CEL MAI BUN DIN INTREAGA CREATIE!

our prophet 1

CEL MAI BUN DIN INTREAGA CREATIE!!!

BISMILLAH

Bismilah, wa Alhamdulillah, waSalaatu waSalaamu ala Rasul Allah!

Sunt o multime de dovezi despre virtutiile si caracteristicile unice ale Profetului Muhammad salAllahu aleihi wa salam!
Nu am cuvinte pentru a-mi exprima fericirea si bucuria pentru faptul ca fac parte din cea mai onorata Ummah, Ummah celui mai nobil si iubit Profet, celui mai nobil si mai maret om care a calcat vreodata pe acest pamant, salAllahu aleihi waSalam. Si nu mi-ar ajunge timpul si spatiul sa descriu si sa argumentez ceea ce afirm.

Abu Huraira (ra) a relatat:”Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa salam a spus:”Eu voi fi liderul fiilor lui Adam in Ziua Invierii, si primul asupra caruia se va deschide mormantul, si primul care va mijloci si primul a carui mijlocire va fi acceptata.” [Muslim 4223]

Si daca tot am amintit despre mijlocire, te rog sa citesti si articolul dedicat acestui subiect:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/08/27/mijlocirea-in-ziua-invierii-de-cate-feluri/

Invatatii au inteles din aceasta relatare si din altele care vorbesc despre virtutiile Profetului nostru salAllahu aleihi waSalam, ca el este cel mai bun din intreaga creatie!

Al-Nawawi (Allah sa aiba mila de el) a spus in Shath Sahih Muslim:”Acest hadith indica faptul ca el, salAllahu aleihi waSallam este superior intregii creatii, datorita opiniei Ahlus-Sunnah care afirma ca oamenii sunt mai buni decat Ingerii, iar el salAllahu aleihi wa sallam este superior oamenilor si celorlalti.”
Toti invatatii l-au descris pe Profet salAllahu aleihi waSallam ca cel mai bun din intreaga creatie, si este suficient sa ne referim doar la cativa dintre ei:

Imam al-Shaafa’i in al-Umm (4/167)
Imam ‘Abd al-Razzaaq al-San’aani in al-Musannaf (2/419)
Shaykh al-Islam Ibn Taymiyah in Majmoo’ al-Fataawa (1/313 and 5/127 and 468)
Ibn al-Qayyim in Tahdheeb al-Sunan, hadeeth no. 1787, din ‘Awn al-Ma’bood.
Ibn Hajar in Fath al-Baari, comentariu la hadeeth no. 6229
Al-Mardaawi in al-Insaaf (11/422)
Al-Aloosi in Rooh al-Ma’aani (4/284)
Al-Taahir ibn ‘Ashoor in his Tafseer (2/420)
Al-Sa’di in his Tafseer (51, 185, 699)
Muhammad al-Ameen al-Shanqeeti in Adwa’ al-Bayaan (9/215)
Shaykh ‘Abd al-‘Azeez ibn Baaz in Majmoo’ al-Fataawa (2/76, 383)

Este Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa sallam

cel mai bun dintre oameni, sau cel mai bun din intrega creatie?

Multe texte din Coran si din Sunnah vorbesc despre maretia Profetului nostru salAllahu aleihi wa sallam si statutul sau sublim in fata Domnului Sau Cel Glorios, datorita nobilelor atribute si caracteristicilor unice pe care Allah le-a revarsat asupra lui, care indica ca el este cel mai bun din intreaga creatie, cel mai onorat de Allah si cel mai maret in statut in fata Lui.

Allah spune:
Allah a pogorat asupra ta Cartea (Coranul) si Al-Hikmah (legile Islamului, cunoasterea lucrurilor legale si ilegale- Sunnah Profetului saws), te-a invatat ceea ce nu stiai si harul lui Allah asupra ta [O, Muhammad salAllahu aleihi waSallam] a fost nemasurat.”[al-Nisa’ 4:113]

Este dificil sa listam toate tipurile diferite de onoare pe care Allah le-a revarsat asupra lui, salAlahu aleihi wa sallam. Allah l-a luat pe el ca prieten apropiat (Khaleel). L-a facut pe el Pecetea Profetilor. I-a revelat lui cea mai buna dintre Cartile Sale si a facut ca mesajul lui sa se aplice pentru oameni si jinni pana in Ziua Invierii. I-a iertat lui toate pacatele trecute si viitoare. A facut ca miracole sa se intample in mana lui, miracole care le-au intrecut pe cele ale celorlati Profeti care au venit inaintea lui. El va fi liderul fiilor lui Adam in Ziua Invierii, primul al carui mormant se va deschide si primul care va mijloci si primul a carui mijlocire va fi acceptata. In mana lui se va afla steagul onoarei in Ziua Invierii. El va fi primul care va trece Al-Siraat (podul de deasupra Iadului) si primul care va bate la Poarta Paradisului si primul care va intra in el…SubhanAllah! Si multe alte incredibile miracole si caracteristici unice care sunt mentionate in Coran si Sunnah, care i-au condus pe Invatati sa fie in unanimitate de acord ca, Profetul salAllahu aleihi wa Sallam este cea mai mareata creatie in statut in fata lui Allah Subhanahu Wa Ta’ala.

