„SI NU MURITI DECAT FIIND MUSULMANI”

islam way

“SI NU MURITI DECAT FIIND MUSULMANI”!

BISMILLAH

Alhamduillahi Rabbil ‘Alamin!

Allah ne spune:
O, voi cei care credeti! Fiti cu frica de Allah, asa cum se cuvine sa fie frica de El si sa nu va savarsiti din viata decat fiind Musulmani.”

Coran 3:102

3:102

[Ya ayyuha allatheena amanoo! Ittaqoo Allaha haqqa tuqatihi wala tamootunna illa waantum muslimoon].

Ibn Mas’ud radiyAllahu a explicat acest Verset:
Fiti cu frica de Allah, asa cum se cuvine sa fie frica de El”, inseamna ca El este Cel pe care trebuie sa-L pomenim si sa nu-L uitam. El este Cel caruia sa-I multumim si sa nu-I fim nerescunoscatori. El cel Cel caruia trebuie sa ne supunem si fata de care sa nu fim nesupusi.
Aceasta este explicatia acestui Verset, cu o relatare cu lant autentic care duce pana la Abdullah ibn Mas’ud radiyAllahu anhu.

Prin urmare, sa fii supus lui Allah asa cum se cuvine sa I te supui, sa te temi de El asa cum se cuvine sa fie teama de El, sa-I multumesti Lui si sa-I fii recunoscator asa cum se cuvine sa I se multumeasca si:

”..sa nu va savarsiti din viata decat fiind Musulmani.”

Se poate spune ca cineva nu poate avea singur control asupra acestei chestiuni. Cu toate acestea, la el se afla mijloacele care ii vor permite sa moara ca Musulman. El este cel care trebuie sa-si traiasca viata in conformitate cu adevarata Religie a lui Allah.

El este cel care se supune lui Allah asa cum se cuvine sa se supuna, si sa-I multumeasca asa cum se cuvine si sa-I ceara lui Allah sa-l faca ferm in religie, asa cum obisnuia sa faca Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam cand spunea: “Allahumma muqallibul Qulub thabit qalbi ‘ala deenek” .

Noi respectam drepturile lui Allah in acord cu abilitatea noastra si de asemenea respectam cele trei lucruri pe care Ibn Mas’ud (ra) le-a explicat in legatura cu acest verset, si anume: recunostinta (multumire), supunere si pomenirea lui Allah din abundenta!

Cand o persoana traieste in conformitate cu ceva, moare in conformitate cu acel ceva. Si daca moare in conformitate cu ceva, va fi inviat in acelasi mod.

Asadar, daca vom trai in supunere fata de Allah, fiind multumitori fata de El si pomenindu-L pe El, in shaa Allah, Allah ne va darui un sfarsit bun in aceasta viata. Ca rezultat al acestui lucru, vom muri in Islam.
Noi trebuie sa ne folosim de mijloacele care sa ne asigure la final, ca vom muri fiind Musulmani.
In ce priveste actele de nesupunere si inovatiile (Bida’h), ele pot fi motiv pentru un sfarsit rau si pentru o moarte in afara Islamului. Bida’h si pacatele majore pot fi cauze ale unui sfarsit rau, si la Allah trebuie sa cautam aparare de astfel de lucruri.

Oricine cade in astfel de pacate, trebuie sa se grabeasca se caiasca lui Allah Preainaltul. Sa regrete sincer si apoi sa se intoarca la supunere fata de Allah si sa ramana statornic, pentru ca Allah prin genereozitatea si justetea Sa, nu va lasa sa se piarda faptele bune a celor care le implinesc.”

Imam Ahmad a inregistrat ca Jabir(ra) a spus ca, cu trei nopti inainte de moartea Mesagerului lui Allah salAllahu aleihi wa sallam, l-a auzit spunand:”Niciunul dintre voi sa nu moara fara sa aiba incredere sincera in Allah Subhanahu wa Ta’ala”. Inregistrat si in Muslim.

Cele doua sahihuri au inregistrat ca Abu Huraira (ra) a spus ca Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Allah a spus:”Sunt asa cum slujitorul Meu crede despre Mine.”
Allah Subhanahu wa Ta’ala a facut-o ca o decizie a Sa, ca cel care traieste intr-o anumita stare, in acea stare sa moara si tot atfel sa sa fie inviat.

Cerem aparare la Allah, sa nu murim altfel, decat fiind Musulmani!
Ameen! Alhamdulillahi Rabbil Alamin!
SalAllahu ala Muhammad! SalAllahu aleihi wa sallam!

[Sursa:”Nafahaatul-Hudaaa wal-Eemaan min Majaalisil-Qur’aan” pg. 44-46 de al-Allaamah Shaykh Rabee’ ibn Haadee al-Madkhalee; Tafsir Ibn Kathir]

CezarinaS.

TOGETHER FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s