INGERII AR PUTEA SA TE VIZITEZE! ESTI PREGATIT SA-I PRIMESTI?

flowerblack

INGERII AR PUTEA SA TE VIZITEZE?

ESTI PREGATIT SA-I PRIMESTI?

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil Alamin!
Salam aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!

Multi Musulmani inca nu cunosc sau nu constientizeaza maretia, unicitatea, binecuvantarea Laylat-ul Qadr, pe care Allah o subliniaza in Surah Al-Qadr, atunci cand vorbeste despre aceasta nepretuita Noapte. Companionii (sahabah) radiyAllahu anhum dar si generatiile ce au urmat pana in zilele noastre, au fost intotdeauna fascinati de ea si de misterul ei, si au fost intotdeauna curiosi sa afle, cand este aceasta noapte?

Despre acest subiect am scris mult si nu mai vreau sa mai insist. Despre un singur lucru as mai dori totusi sa va vorbesc.
In articolele mele precedente va vorbeam despre faptul ca Laylat-ul Qadr este un dar unic pe care Allah l-a daruit acestei Ummah, si nu este singurul dar unic oferit noua.

Unul dintre intelesurile pe care le are Qadr este si acela de constrictie / congestie / să fii blocat în ceva din cauza aglomeratiei. Si are acest inteles, deoarece in aceasta Noapte binecuvantata si unica, atati Ingeri sunt trimisi pe pamant, incat Pamantul este plin si congestionat din cauza Ingerilor.

al Malaa’ikatu war-Roohu..[..Ingerii si Ar-Ruh (Duhul)]

Ar-Ruh (Duhul), dupa consensul savantilor Musulmani, este Ingerul Jibril aleihi salam, cel mai maret dintre toti Ingerii lui Allah.
Nu este prima data cand Allah face distinctie in Coran intre Mala’ikah si Ruh.

Cine a coborat Coranul? Ingerul cel Nobil-Jibril aleihi salam! Asa ca, in aceasta Noapte, acest Inger care i-a revelat Coranul Profetului Muhammad salAllahu aleihi wa sallam, va cobori pe pamant alaturi de ceilalti Ingeri. Si acesta este inca un lucru absolut UNIC!

Revelatia lui Allah a luat sfarsit. Niciun alt Profet nu va mai veni pe pamant (in afara de Isus aleihi salam inainte de sosirea Ceasului, insa Isus nu va mai veni cu o revelatie noua, ci va conduce dupa Sharia’h lui Muhammad salAllahu aleihi wa sallam), nicio alta Revelatie nu va mai coborî .
Insa cu permisiunea lui Allah, in fiecare an, in Laylat-ul Qadr, Noaptea in care Coranul a fost revelat, Ingerul cel Nobil si Maret, Jibri aleihi salam vine si ne viziteaza! SubhanAllah!

..bi idhni Rabihim..[cu permisiunea Domnului lor]
Ingerii coboara din abundenta in aceasta Noapte cautandu-i pe credinciosii de pe intreg pamantul care se afla in adorarea lui Allah, pentru a-i saluta cu Salam (Pace).
Si pentru a incerca sa ne imaginam, atat cat putem sa ne imaginam maretia Ingerilor, dar mai ales abundenta lor, as dori sa va reamintesc cateva relatari care vorbesc despre marimea impresionanta a Ingerilor!

Cel mai mare dintre toti ingerii este Jibril, aleihi salam, care a fost descris in urmatoarea relatare:
<De la ‘Abdullah ibn Mas’ud(RA) care a spus ca Mesagerul lui Allah, salAllahu aleihi wa salam l-a vazut pe Jibril in forma sa adevarata. El are sase sute (600) de aripi, fiecare dintre ele acoperind orizontul. Din ele cad bijuterii, perle si rubine, numai Allah are cunostinta despre ele.”[Ahmad in al-Musnad, Ibn Kathir a spus ca lantul de transmitatori este bun].

Mesagerul lui Allah, salAllahu aleihi wa salam a spus, descriindu-l pe Jibril: ”L-am vazut pe Jibril coborand din cer, iar marimea lui imensa a umplut spatiul dintre cer si pamant.”[Muslim]

Dintre cei mai mari ingeri sunt cei care poarta Tronul lui Allah, care sunt descrisi astfel:
“De la Jabir ibn ‘Abdullah(RA) care a transmis de la Profet, salAllahu aleihi wa salam, care a spus:” Mi s-a dat permisiunea sa vorbesc despre unul dintre Ingerii lui Allah care poarta Tronul. Distanta dintre lobul urechii si umerii sai este echivalenta cu sapte sute (700) de ani de calatorie.’’[Abu Dawood]
Subhan Allahul Aziim!

