PROFETUL MUHAMMAD (saws)-IMAMUL TUTUROR PROFETILOR IN MOSCHEEA AL-AQSA!

al-aqsa-mosque5

PROFETUL MUHAMMAD

salAllahu aleihi wasallam

  IMAMUL TUTUROR PROFETILOR IN MOSCHEEA AL-AQSA!

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

Marire Celui care l-a dus pe robul Sau (Muhammad saws) in timpul unei nopti de la Moscheea Al-Haram (Moscheea sacra de la Mekkah) la Moscheea Al-Aqsa (Moscheea de la Ierusalim, cea de a doua Moschee ca vechime dupa cea din Mekkah si al treilea loc sfant al Musulmanilor), a carei imprejmuire am binecuvantat-o, ca sa-i aratam din Semnele Noastre. El este cu adevarat Cel care Aude Totul [si] Cel care Vede Totul [As-Sami, Al-Basir]”.

Coran Al-Isra 17:1

Motivul pentru care Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa salam a fost liderul, conducatorul, Imamul celorlalti Profeti aleihum sallam in Rugaciune in Masgid al-Aqsa, care este lacasul Profetilor incepand cu Ibrahim al-Khaleel aleihi salam, este acela ca Profetul nostru Muhammad salAllahu alehi wa salam este cel mai mare lider, dupa cum a mentionat Ibn Khathir (rahimullah) la inceputul comentariul sau la Surat Al-Isra:

Statutul sau onorabil si superioritatea sa s-a manifestat atunci cand a fost facut sa-i conduca in Rugaciune, atunci cand Gibril aleihi salam i-a indicat ca trebuie sa faca acest lucru.”

Fara niciun dubiu, Profetul nostru salAllahu aleihi wa salam este cel mai de seama dintre Profeti aleihum salam. El, salAllahu aleihi wa salam a spus:

Voi fi liderul fiilor lui Adam in Ziua Invierii si primul asupra caruia se va deschide mormantul si primul care va mijloci si primul a carui mijlocire va fi acceptata.”[Muslim 2278]

Este bine cunoscut faptul ca Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa salam are un statut foarte special printre toti ceilalti Profeti aleihum salam si nu trebuie sa ne mire faptul ca el salAllahu aleihi wa salam i-a condus in Rugaciune pe toti Profetii in Noaptea de Al-Isra wal Mi’raj, in Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim.

Si nu numai atat, acest lucru indica suveranitatea fata de pamantul sfant si locurile care il inconjoara care trebuie sa apartina Musulmanilor.

Ingerul Gibril aleihi salam l-a lasat pe Profet salAllahu aleihi wa salam sa ii conduca pe toti Profetii in Rugaciune in Moscheea Al-Aqsa in Noaptea Ascensiunii, iar acest lucru are mai multe semnificatii:

-Toti Profetii care au fost trimisi la Copii lui Israel, incluzandu-l pe Musa (Moise) aleihi salam, de buna voie au acceptat sa fie calauziti si condusi de Profetul Muhammad salAllahu aleihi wa salam.
Trimisul lui Allah salAllahu aleihi wa salam i-a spus lui Umar bin Khattab:

Pe Allah! Daca fratele meu Moise (Musa) ar fi fost in viata, nu ar fi avut alta alegere decat sa ma urmeze.”

[Relatat de Ahmad (14736); clasat ca hasan de al-Albaani in Irwa’ al-Ghaleel, 6/34 ]

Iar cand ‘Isa (Isus) aleihi salam va cobori la sfarsitul timpului, el va conduce in acord cu Sharia’ah (legea) lui Muhammad salAllahu aleihi wasallam si il va urma pe ultimul Trimis al lui Allah, salAllahu aleihi wasallam.

-este o indicatie ca suveranitatea fata de pamantul sfant si locurile ce-l inconjoara este restrictionat Musulmanilor care nu trebuie sa accepte nicio negociere si nu trebuie sa renunte in nicio privinta la acest lucru.

-arata o stransa legatura intre Moscheea cea Sfanta (Masgid Al-Haram) si Moscheea Al-Aqsa.

-acest eveniment indica preferinta pe care Allah i-a daruit-o Profetului Muhammad salAllahu aleihi wa salam, Pecetea tuturor Profetilor, fata de toti ceilalti Profeti.

Printre acesti Trimisi, Noi i-am pus pe unii inaintea altora..” 2:253
“..si Noi i-am ales pe unii dintre Profeti inaintea altora..” 17:55
Acesta este harul lui Allah si El il daruieste cui voieste..” 62:4

Si cand Allah a incheiat un legamant cu profetii, [le-a zis El]:” Va dau voua o Carte si Hiqmah (Intelepciune, intelegerea Legilor lui Allah). Apoi, daca va veni la voi un Trimis [Muhammad salAllahu aleihi wasallam] pentru a intari ceea ce aveti, voi trebuie sa credeti in el si sa-l sprijiniti!” Le-a zis El:”Consimtiti voi si acceptati aceasta invoiala cu Mine?” “Consimtim!” au raspuns ei. Atunci a zis Allah:”Asadar fiti martori, iar Eu ma aflu impreuna cu voi printre cei ce fac marturie!” Coran 3:81

Conform acestui Verset, Allah a cerut fiecaruia dintre Trimisii Sai anteriori, si ca o conditie prealabila misiunii lor, sa recunoasca si sa anunte venirea lui Muhammad salAllahu aleihi wa sallam drept Trimis.
Referitor la acest verset, Ali bin Talib si Abdullah bin Abas radiyAllahu anhum au spus:
Allah niciodata nu a trimis vreun Profet pana cand nu a facut legamant cu el ca, daca Muhammad salAllahu aleihi wa sallam va fi trimis in timpul vietii lui, sa creada in el si sa-l sprijine.”
Tawus, Al Hasan si Qatada au spus:”Allah a facut legamant cu Profetii ca vor crede unul in celalalt.” Iar aceasta declaratie nu o contrazice pe cea a lui Ali si a lui Ibn Abas (radiyAllahu anhum).

Muhammad salAllahu aleihi wa sallam este Ultimul Profet a lui Allah pana in Ziua Judecatii. El este cel mai maret Imam, care indiferent in ce perioada de timp ar fi trait, merita sa fie urmat, mai mult decat oricare alt Profet.

Tocmai de aceea, Muhammad salAllahu aleihi wa sallam a fost cel care a condus in Rugaciune pe toti ceilalti Profeti, in Noaptea de Al-Isra wal Mi’raj cand s-au adunat toti in Bayt Al-Maqdis.

SalAllahu ala Muhammad! SalAllahu aleihi wa salam!
Si Allah stie cel mai bine!

Salam aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!

CezarinaS.

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s