Sheikh al-Islam Ibn Taymiyah (rahimullah) a spus:”Musulmanii sunt in unanimitate de acord ca Profetul salAllahu aleihi waSallam este cel mai maret in statut in fata lui Allah, si nicio alta fiinta creata nu are un statut mai inalt decat al lui sau alta putere de a mijloci mai mare decat a lui, salAllahu aleihi waSallam.”

Din cele mentionate aici sau altundeva, este clar ca Profetul nostru salAllahu aleihi wa salam este cel mai bun dintre Profeti si cel mai bun din toata creatia, si cel mai maret in statut in fata lui Allah azza wa geal.
Dar in plus de toate aceste virtuti si caracteristice unice, el salAllahu aleyhi wa sallam nu este mai mult decat o fiinta umana, asadar nu este permisibil sa-l invocam sau sa-i cerem ajutorul in locul lui Allah, dupa cum Allah ne spune:

Spune [O, Muhammad salAllahu aleihi waSallam]:”Ci eu sunt doar un om, ca si voi! Si mi s-a revelat mie ca Domnul vostru (ilah) este un Domn Unic! Acela care nadajnuieste sa-L intalneasca pe Domnul sau, sa savarseasca fapte bune si sa nu asocieze pe nimeni altcineva la adorarea Domnului sau.” [al-Kahf 18:110]
Fataawa al-Lajnah al-Daa’imah (26/35).

Sunt Profetii egali?

Toti oamenii au fost creati de Allah si ei sunt slujitorii Sai. A lui Allah este puterea si porunca din eternitate catre eternitate. Allah in infinita Sa intelepciune, a hotarat sa selecteze unii dintre Ingerii Sai si sa-i prefere pe unii fata de altii, cum ar fi Gibril, Mika’eel, Israafeel, Maalik, Radwan, care au un statut mai ridicat decat al altora.
Si El, in Intelepciunea si justetea Lui a hotarat ca El trebuie sa selecteze unii dintre fii lui Adam si sa-i prefere pe unii dintre ei fata de altii, astfel incat sa aiba un statut mai ridicat si o pozitie mai buna.

Allah alege trimisi dintre ingeri si dintre oameni. Allah este Cel care Aude Totul si Cel care Vede Totul [Sami, Basir].”[al-Hajj 22:75]

Printre acesti Trimisi!Noi i-am pus pe unii inaintea altora; unora dintre ei le-a vorbit Allah [direct] (Moise); pe altii i-a ridicat mai sus cu cateva trepte (ale onoarei)*..” [al-Baqarah 2:253]

*(Profetul Muhammad salAllau aleihi waSallam)

In Intelepciunea Sa, Allah a facut ca Adam aleihi salam sa fie parintele omenirii, Allah a hotarat ca din progeniturile lui sa aleaga elita Profetilor si Mesagerilor, pacea fie asupra lor si asupra Profetului nostru salAllahu aleihi wasallam.

Dintre cei pe care El i-a ales si i-a preferat fata de altii au fost si Mesagerii Sai cei statornici [Uloo’l-‘Azm, al-Ahqaaf 46:35], pe numele lor: Muhammad, Ibrahim, Nooh, Moosa si ‘Isa(Isus) fiul Mariei, aleihumun salam.
Si El a ales si a favorizat deasupra tuturor pe liderul lor, Mesagerul final, Profetul nostru, Muhammad ibn Abd-Allah salAllahu aleihi waSallam. El este cu adevarat, liderul fiilor lui Adam, fara nicio lauda!

Sunt liderul (qa’id) Mesagerilor, si nu este nicio lauda; sunt pecetea Profetilor, si nu este nicio lauda; si voi fi primul care va mijloci si primul a carui mijlocire va fi acceptata, si nu este nicio lauda.” (Tirmidhi, 5764; Darimi)

Voi fi primul dintre oameni care va mijloci in Paradis, iar dintre Mesageri voi avea cei mai multi urmasi (in Ziua Invierii).”(Muslim,381)

El va purta steagul onoarei si i se va acorda puterea mijlocirii in Ziua Invierii. El este cel care va ajunge in al-Maqaam al-Mahmood (Pozitia Laudei) in Paradis, care va fi daruita unei singure persoane, iar acea persoana va fi Profetul nostru salAllahu aleihi waSallam.

