CE FAPTE ANULEAZA ISLAMUL?

dew_drops

CE FAPTE ANULEAZA ISLAMUL?

BISMILLAH

Bismilah, walHamdulillah was Salaatu was Salaamu ‘alaa Rasulillah!

Dragi frati si surori in Islam,

Allah ne-a poruncit sa intram in randurile Islamului, sa ne tinem strans de el si sa fim atenti la tot ce intra in opozitie cu el.

Si El l-a trimis pe Profetul Sau Muhammad salAllahu aleihi wasalam sa cheme oamenii la Islam, informandu-ne ca ca oricine il urmeaza va fi calauzit, si oricine se indeparteaza va rataci. In multe Versete (Ayaat) din Coran, Allah ne avertizeaza despre lucrurile care il pot duce pe un Musulman catre apostazie, ca de altfel si despre tipurile de Shirk (politeism/ asocierea de parteneri in adorare lui Allah) si Kufr (necredinta).

Invatatii, Allah sa aiba mila de ei, au mentionat in capitolele lor despre “Regulile Apostaziei”, ca Musulmanul poate aposta din Religia lui prin intermediul lucrurilor ce anuleaza credinta si care il scot din Islam.

Si dintre cele mai periculoase dintre ele si care se petrec cel mai des, sunt zece lucruri care anuleaza credinta, si care se vor regasi sumarizate in acest articol, tocmai pentru a ne feri de ele si pentru a-i avertiza si pe altii asupra lor, cu speranta ca Allah ne va proteja de ele.

1.SHIRK (asocierea de parteneri) in adorarea lui Allah
Allah spune:
Allah nu iarta sa I se faca semeni (parteneri in adorare), dar iarta orice, in afara de aceasta, celui care voieste El. Acela care Ii face lui Allah semeni, acela s-a ratacit departe!” [4:116]

“..Pe cel care aseaza langa Allah (in adorare) pe altcineva, Allah il va opri de Rai, iar adapostul lui va fi Focul si Zalimun(politeistii si facatorii de rau, nelegiutii) nu vor afla ajutor.” [5:72]

Aici intra invocarea sau implorarea mortilor, sfintilor, profetilor, etc, cererea de ajutor de la ei, oferirea de juraminte catre ei si sacrificarea de animale si oferirea lor pentru ei.

2. Oricine interpune un intermediar intre el si Allah, cerandu-i sa intervina in folosul lui, increzandu-se in el, comite necredinta in acord cu unanimitatea invatatilor.

3. Oricine nu-i considera pe politeisti ca fiind necredinciosi, sau are dubii in privinta necredintei lor sau considera drumul sau credinta lor ca fiind corecta, a comis necredinta (devine necredincios la randul lui).

4. Oricine crede ca alta calauzire decat cea a Profetului salAllahu aleihi wasallam este mai completa decat calauzirea sa, si ca judecata altcuiva este mai buna decat judecata lui, asa cum sunt cei care prefera judecata lui Tawaagheet (pluralul de la Taghoot-false zeitati/religii) peste judecata lui, atunci este necredincios.

5. Oricine uraste ceva din ceea ce Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wasallam a adus, chiar si daca actioneaza conform acelui lucru, a devenit necredincios, dupa cum Allah ne spune:
Aceasta pentru ca ei au pizmuit ceea ce a pogorat Allah (Coranul), si de aceea, El a zadarnicit faptele lor.” [47:9]

6. Oricine isi bate joc sau ridiculizeaza orice parte din Religia Mesagerului lui Allah salAllahu aleihi wasallam, sau rasplata sau pedeapsa ei, a comis un act de necredinta.
Allah ne spune:
Iar daca ii intrebi , atunci zic ei:’Noi vorbeam intr-olalta si glumeam!’ Spune:’Voi luati in deradere pe Allah si Semnele (Ayat) Sale si pe Trimisul Lui?!’ Nu va dezvinovatiti (cu scuze mincinoase). Voi v-ati facut necredinciosi dupa ce ati fost credinciosi. Iar daca Noi iertam o parte dintre voi (pentru ca s-au cait), osandim o [alta parte] pentru ca ei sunt Mujrimun (necredinciosi, politeisti, pacatosi, etc).” [9:65-66]

