Este ALLAH echivalent cu DUMNEZEU, GOD, etc.?

ALLAH THE BEST NAMES

Este ALLAH echivalent cu Dumnezeu, God, etc?

BISMILLAH

Bismilah, wa Alhamdulillah, waSallatu waSalaamu ala Rasul Allah!

Cuvantul ‘Allah” in acord cu vocabularul limbii Arabe, inseamna ‘Cel ce cuprinde toate atributele perfectiunii’, adica Cel care este perfect in orice fel (in cunoasterea Sa, puterea Sa, etc) si poseda cele mai bune si cele mai nobile calitati la cel mai inalt nivel pe care ni-l putem imagina.

Allah! Nu exista alta divinitate in afara de El (Allahu la ilaha ila Huwa)! Ale lui Allah sunt Numele cele mai frumoase (cele 99 de Nume si Atribute).” [20:8]

Ale lui Allah sunt Numele cele mai frumoase! Chemati-L cu ele si departati-va de aceia care schimonosesc Numele Lui.” [7:180]

Spune:’Chemati-L Allah sau chemati-L Milostivul, oricum l-ati chema, ale Lui sunt Numele cele mai frumoase (care exprima gloria, maretia, sacralitatea Sa).” [17:110]

Relatat de Abu Huraira (ra):”Allah are nouazeci si noua de Nume; oricine crede in intelesul lor si actioneaza in conformitate, va intra in Paradis; si Allah este Witr (unul/impar) si iubeste “Witr”. [Sahih Bukhari]

Contrar opiniilor unora, care vor sa demonstreze ca Allah era unul dintre idolii de la Mekkah, sau idolul sef, sau “ a moon god”, sau orice altceva mai inventeaza cei care vor sa denigreze Islamul, cuvantul „Allah” NU este o contractie a lui ‘al-ilah’ care ar insemna ‘Dumnezeu’ (the God)!!

Daca ar fi fost asa, atunci expresia “Ya Allah”(O, Allah) ar fi gresita din punct de vedere al gramaticii limbii Arabe, deoarece in acord cu limba Araba atunci cand ne adresam cuiva prin forma vocativa ‘Ya’, urmata de un titlu, atunci “al”, trebuie sa fie scos din titlu.

De exemplu, nu putem spune:”Ya ar-Rabb”, ci trebuie sa spunem:”Ya Rabb”(O, Doamne). Asadar, daca cuvantul “Allah” ar fi fost cumpus din “al”+”ilah” (al-ilah), nu am fi putut spune:”Ya, Allah”, cum de altfel spunem adesea.

Dictionarul Arab-Englez, care este bazat pe dictionarul arab clasic, atunci cand se refera la cuvantul “Allah” spune, citind mai multe autoritati lingvistice:”Allah este un nume propriu care se aplica Celui Care exista prin El Insusi, care cuprinde toate atributele perfectiunii, un nume propriu care denota adevarata divinitate..iar “al” este inseparabil de el, si nu derivat…”

Allah” este astfel un nume propriu, care nu deriva din nimic, iar “al” este inseparabil de el. Cuvantul “al-ilah” este un cuvant diferit.

Cuvantul “Allah” este UNIC intre numele lui “dumnezeu’ in toate limbile lumii, si care nu a fost niciodata aplicat nimanui in afara de Allah (adevarata divinitate-singurul si adevaratul dumnezeu). Arabii pre-islamici obisnuiau sa il foloseasca cand se refereau la Suprema Existenta, si niciodata nu l-au aplicat niciunui alt lucru pe care il adorau.
Un exemplu in acest sesns este Abu Lahab, despre care stim ca Allah l-a condamnat la Focul Iadului in Surat al-Masad (aceasta constituie o minune a Coranului), si cu toate acestea, acest dusman al Islamului, atunci cand Abu Talib si-a aratat sprijinul fata de Profet sallAllahu aleihi wa salam la inceputurile propovaduirii, Abu Lahab i s-a adresat:’Jur pe Allah, ca acesta este un lucru rau. Trebuie sa-l opresti inainte sa o faca altii.” Abu Talib i-a raspuns:”Jur pe Allah, ca il voi apara atata timp cat traiesc”. [Fiqh A-Sirah,pg 77-78]

Din pacate aceasta declaratie a lui Abu Talib, unchiul Profetului si faptul ca l-a sprijit pe Profet salAllahu aleihi waSallam atat cat a trait, nu l-au ajutat cu nimic, deoarece in ciuda tuturor acestor evidente a ales sa ramana in religia stramosilor sai si a murit in necredinta (neacceptand Islamul).

Intotdeauna cand imi amintesc de aceasta poveste, si cat de dureros a putut fi pentru Profetul nostru salAllahu aleihi waSallam, ma gandesc la cat de norocosi si cat de binecuvantati suntem noi, pentru ca Allah ne-a calauzit catre Adevar si nu ne-a lasat sa ratacim ca mai inainte si s-a indurat de noi, desi noi nu am facut nimic pentru Profetul Sau, salAllahu aleihi waSallam.

