CINE SUNT SLUJITORII LUI ALLAH- ‘IBAD-ur RAHMAN

purple_flowers-2560x1920

CINE SUNT SLUJITORII LUI ALLAH- ‘IBAD-ur RAHMAN

BISMILLAH

Alhamdulilahi Rabbil ‘Alamin!
Cu totii ne dorim sa fim adevarati slujitori ai lui Allah. Dar cine sunt ei?
Raspunsul il aflam chiar in Coran, in Surat Al-Furqan, unde Allah ne dezvaluie unele dintre caracteristicile slujitorilor Sai pe care ii numeste: ‘Ibad-ur Rahman.

63. “Robii Celui Milostiv [Wa ‘Aibadu ar-rahman] sunt aceia care merg pe pamant cu smerenie, iar atunci cand cei ignoranti le vorbesc lor (adresandu-le cuvinte urate), ei le raspund cu cuvinte de pace.
64. Aceia care petrec noaptea dinaintea Domnului lor, prosternandu-se si in picioare [rugandu-se]
65. Aceia care spun:”Rabana (Doamne)! Tine departe de noi chinul Gheenei, caci chinul ei este pieire vesnica(pedeapsa permanenta).”
(Surah Al-Furqan 25: 63-65)

In aceste versete, se pune accentul pe doua tipuri de caracter: primul este al acelora care au acceptat Mesajul Trimisului lui Allah salAllahu aleihi wa sallam si l-au urmat, iar al doilea este al acelora care au persistat in ignoranta.
Caracteristicile proeminente ale adevaratilor credinciosi sunt:

-Ei merg pe pamant cu demnitate, calm si smerenie, nu cu aroganta si mandrie. A merge cu smerenie nu inseamna a merge ca o persoana slaba sau bolnava, si nici nu implică mersul unui ipocrit care merge în mod ostentativ ca să arate umilință sau frică de Allah. In acord cu traditia profetica, Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam obisnuia sa mearga cu pasi fermi si repezi.

-Daca cei ignoranti ii insulta pe ei cu cuvinte urate, ei nu raspund in aceeasi maniera, ci ei iarta si trec cu vederea, si nu spun nimic in afara de cuvinte bune. Astfel a facut si Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam: cu cat oamenii erau mai ignoranti, cu atat era mai rabdator.

-Adevaratii slujitori ai lui Ar-Rahman nu cred in razbunare, chiar daca au de-a face cu oameni ignoranti care se comporta grosolan si insolent fata de ei. Daca se intampla sa se intalneasca cu astfel de oameni, ei le ureaza pace si se indeparteaza.

Iar cand ei aud vorbe grele (absurde) se indeparteaza de ele si zic:”Noi avem parte de faptele noastre si voi aveti parte de faptele voastre! Pacea asupra voastra! Noi nu-i cautam pe cei ignoranti (al-jahilin).” (Surah Al-Qasas 28: 55)

-Adevaratii slujitori ai lui Allah isi petrec noptile in adorarea si pomenirea lui Allah cat de mult pot.

-In ciuda adorarii si faptelor lor bune, ei sunt plini de frica Iadului, si ei se roaga lui Allah sa-i salveze de el, pentru ca ei nu depind de propia lor munca pentru a avea succes in Viata de Apoi, ci ei depind de Indurarea lui Allah.

-Pedeapsa Iadului este permanenta si inseparabila, o pedeapsa eterna.

-Cand ei aud Al-Laghw (vorbe grele, absurde, desarte), se indeparteaza.

(Ref: Sayyid Abul Ala Maududi – Tafhim al-Qur’an si Tafsir Ibn Kathir)

Asadar, slujitorii adevarati ai lui Allah sunt cei care:

63. “Robii Celui Milostiv [Wa ‘Aibadu ar-rahman] sunt aceia care merg pe pamant cu smerenie, iar atunci cand cei ignoranti le vorbesc lor (adresandu-le cuvinte urate), ei le raspund cu cuvinte de pace.
64. Aceia care petrec noaptea dinaintea Domnului lor, prosternandu-se si in picioare [rugandu-se]
65. Aceia care spun:”Rabana (Doamne)! Tine departe de noi chinul Gheenei, caci chinul ei este pieire vesnica(pedeapsa permanenta).”

