica, iar fragmentele acestui pergament pot sa dateze la mai putin de doua decenii dupa moartea Profetului Muhammad salAllahu aleihi wa sallam.

Susan Worrall spune ca Universitatea vrea să expună această descoperire importantă la nivel internațional pe ecrane publice.
Manuscrisul, scris în ” Hijazi script”, o formă timpurie de scris a limbii Arabe , devine una dintre cele mai vechi dintre fragmentele cunoscute ale Coranului.
Cea mai posibila data a descoperirii de la Birmingham ar putea fi anul 645 care il situeaza printre cele mai vechi.
Dr Waley afirma ca manuscrisul descoperit in Birmingham este un „pretios supravietuitor”.

In orice caz, aceasta- impreuna cu frumusetea continutului alaturi de scriptul Hijazi surprizator de clar, este o veste care va bucura inimile Muslmanilor!
Comunitatea musulmană locală și-a exprimat deja bucuria cu privire la descoperirea dîn orașul lor și Universitatea spune ca manuscrisul va fi expus public.

„Când am văzut aceste pagini am fost foarte mișcat. Au fost lacrimi de bucurie și emoție în ochii mei. Și sunt sigur că oamenii din întreaga Marea Britanie vor veni la Birmingham pentru a-si arunca o privire asupra acestor pagini”, a declarat Muhammad Afzal, președintele Moscheii Centrale din Birmingham.

Universitatea spune ca fragmentele Coranului vor fi expuse la Institutul Barber din Birmingham în luna octombrie.

Profesorul Thomas spune ca va arata oamenilor din Birmingham că detin „o comoară cum nu este alta„.

La hawla wa la quata illa billah! Allahu Akbar!

I ALLAH!

AICI GASITI ARTICOLUL SI MATERIALELE VIDEO CARE INFATISEAZA CEL MAI VECHI MANUSCRIS AL CORANULUI:

http://www.bbc.com/news/business-33436021#_=_

CITESTE:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/06/13/istoria-alcatuirii-coranului1/

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

2 gânduri despre “A FOST DESCOPERIT CEL MAI VECHI MANUSCRIS AL CORANULUI!!!

  1. Pingback: CE MESAJE CONTIN CELE MAI VCHI FRAGMENTE ALE CORANULUI DESCOPERITE LA BIRMINGHAM!!! | Islamul Pacea Eterna

  2. Pingback: CE MESAJE CONTIN CELE MAI VECHI FRAGMENTE ALE CORANULUI DESCOPERITE LA BIRMINGHAM!!! | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s