FEMEIA care DEVINE MUSULMANA fiind CASATORITA cu un CRESTIN!!!

11210259_1642962755925387_1487920963_n

FEMEIA care DEVINE MUSULMANA

fiind CASATORITA cu un CRESTIN!!!

BISMILLAH

Bismillahi wa Alhamdulillahi wa salatu wa salaamu ala Rasulillah!

Dragi frati si surori in Islam!
Inainte de a vedea ce optiuni are o femeie care in timp ce este casatorita cu un crestin, alege sa imbratiseze Islamul, mi-as dori sa lamauresc in primul rand intrebarea: de ce o femeie Musulmana nu se poate casatori cu un barbat ne-musulman.

DE CE NU SE POATE CASATORI O FEMEIE MUSULMANA CU UN NE-MUSULMAN?

Pentru inceput, trebuie amintit ca Islamul nu incurajeaza casatoriile interconfesionale. Regula generala in Islam este aceea ca Musulmanii trebuie sa se casatoreasca cu Musulmani. Singura exceptie se refera la barbatul Musulman care are permisiunea de a se casatori cu femei virtuoase dintre Oamenii Scripturii (evrei & crestini).
Totusi, o femeie Musulmana este mult mai potrivita pentru un barbat Musulman,
in ceea ce priveste meritele sale. Asta deoarece casatoria nu se bazeaza pe satisfacerea dorintelor, ci mariajul este o institutie. Telul casatoriei este acela de a stabili o casnicie bazata pe liniste si armonie si pe credinta si morala Islamica. Pentru a indeplini acest tel, intreaga familie trebuie sa aplice drumul lui Allah si sa incerce sa transmita mesajul Sau.
Este evident ca Islamul face face impermisibila casatoria unei femei Musulmane cu un ne-musulman, deoarece ar putea pune in pericol credinta ei. De fapt, Islamul are ca scop protejarea religiei. Pentru a atinge acest tel, este interzis pentru un Musulman sa se implice in lucruri care reprezinta o amenintare pentru religia lui. O femeie Musulmana nu simte ca religia ei poate fi in siguranta fiind casatorita cu un evreu sau un crestin, si asta pentru ca marea majoritate a Oamenilor Cartii nu arata respect Profetului Muhammad salAllahu aleihi wa sallam.

Niciodata nu vor fi multumiti cu tine [O, Muhammad salAllahu aleihi wa sallam] iudeii si nici crestinii pana ce nu le vei urma credintei lor. Spune:”Calauzirea lui Allah (Monoteimul Islamic) este (singura) Calauzire adevarata!”. Si daca tu [O, Muhammad salAllahu aleihi wa sallam] vei urma dorintelor lor (ale evreilor si crestinilor), dupa Stiinta (Coranul) pe care ai primit-o, nu vei mai avea de la Allah, nici Wali (protector,ocrotitor), nici ajutor.” [Coran 2:120]

Admitand faptul ca barbatul este in general capul familiei, un sot ne-musulman poate sa o impiedice pe sotia sa de la indeplinirea anumitor ritualuri Islamice, cum ar fi postul, sau retinerea de la relatii sexuale pe timpul postului. Astfel, el o poate forta sa-si schimbe religia, sau daca neintelegerile se inmultesc, poate sa se ajunga chiar si la divort.
In ce priveste faptul ca Islamul permite barbatului Musulman sa se casatoreasca cu o femeie dintre Oamenii Cartii, este clar faptul ca, orice Musulman crede in Moise si in Isus (pacea fie asupra lor) si ii tine pe toti Profetii lui Allah la loc de cinste. Din acest motiv, un sot Musulman nu-si va rani sotia evreica sau crestina, in spiritul tolerantei pe care Islamul il are pentru religia lor.

Pe de alta parte, sotul ne-musulman, ca si cap de familie, poate sa-si persecute sotia cu “trebuie sa faci asta sau nu trebuie sa faci asta”. Mariajul este o institutie pentru inaltarea nivelului nostru si pentru a avea o viata buna bazata pe principii Islamice.

A castiga Multumirea lui Allah trebuie sa fie telul comun, iar o femeie Musulmana casatorita cu un sot ne-musulman nu poate atinge acest obiectiv.

