my FREEDOM of BELIEF- RELIGIA NU ARE FRONTIERE

fr religion

My FREEDOM of BELIEF- RELIGIA NU ARE FRONTIERE

BISMILLAH

Iar cand voi chemati la Rugaciune (chemarea la Rugaciune-Adhan), ei o iau in ras si in bataie de joc si aceasta pentru ca ei sunt un neam de oameni care nu pricepe.
Spune:’O, voi oameni au Scripturii (Evrei si Crestini)! Ne urati voi pe noi pentru altceva decat pentru ca noi credem in Allah si in ceea ce ne-a fost trimis noua (Coranul) si in ceea ce ce a trimis mai inainte (Tora si Evanghelia), dar cei mai multi dintre voi sunteti Fasiqun (nesupusi lui Allah).“ Coran 5:58-59

Bismillah wa Alhamdulillah wa Salaatu wa Salaamu ala Rasulillah!
Dragi frati si surori!

Musulmanii se confrunta cu multe nedreptati. Atat de multe incat nu pot fi enumerate aici. In acest articol nu vreau sa va vorbesc despre opresiune, agresiune, incalcarea drepturilor, atacarea si invadarea pamanturilor si nici despre atrocitatile si atacurile impotriva Musulmanilor sau despre insusirea bogatiilor lor.

Acest articol se adreseaza tuturor celor care in ignoranta si in “nesabuinta” lor, ca sa citez un fost demnitar, poate cel mai nesabuit dintre toti, s-au gandit ei, cu mintea lor, sa atace Islamul si pe toti Musulmanii si sa-i faca pe toti laolalta teroristi si chiar sa creeze o campanie nationala impotriva Islamului si a Musulmanilor si a unui pericol “iminent”, bazata pe ura combinata cu minciuna, intoleranta, ignoranta si nesabuinta care au atins cote ridicate!

Si inca de la inceput, vreau sa declar ca acest articol nu este un mesaj neaparat in favoarea construirii acelei Moschei, pentru ca aceea Moschee se va construi numai cu Voia lui Allah indiferent cat de mult ne-am agita noi sau voi, sau oricare alt muritor de pe aceasta planeta, ci din spiritul si datoria mea de a prezenta Adevarul!

Poate fii egala libertatea de exprimare cu libertatea de a insulta, de a ofensa, de a batjocori, de a blasfemia, de a raspandi ura?
Este bine sa facem distinctie intre libertatea de exprimare si responsabilitatea cuvantului scris/vorbit. Este bine sa clarificam si sa definim ce inseamna toleranta, democratia si liberatea pentru care noi vrem sa credem ca luptam si ca o respectam, asta in cazul in care mai tine cineva cont de vreo regula!

Ce inseamna libertatea religioasa?
<FREEDOM OF RELIGION- Libertatea religioasa sau libertatea in credinta este un principiu care sprijina libertatea unui individ sau a unei comunitati, in public sau in privat, de a-si manifesta religia sau credinta in invataturi, practica, adorare, implementare; conceptul este general recunoscut si include de asemenea libertatea de a-ti schimba religia sau de a nu urma nicio religie. Libertatea religioasa se regaseste in Articolul 18 al Declaratiei universale a drepturilor omului a Natiunilor Unite UN 1948.
Libertatea religioasa este considerata un drept fundamental si un mijloc prin care guvernele permit  practicile altor religii in afara celei majoritare din statul respectiv si nepersecutarea credinciosilor de alte religii !>

https://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_of_religion

Se pare ca demnitarii si jurnalistii nostri au trecut cu vederea acest articol al Natiunilor Unite. Ce pacat!

Asadar, dragi demnitari- fosti, actuali si viitori, oameni de presa si televiziune- fosti, actuali si viitori, comentatori de profesie- fosti, actuali si viitori, formatori de opinie, etc!

Eu sunt Musulmana, cred in Allah ca Singurul dumnezeu adevarat si Singurul care merita sa fie adorat si cred in Trimisul Sau, Muhammad salAllahu aleihi wa sallam!
Allah este Dumnezeul meu si este Dumnezeul vostru si El este Creatorul tuturor celor vazute si nevazute, Cel la care toti ne vom intoarce intr-o Zi asupra careia nu este nicio indoiala, pentru a fi Judecati!

