WUDHU- ASA CUM FACEA PROFETUL (SAWS)

7-steps-wudu

WUDHU- ASA CUM FACEA PROFETUL

salAllahu aleyhi wa sallam

[BENEFICII SI METODE]

BISMILLAH

Bismillahi wa Alhamdulillahi wa sallaatu wa salaamu ala Rasulillah!
Dragi frati si surori in Islam!

In shaa Allah, imi doresc sa incep o serie de articole despre subiecte extrem de importante, care de aceasta data se refera la punerea in practica a unor fapte de adorare absolut esentiale.
Si pentru ca Rugaciunea este cel mai important act de adorare dupa marturisirea de credinta (Shahadah), de a carei implinire sau neimplinire depinde credinta noastra,voi incepe astazi cu unul din actele care este absolut indispensabil si fara de care Rugaciunea nu este acceptata, si anume Wudhu (ablutiunea), iar in anumite situatii, Ghusl (baia rituala).
De asemenea, pe parcursul acestor articole, voi incerca sa raspund la mai multe intrebari legate atat de implinirea corecta a wudhu dar si de alte lucruri care relationeaza cu acest subiect, asa ca va rog sa urmariti cu atentie aceste materiale! Jazak Allahu khairan!

Deoarece subiectul este unul extrem de amplu, el nu poate fi cuprins intr-un singur articol, si de aceea ma rog lui Allah sa reusesc sa finalizez acest proiect. Toate articolele se vor regasi intr-un capitol special dedicat acestui subiect!

Asa cum v-am obisnuit, tot ceea ce tine de acest subiect si tot ce voi afirma in acest articol, este bazat pe Coran si Sunnah autentica. Din pacate, nu voi exemplifica cu hadisuri la absolut orice detaliu si asta deoarece, in loc de un articol, ar trebui sa scriu o carte 🙂

Voi aminti pe scurt, unele dintre beneficiile pe care le are Wudhu, si anume:

-este jumatate a credintei (iman). Asadar jumatate din credinta noastra depinde de wudhu!

-wudhu te curata de pacate. Atat de mult incat este posibil sa fii complet purificat de pacatele minore doar prin perfectarea wudhu

-wudhu va fi podoaba noastra luminoasa in Ziua Judecatii

fetele si membrele noastre vor veni [ca] Ghurran Muhajileen datorita efectului wudhu

In Ziua Invierii, urmasii mei (Ummah) vor veni (asemenea)`Al-Ghurr Al-Muhajjalun’ de la urmele de la wudhu. Asa ca oricine poate sa-si sporeasca suprafata stralucirii lui, asa sa faca.” [Bukhari 4/2]

Profetul salAllahu aleihi wa sallam a folosit cele doua cuvinte care sunt folosite pentru a descrie caii, Al-Ghurr si Al-Muhajjalun. Ghurra este un cal care are o dunga alba in frunte. Acest tip de cal este considerat unul valoros si frumos. Muhajjal este un cal care are dungi albe care coboara pe membrele sale. Pana si in ziua de astazi, cei mai scumpi cai sunt caii rasa Araba, iar pentru Arabi, cei mai scumpi cai Arabi sunt Ghurr si Muhajjal.
Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam si-a descris comunitatea sa prin aceste doua comparatii, spunand ca fetele lor vor straluci si membrele lor vor straluci de la efectul pe care il are wudhu.
Abu Hurairah (ra), cand relata acest hadis studentilor sai, ii incuraja pe aceia dintre ei care puteau, sa prelungeasca wudhu-ul lor sau sa faca wudhu astfel incat sa fie cei mai frumosi si mai stralucitori in Ziua Judecatii.

-este una dintre cele mai nobile fapte incat si Ingerii au dispute despre asta si o situeaza in fruntea listei

-face parte din credinta sa-ti protejezi wudhu pe parcursul zilei si noptii si iti vei ridica rangul in Islam doar prin simplul fapt ca ai grija de wudhu-ul tau

-este singurul mijloc prin care ne va recunoaste Profetul salAllahu aleihi wa sallam.

