my FREEDOM of SPEECH! CE NU S-A SPUS?

pencil1
my FREEDOM of SPEECH!

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

Salam aleikum dragi frati si surori!

Imi permit sa ma folosesc si eu la randul meu de libertatea de exprimare pentru care se pare ca au murit jurnalistii/caricaturistii unei reviste de satira din Franta si nu-i dau numele ca sa nu ii fac reclama.

Din pacate, evenimentul a atras dupa el numeroase reactii si alte evenimente care relationeaza sau nu cu cazul si inca este devreme sa ne pronuntam asupra consecintelor.
Pentru inceput, vreau sa mentionez ca sub nicio forma nu pot fi de acord cu cei care considera ca isi pot face dreptate cu mana lor si de capul lor. Asa ceva este absolut impermisibil, si nici nu ar avea cum sa fie altfel, pentru ca acest lucru nu ar genera decat haos si este impotriva dreptatii pe care Islamul il promoveaza.
Un alt motiv este si acela ca, astfel de actiuni, indiferent ce scenarii au la baza sau de cine sunt comandate sau cu ce intentii, nu fac decat sa atraga si mai mult ura impotriva Musulmanilor si sa demoleze munca celor care de ani buni muncesc pentru imaginea Islamului si pentru promovarea valorilor sale.
In proportie covarsitoare media indiferent din ce loc provine, trateaza acest incident in mod unilateral, acuzand intreg Islamul si ridicand la rang de eroi pe cei care si-au facut un ideal din a-si bate joc de cele mai importante valori ale Islamului si nu numai, si intr-o forma care intrece orice imaginatie si orice masura a libertatii de exprimare.

Unde se opreste aceasta libertate de exprimare? Are ea limite? Este ea pentru oricine?
Liberatatea de exprimare (Freedom of speech or freedom of expression) este un drept al omului certificat de art. 19 al Declaratiei Universale a Drepturilor Omului.
In respectivul articol se stipuleaza ca aceasta libertate are anumite datorii si responsabilitati si poate fi subiect al numeroaselor restrictii cand vorbim de drepturile si reputatia altora sau pentru protejarea securitatii nationale sau a ordinii publice sau a sanatatii publice si morale.
Fiecare guvern restrictioneaza aceasta libertate si limiteaza exprimarea in privinta calomniei, obscenitatii, insultarii, discursurilor care promoveaza ura, incitarilor de diverse tipuri. De exemplu libertatea de exprimare este limitata in multe jurisdictii si in grade diferite in privinta sistemelor religioase, ofenselor religioase si incitarea la ura etnica si rasiala.

Asadar, pana unde poate merge liberatatea de exprimare? Ce rol are provocarea media?
Desi aceasta poveste este cusuta cu ata alba si noi acum ne prefacem ca o credem, si nu ne dam seama de manipularea mediei (nu toata media) ce este aservita diverselor interese, ar trebui sa ne intrebam: Are cineva mainile cu adevarat curate?

Nimeni nu vede acest “spectacol”, foarte prost de altfel, ce contine toate elementele, gen regie, scenariu, schimb de replici, actiune si bineinteles filmare?
Este doar o noua actiune care va duce la cresterea islamofobiei si la noi atacuri impotriva Musulmanilor din toata lumea, care de o buna perioada de timp trece prin umilinte, nedreptati si denaturarea statutului lor, bineinteles nemediatizate si pentru care nimeni nu se intrece sa-si ceara scuze sau sa le condamne.
Este inca o tentativa de a creste dezbinarea si ura intre oameni si intre religii, de asociere a acestor acte cu Islamul ca Religie.
Cine a inventat terorismul si cine il sustine si cine il alimenteaza? O intrebare retorica, la care mai degraba nu vom primi raspuns.
Si oare libertatea de exprimare este pentru toata lumea??

