CUM TREBUIE SA FIE IUBIREA NOASTRA?

love-images-wallpaper-download

CUM TREBUIE SA FIE IUBIREA NOASTRA?

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil Alamin!

A venit la voi un Trimis [Muhammad sall Allahu aleihi wa salam] dintre voi (pe care il cunoasteti bine), caruia ii sunt grele necazurile ce va lovesc, care este plin de grija pentru voi, iar cu dreptcredinciosii este el plin de mila, bland si indurator.” 9:128

Allah Cel mai Indurator i-a binecuvantat pe slujitorii Sai prin trimiterea Mesagerului Sau cel iubit sall Allahu aleihi wa salam cu lumina unei calauziri pentru omenire ce a iluminat aceasta lume din ziua in care a venit si pana in ziua in care a parasit-o. Un om care a atras inimile catre el cu compasiunea si grija lui, pana intr-atat incat companionii sai cei iubiti si-ar fi dat viata pentru el.

Acest lucru reiese si din Versetul:

Profetul este mai milostiv fata de dreptcredinciosi decat sunt ei insisi.” 33:6

Credinta nu poate fi completa fara iubirea fata de cel mai iubit de catre Insusi Creatorul.
Iubirea pentru Allah si Mesagerul Sau salAllahu aleihi wa sallam deasupra oricarui alt lucru este unul dintre caracteristicile Credintei si un semn ca ai gustat dulceata Credintei:

Sunt trei caracteristici pe care daca cineva le poseda, a gustat dulceata credintei: Allah si Mesagerul Sau (salAllahu aleihi wa salam) ii sunt mai iubite lui decat oricine altceva, sa iubeasca o persoana numai de dragul lui Allah si sa urasca sa se reintoarca la necredinta asa cum uraste sa fie aruncat in Foc.” [Bukhari & Muslim]
An-Nawawi a spus:’intelesul “dulceata credintei” este acela ca acea persoana obtine placere in supunere si indurarea greutatilor si le prefera fata de placerile lumesti.’

Allah ne porunceste in Cartea Sa:
Spune:”Daca parintii vostri, fiii vostri, fratii vostri, sotiile voastre, clanul vostru, bunurile pe care le-ati dobandit, negotul de a carui lancezire va temeti si locuintele de care sunteti multumiti va sunt voua mai dragi decat Allah, decat Trimisul Sau (Muhammad saws) si decat lupta pe calea Lui, atunci asteptati-va sa vina Allah cu Hotarare Sa!(implinirea amenintarii Sale). Iar Allah nu calauzeste neamul de nelegiuti (Al-Fasiqun).” Coran 9:24

Aceasta iubire fata de Profetul Muhammad sall Allahu aleihi wa salam a fost manifestata in cea mai completa forma de cei care l-au iubit cel mai mult, companionii sai-radiyAllahu anhum.
Asta deoarece Allah Subhana wa ta’ala i-a ales pe ei din toata omenirea sa fie cei care vor fi binecuvantati de compania sa si de a-l ajuta pe el, sall Allahu aleihi wa salam in misiunea lui.

El nu le poruncea ceva fara ca ei sa implineasca, iar daca facea ablutiunea se intreceau pe apa ramasa, daca vorbeau, isi coborau vocile in prezenta lui si nu se uitau in ochii lui din pricina respectului adanc pe care il aveau fata el, sall Allahu aleihi wa salam.

Aceasta dragoste si respect pentru liderul lor, pecetea Profetilor sall Allahu aleihi wa salam, trimis de Cel mai Indurator ca o indurare pentru ‘Alamin (omenire, jinni si tot ce exista) i-a facut pe unii dintre companionii sai cei iubiti sa isi doresca orice sacrificiu de dragul lui.

Dintre acestia, Khubayb radiyAllahu anhu care si-a dorit sa fie mutilat de viu inainte sa fie executat de Quraish care il intrebau:’Vrei sa fie Muhammad in locul tau si tu sa fii salvat?’ El a raspuns:’Pe Allah, nu as vrea asta nici daca as fi salvat eu si familia mea daca ar trebui ca Muhammad sall Allahu aleihi wa salam sa fie intepat de un ghimpe.”

Avem exemplul lui Abu Bakr as-Siddiq radiyAllahu anhu care a fost muscat de un scorpion si nici nu s-a miscat desi plangea de durere, pentru a nu-l deranja pe Profetul sau iubit sall Allahu aleihi wa salam care se odihnea pe coapsele sale.

Avem exemplul lui Sa’ad b. Abi Waqqa si Talha (ra) care si-au riscat vietile pentru a-l proteja pe Profet sall Allahu aleihi wa salam in batalia de la Uhud.

Cea mai mareata zi pentru ei a fost ziua cand Profetul sall Allahu aleihi wa salam a intrat in Medinah si cea mai intunecata zi a lor a fost ziua in care sufletul sau binecuvantat s-a intors la Creatorul Sau.

Cea mai mareata manifestare de iubire pentru Profetul lor sall Allahu aleihi wa salam era straduinta lor de a se supune fiecarui ordin si sa se abtina de la orice interzicere.

Despre ziua binecuvantata in care s-a nascut, Profetul sall allahu aleihi wa salam ne-a spus cum sa o recunoastem atunci cand ne-a recomandat sa postim in zilele de luni:”Este ziua in care m-am nascut si (in care) revelatia a coborat la mine.