Cand Sahaba l-au intrebat cum isi va recunoaste Ummah, raspunsul sau a fost ca ii va recunoaste dupa efectele wudhu

Din pacate multi dintre noi banalizeaza aceasta fapta, dar cum ar putea cineva considera aceasta fapta ca fiind banala, daca Allah Subhanahu wa ta’ala a pus atatea binecuvantari in ea, atata timp cat a legat Imanul (credinta) nostru de ea, dragostea noastra pentru El, si recunoasterea noastra de catre Profet salAllahu aleihi wa sallam prin ea?
Imaginati-va cat de multe binecuvantari pentru o singura fapta!

CAND ESTE NECESAR WUDHU?

In primul rand, wudhu este necesar pentru doua lucruri.

Primul este Rugaciunea (Salah), indiferent ca este Fard (obligatorie) sau Nafil, Sunnah, absolut pentru orice tip de Salah.

Ibn Umar (ra) a spus:”L-am auzit pe Rasul Allah salAllahu aleihi wa sallam spunand:’Allah nu accepta Rugaciunea fara purificare (Wudhu, sau daca este necesar Ghusul), nici Sadaqah (caritate) din avere ilicita.”[Muslim (1/160) si altii]

Iar al doilea este atunci cand atingi Mus’haf (Coranul in limba Araba care nu mai contine si alte texte sau explicatii si care este in forma de carte). Deci numai cand atingem Mus’haf, si nu o traducere a Coranului, sau un tafsir, sau o carte despre Islam care poate contine si versete din Coran. Wudhuu este necesar numai cand atingem Mus’haf!
Nu este nevoie de wudhu daca recitam Coranul, fie ca il recitam din memorie sau de pe un alt dispozitiv. Doar atunci cand vrem sa atingem Coranul (Mus’haf) trebuie sa avem wudhu.
Wudhu nu este necesar pentru sajda tilawa (prosternarea de recitare), si nici pentru sajda al-Shukr (prosternarea de multumire). Daca ai primit o veste buna si vrei sa te prosternezi in semn de multumire lui Allah, o poti face fara sa fie nevoie de wudhu. Aceasta, deorece orice sajda (prosternare) dintre cele amintite nu fac parte din salah, ci sunt doar niste prosternari.
Wudhu nu este necesar nici cand facem du’a sau dzikr. Le putem face in orice conditii.

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2017/04/23/sajdah-al-tilaawah-si-sajdah-ash-shukr-prosternarea-de-recitare-si-prosternarea-de-multumire/

CARE SUNT STALPII WUDHU

Intentia care este de fapt stalpul tuturor faptelor bune (nu trebuie exprimata cu voce, nici tare si nici inceata si nici nu trebuie recitata vreo formula specifica)
Spalarea fetei
Spalarea bratelor pana dupa coate
Stergerea capului
Spalarea picioarelor pana la glezne
Respectarea ordinii prezentate mai sus, deoarece Coranul le mentioneaza in aceasta ordine (vezi: (Al-Mâ’idah 5:6, At-Taubah 9:108, 9:28, Al-Baqarah 2:222)
-Wudhu se implineste intr-un timp scurt, fara intreruperi. ( de exemplu, nu ne intrerupem pentru a merge sa raspundem la telefon).

SUNNAH PENTRU WUDHU
Sunnah reprezinta si perfectarea wudhu si este recomandat sa o respectam in ideea de a obtine cat mai multe beneficii
-Incepem prin rostirea Bismillahi Ar-Rahman Ar-Rahim
-Spalarea mainilor la inceput
-Clatirea gurii si a nasului si suflarea apei din nas
-Este necesar ca fiecare parte sa se spele o data, dar daca o faci de trei ori cu exceptia stergerii capului care se face o data, atunci face parte tot din Sunnah.
-Rostirea unei dzikr la sfarsitul Wudhu
Nota:
-Apa trebuie sa fie pura, deoarece apa care a fost atinsa de impuritati (najis) provenite de la urina, fecale, caine, etc) nu poate fi folosita pentru wudhu.
-Trebuie inlaturat orice lucru care ar putea impiedica apa sa atinga pielea si unghiile, cum ar fi lacul de unghii, machiaj, etc.
-Wudhu poate fi efectuat prin spalarea partilor corpului ce trebuiesc spalate, fie o data, sau de doua ori sau de trei ori, deoarece sunt relatari care dovedesc aceasta.[Ref: Saheeh Bukhari 1:159, 1:160, Saheeh Muslim :230]

In acest articol voi arata metoda care cea mai buna si cu alte cuvinte mustahab si anume spalarea de trei ori a tuturor partilor si stergerea capului o singura data.