Extremismul este extremism, este rau si conduce la rau indiferent din ce zona provine. Este bine sa facem distinctie intre libertatea de exprimare si responsabilitatea cuvantului scris. Este bine sa clarificam si sa definim ce inseamna toleranta, democratia si liberatea pentru care noi vrem sa credem ca luptam si o respectam.
Acuzam o intreaga religie pentru actiunea unor mercenari (ori prea bine pregatiti si antrenati, ori atat de incredibili de stupizi incat si-au luat si actele de indentitate cu ei si le-au mai si uitat in masina, etc), dar ridicam in slavi si punem la loc de cinste actiunea unor “jurnalisti/caricaturisti”, la fel de extremisti ca si atacatorii lor, care au devenit faimosi tocmai prin batjocura la adresa Islamului si a valorilor lui, in numele “libertatii de exprimare”.

Poate insemna libertatea de exprimare, libertatea de a insulta, de a ofensa, de a batjocori, de a blasfemia, de a raspandi ura?

Toata media interna si internationala face uz de acest drept. Libertate fara limite nu exista si nu a existat niciodata si nici nu poate exista, pentru ca atunci ar guverna haosul. Nimeni nu poate fi de acord cu ideea de a ne face dreptate singuri si cu mana noastra, pentru ca si asta ar genera de asemenea haos.

Dar ce fel de onoare mai au Musulmanii dacă se condamnă unilateral și nu condamnăm și pe cei care cu buna stiinta și în mod repetat își bat joc într-un mod abominabil de cele mai sfinte valori ale Islamului? Chiar putem sa inchidem ochii si sa ne prefacem ca nu vedem aceste lucruri, sau sa ne prefacem ca acesti „jurnalisti” isi faceau doar”meseria”?

De multe ori nu este nevoie de o arma pentru a începe un război, ci uneori un creion poate avea efecte dezastruoase, si pe termen mult mai lung. Așadar, nu putem trata acest caz unilateral, și să fim doar noi cei care, de cate ori un individ comite o fapta reprobabila și mai este și „musulman”, imediat sa ne simțim datori sa condamnam si sa ne cerem scuze.

De ce sa își ceară scuze toți Musulmanii pentru faptele unor indivizi? Care este logica? Cu ce sunt vinovați restul Musulmanilor? De ce trebuie sa ajungem sa ne temem pentru siguranta noastra? Sa ne ascundem?

Cate orori se intampla în aceasta lume împotriva Musulmanilor și nu am văzut pe nimeni sa condamne sau măcar sa își exprime regretul.
Situatia in care a ajuns Ummah astazi, o datoram in mare masura lipsei de reactie si lipsei unei voci unite si comune care sa lupte pentru ca Islamul si Musulmanii sa-si recapete demnitatea si onoarea si pentru ca Adevarul Islamului sa fie promovat.
Poate un comunicat de cateva randuri sa spele onoarea Musulmanilor? Se pare ca nu, din moment ce tirajul acelei reviste urmeaza sa apara intr-un milion de exemplare cu fonduri de la guvernul francez si alte organizatii, iar manifestatii de amploare s-au anuntat in Franta si probabil si in alte locuri din Europa si din lume.
Eu lupt pentru Adevăr și pentru dreptate și nu pot sa îmi încalc aceste principii. Faptul ca ieșim cu o declarație fada în care condamnam un anumit eveniment nu va schimba opinia mass media despre ISLAM. Jocurile sunt mult prea mari și noi prea mici.
Orice conflict din păcate nu face decât sa aducă alte nedreptăți și mai mari și suferința. Este multa nedreptate in acesta lume si chiar daca acei putini oameni care mai tin la Adevar si la Dreptate nu pot schimba lumea, cel putin atunci cand vor da socoteala, vor stii ca nu au stat si au privit.

CE NU S-A SPUS?
Nu s-a spus ca:
Islamul este SINGURA RELIGIE in care credinta si respectul pentru toti Profetii, fara a face deosebire intre vreunul dintre ei, este un principiu al credintei, fara de care nu poti fi Musulman, iar Musulmanul este cel care se supune si Il adora NUMAI pe Creatorul cerurilor si al pamantului, Sustinatorul si Ocrotitorul celor vazute si nevazute, Singurul care merita si are drept de a fi adorat, si numai in maniera in care El a poruncit sa fie adorat.

