HAPPY NEW YEAR ???

Wcnu9IG

HAPPY NEW YEAR???

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!
Anas bin Maalik (radiyAllahu anhu) a spus:
”Cand Profetul, sall Allahu aleihi wa sallam a sosit in Medina in timp ce oamenii celebrau doua sarbatori specifice, el sall Allahu aleihi wa sallam a intrebat:’Ce sunt (ce semnifica) aceste doua zile?’. Unii dintre oameni au raspuns:’Ele sunt zile pe care obisnuiam sa le celebram in timpul perioadei dinainte de Islam’. Atunci, Mesagerul lui Allah a raspuns:’Allah le-a inlocuit pentru voi cu doua zile care sunt mai bune, ziua de Eid Al-Fitr si Eid Al-Adha”.[Abu Dawood]

Dragi frati si surori in Islam!

Nu vreau sa insist prea mult pe acest subiect. Datoria noastra de Musulmani este sa poruncim Al-Mar’uf si sa interzicem Al-Munkar.

Doar in cateva cuvinte, vreau sa va vorbesc despre originea celebrarii Anului Nou.
Celebrarea Anului Nou isi are originea in Babilonia in Mesopotamia. Era o traditie pagana antica a adorarii soarelui cu 2000 de ani inaintea nasterii lui Isus (as). Ea si-a gasit drumul pana in Grecia si in final a ajuns si la Roma. Romanii o numeau ‘Saturnalia’, in onoarea lui Saturn. Printre obiceiurile acestor celebrari, cele mai intalnite erau participarea in festivitati zgomotoase, consumarea excesiva a bauturilor alcoolice, orgii- in final incheindu-se cu sacrificii umane!!!
Prima zi de Saturnalia din timpul Romanilor incepea undeva pe la mijlocul lui Decembrie si continua pana la 1 Ianuarie. Iulius Cezar, Imparatul Romei pagane, a fost cel care a instituit festivalul de Noului An in prima zi din Ianuarie (in 46 BC), care a adoptat si calendarul Iulian. El a transferat toate obiceiurile legate de Saturnalia in aceasta zi.

Din alta perspectiva, in anul 46 B.C., Iulius Cezar a stabilit ca 1 Ianuarie sa fie ziua Noul An. Janus a fost un zeu roman al usilor si portilor care avea doua fete, una ce se uita inainte si una inapoi. Cesar a crezut ca luna ce a fost denumita dupa acest zeu (January-Ianuarie), ar putea fi cea mai buna “poarta” catre noul an.

Cezar a sarbatorit pentru prima data Anul Nou pe 1 Ianuarie, prin ordonarea reprimarii violente a forțelor revoluționare de evrei din Galileea. Martori oculari spun ca sângele curgea pe străzi. Mai tarziu, celebrarea Anului Nou se facea prin implicarea in orgii si betii, un ritual despre care ei credeau ca reprezinta o re-actualizare a lumii haotice ce a existat inainte ca lumea si cosmosul sa fie controlat de catre zei.

Si desigur, celebrarea Anului Nou nu a fost niciodata poruncita in Biblie. Isus aleihi salam si apostolii sai niciodata nu l-au tinut. Moise l-a interzis!
Desigur, aceasta sarbatoare a suferit numeroase schimbari de-a lungul timpului, amestecandu-se cu diverse alte religii sau traditii locale, ajungand in zilele noastre probabil cel mai sarbatorit eveniment de pe planeta.

Bineinteles ca si calendarele au suferit la randul lor schimbari, calendarul Gregorian care este cel mai raspandit astazi a fost decretat de Papa Grigore al XIII-lea (al cărui nume l-a primit acest calendar) la 24 februarie 1582.

Vreau doar sa sublinez ca Allah a interzis si a urat orice lucru ce tine de paganism, si acest lucru apare atat in Noul si cat si in Vechiul Testament.
Mai mult, toate aceste celebrari contin acte de nesupunere fata de Creator, alaturi de superstitii legate de inceperea anului nou care “va aduce” una sau alta, sperante desarte si iluzii risipite! Anul nou aduce ce aduce si Mos Craciun! Si va rog sa-mi iertati ironia.

Unul dintre principile de baza ale credintei in Islam este credinta in Al-Qadr-Destinul, atat cel bun cat si cel rau deopotriva. Allah a hotarat destinul tuturor creatiilor Sale cu 50.000 de ani inainte de a le crea. Numai Allah este Stapanul si Organizatorul tuturor lucrurilor, numai El Singur este cel care sustine creatia Sa. Numai de la El vin toate lucrurile, si numai cu Voia Lui se intampla toate lucrurile.

Ibn al-Qayyim a spus:”Nu este permis pentru Musulmani sa participle la sarbatorile Mushrikeen, in acord cu consensul invatatilor al caror cuvant atarna greu. Fuqaha care urmeaza cele patru scoli de gandire au stabilit clar acest lucru in cartile lor. ..

Al-Bayhaqi a relatat cu un  jayyid isnaad de la ‘Abd-Allaah ibn ‘Amr care a spus:”Oricine locuieste pe pamantul ne-Arabilor si sarbatoreste noul an al lor si sarbatorile lor si ii imita pe ei pana cand moare in acest stadiu, va fi adunat alaturi de ei in Ziua Invierii.” (Ahkaam Ahl al-Dhimmah, 1/723-724).

Eu va “urez” ca Alah sa va daruiasca intelepciunea de a urma Religia Lui, de a face faptele de dragul Lui si in conformitate cu Legea Lui si ma rog ca faptele noastre sa fie dintre cele acceptate!
Ameen! Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

ALLAHUMMA SALLI ‘ALA MUHAMMAD UA’ALA ALI MUHAMMAD
KAMA SALLAITA ‘ALA IBRAHIM UA ‘ALA AALI IBRAHIM
INNAKA HAMIIDUN MAGIID.
ALLAHUMMA BARIK ‘ALA MUHAMMAD UA’ALA AALI MUHAMMAD
KAMA BARAKTA ‘ALA IBRAHIM UA ‘ALA AALI IBRAHIM
INNAKA HAMIIDUN MAGIID

Va invit sa urmariti si un scurt video:

https://www.youtube.com/watch?v=XyOvIvzUtTw

 

Pacea fie asupra voastra!

                             CezarinaS.

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s