66. Ce locuintã rea (este Iadul) si ce rãu loc de sedere este ea! –

67. Aceia care, când cheltuiesc, nu sunt nici risipitori nici zgârciti, ci fac aceasta cu mãsurã (tin calea de mijloc)

68. Si aceia care nu cheamã un alt dumnezeu împreunã cu Allah (nu-I fac lui Allah asociati in adorare) si nu ucid sufletul pe care l-a oprit Allah, decât pe drept, si aceia care nu preacurvesc – cãci acela care face aceasta va afla pedeapsa (in Viata de Apoi)

69. Si va fi îndoit chinul lui în Ziua Învierii si în veci va rãmâne în ea dispretuit -,

70. Afarã de acela care se cãieste, crede (in Monosteismul Islamic) si sãvârseste fapte bune; acestora le va schimba Allah faptele rele cu fapte bune, cãci Allah este Iertãtor, Îndurãtor [Ghafur, Rahim](cu cei care se caiesc, cred si implinesc fapte bune)

71. Iar acela care se cãieste si sãvârseste fapte bune se întoarce la Allah ispãsit.

72. Aceia care nu fac mãrturie mincinoasã si dacã trec pe lângã clevetiri, trec cu vrednicie;

73. Si aceia care atunci când le sunt pomenite semnele Domnului lor, nu se apleacã asupra lor surzi si orbi; (ci asculta cu atentie si reflecta asupra lor)

74. Si aceia care zic: “Doamne, dã-ne nouã de la soatele noastre si de la vlãstarele noastre mângâiere pentru ochi  (urmasi buni de care sa ne bucuram) si fã din noi cãlãuzã (exemple de urmat) pentru Al-Muttaqun (cei evlaviosi)!”;

75. Aceia sunt cei care vor avea drept rãsplatã cel mai înalt loc [din Paradis] pentru cã au fost statornici si vor fi întâmpinati în el cu salut si cu pace (de catre Ingeri)

76. Si în el vor rãmâne vesnic. Ce frumoasã locuintã si ce frumos loc de sedere!

77. Spune [O, Muhammad salAllahu aleihi wa sallam necredinciosilor]: “Nu se sinchiseste de voi Domnul meu, dacã voi nu vã rugati Lui (nu Il invocati, nu faceti Du’a)! Însã voi ati socotit mincinoasã [religia Sa] si [pedeapsa voastrã] va fi nesfârsitã!”

Acest ultim Verset este un avertisment pentru necredinciosi si care este in contrast cu rasplata grozava pe care Allah a promis-o adevaratilor Sai slujitori, spunandu-le ca daca ei nu-L vor invoca pe Allah pentru ajutor si protectie, si nu-L vor adora pe El Singur, ei nu vor avea nicio valoare si nicio importanta in fata lui Allah, si El nu le va da atentie, deoarece Allah nu are nicio nevoie de ei. Este de fapt o binecuvantare pentru voi faptul ca  Allah v-a daruit oportunitatea de a-L invoca pe El, pentru ca El sa-si reverse Indurarea asupra voastra; cei care tagaduiesc si nu raspund acestei sanse si nu folosesc aceasta binecuvantare, pierderea va fi doar a lor si pedeapsa va fi pe masura.

[Al-Furqan 25: 63-77]

Fie ca Allah sa ne faca dintre ‘Ibad-ur Rahman- adevaratii slujitori ai lui Allah!

Ameen,Ya Rabbil ‘Alamin! SalAllahu ala Muhammad! SalAllahu aleihi wa sallam!

TOGETHER FOR ETERNAL PEACE!

CezarinaS.

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s