Despre superioritatea Profetului Muhammad fata de ceilalti profeti, AICI: https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/01/18/profetul-muhammad-salallahu-aleihi-wasallam-liderul-tuturor-profetilor/

Cele prezentate anterior se refera la statul lor in fata lui Allah. In legatura cu religia lor, este vorba de o singura religie, pentru ca toti fara exceptie au chemat oamenii la credinta in Allah (Tawheed) Unicul si adoarea sincera numai a Lui Singur.

In legatura cu legile, fiecaruia dintre ei i s-a dat propria lege care a fost limitata doar la poporul lor.
“..Fiecaruia dintre voi, Noi i-am dat o lege si o randuiala.” [5:48]

Dar Sharia’h Profetului nostru Muhammad salAllahu aleihi waSallam este cea mai perfecta, cea mai buna, cea mai completa si cea mai iubita de Allah. Ea a abrogat toate legile anterioare care au venit inaintea ei. Unii dintre ei au venit cu instructiuni scrise si Carti Sfinte, iar altii au fost doar purtatorii unui mesaj. Peste timp, toate aceste mesaje si carti s-au pierdut sau au fost corupte. Singura Carte Divina conservata pana in zilele noastre este Coranul, care a ramas nealterat peste timp, avand promisiunea Creatorului ca va fi pastrat pentru totdeauna.

Fara indoila ca Profetii difera in statut si ca au nivele variate. Cei mai buni dintre ei, sunt cei cinci Mesageri statornici (Uloo’l-‘Azm) si cel mai bun dintre ei este Pecetea Profetilor, Muhammad salAllahu aleihi wa salam.

Oare nu trebuie sa ne gandim ca Cel care a promis si a garantat pastrarea acestui Mesaj, pentru a fi dainuitor in toate timpurile si care se adreseaza tuturor oamenilor din toate locurile si toate timpurile si cu care a incheiat succesiunea Profetilor, l-a ales pe cel mai bun din intreaga Creatie pentru a purta acest Mesaj?

“..In ziua aceasta , am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am ales Islamul ca religie pentru voi..” [5:3]

Si nu as dori sa inchei acest articol inainte de a va aminti de o du’a pe care trebuie sa o recitam ori de cate ori auzim Adhanul (chemarea la Rugaciune).

Relatat de Jabir bin ‘Abdullah: Trimisul lui Allah sall Allahu aleihi wa sallam a spus:
”Oricine spune dupa ce asculta Adhanul:”Allahumma Rabba hadhihi-d-da’watit-tamma(ti) was-salatil qa’ima(ti), ati Muhammadan al-Wasilata wal-Fadila(ta), wab’ athhu Maqaman Mahmudan-il-ladhi wa ‘adta(hu)”.-(O,Allah! Domn al acestei perfecte chemari (de a nu-Ti atribui parteneri) si al Rugaciunii ce urmeaza sa fie implinita! Da-i lui Muhammad, salAllahu aleihi waSallam dreptul de a mijloci si superioritatea si trimite-l pe el(in Ziua Judecatii) in cel mai bun si cel mai inalt loc din Paradis pe care Tu i l-ai promis)-, atunci va fi permisa mijlocirea mea pentru el in Ziua Invierii.”[Bukhari]

In contextul acestui hadith, mijlocirea (shafaah) se refera la privilegiul pe care Allah il va darui Profetului, salAllahu aleihi waSallam de a cere iertarea pentru cei pentru care Allah ii va da permisiunea.
Al-Wasillah– este cea mai inalt rang in Paradis care ii este garantat Profetului, sall Allahu aleihi wa sallam in particular.
Al-Faddilah– grad superior de onoare care i se va acorda Profetului, sall Allahu aleihi wa sallam inaintea oricarei creatii.
Si Allah stie cel mai bine!

<Allaahumma salli ‘ala Muhammad wa ‘ala aali Muhammad kama salayta ‘ala Ibraaheem wa ‘ala aali Ibraaheem, innaka hameedun majeed. Allaahumma baarik ‘ala Muhammad wa ‘ala aali Muhammad kama baarakta ‘ala Ibraaheem wa ‘ala aali Ibraaheem, innaka hameedun majeed>

Si daca doriti sa stiti ce trebuie sa faceti pentru a va intalni cu Profetul Muhammad salAllahu aleihi waSallam in Paradis, CLICK AICI:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/11/07/va-doriti-ca-acest-vis-sa-devina-realitate1/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/08/02/profetul-muhammad-saws-onorat-in-ceruri-si-pe-pamant/

Salam aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!

CezarinaS.

TOGETHER FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

Un gând despre “CEL MAI BUN DIN INTREAGA CREATIE!

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s