-Trebuie sa incepem cu partea dreapta si apoi cu stanga deoarece Aisha (r.a) a spus ca:Profetul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam obisnuia sa inceapa cu dreptul cand se incalta cu pantofii, cand isi pieptana parul, in purificare, si in toate treburile lui.” (Sahih – Al-Bukhari, Muslim, si altii)

La sfarsitul acestui articol veti gasi si un material video pentru exemplificarea celei mai bune metode de a face wudhu.

WUDHU PAS CU PAS

Profetul salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Oricine implineste wudhu asemenea mie, apoi face doua raka’t de Rugaciune in care se concentreaza in totalitate, pacatele sale anterioare vor fi iertate.” [Sahih Muslim, al-Tahaarah, 331]

FOLOSIREA MISWAAK

Daca nu ar fi fost greu pentru Ummah mea, as fi poruncit sa foloseasca Miswaak-ul (betisor pentru curatirea dintilor) inainte de fiecare Rugaciune…” [Sunan Abi Dawud 47, Saheeh]
Pentru mai multe referiri asupra beneficiilor folosirii Miswak, atat din punct de vedere stiintific cat si in acord cu Islamul, accesati urmatorul link:

https://islaahh.wordpress.com/2012/10/08/miswaak-toothstick/

INTENTIA

Trebuie sa avem intentia de a ne purifica si de a indeparta impuritatile. Faptul ca ne indreptam catre camera de spalare sau camera de baie, avand intentia in inima de a face wudhu pentru a implini Rugaciunea, se considera intentie.
Intentia nu trebuie exprimata verbal, nici tare si nici incet, deoarece locul ei se afla in inima, si nici Profetul salAllahu aleihi wa sallam si nici companionii sai nu au rostit vreodata verbal intentia nici pentru wudhu sau salah (Rugaciune), si aceasta se aplica tuturor actelor de adorare.

ROSTIREA BISMILLAH

Rostirea expresiei “Bismillah” (In Numele lui Allah) o singura data.
[Abu Dawood, Book no. 1, Hadeeth# 101]

Majoritatea invatatilor sunt de parere ca Wudhu este considerat corect, chiar si fara rostirea “Bismillah”, iar altii spun ca este obligatoriu atata timp cat cunosti asta si iti aduci aminte, bazat pe o relatare a Profetului salAllahu aleihi wa sallam:”Nu este Wudhu pentru cel care nu mentioneaza Numele lui Allah asupra lui”. (At-Tirmithi nr. 25 and Ibn Majah nr. 397, 398, 399).

Dar oricine nu rosteste Bismillah din pricina ca a uitat, sau din nestiinta, Wudhu-ul lui este corect si nu este necesar sa il repete.
Cea mai puternica opinie, este aceea ca nu este obligatoriu, ci Mustahab (foarte recomandat) sau se poate spune Wagib.
Chiar daca sunt diferente de opinie in privinta obligativitatii rostirii “Bismillah” inainte de efectuarea Wudhu, este mai bine sa nu riscam, si sa rostim Numele lui Allah la inceputul efectuarii Wudhu.

SPALAREA MAINILOR

De trei ori, incluzand incheieturile
[Ref : Sahih Bukhari: 159,226 Sahih Muslim : 226 , Abu Dawood : 142]
si spatiile dintre degete (valabil si pentru maini si pentru picioare) [Ref: Abu Dawud: 142- Hasan &Trimidhi: 39- Hasan Ghareeb”]

CLATIREA GURII
De trei ori. [Ref : Sahih Bukhari : 159, 191, 199, Sahih Muslim : 226, 235]

!!! CITESTE AICI OPINII DESPRE OBLIGATIVITATEA CLATIRII GURII SI A NASULUI CA PARTE INTEGRANTA A SPALARII FETEI:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2017/06/07/periajul-dintilor-si-clatirea-gurii-si-a-nasului-in-timp-ce-postim/