Spuneti: Noi credem in Allah si in ceea ce ne-a fost trimis noua si ceea ce a fost trimis lui Avraam, lui Ismail, lui Isac, lui Iacob si semintiilor; in ceea ce le-a fost dat lui Moise si lui Isus si in ceea ce le-a fost dat [tuturor] Profetilor de catre Domnul lor. Noi nu facem deosebire intre ei! Noi Lui Ii suntem supusi[ musulmani]”. Coran 2:136

Trimisul a crezut in ceea ce i-a fost pogorat de la Domnul sau, asemenea si dreptcredinciosii. Fiecare [dintre ei] a crezut in Allah, in ingerii Lui, in Scripturile Lui si in Trimisii Lui. [Si ei zic]:’ Noi nu facem nicio deosebire intre vreunul dintre Trimisii Sai”. Coran 2:285

Nu s-a spus ca:
Musulmanii cand ii pomenesc pe Profetii lui ALLAH, spun:“PACEA fie asupra lor”!
“PACE asupra lui Noe in toate timpurile” Coran 37:79
PACE asupra lui Avraam”> 37:109
PACE asupra Trimisior (Mesagerilor)”> 37:181

Nu s-a spus ca:
Islamul interzice reprezentarea si desenarea oricaror fiinte (oameni, animale).
Cei care fac chipuri sunt cele mai rele creatii
Relatat de Aisha(RA): Umm Habiba si Umm Salamah, radiyy Allahu anhon, au povestit despre o biserica pe care au vazut-o in Etiopia si in care erau picturi. Ele i-au spus despre asta si Profetului, salAllahu aleihi wa sallam, care a zis:” Daca un om religios dintre ei moare, ei vor construi un loc de adorare pe mormantul sau si vor face picturi in el. Ei vor fi cele mai rele creaturi in fata lui Allah in Ziua Invierii.”[Sahih Bukhari& Muslim]

Cei care fac imagini vor fi pedepsiti sa le dea suflet in Ziua Judecatii
Cei care picteaza aceste chipuri, vor fi pedepsiti in Ziua Judecatii si li se va spune:” Dati viata la ceea ce ati creat.”[Sahih Bukhari&Muslim]

Cei care vor fi pedepsiti cel mai sever de catre Allah in Ziua Judecatii, for fi facatorii de chipuri.”[Bukhari]
Al-Haafidh ibn Hajar a spus:< Este o porunca sa faca ceea ce nu vor putea sa faca. De aici ne putem da seama ce fel pedeapsa vor avea cei care creaza chipuri. Li se va cere sa dea suflet chipurilor pe care le-au creat si nu vor putea face acest lucru niciodata. Astfel, pedeapsa lor va fi continua(fara oprire). De asemenea a specificat ca este vorba despre orice tip de chip, fie ca este sculptat, gravat, pictat, tesut.>[Fath-ul Baaree 10/398; 10;401]

Nu s-a spus ca:
Profetul [Muhammad sall Allahu aleihi wa salam] este mai milostiv fata de dreptcredinciosi decat sunt ei insisi.” 33:6

Nu s-a spus ca:
Musulmanii il iubesc pe Profetul lor sall Allahu aleihi wa salam mai mult decat pe ei insisi, decat copiii lor, parintii lor si decat toata omenirea.
Trimisul lui Allah sall Allahu aleihi wa salam a spus:
Niciunul dintre voi nu va avea credinta, pana nu ma va iubi mai mult decat tatal lui, copii lui si toata omenirea”. [Bukhari]

Nu s-a spus ca:
Onoarea Profetului Muhammad sall Allahu aleihi wa salam nu va fi intinata de niciun muritor, deoarece el este cel mai onorat si cel mai laudat de catre Stapanul Tuturor Lumilor!
Allah trimite binecuvantarile Sale (Salat-binecuvantare, onoare, indurare) pentru Profet (Muhammad-salAllahu aleihi wa salam) si de asemenea si ingerii Sai (ii cer lui Allah sa-l binecuvanteze si sa-l ierte). O, voi cei care credeti! Trimiteti Salat asupra lui (cereti-I lui Allah sa-l binecuvanteze pe Profet, sallAllahu aleihi wa sallam), si salutati-l pe el asa cum se cuvine (cu salutul Islamic: As-salamu aleikum)”. 33:56