Ca mine, sunt o multime de alti romani, barbati si femei, si o multime de oameni de pe acest pamant, indiferent de nationalitatea, rasa sau culoarea lor, si puteti numara pana undeva in jurul a 2 miliarde de oameni, iar Islamul este religia cu cea mai rapida crestere din lume!

Islamul a indepartat orice bariere rasiale si ne invata ca in fata lui Allah (Dumnezeu) nu este importanta nici culoarea pielii, nici statutul social, nici poporul din care faci parte, nici nationalitatea. Singurul lucru care conteaza in fața lui Allah este credinta, supunerea, iar cel mai onorat la Allah este cel mai evlavios.

Allah ne spune:
O,voi oameni! Noi* [Allah- este folosit aici pluralul de Majestate] v-am creat pe voi dintr-un barbat si o femeie si v-am facut pe voi popoare si triburi, pentru ca sa va cunoasteti. Si cel mai onorat dintre voi la Allah este cel (credinciosul) care are At-Taqwa (cel mai evlavios dintre voi, cu frica de Allah). Allah este Atoatestiutor [si] Binestiutor [‘Alim, Khabir].” [SURAT AL-HUJURAT 49:13]

Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam spunea in Predica sa de adio:”Toti oamenii se trag din Adam si Eva, si un Arab nu este superior unui ne-Arab; si niciun alb nu este superior unui negru, si niciun negru nu este superior unui alb, cu exceptia Taqwa (pietate, frica de Allah) si a faptelor bune”.

Eu ca Musulman, nu pot fi Musulman daca nu cred in Avraam, in Noe, Moise sau Isus pacea fie asupra lor toti! Din acest motiv, Musulmanii nu vor jigni si nu vor blasfemia niciodata vreun Trimis al lui Allah si nu vor face niciodata diferente intre ei.

Spuneti: Noi credem in Allah si in ceea ce ne-a fost trimis noua si ceea ce a fost trimis lui Avraam, lui Ismail, lui Isac, lui Iacob si semintiilor; in ceea ce le-a fost dat lui Moise si lui Isus si in ceea ce le-a fost dat [tuturor] Profetilor de catre Domnul lor. Noi nu facem deosebire intre ei! Noi Lui Ii suntem supusi[ musulmani]”. Coran 2:136

Profetul Muhammad (sall Allahu aleihi wa sallam) a spus:„Cel ce marturiseste ca: Nu exista alta divinitate in afara de Allah Preainaltul, ca El este Unic si nu are parteneri (asociati), ca Muhammad (sall Allahu aleihi wa sallam) este slujitorul Sau si Trimisul Sau si ca Isus (’Isa- aleihi sallam) este slujitorul Sau si Trimisul Sau, si ca el (Isus) este CUVANTUL SAU (kalimatullah- cuvantul Sau „Fii” si a fost) insuflat in Maria (Maryam) si spiritul Sau (un Duh/suflet de la El), si ca Jennah (Paradisul) si Iadul sunt adevarate, va fi primit de catre Allah in Rai.” [Bukhari, Muslim]

O alta conceptie gresita despre Islam este aceea ca Islamul s-a raspandit cu forta sau forteaza pe cineva sa-l adopte. O conceptie falsa, la fel de falsa ca si sustinatorii ei. Islamul se gaseste in natura fiecarui om, si este religia lui Allah dintotdeauna, ea este religia Monoteista pura, religia lui Avraam, adica adorarea exclusiva a lui Allah, fara a-I face parteneri in adorare!
Aceasta este numitorul comun, acesta este mesajul tuturor Profetlor. Toti cei care au acceptat acest adevar si acest mesaj si s-au supus si s-au conformat lui, au fost si sunt numiti Musulmani!

