INAINTE CA INCERCARILE SA APARA..

peisaj

INAINTE CA INCERCARILE SA APARA..

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

Abu Huraira (ra) a relatat ca Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Grabiti-va sa impliniti fapte bune acum, inainte (sa apara) Fitan (turbulente, incercari), care vor fi ca o parte dintr-o noapte intunecata, in timpul careia (acelei perioade furtunoase) un om se va trezi credincios (Musulman) si va deveni necredincios pana la caderea noptii, si altul se va duce la culcare ca un credincios si se va trezi ca un necredincios, vanzandu-si Religia pentru lucruri lumesti.” [Sahih Muslim Vol 1, Nr 0213]

La ce se refera necredinta din acest hadis?
Shaykh ‘Abdul-’Azeez ibn Baaz (d.1420), Allah sa aiba mila de el a raspuns:
“Aceasta inseamna ca instrainarea Islamului va creste pana la punctul in care un credincios se va trezi fiind Musulman si va deveni necredincios la caderea noptii, si invers, va merge la culcare ca un un credincios si se va trezi ca un necredincios, vanzandu-si Religia pentru anumite lucruri lumesti, rostind cuvinte ale necredintei sau comportandu-se cu acte de necredinta de dragul unor castiguri lumesti.

El isi incepe ziua ca un credincios, iar apoi cineva vine la el cerandu-i sa vorbeasca rau de Allah si de Mesagerul Sau salAllahu aleihi wa sallam, sau sa nu mai faca Salah (Rugaciunea), oferindu-i ceva. Ei il vor convinge sa se alature necrediciosilor, sau sa faca parte dintre suporterii lor, dandu-le o anumita suma de bani pentru a se alia cu ei si pentru a fi un dusman al Islamului.

Sunt diferite forme ale apostaziei, si de obicei se intampla pentru anumite motive lumesti, iubirea pentru aceasta lume si preferinta pentru ea in detrimentul Vietii de Apoi.

Un adevarat credincios se grabeste sa implineasca bine, si se ingrijoreaza ca poate fi lovit de o moarte neasteptata, o moarte surprinzatoare, sau sa fie afectat de o boala care ii va lua puterea de a mai putea face ceva. El se ingrijoreaza, asa ca profita de viata sa, sanatatea sa si un intelect sanatos, implinind fapte bune inainte sa fie impiedicat sa le faca de acele lucruri cu care poate fi incercat.

Uneori apostazia poate sa apara, prin iubirea pentru aceasta lume in detrimentul celei de Apoi, preferand podoabele ei inselatoare, plasate acolo de misionarii necredintei si ai ratacirii.”

Allah sa ne fereasca de un astfel de deznodamant!

VEZI SI:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/04/25/profita-de-cinci-inainte-de-cinci/

CezarinaS.

TOGETHER FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Advertisements

Lasă un Comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s