RAMADAN CU FINAL FERICIT ♥

AID 2015

RAMADAN CU FINAL FERICIT

BISMILLAH

Bismillah wa Alhamdulillah wa salaatu wa salaamu ala Rasulillah!
Salam aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!

In primul rand Ii multumim lui Allah Subhanahu wa Ta’ala pentru ca ne-a binecuvantat cu inca o luna Ramadan. In multe articole v-am vorbit despre importanta, valoarea si binecuvantarile acestei luni, si aceasta este inca o binecuvantare, aceea de a cunoaste insemnatatea si rasplata actelor de adorare, acesta fiind mijlocul care te poate face sa iti doresti sa faci mai mult, sa te motiveze si sa te incarce cu dorinta si intentia sincera de a-L adora pe Allah in cel mai bun mod cu putinta. Si ma gandesc cu nostalgie la faptul ca la vremea la care eu am imbratisat Islamul, nici nu puteam sa visez la asa ceva! Alhamdulillah!

Iman Sha’fi (Allah sa aibe mila de el) spunea:“Toti oamenii sunt morti cu exceptia celor care au stiinta; si toti cei care au stiinta sunt adormiti cu exceptia celor care fac fapte bune; iar cei care fac fapte bune sunt pacaliti, cu exceptia celor care sunt sinceri (in intentiile care stau la baza faptelor lor) si intotdeauna ingrijorati (de acceptarea faptelor lor).”

Profetul salAllahu aleihi wa sallam ne-a spus ca faptele sunt judecate dupa sfarsitul lor [Bukhari]. Asa ca, in timp ce multi sunt cu gandul la ‘Aid, trebuie de asemenea sa ne asiguram ca vom incheia aceasta luna binecuvantata cu bine!

Ce mai putem face?

*TAWBAH FINALA
Desi cu totii am facut du’a si istighfar in aceasta luna, trebuie sa incheiem aceasta luna cu o Tawbah (cainta) finala, sa ne reintoarcem la Allah si sa-I cerem iertare, pentru ca  toti constientizam ca faptele noastre au lipsuri, sau ca am gresit sau ca am gresit celorlalti.
Cainta este o reamintire ca Allah este Cel care ne-a calauzit catre fapte bune, si noi nu stim cu siguranta daca El ne va accepta faptele noastre (neaparat sa faceti du’a pentru ca Allah sa va accepte faptele). Allah ne invata in Coran ca atunci cand incheiem o fapta, sa incheiem prin a cere iertare. Noi cerem iertare (spunand: Astaghfirullah) atunci cand ne incheiem Rugaciunea sau dupa ce am parasit o intrunire, etc.

Cu totii am rostit in aceste nopti (si nu numai) faimoasa du’a pentru Laylat-ul Qadr a carui inteles l-am explicat intr-un alt articol. Aceasta du’a semnifica de fapt scopul Ramadanului, acela de a fi iertati si de a o lua de la inceput. Iertarea, sau ‘afw in acest caz inseamna sa stergi. Noi incheiem aceasta luna cerandu-I lui Allah sa ne stearga pacatele, sa le faca sa dispara, ca si cum nu au fost! SubhanAllah!

De foarte multe ori ma gandesc si-i compatimesc pe cei carora le lipseste Allah si aceasta minunata Religie care iti da atata fericire incat nu poti s-o descri in cuvinte si sentimente pe care numai cei care au fost binecuvantati le cunosc! Allahu Akbar!

*SA-I FIM RECUNOSCATORI LUI ALLAH (SHUKR)

“..si sa impliniti acest numar (de zile de post) si sa-L preamariti pe Allah, pentru ca va calauzeste pe Calea cea buna. Poate ca veti fi multumitori!” Coran 2:185

Ii multumim lui Allah Subhanahu wa Ta’ala pentru tot ce ne-a daruit in aceasta luna. El ne-a binecuvantat sa fim dintre cei care L-au adorat pe El si El ne-a daruit noua sanatatea si abilitatea sa postim si sa implinim Rugaciunile si sa ne sporim faptele bune. Ii multumim Lui pentru ca ne-a dat posibilitatea sa ne apropiem de El si Ii multumim pentru nenumaratele daruri pe care de multe ori nu le mai luam in seama, din pricina ca suntem mult prea obisnuiti cu prezenta lor in viata noastra, iar cea mai mareata binecuvantare pentru care trebuie sa multumim neincetat este aceea ca ne-a calauzit catre Islam si catre salvare!

