‘SARBATOAREA CRACIUNULUI’ SI MUSULMANII!

snow flower

‘SARBATOAREA CRACIUNULUI’ SI MUSULMANII!

BISMILLAH

Lauda lui Allah Rabbil ‘Alamin!

Salam aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!

Daca facem retrospectiva ultimilor ani, constatam ca au fost dintre cei mai tristi, semanati cu numeroase conflicte legate de Ummmah Musulmana mediatizate mai mult sau mai putin, mai stiute si mai putin stiute.

Unii dintre noi (pentru ca nu toti) am fost tristi, am suferit, poate am plans, am facut Du’a, si cu siguranta ne-am intrebat “de ce?”.

Astazi, asistand la “Sarbatoarea de Craciun a Musulmanilor”, si urmarind diverse stiri care mai de care mai infioratoare, de stau si ma intreb cum de fiii lui Adam pentru care Allah le-a poruncit Ingerilor sai puri sa se prosterneze pot fi in stare de asemenea atrocitati, deci in contextul nenorocirilor care s-au abatut asupra acestei Ummah, care a avut onoare candva, observ ca, de la an la an, Musulmanii care se pare ca au uitat de suferintele fratilor lor, se intrec care mai de care sa sarbatoreasca intr-un fel sau altul Craciunul (si nu numai). Exemple sunt reale din pacate.

Cu aceasta ocazie, vreau sa aduc in discutie un Verset din Cartea lui Allah pe care din pacate am uitat sa o mai citim, sa o mai intelegem si sa o mai aplicam, prea ocupati se pare de viata scurta, trecatoare, de pe acest pamant, insensibili la ceea ce ne inconjoara.

Niciodata nu vor fi Evreii nici Crestinii multumiti de tine [O, Muhammad-saws] pana nu vei urma religia lor. Spune:”Calauzirea lui Allah (Monoteimul Islamic-adorarea exclusiva a lui Allah CeL Unic) este (singura) Calauzire Adevarata! Si daca tu [O, Muhammad saws] vei urma dorintelor lor (evreilor&crestinilor), dupa Stiinta(Coranul) pe care ai primit-o, nu vei avea nici Wali (ocrotitor, protector), nici ajutor (care sa te apere de pedeapsa lui Allah).” 2:120

<Niciodata nu vor fi Evreii nici Crestinii multumiti de tine [O, Muhammad-saws] pana nu vei urma religia lor>
Evreii si Crestinii nu vor fi niciodata multumiti de tine, O Muhammad sall Allahu aleihi wa salam. Asadar, nu cauta sa-i multumesti si tine-te de ceea ce Il multumeste pe Allah, chemandu-i la Adevarul cu care te-a trimis Allah.

<Calauzirea lui Allah (Monoteismul Islamic) este (singura) Calauzire Adevarata>
Spune, O Muhammad sall Allahu aleihi wa salam, Calauzirea lui Allah cu care El m-a trimis este Adevarata Calauzire, insemnand religia dreapta, perfecta si cuprinzatoare.
Mesagerul lui Allah sall Allahu aleihi wa salam a spus:” Va fi intotdeauna un grup din Ummah mea luptand pentru Adevarul evident (adevarat, sigur, vizibil, clar), care nu va fi ranit de opozanti pana cand Hotararea (decretul) lui Allah va veni (Ceasul).”[sahih Muslim]

< Si daca tu [O, Muhammad saws] vei urma dorintelor lor (evreilor&crestinilor), dupa Stiinta(Coranul) pe care ai primit-o, nu vei avea nici Wali (ocrotitor, protector), nici ajutor (care sa te apere de pedeapsa lui Allah).>

Acest Verset este un Avertisment serios pentru Ummah Musulmana (adresat tuturor Musulmanilor) impotriva imitarii Evreilor si Crestinilor dupa ce au fost binecuvantati cu Stiinta Coranului si a Sunnei. Fie ca Allah sa ne fereasca de un astfel de comportament. [Tafsir Ibn Kathir]

In precedentul articol,

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/12/20/craciunul-in-onoarea-lui-isus-aleihi-salam/

am aratat ce semnifica Craciunul din perspectiva istorica si crestina, un articol care arata clar ca tot ce tine de aceasta sarbatoare inventata si cu origini pagane nu face decat sa fie o ofensa la adresa lui Isus aleihi salam si a mesajului cu care el a fost trimis.
Dovada cea mai graitoare, pe care am cuprins-o intrun alt articol,

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/10/05/the-end-of-time-revenirea-lui-isa-isus-bin-maryam/

este aceea ca, la revenirea sa inaintea Zilei Judecatii, Isus aleihi salam va omori porcul si va sfarama crucea si va fi martor impotriva lor, ca semn al dezaprobarii pentru coruperea mesajului cu care a fost trimis.