Allah ne spune:
Nu este silire la credinta! Razvedita este deosebirea dintre calea cea dreapta si ratacire, iar acela care se leapada de Taghut (orice alte false zeitati si orice este adorat alaturi de Allah) si crede in Allah, acela s-a prins de cea mai trainica toarta [Islamul], care nu se sparge niciodata.” Coran 2:256

Si de-ar fi voit Domnul tau, toti cei de pe pamant ar fi crezut lolalta! Si oare tu [O, Muhammad salAllahu aleihi wa sallam] ii silesti pe oameni ca sa fie credinciosi? Nu poate niciun suflet sa creada, decat cu Voia lui Allah…” 10:99-100

Spune: Adevarul vine de la Domnul vostru. Cine voieste sa creada si cine voieste sa nu creada!” Coran 18:29

Spune: O, voi oameni! V-a venit Adevarul (Coranul) de la Domnul vostru si acela care se calauzeste, este calauzit doar pentru sine, iar acela care rataceste, el duce in ratacire numai sufletul sau! Iar eu nu sunt pazitor peste voi (adica Profetul salAllahu aleihi wa sallam nu este decat un prevenitor, el nu poate constrange pe nimeni sa accepte credinta si nu este raspunzator de faptele oamenilor).” Coran 10:108

Supunerea fata de Allah/Dumnezeu si adorarea lui Allah Singur nu este o porunca care se regaseste numai in Coran, ci o regasim si in Biblie, atat in vechiul cat si noul Testament.

Ecclesiast 12:13
13 Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om.

Matei 4:10
10 ,,Pleacă, Satano“, i-a răspuns Isus. ,,Căci este scris: Domnului, Dumnezeului tău să te închini şi numai Lui să-I slujeşti.“

Luca 4:8
8 Drept răspuns, Isus i-a zis: ,,Înapoia Mea, Satano! Este scris: Să te închini Domnului, Dumnezeului tău, şi numai Lui să -I slujeşti.“

Coran 21:25-„Si Noi nu am trimis înaintea ta (O Muhammad saws) nici un Profet fãrã sã nu-i revelãm lui: „Nu existã altã divinitate în afarã de Mine, deci adorati-Mã pe Mine (numai pe Mine Singur si pe nimeni altcineva)!”

Avand in vedere toate acestea, devine clar faptul ca Islamul nu forteaza pe nimeni sa-l adopte, deoarece Islamul nu are nevoie sa forteze pe nimeni sa accepte Adevarul dupa ce acesta a devenit evident. Cel care a avut sansa sa cunoasca acest Adevar, l-a acceptat din proprie vointa fara sa fie constrans de nimeni si de nimic!
Iar cand acest Adevar iti umple inima si pune stapanire pe sufetul tau, nimeni si nimic nu ti-l poate rapi!

Musulmanii nu sunt doar arabi si turci, iar Islamul nu este o religie a arabilor (procentul arabilor este undeva intre 15-18 % din totalul Musulmanilor), ci Musulmanii sunt oameni feluriti de pe toate continentele din Canada pana in Brazila, si din Europa pana in Australia si din Arabia pana in Japonia, si oriunde ajunge vestul si estul, pentru ca Islamul este o religie universala si globala care se adreseaza intregii umanitati, si care urmeaza ultima Scriptura pe care Allah/Dumnezeu a revelat-o tuturor oamenilor.

Credinta mea si credinta noastra nu afecteaza credinta voastra, nici pe a stramosilor vostri pe care ii tot invocati in ultima perioada, si nu este nici tradare nationala, si nici nu va poate aduce vreun prejudiciu si nici ne va confisca nimic din ce este al vostru. Credinta nu este ceva care se mosteneste din stramosi, credinta este ceea ce se dobandeste prin cunoastere, prin simtire, prin acceptarea unui crez.

Daca ar trebui sa vorbesc despre terorism, atunci ar trebui sa intru in politica si la asta poate voi va pricepeti mai bine decat mine.
Eu va pot spune ca terorismul, un termen inventat de relativ de curand si cu care este etichetat Islamul si Musulmanii, nu isi are radacina in vreo porunca religioasa, ci isi are radacina in politica de asuprire, in nedreptate, in razboi, in ocupatie ilegala si in saracia rezultata din aceste conflicte, este alimentata de cei care finanteaza razboaie si de cei pentru care razboiul este un castig!

Si nu inteleg de ce Musulmanii trebuie sa fie cei care intotdeauna trebuie sa se scuze pentru ceea ce nu au facut si sa sufere cu totii, sau de ce trebuie sa fie datori cu vreo explicatie!