7. Magia, care include vraji ce pot face ca o persoana sa urasca (sarf) sau sa iubeasca (‘atf) pe cineva/ceva. Asadar oricine face astfel sau este multumit ca se face, a comis necredinta. (vezi 2:102)

8. Sprijinirea si asistarea politeistilor impotriva Musulmanilor.

O, voi cei care credeti! Nu-i luati pe iudei si pe crestini ca Auliya (prieteni, protectori, ajutoare)! Ei sunt Auliya unii cu altii. Aceia dintre voi care vi-i faceti aliati sunteti ca si cum ati face parte dintre ei. Allah nu calauzeste pe calea cea buna pe cei care sunt Zalimun (politeisti, nelegiuti, facatori de rau, nedrepti).” [5:51]

9. Oricine crede ca este permis pentru unii oameni sa nu implementeze Sharia’h (legea revelata) lui Muhammad salAlahu aleihi wasallam (adica Islamul), atunci el este un necredincios, in acord cu declaratia lui Allah:

Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata, si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.” [3:85]

10. Indepartarea de la Religia lui Allah, fara sa o invete sau sa o implementeze, este un act de necredinta.

Si cine este mai nelegiut decat acela caruia i se pomenesc Versetele (Ayat) Domnului Sau , iar el se intoarce apoi de la ele (tagaduindu-le)? Noi suntem pedepsitori fata de Mujrimun (necredinciosi, politeisti, pacatosi, nelegiuti)!” [32:22]

Nu este nicio diferenta in legatura cu comiterea oricarui act care anuleaza Islamul, intre cel care glumeste, sau care este serios sau pentru cel care face astfel de frica. Totusi, cel care comite unul dintre aceste acte in timp ce este fortat, este scuzat. Toate aceste zece lucruri sunt dintre cele mai grave in pericol dintre cele care se intampla cel mai des. Asa ca Musulmanii trebuie sa se fereasca ca aceste lucruri sa li se intample.

Ceea ce intra in cel de al patrulea anulator, sunt cei care cred ca legile facute de om sau constitutia pe care omenii au legiferat-o este mai buna decat Shari’ah (legile) Islamului.
Sau care cred ca nu este corect sa implementezi Legile Islamului in secolul doua zeci si unu.
Sau ca aceasta este cauza inapoierii Musulmanilor.
Sau ca este limitata numai la relatia dintre slujitor si Domnul sau si ca nu trebuie sa interfereze in alte aspecte ale vietii.
De asemenea in aceasta a patra categorie intra si cei care sustin ca implementarea Legilor lui Allah, cum ar fi taierea mainii celui care fura sau lapidarea celui vinovat de adulter nu este potrivita cu era in care traim.
Oricine face permis ceea ce Allah a interzis din lucrurile pe care cineva trebuie sa le stie, cum ar fi adulterul, consumul de bauturi alcoolice, camata si conducerea dupa altceva decat Legea lui Allah, este considerat necredincios in acord cu consensul unanim (Ijmaa) al Musulmanilor.

Fie ca Allah sa ne protejeze de aceste lucruri care atrag Mania Sa si pedeapsa dureroasa in Ziua de Apoi!

Ameen! Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

Sal Allahu ala Muhammad! Sal Allahualeihi wa sallam!

[Sursa:Nawaaqid-ul-Islaam – Imaam `Abdul-`Azeez bin Baaz – de Al-Ibaanah.com]

Salam aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!
CezarinaS.

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/09/10/pacatul-care-nu-se-iarta-shirk-ul-si-formele-lui/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/01/26/unica-religie-acceptata-de-allah-este-islamul/

LET’S WORK TOGETHER FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Reclame

3 gânduri despre “CE FAPTE ANULEAZA ISLAMUL?

  1. Pingback: RASPLATA REVERTIRII LA ISLAM | Islamul Pacea Eterna

  2. Pingback: Islamul Pacea Eterna

  3. Pingback: PUNCTUL DE PLECARE LA INTRAREA IN ISLAM | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s