CRACIUNUL in ONOAREA lui ISUS-aleihi salam?

Beautiful-Sparkling-Christmas-Tree-HD-Wallpaper

CRACIUNUL in ONOAREA lui ISUS-aleihi salam?

BISMILLAH

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!
Dragi frati si surori in Islam!

In articolele mele am dorit in mod special sa arat mai ales Adevarul. Asta, pentru ca Islamul este cladit pe Adevar si pe respingerea falsului si a coruptiei de orice fel si cu atat mai mult cand este vorba despre religia lui Allah. Islamul a venit sa faca distinctie clara intre Adevar si fals, pentru a nu mai avea motiv sa spunem ca nu am stiut.

Spune [O, Muhammad saws]: A venit Al-haqq (Adevarul-Coranul) si Al-Batil (minciuna, falsul) nu mai poate sa inceapa, nici sa revina (vreodata)! “ Coran 34:49

Si nu cred ca mai trebuie sa reamintesc faptul ca eu si Musulmanii îi iubim si îi respectam pe toti Profetii lui Allah, pacea fie asupra lor, si din acest motiv nici eu si nici Musulmanii nu putem fi partasi la cea ce este impotriva Poruncilor lui Allah si nu putem fi partasi la coruperea Adevarului.

Si aici desigur ma refer la acei Musulmani care isi cunosc adevarata valoare si scopul si menirea pe care o au in aceasta viata, cei care au fost binecuvantati cu Taqwa si care tin cont de ceea ce Allah a hotarat pentru ei in toate aspectele vietii lor.

Desi nu cred ca mai este nevoie, totusi mai amintesc inca o data ca Allah este Cel care, din toate timpurile si pentru totdeauna a stabilit prin Cartile revelate si prin intermediul Trimisilor (Profetilor) Sai, modul in care sa fie adorat, si de asemenea ca orice fapta care nu se incadreaza in acest tipar nu va fi acceptata (va fi respinsa).

In spiritul si pentru acest Adevar am ales de aceasta data, sa va fac cunoscuta opinia despre sarbatoarea Craciunului si despre obiceiurile asociate acestei sarbatori din perspectiva Crestina si istorica.

Si nu vreau deloc sa ma refer la “felul” in care sarbatoresc Crestinii “ziua nasterii” lui Isus (as), si aici ma refer la taierea porcului (carne interzisa consumului inclusiv in Biblie), bautura, distractie si alte lucruri care nu onoreaza in niciun fel numele si pozitia lui Isus (aleihi salam), si care nu fac decat sa ma intristeaze de fiecare data in aceasta perioada.

Voi cita dintr-un articol din care am facut un sumar, preluat din Real Truth Magazine, aici intregul articol: [http://realtruth.org/articles/169-ttooc.html]:

Din acest articol:

-DE CE CRED OAMENII CA ESTE CRACIUNUL MINUNAT?

POATE CRISTOS SA FIE ONORAT PRIN CRACIUN?

NASTEREA LUI CRISTOS

SANTA CLAUS (MOS CRACIUN)

SCHIMBUL DE CADOURI

ORIGINEA BRADULUI/POMULUI DE CRACIUN

CE ESTE DE FACUT?

<Multi oameni probabil cred ca Biblia ne porunceste sa facem toate aceste lucruri! Autorul articolului din care am extras anumite parti ale acestui articol, tine sa ne spuna ca: Raspunsul la aceasta intrebare va va soca!

DE CE CRED OAMENII CA ESTE CRACIUNUL MINUNAT?

Cei mai multi niciodata nu refelecta la ‘de ce’ ei cred ceea ce cred, sau fac ceea ce fac! Traim intr-o lume plina de obiceiuri, dar prea putini dintre noi se opresc asupra originii acestor obiceiuri. Le acceptam in mod general fara sa punem intrebari. Cei mai multi fac ceea ce fac si ceilalti, pentru ca este simplu, usor si natural! Asadar, sa examinam radacinile Craciunului si de ce oamenii urmeaza obiceiurile asociate cu el. De ce se tine in 25 Decembrie? Au sarbatorit crestinii timpurii Craciunul?

Aproape toate aspectele Craciunului isi au radacinile in obiceiurile Romanilor. Unul dintre ziarele Americane importante-The Buffalo News din 22 nov 1984 declara:

”Cele mai timpurii referinte ale Craciunului care au fost marcate in 25 Decembrie au venit din secolul al doilea dupa nasterea lui Isus (as). Prima celebrare a Craciunului a fost ca reactie a sarbatorii Romane-Saturnalia, un festival care marca solstitiul de iarna, intoarecerea Soarelui si onorarea lui Saturn (zeul semanaturilor). Crestinii, au inlocuit adorarea Soarelui cu cea a ‘Fiului’. In anul 529 (DC) dupa ce Crestinatatea a devenit un stat religios oficial in Imperiul Roman, Imparatul Iustinian a facut Craciunul o sarbatoare civica…”

De asemenea, in Scripturi, nu se inregistreaza nicio celebrare a zileleor de nastere, cu exceptia celor pacatosi (ca Faraon si Herod) care tineau petreci fastuoase cu ocazia zilei in care au fost adusi pe lume.

