UN STROP DE INCREDERE!

ice flower

UN STROP DE INCREDERE!

BISMILLAH

Salam aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!
Dragi frati si surori in Islam!

Multora dintre voi va este greu departe de casa, va este dor de locurile pe care le-ati parasit, va amintiti cu nostalgie  de aceasta perioada din an.
Unii/unele dintre voi traiesc inca cu parintii lor crestini sau au alte situatii greu de gestionat in aceasta perioada, sau nu inteleg cum sa procedeze in astfel de momente.
Unii/unele dintre voi sunteti poate la inceput de drum si poate va este greu sa intelegeti anumite lucruri.
Tutor celor mentionati sau nementionati in acest status le spun ca:

Islamul nu este doar Religia lui Allah, ci este un stil si un mod de viata, iar viata noastra a Musulmanilor nu este doar o simpla viata! Ea este viata care nu se va sfarsi odata cu moartea, ci este viata in care ne pregatim pentru o Viata Eterna si o rasplata de neimaginat de la Stapanul Lumilor!
Drumul catre aceasta destinatie-Jennah- nu este cel mai usor dintre drumuri, nu este presarat cu petale de trandafiri.
Insa pentru acela care a ales in mod constient acest Drum si care si-a asumat aceste greutati, acela care a inteles ca de felul cum se va comporta in aceasta viata, va depinde locul sau in Viata Eterna, acela pe care Allah l-a binecuvantat cu Rabdare pentru a face fata tuturor incercarilor, cu Incredere totala in Hotarea Lui, cu Dragoste nemasurata pentru Cel care l-a creat si la Care se va intoarce, cu Teama de pedeapsa Lui si cu Speranta in Rasplata Lui, va parcurge acest drum lin si usor.

Ibn Qayyim spunea:< In calatoria catre Allah, INIMA este ca o pasare. DRAGOSTEA este CAPUL ei, iar TEAMA si SPERANTA sunt ARIPILE ei. Cand capul si aripile sunt in armonie, pasarea zboara usor, gratios. Daca capul este taiat, pasarea moare. Daca pasarea isi pierde o aripa, devine o tinta pentru orice vanator sau pradator>.

Nu putem zbura fara aripi, nu ne putem indrepta catre Stapanul Nostru, fara inima in care curg rauri de teama si speranta.

Allah Subhanahu wa Ta’ala ne porunceste:
5:2-“Intrajutorati-va in plinirea faptelor bune si in evlavie, dar nu va ajutati la pacat si la nedreptate!”
Profetul, sall Allahu aleihi wa salam a spus: ”Oricare dintre voi vede o fapta rea, sa o schimbe cu mana lui (actionand daca are aceasta autoritate); daca nu poate, atunci cu limba lui; iar daca nu poate, in inima lui (urand lucrul respectiv), iar aceasta este cea mai slaba forma a credintei”.[Muslim]

Referitor la acest hadis, vreau sa va spun ca, daca niciuna dintre primele doua conditii nu pot fi indeplinite, daca situatia in care va aflati nu va permite sau nu sunteti in postura de a lua atitudine, cel putin trebuie sa urati in inima voastra lucrul respectiv, sa-l respingeti in sufletul vostru.
Si acest lucru este valabil pentru orice lucru care implica ceea ce Allah iubeste sau ceea ce Allah uraste!

Ibn Taymiyyah (Allah sa aiba mila de el) a spus:”Inima nu va gasi fericirea completa in afara de iubirea pentru Allah si lupta pentru ceea ce Ii este drag Lui. Nu este posibil sa atingi aceasta iubire, fara sa respingi toate lucrurile care intra in competitie cu ea. Aceasta este intelesul:’Laa ilaha ill Allah’; acesta este spiritul religiei lui Ibrahim si al fiecarui Profet”.

Iar Allah ne spune in Cartea Sa:
Nu vei afla niciun neam [de oameni] care cred in Allah si in Ziua de Apoi si care sa-i ca prieteni pe cei care se impotrivesc lui Allah si Trimisului Sau, chiar daca ar fi parintii lor, fiii lor, fratii lor sau stirpea lor. In inimile acestora El a prescris CREDINTA si i-a intarit pe ei cu duh de la Sine. Si El ii va ajuta sa intre in Gradini pe sub care curg paraie si vesnic vor avea salas in ele. ALLAH este MULTUMIT de ei si ei sunt MULTUMITI de EL. Acestia sunt CEATA lui ALLAH, iar ceata lui Allah sunt aceia care vor izbandi.” Coran 58:22