Dovezile faptului ca Isus aleihi salam a fost Trimisul lui Allah sunt numeroase si pe acestea le-am discutat in alte articole:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2013/12/13/isus-aleihi-sallam-slujitorul-si-trimisul-lui-allah/

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/07/29/raspunsul-meu-pentru-tine-este/

Da, este adevarat, Islamul este singura religie in care credinta in toti Profetii si in toate Cartile revelate este conditie pentru a fi Musulman.
Dar ce inseamna acest lucru?
In primul rand credinta Crestina, indiferent de ramura crede ca:
Crezul niceno-constantinopolitan (crezul din care au derivat mai apoi toate celelate ramuri, crez instituit in sec. IV la Consiliul de la Niceea)
„Cred într-unul Dumnezeu,
Tatăl atotputernicul,
creatorul cerului şi al pământului,
al tuturor văzutelor şi nevăzutelor.
Cred într-unul Domn Isus Cristos,
Fiul lui Dumnezeu, unul-născut,
care din Tatăl s-a născut
mai înainte de toţi vecii.
Dumnezeu din Dumnezeu,
lumină din lumină,
Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat,
născut, iar nu creat;
de o fiinţă cu Tatăl,
prin care toate s-au făcut.
Care pentru noi oamenii
şi pentru a noastră mântuire
s-a coborât din ceruri.
S-a întrupat de la Duhul Sfânt,
din Maria Fecioară, şi s-a făcut om.

O mare contradictie cu ceea ce se afla scris in Biblie:
Marcu 12:29-30
29 Isus i-a răspuns: “Prima și cea mai importantă poruncă este: Ascultă, Israel! Domnul, Dumnezeul nostru este singurul Domn.“
Deuteronom 4:35
35 Numai tu ai fost martor la aceste lucruri, ca să cunoşti că numai Domnul este Dumnezeu şi că nu este alt Dumnezeu afară de El.
Deuteronom 6:4
Moise(AS):”Asculta Israele:”Domnul, Dumnezeul nostru este UN SINGUR DOMN!”
Ioan 20:17
„Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru, la Dumnezeul Meu şi Dumnezeul vostru!“
Ioan 8:40
Însă acum încercaţi să mă omorâţi, pe mine, un OM care v-am spus adevărul pe care l-am auzit de la Dumnezeu.

Cum se descrie Allah pe El insusi in Coran:
Coran112:1-4
Spune:El este Allah Cel Unic [Allahu Ahad], Allah-us Samad (este un cuvant ce inglobeaza mai multe sensuri si din care reiese ideea de superioritate absoluta, Cel care nu are nevoie de nimic si Cel de care toate creatiile au nevoie, etc), El nu zamisleste(nu da nastere) si nu este nascut, Si El nu are pe nimeni egal

EL NU DA NASTERE SI NU ESTE NASCUT” CORAN 112:3
El (Allah) nu da nastere si nu este nascut, pentru ca nu este nimic care sa fie nascut FARA CA SA MOARA!!!

Allah a trimis fiecarui neam un Mesager, iar acesti Mesageri au venit cu acelasi mesaj fundamental:
Noi am trimis la fiecare comunitate un trimis [ca sa le zica]:”Adorati-L pe Allah si tineti-va departe de Taghut (oricine este adorat in afara de Allah).”  Coran 16:36

Acesta este un aspect care ii diferentiaza pe Musulmani de celelalte neamuri, faptul ca noi trebuie sa credem in toti Profetii si Mesagerii si in adevarul cu care au fost trimisi.
Este important sa intelegem si faptul ca Mesagerii au fost fiinte umane si nu au posedat niciun fel de atribute divine. Ei au mancat, au baut, au muncit, au suferit de boli si au murit, cu exceptia lui Isus aleihi salam care va muri ca orice fiinta umana, dupa revenirea sa, cand va mai trai patru zeci de ani, iar Musulmanii vor implini Rugaciunea funerara pentru el.