(In acest sens, va recomand articolul meu despre celebrarea zilelor de nastere, AICI:

https://islamulpaceaeterna.wordpress.com/2014/11/28/happy-birthday/ )

Enciclopedia Americana (editia 1956) a adaugat:

’Craciunul nu s-a tinut in primul secol al bisericii Crestine, deoarece Crestinii in general serbau moartea personalitatilor remarcabile in loc de nasterea lor…O sarbatoare a fost implementata in memoria acestui eveniment (nasterea lui Cristos) in secolul patru. In secolul cinci, Biserica Vestica a poruncit ca sarbatoarea sa fie tinuta pentru totdeauna in ziua ritualurilor zeului Mithra, a nasterii soarelui si aproape de Saturnalia, din moment ce nu existau cunostinte sigure despre ziua nasterii lui Cristos.’

Au trecut 300 de ani dupa Cristos inainte ca Biserica Romana sa tina Craciunul, si nu mai devreme de secolul cinci a fost mandatat sa se tina de-a lungul intregului Imperiu ca ‘sarbatoare oficiala in onoarea lui Cristos’.

POATE CRISTOS SA FIE ONORAT PRIN CRACIUN?

Cea mai comuna justificare pe care o putem auzi in legatura cu Craciunul este acea ca oamenii au inlocuit obiceiurile vechi pagane cu ceea ce azi cunoastem ca fiind “focusarea pe Cristos”. Multi afirma ca ei il onoreaza pe Cristos prin celebrarea Craciunului. Problema este ca, ‘Dumnezeu nu a spus ca aceasta este acceptat de catre El. De fapt, El este clar impotriva lui!

Tinerea Craciunului de fapt il dezonoreaza pe Cristos! El considera tot ce tine de el ca find abominabil.

Pentru ca, Isus (as) spune:“Degeaba(in van) ma adora pe mine, dând ca învăţături nişte porunci de-ale oamenilor!” Matei 15:9
Craciunul nu este o porunca de la Dumnezeu, ci este o traditie inventata de oameni.
Si le mai spune:”Şi aţi respins frumos porunca lui Dumnezeu pentru ca să ţineţi[a] tradiţia voastră!” Marcu 7:9

Si din pacate, in fiecare an in intreaga lume in 25 Decembrie, sute de milionea de oameni fac asta!
Vom vedea ca Dumnezeu clar a poruncit. ‘Si nu urmati calea paganilor’. Dar cei mai multi dintre oameni nu se tem de Dumnezeu, iar El ii lasa sa-si urmeze propria decizie. Fiintele umane au libertatea de a alege liber sa se supuna sau sa nu se supuna lui Dumnezeu! Dar vai de cei care ignora Cuvantul lui Dumnezeu!

NASTEREA LUI CRISTOS

Numeroase Enciclopedii declara clar ca Cristos nu a fost nascut pe 25 Decembrie! Enciclopedia Catolica confirma in mod direct acest lucru. In toate, cel mai probabil, Cristos s-a nascut toamna.
In Luca 2:8 se explica ca atunci cand Cristos s-a nascut:” În ţinutul acela erau nişte păstori care rămăseseră afară, pe câmp, şi stăteau de pază în timpul nopţii în jurul turmei lor.”
Acest lucru ar fi fost imposibil pe timp de iarna care este un sezon al ploilor, iar pastorii nu ar fi putut sa tina oile intr-un spatiu deschis si ei la randul lor nu ar fi putut sta noaptea sa le pazeasca in frig si ploaie.
Era un obicei al evreilor sa-si trimita turmele primavara timpuriu si sa le aduca acasa la prima ploaie. Prima ploaie incepea de obicei la inceputul catre mijlocul toamnei. In acest timp pastorii obisnuiau sa le pazeasca ziua si noaptea. Prima ploaie cadea in Octombrie sau Noiembrie (dupa calendarul in vigoare), iar turmele erau tinute intr-un spatiu deschis pe tot parcursul verii. Din moment ce acesti pastori nu-si adusesera inca turmele acasa, este de presupus ca inca Octombrie nu sosise.

