DACA CAUTAM ONOAREA IN ALTCEVA DECAT IN ISLAM..

umar honor

DACA CAUTAM ONOAREA IN ALTCEVA DECAT IN ISLAM…

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

Umar bin Khattab radiyAllahu anhu a spus:

Noi am fost oameni care am trait inainte in umilinta, si Allah ne-a onorat prin Islam. Asa ca, daca cautam onoarea prin altceva decat prin ceea ce Allah ne-a onorat, Allah ne va umili (din nou).”
[Mustadrak Al Hakim 207, Sahih by Ad Dhahabi in Talkhees and Sahih by Albani in Silsilah Sahiha 51]

Cand Umar ibn Khattab (ra) se afla pe drumul sau catre Ierusalim, a facut o intelegere cu servitorul său ca ei vor calari pe rand, cate o zi fiecare, in timp ce celalalt urma sa mearga in față pe jos. Calatoria in sine a fost una foarte lunga, si cand se aflau aproape de Ierusalim, era randul lui Umar (ra) sa conduca camila, dar din cauza calatoriei prea lungi, hainele sale erau murdare si infatisarea sa dezordonata (neingrijita).

Abu Ubaydah (unul dintre cei zece carora li s-a promis Jennah-Paradisul), liderul armatei, l-a intalnit la portile orasului si cand l-a vazut, s-a grabit catre Umar sa-l sfatuiasca; Romanii traiau in bogatie si indestulare si din aceasta cauza a simtit ca infatisarea lui Umar ca lider al Musulmanilor nu era potrivita in fața Romanilor bogati si bine imbracati.

Dupa ce Umar (ra) a ascultat ce a avut de spus, i s-a adresat lui Abu Ubaydah spunand:
Nu m-am asteptat la asta de la tine. Noi am fost oameni care am fost umiliti, iar Allah ne-a onorat cu Islamul. Daca cautam onoarea in altceva, Allah ne va umili (din nou).”

Arabii, in timpul erei Jahiliyah (perioada ignorantei), au fost dintre cei mai corupti si mai ignoranti oameni. Ei isi omorau fiicele, isi bateau sclavii, si se nedreptateau unii pe altii.
Dar a venit Islamul si odata cu el a inceput transformarea inimilor si mintilor lor. SubhanAllah!

Din pricina credintei lor, intreaga societate si intreaga omenire au beneficiat ca rezultat al acestei credinte.
Ce putem invata din vietile acestor Companioni care sa ne inspire sa facem schimbari similare in vietile noastre si a celor la care tinem?

Din pacate, traim intr-o lume care astazi se bazeaza pe aparente; fiecare este ingrijorat de cum este perceput de ceilalti. Oamenii de multe ori se gasesc facand lucruri fara alt motiv decat acela de a-i multumi pe ceilalti, uneori mergand atat de departe incat sa-si compromita valorile si credinta.
Trebuie sa ne reamintim ca Musulmani, ca onoarea noastra sta numai in Multumirea lui Allah Singur, si nu este necesar sa ne ascundem sau sa ne acoperim anumite parti ale credintei noastre, de frica ca vom putea parea neobisnuiti.

Aceasta este religia lui Allah, religia perfecta si completa si niciodata noi nu vom face compromisuri in asta!

Cei ce-si fac din necredinciosi aliati in locul credinciosilor, oare acestia cauta ‘izzah (onoarea) la ei? Onoarea se afla numai la Allah in intregime!“ Coran 4:139

Barak Allah fiikom!
SalAllahu ala Muhammad! SalAllahu aleihi wa sallam!

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/12/19/avem-onoarea-de-a-fi-musulmani/

CezarinaS.

TOGETHER FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s