Alte nume ale lui ‘dumnezeu’ folosite de oameni, cum ar fi “lord”, “god”, “khuda”, etc, toate au fost folosite si pentru altii in afara de adevarata divinitate. Mai mult, nu poti face distinctie intre adevarata divinitate si alti zei decat prin majuscula (Dumnezeu vs. dumnezeu; God vs. god, si asta numai daca ne referim la un text scris, caci in limba vorbita nu este nicio diferenta). Ele au intelesuri care se refera la anumite atribute particulare ale lui ‘dumnezeu’, dar “Allah” este numele care este egal cu:“Numele Lui personal (Allah) este El Insusi”.

Coranul  insusi se refera la unicitatea numelui “Allah”, cand spune:
„El (Allah) este Stapanul cerurilor si al pamantului si al celor care se afla intre cele doua. Adora-L pe El si fii statornic in adorarea Lui! Oare mai stii tu pe altcineva cu asemenea Nume?” [19:65]

Allah NU a fost unul dintre zeii, idolii din era pre-islamica Araba, dar a fost recunoscut de ei ca fiind divinitatea suprema. Nu a fost niciun idol pe care il chemau “Allah”.
Coranul se refera la argumentele lor:
Noi nu-i adoram pe ei decat pentru ca ei sa ne aproprie de Allah.” [39:3]

Araba este singura limba, iar Islamul singura religie, care a dat un nume personal Divinatii Supreme si Unice. Sunt profetii clare in Scripturile anterioare, despre omul care va veni si va da Numele pentru “singura si adevarata divinitate (dumnezeu)”.
David a profetit:
Psalmii 118:26
26 Binecuvântat este Cel Ce vine în Numele Domnului
Profetie ce a fost implinita de Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam a carui prima revelatie a fost:”Citeste! In Numele Domnului tau care a creat.” [96:1]
Zaharia a profetit:
Zaharia 14:9
9 DOMNUL va fi Împărat peste tot pământul! În ziua aceea, va fi un singur DOMN, iar Numele Lui va fi singurul Nume!
Toti Musulmanii, din orice loc de pe pamant, indiferent de limba pe care o vorbesc, recunosc Numele “Allah”, ceea ce implineste aceasta profetie “Numele lui va fi un singur Nume”.
Crestinii nu recunosc un singur Nume pentru Divinitate, asadar nu implinesc aceasta profetie.
Isaia a profetit:
Isaia 12:4
4 În acea zi veţi zice:
Lăudaţi pe DOMNUL! Chemaţi Numele Său!

Musulmanii in mod repetat fac exact acest lucru, atunci cand spun: Alhamduli-llah si Il cheama cu Numele Sau, “Allah”.

Numele “Allah”, nu are gen (masculin sau feminin).
Allah” este intotdeauna singular si nu poate avea plural.
Noi” este folosit numai ca plural de Majestate
Allah” inseamna “Singurul si Unicul ce trebuie adorat”.

CRESTINII ARABI
Cuvantul in Aramaica pentru “dumnezeu/divinitate” in limba crestinilor asirieni este “Elaha” sau “Alaha”. Crestinii Arabi de astazi nu au un alt cuvant pentru “dumnezeu” in afara de “Allah”, insa ei folosesc termenii;”Allah al-ab” pentru “dumnezeu tatal”; “Allah al-ibn” pentru “dumnezeu fiul” si “Allah al-ruh al-quds” pentru “dumnezeu-duhul sfant”. Acesta fiind conceptul crestin cu privire la “dumnezeu”.
Arabii crestini au adoptat formula “Bismillah” atunci cand incep o lucrare scrisa, insa au creat si o formula trinizata, undeva in sec 8.

Daca Musulmanii folosesc:”Bismillahi Ar-Rahman Ar-Rahim” (In Numele lui Allah Cel mai Milostiv, Cel mai Indurator), al lor “bismillah trinizat”, este:”in numele tatalui si al fiului si al duhului sfant, un dumnezeu.”
In Syriaca, Latina si Greaca, nu se regaseseste la sfarsit, ultima fraza “un dumnezeu”.

Insa Allah, Rabbil ‘Alamin ne spune clar:
Eu sunt Allah si nu exista alta divinitate in afara de Mine (La ilaha illa Ana)! Asadar, venereaza-Ma (numai) pe Mine..”.[20:14]

Iar Profetul Muhammad salAllahu aleihi waSallam a subliniat importanta invocarii lui Allah cu Cele mai frumoase Nume ale Sale, in propria sa invocare (Du’a) catre Allah, cand spunea:”O, Allah, Iti cer Tie prin fiecare Nume cu care Tu Insuti te-ai numit, sau pe care Tu le-ai revelat in Cartea Ta, sau cu care Tu ti-ai invatat creatia Ta, sau pe care Tu le-ai tinut ascunse in stiinta nevazuta ce se afla cu Tine.” [Ahmad, clasat ca sahih de Al-Albani]

Sunt voci care vor spune ca “Allah” este cuvantul in araba pentru “Dumenzeu, God, etc”, deoarece fiecare Profet a venit si le-a vorbit oamenilor in limba lor.
Foarte advarat, insa fiecare Profet a venit numai la neamul lui, la poporul lui, cu o lege temporara si limitata in timp si spatiu.