Nu s-a spus ca:
Allah Subhanahu wa Ta’ala i-a acordat ultimului Sau Trimis, Profetului nostru, sallAllahu aleihi wa sallam, numele de Muhammad, care inseamna “Cel laudat”.
Cel care este laudat de catre Allah Subhanahu wa Ta’ala, nu poate fi decat “cel laudat’, sau dupa alta interpretare, ‘cel mai laudat’. In Coranul cel Nobil, Allah a revelat de asemenea numele ‘Ahmad’, pentru Trimisul Sau cel binecuvantat, care inseamna ‘ cel demn de lauda’.
Shaikh-ul Allamah Tahir ul ‘Qadri explica:’Cel pe care insusi Allah l-a laudat, este cel mai laudat, si acesta este Muhammad-sallAllahu aleihi wa sallam.

Nu s-a spus ca:
Unul dintre cele mai marete si cele mai frumoase Nume ale lui ALLAH este AS-SALAAM, care inseamna: Sursa PACII, Datatorul de PACE, Singurul care poate sa asigure PACEA, Cel de la care vine PACEA si care inseamna de fapt, Cel care te protejeaza de tot ce este rau.

Nu s-a spus ca:
Primele cuvinte pe care le-a rostit Profetul salAllahu aleihi wa salam, atunci cand acesta a sosit la Medinah au fost:

O, oameni, raspanditi PACEA, hraniti-i pe cei infometati, si rugati-va noaptea cand ceilalti dorm si veti intra in Jannah (Paradis) cu PACE.”[Sahih Ibn Majah]
Si a mai spus:
Adorati-L pe Cel mai Milostiv si raspanditi PACEA.”[Sunana Ibn Majah-sahih]

Iar cand ei aud vorbe grele se indeparteaza de ele si zic” Noi avem parte de faptele noastre si voi aveti parte de faptele voastre! PACEA fie asupra voastra! Noi nu-i cautam pe cei ignoranti!(nu dorim sa ne certam cu ei)„. Coran 28:55

Adevarat, dupa mine vor fi conflicte sau probleme, asa ca daca puteti sa le incheiati (solutionati) in PACE, asa sa faceti.”[Musnad Ahmad-sahih]

Nu s-a spus ca:
Aisha(RA) l-a intrebat pe Profet, salAllahu aleihi wa salam:”Ai avut vreo zi mai dificila decat ziua de la Uhud?” El, sall Allahu aleihi wa salam a spus:”Am suferit de mainile oamenilor tai si cel mai rau din cate am suferit, am suferit in ziua de ‘Akabah. Asta a fost cand am fost sa-l chem pe Ibn ‘Abd Yalayl ibn ‘Abd al-Kalal la Islam, iar el nu a raspuns (chemarii mele). Am plecat, simtindu-ma abatut nestiind unde ma duc. Nu mi-am revenit pana cand am gasit Qarn al-Tha’alib. Mi-am ridicat capul si am vazut ca eram umbrit de un nor. M-am uitat si l-am vazut pe Gibril (in nor). M-a chemat si mi-a spus:’ Allah a auzit ce ti-au zis oamenii tai si cum ti-au raspuns. El a trimis Ingerul Muntilor ca sa-i spui lui sa le faca lor ceea ce vrei tu’. Ingerul Muntilor m-a chemat si m-a salutat si mi-a zis:’ O, Muhammad! Spune-mi ce vrei sa fac. Daca vrei, pot sa ii zdrobesc intre doi munti’. Profetul, salAllahu aleihi wa salam a spus:” Tot ceea ce sper este ca Allah sa faca dintre urmasii lor, oameni care Il vor adora pe Allah Singur si care sa nu-I asocieze niciun partener.”[Bukhari]

Nu s-a spus ca:

Allah ne spune in Coran,

Nu este fapta cea buna deopotriva cu fapta cea rea. Respinge[fapta cea rea]cu cea care este mai buna si iata-l pe acela care a fost intre tine si el dusmanie ca si cum ar fi un prieten apropiat.” 41:34

Nu s-a spus ca:
Islamul este sa marturisesti ca nu este nimeni demn de adorare in afara de Allah si ca Muhammad este Mesagerul lui Allah, sa implinesti Rugaciunea, sa platesti Zakat, sa postesti [in luna] Ramadan, si sa faci pelerinajul la Kabbah (Mekkah) daca ai mijloace sa faci astfel.