CLATIREA NASULUI
De trei ori tragand apa pe nas atat cat poti si apoi suflarea apei din nas folosind mana stanga pentru a curata nasul. [Ref : Sahih Bukhari : 159, 191, 199, Sahih Muslim : 226, 235]

SPALAREA FETEI

De trei ori, de la linia parului de pe frunte, pana la linia obrajilor si barbiei si de la urechea dreapta la urechea stanga (practic intreg conturul fetei). Barbatii trebuie sa includa si barba deoarece face parte din fata. Daca barba este rara, trebuie spalata si pe afara si in interior, iar daca este groasa si stufoasa, se poate spala numai la suprafata si sa-si treaca degetele ude prin ea.
[Ref : Sahih Bukhari : 159, Sahih Muslim :226, Tirmidhi : 31- Hassan, For Khilaal in beard see – Saheeh Ibn Majah :345, Saheeh Abu Dawood : 98]

SPALAREA BRATELOR PANA LA COATE

De trei ori, incepand cu bratul drept si apoi cu stangul. Bratul se extinde de la extremitatea degetelor, incluzand unghiile pana la partea cea mai de jos a cotului. Nu uitati sa indepartati tot ce poate impiedica apa sa ajunga la piele (lac de unghii, inele, etc)

[Ref : Sahih Bukhari: 159, Sahih Muslim : 226]

STERGEREA CAPULUI

Capul trebuie sters punand palmele (ambelor maini) ude din partea de sus a capului (fruntii-linia parului) ajungand pana la spate capului acolo unde se termina linia parului (in dreptul cefei) si apoi aducandu-le inapoi pana la locul de unde ai inceput.
Majoritatea sunt de parere ca trebuie facut astfel o singura data.
[Ref : Sahih Bukhari : 159, 185, Sahih Muslim :235, 226, Abu Dawood: 111, Sunan Ibn Majah : Chapter no. 2 : Hadith no. 416]

Insa sunt si relatari care arata ca, capul poate fi sters de asemenea pana la de trei ori.

Apoi sterge in interiorul urechilor cu degetul aratator si sterge spatele urechilor cu degetul mare, o singura data.
[Ref : Abu Dawood : 135, 123]

Apa cu care ne stergem capul si urechile, trebuie sa fie apa proaspata si nu cu cea ramasa de la spalarea mainilor.
[Ref: Saheeh Muslim – Book of Purification : Wudu’ of Allah’s messenger – 1:47 ]

Nota pentru femei:
In legatura cu parul femeilor, indiferent ca este desfacut sau impletit, trebuie sa si-l stearga incepand cu partea din fata a capului pana la radacina parului de la ceafa, dar nu trebuie sa-si stearga parul pe toata lungimea lui. De asemenea o singura data.
Femeile sau barbatii care au parul lung, trebuie sa-si sterga capul in directia parului, fara sa mai revina de la ceafa catre frunte, pentru a nu-si deranja (dezordona) parul.

Ahmad (26848) si Abu Dawood (128) au relatat de la Al-Rubayyi bint Mu’awwidh ibn ‘Afra (ra) ca Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa salam a facut wudhu in casa ei, si el si-a sters intreg capul de la partea din fata pana la sfarsitul parului, dar nu si-a miscat parul din locul lui.” [Clasat ca hasan de al-Albaani in Saheeh Abi Dawood]

Ibn Raslaan a spus: Aceasta metoda este numai pentru cei care au parul lung, deorece daca isi misca mainile inapoi ca sa sa faca ca apa sa ajunga la radacinile parului, si-ar dezordona parul.
Acest punct de vedere trebuie folosit numai de cel care se teme ca parul sau se va dezordona, asa ca isi va sterge capul in directia de crestere a parului.

Daca un non-mahram sau un ne-musulman te poate vedea (asa cum este in baile publice, sau in spatiu deschis, etc), nu trebuie sa va scoateti hijabul sau niqabul. Pastrati-l si stergeti-va capul peste el.