In schimb, Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa Sallam a fost trmis intregii creatii (oameni si jinni), cu un mesaj universal, care a abrogat orice alt mesaj anterior si care este valabil in toate timpurile.

Islamul nu este religia poporului arab, si nu este nici religia unui neam, ci Islamul este Religia lui Allah pentru intreaga creatie in toate timpurile si in toate locurile.
De aceea, Islamul este o religie unica in toate privintele, iar Coranul este o Scriptura unica in toate privintele. Iar Ummah Musulmana este o comunitate unica!

Musulmanii din toate colturile acestui pamant, indiferent de rasa, culoare, sau limba pe care o vorbesc, recita Cuvintele lui Allah in limba Araba, fac marturisirea de credinta (Shahadah) in limba Araba, Il pomenesc pe Allah in limba Araba, trimit binecuvantari asupra Profetului salAllahu aleihi waSallam in limba Araba [Allahumma salli ala Muhammad…], fac chemarea la Rugaciune (adhanul) in limba Araba, cand se afla la Hajj isi declara la unison supunerea in limba Araba [Labbaik-Allah humma labbaik, Labbaik la sharika laka labbaik,Innal hamda,Wan-ni’mata, Laka walmulk, Laa sharika lak (o, Allah, sunt aici in seviciul Tau, sunt aici. Nu este niciun partener alaturi de Tine, sunt aici. Toata Lauda si proviziile sunt ale Tale, si stapanirea si suveranitatea. Nu este niciun partener alaturi de Tine).

Si va doresc sa va aflati in postura de a face aceasta declaratie, macar o data in timpul vietii voastre! Ameen!

Asadar aceasta Ummah, Ummah Profetului Muhammad sall Allahu aleihi wa salam, este de fapt comunitatea unita sub stindardul Monoteismului PUR, care inseamna Unicitatea in adorare a lui Allah-Rabbil ‘Alamin!

Aceasta comunitate se distinge de toate celelate comunitati, tocmai prin acest numitor comun, care este conceptul de LAA ILAHA ILL ALLAH-nimeni nu are drept de adorare in afara de Allah!

Si Allah este Unic in toate sensurile acestui cuvant, si este Unic in Numele Sau, si niciun nume nu poate fi asemuit cu Numele Sau, si nicio traducere nu poate reda semnificatia lui si insemnatatea lui (numelui Allah), si este Unic in Atributele Sale, si ale lui Allah sunt Numele cele mai frumoase, si nimic nu se compara cu Numele si Calitatile Sale, si nimic din creatia Sa nu poate fi comparat cu El, si Allah este Singurul ce merita toata adorarea noastra si toata iubirea noastra si toata temerea noastra si toata speranta noastra, si tot sacrificiul nostru, si cu Numele Lui a inceput totul si cu numele Lui se va sfarsi totul, si El este Stapanul sufletelor noastre si El este scopul si ratiunea pentru care traim si pentru care vom muri, si pentru care vom fi readusi la viata!

Pentru ca:
Nu este nimic asemenea cu El (nu are nimeni calitatile Sale).” [42:11]

Si El nu are pe nimeni egal (pe nimeni co-egal sau comparabil cu El).” [112:4]

Allah marturiseste ca Laa ilaha illa Huwa (nu exista alta divinitate in afara de El). Si Ingerii si cei inzestrati cu stiinta (marturisesc) cu dreptate ca:’Laa ilaha illa Huwa’, Atotputernicul [Al-‘Aziz], Inteleptul [Al-Hakim].” [Aal ‘Imraan 3:18]

Acesta este Allah, si marturisesc ca:

LAA ILAHA ILL ALLAH! ♥

TREBUIE NEAPARAT SA CITESTI:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/11/20/allah-sau-dumnezeu1/

Salam aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!
CezarinaS.

TOGETHER FOR ETERNAL PEACE!

99 names

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

3 gânduri despre “Este ALLAH echivalent cu DUMNEZEU, GOD, etc.?

  1. MashaAllah, pt efortul care il depui.
    Sa inteleg ca in limba araba „AL” este articol, iar cand chemi pe cineva gen ” O baiatule”
    trebuie sa fie determinat adica nume propriu, sau articulat,”O baiatule” si din cauza asta cuvantul in limba araba pentru ZEU este ILAH iar acest cuvant articulat este AL ILAH !
    Iar din cauza asta, sa intelegem, ca este nume propriu si nu forma articulata a cuvantului ILAH, ZEU , gen DUMNE-ZEU !

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s