Trebuie sa ne straduim sa ne aratam iubirea fata de Profetul nostru sall Allahu aleihi wa salam asa cum au demonstrat-o companionii sai (ra), prin supunere si nu prin sloganuri goale.

Este ca si cum, un fiu nesupus, o data pe an de Ziua Mamelor, sta la usa ei si striga tuturor dragostea lui pentru ea. Ea il roaga sa ii dea un pahar de apa, dar el o ignora si continua sa-si proclame iubirea fata de ea.
Sa comparam acest fiu cu un altul care este umil si care raspunde chemarii mamei sale in fiecare zi, fara a avea nevoie se cantece si dansuri. Care dintre cei doi isi iubeste cu adevarat mama?

Companionii (ra) si-au aratat dragostea lor sincera pentru Profet sall Allahu aleihi wa salam, sacrificandu-si vietile lor, cu ceea ce Il multumea pe Allah si pe Mesagerul Sau sall Allahu aleihi wa salam.

Celebrarea zilei de nastere a Profetului sall Allahu aleihi wa salam nu face parte din traditia Profetului sall Allahu aleihi wa salam, nici a companionilor sai (ra) si nici a marilor Imami. Ar fi fost cel mai maret lucru in care s-ar fi implicat, insa aceasta nu este decat o inovatie ce a aparut la cinci secole distanta de moartea sa.

Profetul sall Allahu aleihi wa salam le-a transmis companionilor sai dorinta sa de a-si intalni fratii. Cand a fost intrebat:”Nu suntem noi fratii tai?”. El a raspuns:”Nu, voi sunteti companionii mei, dar fratii mei sunt cei care nu au venit inca.” Companionii au intrebat:”Cum ii vei recunoaste pe cei din comunitatea ta daca inca nu au venit, O Mesager al lui Allah?” El a raspuns:”Oare un om care are cai cu picioare albe si urme albe pe fruntile lor nu ii va recunoaste dintre cai care sunt complet negri?’ Ei au spus:”Sigur, O Mesager al lui Allah.” El a continuat:”La fel vor aparea ei in Ziua Invierii cu urme albe pe fruntile lor, mainile si picioarele lor de la ablutiunea lor (wudu), si eu voi merge inaintea lor la (bazinul) Hawdh*. Unii vor fi indepartati de la Hawdh si ii voi striga:’Nu veniti? Nu veniti? Nu veniti?” Si se va spune:”Ei au schimbat lucrurile dupa tine” si eu voi spune:’Atunci departe cu ei! Departe cu ei! Departe cu ei!” [Al Muwatta vol 2/ 29]

* Hawdh-Bazinul cu apa al Profetului sall Allahu aleihi wa salam in Ziua Judecatii din care le va stinge setea credinciosilor.

Unii dintre companionii mei vor veni la (bazinul) Hawdh si eu ii voi recunoaste. Apoi ei vor fi indepartati, si eu voi spune:”Ei sunt companionii mei”. Se va spune:’Tu nu stii ce au inovat (in religie) dupa ce ai plecat (dintre ei).” [relatat de Anas (ra), inregistrat in Bukhari]

Intr-o alta relatare a lui Abu Sa’eed Al-Khudri (ra):”..Eu voi spune:”Ei sunt de ai mei.” Se va spune:”Tu nu stii ce au inovat ei dupa ce i-ai parasit.” Atunci eu voi spune:”Departe cu ei, departe cu ei, pentru cei care au schimbat (religia) dupa ce am plecat.”[Muslim, Ahmad, Abu Dawood, At-Tirmidhi, Ibn Maajah si An-Nasaa’i]

Cat de teribila trebuie sa fie respingerea Profetului sall Allahu aleihi wa salam in acea zi, cand vom avea nevoie de orice bine, deoarece suntem nepasatori si introducem si urmam practici noi in religia noastra perfecta sau ii urmam pe altii!

CUM TREBUIE SA FIE IUBIREA NOASTRA?

Relatat de ‘Abd Allah bin Hisham:”Eram cu Profetul sall Allahu aleihi wa salam si el tinea mana lui Umar ibn Al-Khattab (ra). Umar i-a spus:”O, Mesager al lui Allah! Imi esti mi drag decat orice in afara de mine.” Mesagerul lui Allah sall Allahu aleihi wa salam a spus:”Nu, pe Cel in Mana Caruia se afla sufletul meu, (tu nu vei avea credinta completa) pana cand eu nu iti voi fi mai drag decat tu insuti.” Apoi Umar (ra) a spus:”Acum, pe Allah, tu imi esti mai drag mie decat eu insami.”. El, sall Allahu aleihi wa salam a spus:”Acum, O Umar, (acum tu esti un credincios).” [Bukhari]

Ii cerem lui Allah sa ne faca dintre cei care cu adevarat Il iubesc pe El si pe Mesagerul Sau sall Allahu aleihi wa salam, pentru a fi ridicati alaturi de cei pe care ii iubim!

Vezi Aici:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/11/07/va-doriti-ca-acest-vis-sa-devina-realitate1/

Ameen! Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!
Sall Allahu ala Muhammad! Sall Allahu aleihi wa salam!

muhammad iubire

In aceeasi categorie:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/01/02/mawlid-ziua-nasterii-profetului/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/11/07/va-doriti-ca-acest-vis-sa-devina-realitate1/

Pacea fie asupra voastra!
CezarinaS.

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s