Profetul salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Stergeti peste incaltarile voastre si peste ce acopera capul.”(Relatat de Ahmad)

Umm Salamah (r.a) obisnuia sa se sterga peste ceea ce ii acoperea capul.” (‘al-Mughnee’ – Ibn Mundhir)

SPALAREA PICIOARELOR

De cate trei ori fiecare picior, incepand cu dreptul, incluzand gleznele.
Apa tebuie sa intre printre degete cu ajutorul degetului mic. Ai grija sa iti speli bine picioarele si asigura-te ca te speli peste tot, inclusiv calcaiele si ca nicio portiune din piciorul tau nu ramane uscata.
[Ref : Sahih Bukhari : 159, Sahih Muslim : 226, Abu Dawood : 142/1486,148, Tirmidhi 147]

STERGEREA GATULUI ?

Ibn Taymiyah (rh) a spus:”Nu este nicio relatare sahih de la Profet salAllahu aleihi wa salam care sa arate ca si-ar fi sters gatul in timpul wudhu. Relatarile sahih care descriu modul in care facea wudhu Profetul salAllahu aleihi wa sallam nu mentioneaza ca si-ar fi sters si gatul. Majoritatea invatatilor, asa cum sunt Malik, al-Sfaafa’I si Ahmad nu l-au recunoscut ca find mustahab. Asadar, oricine face wudhu fara sa-si sterga si gatul, wudhu-ul lui este valid in acord cu consensul invatatilor.
[Majmoo’ al-Fataawa, 21/127]

NU LASA NICIO PARTICICA NESPALATA!

Jabir (r.a.) a relatat: “Umar bin Al-Khattab (ra) a spus ca cineva a facut ablutiunea si a lasat o mica parte egala cu dimensiunea unei unghii (nespalata). Mesagerul lui Allah slAllahu aleihi wa sallam l-a vazut si a spus:”Du-te inapoi si fa ablutiunea cum trebuie. Apoi el s-a dus (a facut wudhu bine) si a implinit Rugaciunea.”
[Sahih Muslim, vol 2, no 474]

Tocmai ai incheiat spalarea partilor corpului in acord cu metoda aratata de Rasul Allah salAllahu aleihi wa sallam. Alhamdulillah!

Nota:
Aisha (ra) a relatat:”Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam avea o bucata de panza cu care obisnuia sa se usuce, dupa wudhu.

[Ref: Al Tirmidhi, Hakim and Autentificat (Hasan) de Albani in Saheeh Al Jami’ : 4830 ]

Stergerea fetei (sau a mainilor) dupa wudhu este ceva ce este permis, desi sunt relatari de la taba’een care arata ca le displacea sa-si sterga fetele/mainile dupa wudhu, dar concluzia este ca nu este niciun pacat si ca este permis.
[Shaykh Zubayr’s Fatwa ilmiya Vol 1 pg 217]

CATEVA VIRTUTI ALE PERFECTARII WUDHU

Abu Huraira (ra) a relatat ca Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam
a spus:”Veti avea fetele voastre, mainile si picioarele stralucitoare in Ziua Invierii datorita ablutiunii voastre perfecte. Cel care poate dintre voi, atunci sa-si sporeasca stralucirea fruntii sale si cea a mainilor si picioarelor.” [ sahih Muslim, vol 2, no 477, 478]

Podoaba credinciosului va ajunge oriunde a ajuns ablutiunea lui.”[Sahih Muslim 250]

Yahya a relatat ca Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Un adevarat credincios implineste wudhu iar cand isi clateste gura, pacatele o parasesc. Si cand isi clateste nasul sau, pacatele il parasesc. Si cand isi spala fata sa, pacatele o parasesc chiar si de sub genele lui. Si cand isi spala mainile sale, pacatele le parasesc chiar si de sub unghiile sale. Si cand isi sterge capul, pacatele il parasesc, chiar si din urechile sale. Si cand isi spala picioarele sale, pacatele le parasesc chiar si de sub unghiile degetelor sale ale ambelor picioare.” Si a daugat:”Apoi, mersul sau catre moschee si Rugaciunea lui sunt rasplata in plus pentru el.”
[Muwatta Maalik Chapter no.2 – Purity, Hadith no.31]

DU’A RECOMANDATE DUPA WUDHU

Este recomandat sa rostim una (sau toate) dintre urmatoarele Du’a, dupa ce am completat wudhu.