Lauda lui Allah care ne-a calauzit spre acestea (Gradinile Raiului)! Si noi nu am fi fost indreptati pe calea cea buna, daca Allah nu ne-ar fi calauzit.” Coran 7:43

A fi multumitor fata de Allah ne reaminteste noua sa fim umili, deoarece noi nu am fi putut sa primim niciun bine sau nu am fi avut abilitatea de a face niciun bine fara ajutorul lui Allah! Multumirea este o forma de credinta care ne reaminteste de nevoia noastra de Allah si de increderea numai in El.

*PROCLAMAREA MARETIEI LUI ALLAH (TAKBIR)

Incheiem aceasta luna prin declararea Maretiei lui Allah, care inseamna ca Il glorificam pe El, spunand: Allahu Akbar, care este cea mai buna si mai inalta forma de preamarire. Allahu Akbar se traduce cu: Allah este Cel mai Mare, dar care inseamna ca Allah este mai Mare decat orice altceva! Noi facem Takbir din noaptea de ‘Aid pana la Rugaciunea de ‘Aid, rostind:

Allahu Akbar, Allahu Akbar
La ilaaha ill Allah,
Allahu Akbar, Allahu Akbar
wa Lillahil Hamd

Shaykh ibn Uthaymeen (rahimahu allah) a spus:”Ce este mai minunat decat sa vezi oameni declarand maretia lui Allah in fiecare spatiu si in fiecare loc, umpland orizontul cu Allahu Akbar, Alhamdulillah si La ilaha ill Allah, intre speranta si frica de El.”

Repetam aceste aceste cuvinte, reamintindu-ne ca Allah este mai mare decat orice altceva, ca El este Perfect si merita toata Lauda pentru ca ne-a ingaduit si ne-a calauzit sa incheiem acest Ramadan.

*INTENTIA DE SCHIMBARE

Incheiem acest Ramadan cu intentia de a continua binele pe care l-am facut in aceasta luna. Ramadanul este o luna a schimbarii care ne daruieste o purificare spirituala ce ar trebui sa dureze intreg anul. Virtutiile postului si ale Rugaciunii nu trebuie sa se incheie odata cu terminarea Ramadanului si sarbatorirea ‘Aid. Din contra, ‘Aid ar trebui sa fie inceputul unui nou capitol pentru noi, in care sa ne promitem ca vom continua cu aceleasi obiceiuri pe care le-am deprins in acest Ramadan.
Am gustat dulceata Rugaciunilor de noapte, am gustat dulceata ridicarii mainilor noastre implorandu-L pe Allah, am gustat dulceata intreruperii postului dupa unele dintre cele mai lungi zile de post, am gustat dulceata caritatii si a altor fapte bune!

Ii cerem lui Allah Subhanahu Wa Ta’ala, Cel care ne-a calauzit sa-L adoram pe El in Ramadan, sa ne ajute sa continuam in adorarea noastra si in fapte bune, numai de dragul Lui.

Si sa ne amintim ca, Ramadanul pleaca, dar Cel care a creat aceasta luna, nu va pleca niciodata. El este Vesnic, iar rasplata lui este Eterna!

Taqabal Allahu minna wa minkom!
Ameen! Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!
SalAllahu ala Muhammad! SalAllahu aleihi wa sallam!
CezarinaS.

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/07/18/ramadanul-se-pregateste-sa-plece-cum-ne-luam-ramas-bun/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/06/24/oare-percepem-ramadanul-la-adevarata-valoare-dupa-o-poveste-adevarata/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/07/26/eid-al-fitr-mubarak-bucuria-si-rasplata-pentru-cei-care-au-postit-2/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/07/29/cea-mai-buna-dua-pentru-laylatul-qadr-si-semnificatia-ei/

Islamul Pacea Eterna11749703_1668265916728404_443637676_n

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s