In lucrarea sa:”Permis si interzis”, Yusuf al-Qardawi spune:
“Este haram (interzis) pentru o femeie Musulmana sa se casatoreasca cu un barbat ne-musulman, chiar daca este dintre Oamenii Cartii sau nu.
Allah ne spune:
“..Si nu dati de sotii (fete credincioase) politeistilor, inainte ca ei sa treaca la credinta…”. [Coran 2:221]

“..Si daca aflati ca ele sunt credincioase, nu le mai trimiteti inapoi la necredinciosi. Ele nu mai sunt ingaduite pentru ei (ca sotii) si nici ei nu mai sunt ingaduiti pentru ele (ca soti).”[Coran 60:10]

Nu exista niciun text care sa faca vreo exceptie pentru Oamenii Cartii. Asadar, pe baza acestor versete, este un consens printre invatatii Musulmani in legatura cu aceasta interzicere.
Un mariaj intre un barbat si o femeie de credinte diferite poate fi bazata doar pe respectul sotului fata de credinta sotiei; altfel, o buna relatie nu se poate dezvolta.
Musulmanii cred atat in iudaism cat si in crestinism ca religii Divine, chiar daca aceste religii au fost distorsionate ulterior.
De asemenea, Musulmanii cred ca Allah a revelat Tora lui Moise si Evanghelia lui Isus (pacea fie asupra lor), si ca atat Moise cat si Isus au fost Mesageri ai lui Allah, care s-au distins prin statornicia si determinarea lor.
In acord cu acestea, o sotie evreica sau crestina va trai sub protectia unui barbat care respecta credinta, Scriptura si Profetii ei, in timp ce, un evreu sau un crestin nu va recunoaste nici originea divina a Islamului, nici Cartea (Coranul) si nici pe Profetul sau- Muhammad salAllahu aleihi wa sallam.

Cum poate atunci o femeie Musulmana sa traiasca cu un astfel de sot, mai ales ca religia ei ii cere sa implineasca anumite acte de adorare, datorii si obligatii, precum si interziceri. Ar fi imposibil pentru o femeie Musulmana sa-si respecte si sa-si practice religia in mod adecvat, daca va intampina opozitii la tot pasul de la cel care este capul familiei sale.

Subiectul permisiunii barbatului Musulman de a se casatori cu o femeie virtuoasa dintre Oamenii Cartii, va fi un articol separat, in shaa Allah!

CE SE INTAMPLA CU FEMEIA CARE DEVINE MUSULMANA

FIIND CASATORITA CU UN CRESTIN

In legatura cu aceasta intrebare, Consiliul European pentru Cercetare si Fatwa a declarat urmatoarele:
Consiliul European a luat in considerare numeroasele studii ce le-au fost aduse in atentie in peste trei sesiuni consecutive, dintr-o varietate de perspective si opinii, toate avand de-a face cu aceasta problema in detaliu, luand in considerare obiectivele Shari’ah si facand referire la principiile de Fiqh.
Consiliul recunoaste de asemenea conditiile in care se afla noile surori Musulmane din Vest, atunci cand sotii lor aleg sa ramana in religia lor.
Consiliul afirma si repeta ca este interzis pentru o femeie Musulmana sa stabileasca un mariaj cu un barbat ne-musulman. Aceasta este un consens de-a lungul istoriei acestei natiuni. Totusi, in cazul in care mariajul a avut loc inainte ca femeia sa intre in randurile Islamului, Consiliul a decis urmatoarele:

1. Daca ambii, sotul si sotia s-au revertit la Islam si nu exista nicio problema de Sharia’h in legatura cu mariajul lor in prima instanta care sa faca mariajul lor impermisibil, atunci, casatoria lor se considera valida si corecta.

2. Asumandu-ne faptul ca mariajul este corect contractat la inceput, daca sotul se reverteste la Islam singur, in timp ce sotia ramane evreica sau crestina, atunci mariajul isi pastreaza validitatea (adica nu va fi afectat de convertirea sotului la Islam).