Voi si cei asemenatori voua, ar trebui sa iesiti la rampa si sa va cereti scuze pentru declaratiile voastre iresponsabile si nesabuite si pentru promovarea urii si dezbinarii intre oameni.
Dar cum orice rau, are si o parte buna, intelepciunea din spatele incercarilor este deosebirea celui rau de cel bun, a adevarului de fals, a frumusetii de uraciune! Si da, domnilor, toti cei care ati contribuit la aceasta dezbinare, ura si minciuna, ati reusit sa scoateti la iveala tot ce este mai rau in voi si in oameni! Si stiti ceva? Ati devenit respingatori! Pentru ca frumusetea si nobletea sufletului are legatura cu binele si cu dreptatea. Iar voi sunteti lipsiti de orice bine!

Dar atacul impotriva Islamului nu este ceva nou! A existat, exista si va exista! De aceea Allah ne invata sa induram cu rabdare toate aceste atacuri si acuzatii false:
“Veti fi încercati [în privinta] bunurilor voastre si [în privinta] sufletelor voastre. Veti auzi de la cei cãrora Cartea (evrei si crestini) le-a fost dãruitã mai înaintea voastrã si de la idolatri multe sudãlmi (lucruri care te vor intrista). Iar dacã sunteti rãbdãtori si sunteti evlaviosi (Al-Muttaqun)[cu sigurantã] acesta este unul dintre lucrurile cele mai de pret.” [Surat Ali Imran 3:186]

Islamul este PACE in esenta lui si in radacina lui si este pace din nenumarate motive pe care le veti gasi in alte articole pe care le voi atasa acestui material.
Intr-o relatare a lui Abdullah ibn Salam, primele cuvinte pe care Profetul sallAllahu aleihi wa sallam le-a rostit atunci cand a sosit la Medinah au fost:“O, oameni! Raspanditi PACEA, hraniti-i pe cei infometati si rugati-va noaptea in timp ce oamenii dorm si veti intra in Paradis in PACE.”[Sunan Ibn Majah-sahih]

Abdullah Ibn Amr (ra),a relatat ca Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Oricine iubeste sa fie scos din Focul Iadului si sa intre in Paradis, sa moara in credinta fata de Allah si de Ultima Zi, si sa-i trateze pe oameni, asa cum iubeste sa fie tratat.”[Sahih Muslim]

Iubeste pentru oameni ceea ce iubesti pentru tine si vei fi un credincios; poarta-te bine cu vecinii tai si vei un Musulman.’[Ibn Majah-sahih]

Mu’adh Ibn Anas(ra) a relatat ca Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:” Cea mai buna credinta este sa iubesti de dragul lui Allah si sa urasti de dragul lui Allah si sa-ti folosesti limba in pomenirea lui Allah. Mu’adh a intrebat:” Cum vine asta , O, Mesager al lui Allah? El, saws a raspuns:”Sa iubesti pentru oameni ceea ce iubesti pentru tine, si sa urasti pentru oameni ceea ce urasti pentru tine, si sa vorbesti de bine sau sa ramai tacut.”[Musnad Ahmad-hasan]

In concluzie, Islamul te indeamna sa fii bun si drept cu toti oamenii, si sa-i tratezi in maniera in care iti place sa fii tratat la randul tau. De asemenea, a avertizat ca ura si invidia sunt sentimente distrugatoare care rad religia si implicit credinta. Mai mult, ne-a indemnat sa respingem si sa inlocuim raul cu binele:
Nu este fapta cea buna deopotriva cu fapta cea rea. Respinge [fapta cea rea]cu cea care este mai buna si iata-l pe acela care a fost intre tine si el dusmanie ca si cum ar fi un prieten apropiat.” Coran 41:34

Credinta nu ne-o poate lua nimeni oricat v-ati chinui, si nimeni nu poate sa aduca prejucii Islamului, si nimeni nu poate lua onoarea Islamului! Credinta este in noi, si va fi cu noi si dupa moarte!
Asa cum Credinta nu poate fi impusa, ea nici nu poate fi confiscata. Religia nu are frontiere si nu tine in niciun caz de stramosi, de nationalitate sau de tara, si nici de rasa sau culoare!!!