Nu s-a spus ca:
Iman (Credinta) inseamna sa crezi in Allah, Ingerii Sai, Cartile Sale, Mesagerii Sai, Ultima Zi si sa crezi in Hotararea Divina (Destin), cel bun si cel rau deopotriva.

Nu s-a spus ca:
Dreptatea este unul dintre principiile de baza ale invataturilor ISLAMULUI si este parte a religiei. Orice este drept este parte a religiei Islamului.
O, voi cei care credeti! Fiti faptuitori neclintiti ai dreptatii, ca martori inaintea lui Allah, chiar impotriva voastra, impotriva parintilor si rudelor voastre-fie bogat sau sarac-caci Allah cunoaste cel mai bine ce este spre binele lor! Nu urmati poftei (din inimile voastre), ca sa nu va abateti [de la dreptate]! Iar daca voi faceti o marturisire mincinoasa sau va sustrageti (refuzati sa depuneti marturie),[sa stiti ca] Allah este Binestiutor [Khabir] a ceea ce faceti!” 4:135

Acesta Verset mai este denumit si Versetul dreptatii, care este afisat in holul Facultatii de drept al Universitatii Harvard (USA).
Ibn al-Qayyim(RHA) a spus:”Allah Preainaltul a clarificat in Legea Sa (Shari’ah) ca obiectivul ei este instituirea dreptatii intre slujitorii sai si corectitudinea intre oameni; astfel orice drum care conduce catre dreptate si corectitudine, este parte a religiei si niciodata nu se opune ei.” (Turuq al Hukmiyyah)

Nu s-a spus ca:
Si Noi nu te-am trimis (O, Muhammad- saws) decat ca o indurare pentru ‘Alamin (toate lumile-omenire, jinni si tot ce exista).” 21:107
Si ca expresie a acestei indurari, Mesagerul lui Allah, salAllahu aleihi wa salam a spus:
Cei care sunt induratori, li se va arata indurare de la Cel Indurator. Fiti induratori cu oamenii de pe pamant si Cel care este deasupra cerurilor va fi indurator cu voi.” [Sunan Abu Dawood-sahih]
Allah nu va fi Indurator cu cei care nu sunt induratori cu oamenii.”[Sahih Bukhari]

Nu s-a spus ca:
Allah ne spune in Coran:

Adorati-L pe Allah si nu-I asociati Lui nimic! Purtati-va bine cu parintii, cu rudele, cu orfanii, cu sarmanii, cu vecinul apropiat si cu vecinul strain, cu tovarasul de alaturi, cu calatorul de pe drum …”4:36

Iar Profetul sall Allahu aleihi wa salam a spus:“Niciunul dintre voi nu are credinta pana cand nu iubeste pentru fratele sau pentru vecinul său ceea ce iubeste pentru sine.”[Sahih Muslim]

Iubeste pentru oameni ceea ce iubesti pentru tine si vei fi un credincios; poarta-te bine cu vecinii tai si vei un Musulman.’[Ibn Majah-sahih]

O, Mesager a lui Allah, spune-mi dspre o fapta care sa ma aduca mai aproape de Paradis si sa ma indeparteze de Focul Iadului. Mesagerul lui Allah a raspuns: “ Implineste Rugaciunea, dă de pomana, mergi in pelerinaj la Casa(Hajj), posteste in Ramadan si iubeste pentru oameni ceea ce iubesti pentru tine, si uraste pentru oameni ceea ce urasti pentru tine.” [Musnad Ahmad-hasan]

Nu s-a spus ca:
Islamul garanteaza libertatea religioasa pentru ne-musulmani si interzice convertirea fortata si raspandirea religiei prin violenta. Acest lucru este stipulat in Coran si reiese si din practica Profetului sallAllahu aleihi wa salam care nu a fortat niciodata pe nimeni sa accepte Islamul si nu a luptat cu cei care urmau o alta religie. El a luptat numai cu cei care au declarat razboi comunitatii Musulmane si care au inceput lupta, sau care au violat drepturile omului.
Nu este silire la credinta! Razvedita este deosebirea dintre calea cea dreapta si ratacire..” 2:256