3. Daca sotia se reverteste la Islam in timp ce sotul alege sa ramana in propria religie, Consiliul a decretat urmatoarele:

– Daca revertirea ei la Islam intervine inainte ca mariajul sa se consume, atunci ei trebuie neaparat sa se separe
– Daca revertirea ei la Islam intervine dupa consumarea mariajului, iar sotul imbratiseaza Islamul inainte sa expire perioada de asteptare (Iddah), atunci mariajul lor se considera valid si corect.
– Daca revertirea ei la Islam intervine dupa consumarea mariajului, iar perioada de asteptare (Iddah) expira, ii este permis ei sa-l astepte pe el sa imbratiseze Islamul, chiar daca aceea perioada poate fi una lunga. Odata ce el s-a revertit la Islam (in shaa Allah), atunci mariajul lor este considerat valid si corect.
– Daca sotia alege sa se casatoreasca cu un alt barbat, dupa expirarea perioadei de asteptare, trebuie mai intai sa solicite o dizolvare a mariajului pe caile legale.

4. In acord cu cele patru scoli importante de Fiqh (jurisprudenta Islamica), este interzis pentru sotie sa ramana cu sotul ei, sau sa-i permita drepturile conjugale, odata ce perioada ei de asteptare a expirat.

Totusi, anumiti invatati spun ca poate ramane alaturi de el, si sa-i permita toate drepturile conjugale, daca el nu o impiedica sa-si practice religia si ea are sperante ca el sa se converteasca la Islam.
Motivul este acela ca, femeile pot gasi ca este dificil sa imbratiseze Islamul cu conditia sa fie separate de sotii lor si sa-si paraseasca familiile.
Acei invatati isi motiveaza opinia, bazandu-se pe regula lui Umar bin Khattab radiyAllahu anhu, in cazul femeii din Al-Heera care s-a revertit la Islam in timp ce sotul sau a ramas in religia lui.
In acord cu o relatare autentica a lui Yazeed ibn Abdullah Al-Khatmi, Umar bin Al-Khattab i-a oferit optiunea femeii, fie sa-si paraseasca sotul, fie sa stea cu el.

Ei au citat de asemenea, pentru a-si sustine opinia, punctul de vedere al lui Ali ibn Abi Talib radiyAllahu anhu in legatura cu o femeie crestina care a imbratisat Islamul in timp ce se era casatorita cu un crestin sau un evreu. Ali a spus ca dreptul conjugal al sotului este inca inalienabil, daca are contract. Aceasta este de asemenea o relatare autentica.
Este cunoscut ca Ibrahim Al-Nakha`i, Ash-Shi`bi si Hammad ibn Abi Sulayman au avut aceeasi opinie.
[Sursa onislam.net]

Daca o femeie devine Musulmana si sotul ei nu devine Musulman pana cand Iddah (perioada de asteptare care urmeaza dupa divort sau separare) ei se incheie, atunci este alegerea ei. Daca doreste, ea se poate casatori cu altcineva, sau daca doreste poate astepta cu speranta ca el va deveni Musulman intr-o zi.

Ibn al-Qayyim rahimullah a spus:

”Ceea ce este indicat de regula Profetului salAllahu aleihi wa sallam este ca acel contract de casatorie este suspendat; daca el devine Musulman inainte sa se incheie Iddah ei, atunci ea este sotia lui, dar odata ce Iddah ei se sfarseste, ea se poate casatori cu oricine doreste, sau daca doreste, poate sa-l astepte pe el, si daca el devine Musulman, atunci ea este inca sotia lui, fara nicio nevoie de un nou contract de casatorie.”
[ Zaad al-Ma‘aad fi Hadi Khayr al-‘Ibaad, 5/137. Sursa Islam q&a]

Nota: Perioada de Iddah incepe din momentul in care sotia devine Musulmana si dureaza timp de trei cicluri menstruale daca are menstruatie, trei luni pentru femeia aflata la menopauza, si pana naste pentru femeia insarcinata. In perioada de Iddah sunt interzise relatiile sexuale.

Ma rog lui Allah din toata inima, ca toate surorile care se afla in aceasta situatie, cele pe care le stiu si cele pe care nu le stiu, cat si pe toate viitoarele surori care se afla aproape sa imbratiseze Islamul, ca El, Stapanul sufletelor noastre, sa le ajute si sa le usureze si sa le daruiasca o iesire buna din aceasta situatie si sa le calauzeasca catre Adevar pe cele care se indreapta catre El! Ameen, Ya Rabbil ‘Alamin!