Daca se va face o Moschee sau nu se va face, nu depinde nici de vointa mea si nici de a voastra, ci depinde de Vointa lui Allah. Daca Allah a hotarat aceasta, se va implini. Daca nu, atunci nu!
Nici daca toata lumea se va strange la un loc impotriva construirii acestei Moschei (si apropo nu este vorba despre nicio Universitate cu 6000 de studenti-mintiti cu buna stiinta!), asta nu va afecta ceea ce Allah a hotarat in privinta ei, si nici daca toata lumea se va uni pentru aceasta Moschee asta nu va afecta ceea ce Allah a scris in privinta ei.
Si culmea este ca voi nu va razvratiti impotriva Musulmanilor care Il adora pe Allah/Dumnezeu Singur, ci de fapt va razvrariti chiar impotriva lui Dumnezeu Unicul!
Isaia 44:6
6 ,,Aşa vorbeşte Domnul, Împăratul lui Israel şi Dumnezeu. Răscumpărătorul lui, Domnul oştirilor: ,Eu sînt Cel dintîi şi Cel de pe urmă, şi afară de Mine, nu este alt Dumnezeu.
Coran 57:3 “El este Întâiul si Cel de pe urmã, Cel de deasupra tuturor si Cel ascuns si El este AtoateStiutor [Al-Awwal, Al-Aakher, Az-Zaher, Al-Baten].
Isaia 46:9
Amintiţi-vă lucrurile de la început, acelea din vechime,
căci Eu sunt Dumnezeu, nu este altul! Eu sunt Dumnezeu, nu este altul ca Mine!
Coran 42:11 Nu este nimic asemenea cu El (nu are nimeni calitatile Sale). El este Cel care Aude Totul si Cel care Vede Totul [As-Sami’, Al-Basir].

In final, in cazul in care nu ati reusit sa va dati seama, Musulmanii sunt cei care cred in:
Trimisul [Muhammad salAllahu aleihi wa sallam] a crezut in ceea ce i-a fost pogorat de la Domnul sau, asemenea si dreptcredinciosii. Fiecare [dintre ei] crede in Allah, in ingerii Lui, in Scripturile Lui [toate Cartile revelate] si in Trimisii Lui [toti Trimisii si Profetii] [Si ei zic]:’ Noi nu facem nicio deosebire intre vreunul dintre Trimisii Sai. Si ei zic:”Noi auzim si ne supunem! Iertarea Ta (o imploram) Doamne si la Tine este intoarcerea!” Coran 2:285

In incheiere:
Spune:’O, oameni! Daca sunteti cu indoiala asupra religiei mele,

atunci [sa stiti ca] eu nu voi adora pe cei pe care ii adorati voi in afara de Allah,

ci Il voi adora pe Allah, Cel care ma va lua la Sine (dupa moarte),

caci mie mi s-a poruncit sa fie dintre dreptcredinciosi.” Coran 10:104

Si Allah stie cel mai bine!
Lui Allah Ii cerem ajutorul si Lui Ii cerem iertare. Pe cine a calauzit Allah, nu poate sa rataceasca si pe cine a lasat sa rataceasca, nimeni nu poate sa-l calauzeasca.
Marturisesc ca nimeni nu are drept de a fi adorat in afara de Allah si marturisesc ca Muhammad salAllahu aleihi wa sallam este slujitorul Sau si incheietorul Mesagerilor Sai.
Sunt multumita cu Allah ca Domn, cu Islamul ca religie si cu Muhammad salAllahu aleihi wa sallam ca Trimis!

Daca acest articol vi s-a parut folositor, va rog sa faceti SHARE!

CezarinaS.

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/06/19/golden-rule-in-islam-iubeste-pentru-umanitate-ceea-ce-iubesti-pentru-tine-122/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/01/09/my-freedom-of-speech1/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/01/13/raspunsul-islamului-la-blasfemie/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/04/07/islamul-se-afla-in-natura-fiecarei-fiinte-umane/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/09/07/versetul-dreptatii1/

 

Islamul Pacea Eterna

COPYRIGHT : ISLAMUL PACEA ETERNA
© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA S, 2014-2015. Folosirea neautorizată și/sau duplicarea materialelor fără permisiune scrisă de la autorul/deținătorul blogului este interzisă! Materialele pot fi distribuite/folosite, numai în cazul în care numele blogului ISLAMUL PACEA ETERNA este afișat si linkul respectivului material este atașat, fără a se înterveni în textul original!

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s