Asadar, cum ne pregatim de sosirea acestor oaspeti mareti si nobili care vor trece pe la fiecare credincios ce se afla angajat in adorarea lui Allah in aceasta Noapte sublima? Este cineva care sa cunoasca acest lucru si sa ramana nepasator? Este cineva care nu vrea sa primeasca vizita Ingerilor? (nu uitati sa indepartati din casa voastra orice fotografie, statueta, caine, etc care ar putea impiedica Ingerii indurarii sa va viziteze- si asta este valabil tot timpul nu numai in aceasta Noapte).

In final, as mai dori sa va ramintesc ca in aceasta Noapte are loc si Taqdirul anual. Este Noaptea in care Allah anunta Ingerilor Hotarârile si Poruncile Sale (care sunt deja inregistrate in Al-Lauh Al-Mahfuz) in privinta evenimentelor care vor avea loc in anul urmator pana la urmatoarea Laylat al-Qadr.
Asadar, nu uita sa faci Du’a din abundenta in aceste Nopti, caci singurul lucru care mai poate influenta Destinul este Du’a.

Profetul-salAllahu aleihi wa sallam a spus:” Nimic nu sporeste durata vietii cu exceptia faptelor bune, si nimic nu anuleaza Hotarârea Divina in afara de Du’a. Si cu adevarat, un om poate fi lipsit de mijloacele de subzistenta datorita pacatelor pe care le-a comis.”[Ibn Majah]

Ya Allah! Ya Rabbil Alamin!
Te imploram, ajuta-ne sa fim dintre cei pe care Tu i-ai ales sa Te adore Numai pe Tine in aceasta Noapte sublima si unica, acum si pentru restul zilelor noastre, si iarta-ne pacatele noastre caci Tu esti Ar-Rahman, Ar-Ghafoor!

Si as dori sa inchei, cu o superba Du’a (Coran 2:286):

Rabbanā Lā Tu’uākhidhnā ‘In Nasīnā ‘Aw ‘Akhţa’nā. Rabbanā Wa Lā Taĥmil `Alaynā ‘Işrāan Kamā Ĥamaltahu `Alá Al-Ladhīna Min Qablinā. Rabbanā Wa Lā Tuĥammilnā Mā Lā Ţāqata Lanā Bihi. Wa A`fu `Annā Wa Aghfir Lanā Wa Arĥamnā. ‘Anta Mawlānā Fānşurnā `Alá Al-Qawmi Al-Kāfirīn.

[Rabbana (Doamne), nu ne pedepsi pe noi daca am uitat sau am gresit! Rabbana, nu ne impovara pe noi cu grea povara, asa cum i-ai impovarat pe cei dinaintea noastra. Rabbana nu ne impovara pe noi cu ceea ce nu putem indura! Wa A’fu anna (sterge-ne noua pacatele noastre), wa aghfir lana (si iarta-ne pe noi), wa arhamna (si fii milostiv cu noi)! Anta Mawlana (Tu esti Ocrotitorul nostru), ajuta-ne pe noi sa izbandim asupra necredinciosilor (al-Kafirin)].

Versete minunate, Versete de sub Tronul lui Allah, dar si o Du’a excelenta pentru iertare, deorece implica toate formele de iertare posibile!
Ameen! Alhamdulillahi Rabbil Alamin!
SalAllahu ala Muhammad! SalAllahu aleihi wa sallam!

Alte Du’a-uri de iertare care incep cu ‘Rabbana’ din Coranul cel Nobil, in aceste doua articole +video:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2017/06/02/cine-cauta-iertarea-mea-ca-sa-l-iert-rabbana-duas-1/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2017/06/07/rabbana-duas-2/

ARTICOLE RELATIONATE:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/category/despre-ingeri-al-malaikah/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/07/07/cartea-destinului-al-lauh-al-mahfuz/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/08/01/dua-poate-schimba-destinul/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/category/ramadan-ultimele-zece-zilelaylatul-qadr/

© ISLAMUL PACEA ETERNA, autor/deținător: CEZARINA SAIJARI, 2013-2017.

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s