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2016/04/13/unde-se-afla-isus-acum/

Ei nu au avut stiinta despre cele nevazute in afara de ceea ce Allah a permis. Ei au fost cei mai cunoscatori in privinta lui Allah si cei mai buni slujitori si adoratori ai Sai. Allah le-a daruit lor puterea de a face miracole pentru a putea sa sustina Adevarul mesajului lor catre oameni.

Asadar, la aceste lucruri ne referim atunci cand ne afirmam credinta in toti Trimisii lui Allah si in toate Cartile revelate.

Profetul Muhammad (sall Allahu aleihi wa sallam) a spus:

Cel ce marturiseste ca: Nu exista alta divinitate in afara de Allah Preainaltul, ca El este Unic si nu are parteneri (asociati), ca Muhammad (sall Allahu aleihi wa sallam) este slujitorul Sau si Trimisul Sau si ca Isus (’Isa- aleihi sallam) este slujitorul Sau si Trimisul Sau, si ca el (Isus) este CUVANTUL SAU (kalimatullah) insuflat in Maria (Maryam)si spiritul Sau (un Duh de la El), si ca Jennah (Paradisul) si Iadul sunt adevarate, va fi primit de catre Allah in Rai.” [Bukhari, Muslim]

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2015/08/12/isus-este-trimisul-lui-allah-cuvantul-sau-si-un-duh-de-la-el-4171/

Aceasta pentru acei Musulmani care isi motiveaza urarile si pregatirile de Craciun pe motiv ca noi credem in Isus aleihi salam si este cumva si sarbatoarea ‘noastra’, sau in spiritul tolerantei religioase.
Implicarea de orice natura in sarbatorile ne-musulmanilor, indiferent care ar fi ele sau in ce masura sau cu ce intentie sau cu ce motiv, NU ESTE PERMISA!
Toleranta religioasa sau respectul pentru cei de alta religie, nu inseamna ca aprobam sau ne implicam sau sarbatorim alaturi de ei, dupa cum nici ei nu celebreaza sarbatorile noastre.

Ibn Taymiyyah rahimullah a spus:

Sarbatorile Al-Mushrikin sunt momente cand dubiile (ideile si credintele false), dorintele si falsul se intalnesc. Nu este niciun beneficiu in oricare dintre ele din cauza dulcetei pe care cineva o poate gusta (din cauza sarbatoririi lor), ci vor fi doar urmate de pedeapsa si durere…[Iqtidaa’ as-Siraat al-Mustaqeem (1/183)]

Revenind la onoarea pierduta a acestei Ummah, care a uitat cine este si ce reprezinta, care incearca sa faca orice pentru “a da bine”, insa rezultatul este exact opusul, vreau sa va transmit cuvintele marelui Emir al credinciosilor, Umar bin Al-Khatab radiyAllahu anhu pe care il iubesc si il respect din toata inima in primul rand pentru spiritul extraordinar al dreptatii, care a spus:

Cu adevarat, noi am fost dintre oamenii umilti si Allah ne-a onorat pe noi cu Islamul, asa ca, daca vom cauta onoarea de la altii decat din Islam, Allah ne va umili (din nou).”
[Umar ibn Al-Khattab /Al-Mustadrak ala as-Saheehain 214]

Arabii din perioada Jahiliyah au fost dintre cei mai ignoranti si corupti dintre oameni. Ei isi omorau fiicele, isi bateau sclavii, si erau nedrepti unii cu altii. Dar a venit Islamul care le-a transformat inimile si mintile. Apoi, intreaga societate si intreaga umanitate a castigat ca rezultat al credintei lor.

Dragi frati si surori in Islam!
Daca ne dorim ca Allah sa ne raspunda la Du’a-uri, daca dorim ca Allah sa fie al nostru Wali (ajutor, protector), daca vrem sa fim demni, sa ne recapatam onoarea de alta data, daca vrem sa izbandim in Ziua Judecatii, daca vrem sa fim alaturi de Profetul nostru iubit sall Allahu aleihi wa salam in Jennah, atunci trebuie sa ne trezim din ignoranta in care ne aflam, sa ne intoarcem la Allah cu cainta sincera, sa ne intoarcem la adevaratul Islam si la Sunnah. Dar pentru asta, trebuie sa cunoastem, sa invatam, sa aplicam Islamul adevarat in vietile noastre.

Adevarat, religia lui Allah este Islamul”. [3:19]
Islamul este un sistem complet de viata, este Religia lui Allah, este religia ce trebuie urmata si NU cea care ii urmeaza pe altii!

Pacea fie asupra voastra!

CezarinaS.

LET’A WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Reclame

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s