Spune:’Adevarul vine de la Domnul vostru!Cine voieste sa creada si cine voieste sa nu creada!” 18:29

Credinta este precum iubirea. Ea nu poate fi impusa, nu poate fi poruncita, nu poate fi comandata. Allah nu priveste la infatisarea noastra, ci priveste in inimile noastre!

Nu s-a spus despre:

Ospitalitatea Musulmanilor fata de captivii de razboi:

Abu Azeez Ibn ‘Umayr Ibn Haashim era fratele lui Mus’ab Ibn ‘Umayr si a luptat impotriva Musulmanilor in batalia de la Badr. El a fost unul dintre purtatorii steagului necredincisilor (Kuffaar) alaturi de Al-Nadr Ibn Haarith.
Cand a fost luat captiv de catre Musulmani a spus:
Am fost repartizat unui grup de Ansari. Cand isi intindeau pranzul sau cina, imi dadeau mie painea in timp ce ei mancau curmale fara paine. Aceasta din pricina instructiunilor primite de la Profet(sall Allahu aleihi wa salam). De cate ori unul dintre ei avea o bucata de paine, mi-o dadeau mie.
Odata, m-am simtit stanjenit de ospitalitatea lor si am dat painea unuia dintre ei care era prin preajma. El mi-a inapoiat-o fara sa ia nicio imbucatura.”
[Ibn Hishaam, As-Seerah An-Nabawiyyah, p. 209]

Nu s-a spus ca:
Pentru aceia care il urmeaza pe Trimis, Profetul care nu stie sa citeasca nici sa scrie (Muhammad sall Allahu aleihi wa salam) despre care afla scris la ei in Tora (Deut 18:15) si in Evanghelie (Ioan 14:16) – el le porunceste lor Al Ma’ruf (Monoteismul Islamic si tot ceea ce Islamul porunceste); si le interzice Al-Munkar (necredinta, politeismul de toate felurile si tot ceea ce Islamul interzice) si le ingaduie lor At-Tayybat (bunatatile si tot ce este permis in legatura cu lucrurile, faptele, mancarea,etc) si le opreste lor pe cele necurate- Al Khaba’ith (raul si cele interzise in legatura cu lucrurile, faptele, mancarea, etc), si ii usureaza pe ei de povara lor si de lanturile care au fost asupra lor (legamantul lui Allah cu poporul lui Israel). Cei care cred in el (Muhammad sall Allahu aleihi wa salam), il onoreaza pe el, si urmeaza lumina (Coranul) care a fost pogorat cu el, aceia vor fi izbanditori.” [7:157]

Si dragii mei sa nu uitati niciodata ca:
Ai vostri Wali (Protectori, Aliati) sunt numai Allah, Trimisul Sau si cei care cred, cei care plinesc Rugaciunea [As-Salat], aduc Dania [Az-Zakat], si ei sunt Raki’un (cei care se inclina sau se supun lui Allah in Rugaciune). Iar cei care ii iau drept aliati pe Allah, Mesagerul Sau si cei care cred [vor izbandi, caci aceasta este] tabara lui Allah care va fi biruitoare!” 5:55-56

Si Allah stie cel mai bine!

Sall Allahu ala Muhammad! Sall Allahu aleihi wa salam!

CITESTE SI:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/01/11/i-feel-free/  https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/01/13/raspunsul-islamului-la-blasfemie/

Pacea fie asupra voastra!
CezarinaS.

je suis 1

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Reclame

3 gânduri despre “my FREEDOM of SPEECH! CE NU S-A SPUS?

  1. Pingback: RASPUNSUL ISLAMULUI LA BLASFEMIE! | Islamul Pacea Eterna

  2. Pingback: Islamul Pacea Eterna

  3. Pingback: my FREEDOM of BELIEF- RELIGIA NU ARE FRONTIERE | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s