Allah ne spune:

Allah este cu adevarat cu aceia care sunt cu frica [de El] si cu aceia care sunt facatori de bine.” 16:128

Iar Indurarea Mea cuprinde toate lucrurile si Eu o voi prescrie pentru aceia care au frica”. 7:156

…Iar aceluia care este cu frica de Allah, ii va da El o iesire buna. Si-l va inzestra pe el de unde nici nu se asteapta.” 65:2-3

Acestea sunt promisiunile lui Allah, iar Allah nu-si incalca niciodata promisiunile!
La hawla wa la quwwata ila billah!
SalAllahu ala Muhammad. SalAllahu aleihi wa sallam!

Si Allah stie cel mai bine!
Lui Allah Ii cerem ajutorul si Lui Ii cerem iertare. Pe cine a calauzit Allah, nu poate sa rataceasca si pe cine a lasat sa rataceasca, nimeni nu poate sa-l calauzeasca.
Marturisesc ca nimeni nu are drept de a fi adorat in afara de Allah si marturisesc ca Muhammad salAllahu aleihi wa sallam este slujitorul Sau si incheietorul Mesagerilor Sai.

CezarinaS.

TOGETHER FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

 

Anunțuri

8 gânduri despre “FEMEIA care DEVINE MUSULMANA fiind CASATORITA cu un CRESTIN!!!

 1. Bună! Va scriu cu speranța de a afla câteva informații legate de scrisul cărții.
  Peste puțin timp urmează sa mă convertesc (acum sunt creștină și vreau sa devin musulmană ). În același timp eu și soțul meu (suntem căsătoriți civil)dorim sa scriem cartea. Întrebarea mea este următoarea : eu as avea o singura condiție peste care nu pot sa trec și anume, custodia copiilor în caz de divorț. As vrea ca în caz de divorț , ei sa rămână la mine pana la 18 ani și tatăl sa fie în continuare gardianul lor și sa aibă drept oricând la vizita și putere comuna de decizie. Cum pot formula aceasta cerință pentru ca ea sa fie acceptata pt a fi scrisa acolo?
  Cu voia Domnului sper sa nu ajungem niciodată la divorț dar totuși nu îmi pot imagina viața fără copiii lângă mine!
  Aștept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră

  • Buna ziua! Allah sa va calauzeasca catre Adevar! As fi vrut sa va pot ajuta, insa aveti nevoie de un specialist in domeniu. Eu nu ma pot pronunta. Va indemn sa discutati cu un imam, poate chiar cu cel care va scrie contractul si clauzele. Oricum, in caz de divort, Allah sa ne fereasca nu este neaparat necesar ca, copii sa fie incredintati sotului. Sunt mai multe situatii. Tocmai de aceea va indemn sa consultati pe cineva care este specializat pe aceasta ramura, si care sper sa gaseasca o formula acceptabila din punct de vedere islamic si acceptata si de catre voi. Allah sa fie cu voi si sa va ocroteasca de orice rau! Ameen!

   • V-As fi recunoscătoare dacă m-ați îndruma către un imam.Nu as vrea sa îi cauzeze neplăceri sau rușine soțului meu punând aceasta întrebare imamului la care mergem sa scriem cartea. Mă rog bunului Dumnezeu ca pacea sa fie cu noi și sa ne călăuzească către o căsătorie fericita și sa nu ajungem niciodată la divorț! Dar pentru liniștea sufleteasca as vrea aceasta clauză!

    • Știu ca în mod normal copiiîn stau la mama pana la 7 ani (așa e în Quran )sau în cel mai bun caz pana la 12 ani după status law în tara de unde provine soțul. Dar eu as vrea sa scrie ca vor sta lângă mine pana la 18 și tata sa fie și el prezent în viața lor.Din punctul meu de vedere copiii au nevoie de ambii părinți, chiar dacă ferească Dumnezeu părinții nu mai pot fi soț și soție

    • Eu din intamplare am intrat pe blog sa modific ceva. Acum nu am deloc timp. Te rog daca poti, contacteaza-ma pe Facebook-Cezarina Pacea Eterna! In al doilea rand, nu vad de ce ar fi o rusine sa pui intrebari. Eu chiar m-as consulta cu mai multi. Absolut rusinea nu are ce cauta in aceasta situatie. Apoi nu am date, unde locuiti ca sa va infrum eventual la vreun imam. Acum eu ies din blog. Probabil voi raspunde mai tarziu in shaa Allah! Allah ma’akon!

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s