Ce inseamna sa iubesti si sa urasti de dragul lui Allah,

Aici:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/05/08/sa-iubesti-si-sa-urasti-de-dragul-lui-allah/

Asadar, dragi frati si surori in Islam!
Nu trebuie sa ne lansam in discutii contradictorii despre participarea indiferent in ce masura la sarbatorile ne-musulmanilor (oricare ar fi ele).
Islamul este Religia desavarsita a lui Allah, care ne-a trasat un drum clar si limpede.
Esenta acestui drum este “Laa ilaha ill Allah”-nimeni nu are drept de adorare in afara de Allah!
Implinirea oricarei fapte, indiferent de cat de buna sau mareata ar fi ea, indiferent de cate sau ce similaritati avem cu celelalte religii (iudaica sau crestina), orice alt lucru indiferent cat de maret sau nesemnificativ ar fi, paleste, se dizolva, dispare fata de:

Laa ilaha ill Allah!

Esenta Tawhid-ul este cheia catre Paradis, daca vom intelege cu adevarat insemnatatea ei si daca vom trai in conformitate cu ea.

Din pacate, aceste sarbatori la care facem referire astazi si pe care unii le considera inofensive, sunt impotriva si sunt opusul conceptului si esentei din toate timpurile si pentru toate timpurile, de Unicitate in adorare a lui Allah, care este Mesajul Universal a lui Allah cu care au venit toti Profetii (pacea fie asupra lor)!

Pentru cine doreste, ii invit pe blogul meu, sa citeasca articolele din categoria Tawhid vs. Shirk!

Ai vostri Wali (Protectori, Aliati) sunt numai Allah, Trimisul Sau si cei care cred, cei care plinesc Rugaciunea [As-Salat], aduc Dania [Az-Zakat], si ei sunt Raki’un (cei care se inclina sau se supun lui Allah in Rugaciune). Iar cei care ii iau drept aliati pe Allah, Mesagerul Sau si cei care cred [vor izbandi, caci aceasta este] tabara lui Allah care va fi biruitoare!” 5:55-56

(Li se va spune adevaratilor credinciosi in Monoteismul Islamic):’O, robii Mei! Fiti fara teama in Ziua aceasta si nu va intristati. (Voi) cei care ati crezut in Semnele (Ayat) Noastre (versete, dovezi, semne, revelatii,etc) si ati fost Musulmani (supusi in totalitate Vointei lui Allah si care ati crezut in Unicitatea lui Allah), Intrati in Paradis, voi si soatele voastre, si va veti bucura voi!“ [Coran 43:68-70]

Iar Multumirea lui Allah este ceva ce nu poate fi comparat cu nimic altceva!

Abu Huraira a relatat ca Profetul, sall Allahu aleihi wa sallam a spus: ”Cand Allah a creat Raiul si Iadul, l-a trimis pe Gibril in Paradis spunandu-i:’Du-te si uita-te la el si la lucrurile pe care le-am pregatit pentru locuitorii sai.’ Asa ca el s-a dus si s-a uitat la el si la si la ceea ce Allah a pregatit inauntru pentru locuitorii sai. Apoi s-a intors si a spus:’ Slava Tie, oricine va auzi de el va tanji sa intre in el’. Apoi Allah a poruncit sa fie inconjurat de greutati si i-a spus lui Gibril;”Intoarce-te si uita-te la ce am pregatit inauntru pentru locuitorii sai’. Si astfel s-a intors si a vazut ca era inconjurat de greutati. S-a intors si a spus:’Slava Tie, cred ca nimeni nu o sa intre in el’.Apoi l-a trimis la Focul Iadului, spunand:’Du-te si uita-te la el si la ce am pregatit inauntru pentru locuitorii sai’. Astfel ca el s-a uitat si a vazut ca erau straturi, unul deasupra celuilalt. Apoi s-a intors si a spus:’ Slava Tie, oricine va auzi de el nu va incerca niciodata sa intre acolo’. Atunci El a poruncit sa fie inconjurat de pasiuni si dorinte si a spus:’Du-te si vezi ce am pregatit inauntru pentru locuitorii sai’. Astfel ca s-a dus si s-a uitat la el, apoi s-a intors si a spus:’Slava Tie, ma tem ca nimeni nu va putea sa scape de el.” [Muslim, Abu Dawood, Imam Ahmad]

Cu drag, ♥ ♥ ♥

            CezarinaS.

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/category/tauhid-vs-shirk/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/12/24/sarbatoarea-craciunului-si-musulmanii/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/12/20/craciunul-in-onoarea-lui-isus-aleihi-salam/

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s