1) „أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إلَّا اللهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ، وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ”

Ashhadu an laa ilaaha ill-Allaah wahdahu laa shareeka lah, wa ashhadu anna Muhammadan ‘abduhu wa rasooluhu. (Ref: Sahih Muslim 1/209)

(Marturisesc ca nu este alta divinitate demna de adorare in afara de Allah Singur, fara partener sau asociat, si marturisesc ca Muhammad este slujitorul si Mesagerul Sau).
Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Nu este cineva care sa faca wudhu si sa-l faca asa cum trebuie, iar apoi sa rosteasca aceasta du’a (cea mentionata mai sus), fara ca portile Paradisului sa se dechida pentru el si el poate intra prin oricare dintre ele doreste.” [Ref: Sahih Muslim 234/17]

2) „اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي مِنَ التَّوَّابِينَ وَاجْعَلْنِي مِنَ الْمُتَطَهِّرِينَ”.

Allaahummaj’alnee minat-tawwaabeena waj’alnee minal-mutatahhireen

[Ref : At-Tirmithi 55 or 1/78 care a mentionat du’a-ul anterior alaturi de aceasta adaugare]

(O, Allah, fa-ma dintre cei care se intorc catre Tine cu cainta si dintre cei care sunt puri)

Unii dintre invatati au clasificat aceasta du’a ca fiind slaba datorita lantului sau (lant intrerupt), iar altii au clasificat-o ca sahih (vezi sahih tirmidhi 1/18 de Al-Albani).

3)” Oricine implineste ablutiunea si o completeaza spunand:

„سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ وَبِحَمْدِكَ، أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ، أَسْتَغْفِرُكَ وَأَتُوبُ إِلَيْكَ”.

Subhaanaka Allaahumma wa bihamdika, ‘ash-hadu ‘an laa ‘ilaaha ‘illaa ‘Anta, ‘astaghfiruka wa ‘atoobu ‘ilayk.

(Gloria si Lauda este doar pentru Tine, O Allah; Marturisesc ca nu are nimeni drept de a fi adorat in afara de Tine. Iti cer iertarea Ta si ma intorc catre Tine cu cainta),

Atunci Allah va lasa o amprenta asupra faptei, va fi ridicata catre Tron, si nimic nu o va rupe pana in Ziua Invierii.”
[Ref: An-Nasa’ee in Sunan Al Kubra 9909, ‘Amal ul-Yawm wal-Laylah, p. 173 or H: 80 : Saheeh, Al Hakim and Al Dhahabi autentificat in Mustadrak al Hakim: 564/1: H: 2072, Al Hafidh Ibn Hajar isnaad Saheeh in Nataijul Afkaar: 245/1, si Al-Albani, ‘Irwa’ul-Ghalil 1/135 and 2/94 si multi altii]

IMPORTANT:

-Trebuie sa efectuam wudhu urmand pasii in ordinea prezentata aici si sa nu schimbam succesiunea sub nicio forma!!
-Nu este dovedit in nicio relatare sahih ca Profetul salAllahu aleihi wa sallam ar fi recitat vreo du’a in timpul efectuarii wudhu, ci numai dupa ce a incheiat wudhu, dintre cele mentionate anterior!!

Dragi frati si surori in Islam!

In primul rand Ii multumesc si Ii sunt recunoscatoare vesnic lui Allah ca mi-a dat posibilitatea de a impartasi Religia Lui cu voi!
Ii multumim lui Allah pentru ca am fost binecuvantati cu un astfel de ritual prin care vom fi recunoscuti de catre Profetul nostru salAllahu aleihi wa sallam in Ziua Invierii.
Ii multumim lui Allah pentru acest ritual simplu care este un bine pentru noi in toate privintele, pentru sanatatea si igiena noastra, si care nu dureaza mai mult de doua minute de fiecare data cand il implinim.
Ce minunata Religie ne-a daruit Allah, prin care El a dorit purificarea si curatarea noastra atat interioara cat si exterioara!
Si fie ca noi sa constientizam si sa intelegem aceste binecuvantari!
Va urma, in shaa Allah!

Aici, detaliile wudhu pas cu pas, in cel mai bun video:

https://www.youtube.com/watch?v=DGXB-tb138o

Si Allah stie cel mai bine!

Cezarina Saijari

TOGETHER FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Reclame

4 gânduri despre “WUDHU- ASA CUM FACEA PROFETUL (SAWS)

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s