Din moment ce noi cunoastem ca 25 Decembrie nu este ziua actuala de nastere a lui Cristos, de unde provin sarbatorile asociate cu aceasta data?

In lumea Romanilor, Saturnalia (17 Decembrie) a fost un timp al schmburilor de cadouri. 25 Decembrie avea legatura cu nasterea lui Mithra- un zeu misterios Iranian. La Anul nou Roman (1 Ianuarie) casele erau decorate cu lumini, si cadouri erau date copiilor si saracilor. La acestea au fost adaugate ritualuri Germane si Celtice. Cadouri, lumini, urari, verdeata si brazi, focuri si lumanari, simboluri ale caldurii si vietii lungi, au fost intotdeauna asociate cu festivalurile de iarna, pagane sau crestine.(Enciclopedia Britanica, editia 15, vol 2/903).

Data de 25 Decembrie nu a fost aleasa deoarece este nasterea lui Cristos sau pentru ca macar era apropiata de ea. A fost aleasa tocmai pentru ca, coincidea cu festivalurile pagane idolatre Saturnalia, si acestea trebuie foarte atent examinate. In orice caz, noi nu cunoastem data exacta a nasterii lui Cristos. Dumnezeu cu siguranta ar fi putut sa o faca cunoscuta, dar El a ales sa o ascunda de ochii lumii!

SANTA CLAUS (MOS CRACIUN)

In acord cu ‘Larger’s Encyclopedia of World History’, ‘Santa’ a fost numele comun pentru Nimrod in Asia Mica. Acesta a fost acelasi zeu al focului care a coborat semineele paganilor antici si acelasi zeu al focului pentru care copii erau arsi si mancati in ritualul sacrificiului uman printre cei care au fost odata oamenii lui Dumnezeu.
Astazi, Santa Claus vine de la Sfantul Nicolae.
In Apocalipsa 2:6(si 2:15) citim despre “doctrina Nicolaitilor” despre care Cristos spune:“Ai însă aceasta: urăşti faptele nicolaiţilor[a], pe care şi Eu le urăsc. [Nota din Biblie la acest paragraf:-O grupare despre care se cunosc prea puţine lucruri sau deloc; aparent, i-ar fi îndemnat pe creştini la a accepta anumite compromisuri cu păgânismul în ce priveşte moralitatea şi religia de stat, pentru a scăpa de persecuţii].

Nicolaitii sunt “urmasii lui Nicolae (Nicholas), Nikos insemnand “cuceritor, distrugator” si “laos” care inseamna “popor”. Asadar Nicolaitii , erau cei care il urmau pe cuceritorul sau distrugatorul Nimrod.

Daca ati crezut ca urmand Craciunul urmati un obicei Crestin inocent, atunci lasati adevarul sa se scufunde!

SCHIMBUL DE CADOURI

Biblioteca Sacra declara:

”Schimbarea de cadouri intre prieteni este o caracteristica a Craciunului si Saturnalia, si trebuie sa fi fost adoptata de Crestini de la pagani dupa cum arata clar mustrarea lui Tertullian…(vol 12, p153-154).
Asemanator cu orice alt aspect al Craciunului, adevarul este acela ca acest obicei ‘presupus’ Crestin nu provine din Biblie. Este o ironie ca oamenii iubesc sa creada ca ei urmeaza obiceiul oamenilor intelepti (magii) care i-au facut daruri lui Cristos, din moment ce ei isi daruiesc cadouri exclusiv unul altuia, Cristos fiind complet uitat.

De fapt Biblia ne invata ca, Crestinii nu trebuie sa sarbatoreasca ziua de nastere. Numeroase Scripturi arata clar acest lucru. Totusi, daca presupunem ca te afli la o petrecere pentru ziua de nastere ce a fost pregatita pentru tine, si fiecare invitat daruieste cadouri celuilalt, iar tu esti lasat pe dinafara? Ideea este intr-adevar ridicola! Daca insa s-ar intampla, tu vei spune ca oamenii sunt egoisti si au uitat de tine. De fapt, cei mai multi dintre oameni fac cadouri de Craciun pentru ca asteapta sa primeasca cadouri si ei la randul lor!

ORIGINEA BRADULUI/POMULUI DE CRACIUN

Niciun articol despre Craciun nu ar fi complet fara cateva explicatii despre “bradul/pomul de Craciun”.
Pomul modern de Craciun este originar din Germania. Dar Germanii l-au preluat de la Romani, care la randul lor l-au preluat de la Babilonieni si Egipteni.
Ce credeau Babilonienii despre originea pomului de Craciun:

”O fabulă veche Babiloniană vorbeste despre un copac vesnic verde care a izvorât dintr-un ciot de copac mort.Vechiul butuc simboliza mortea lui Nimrod, iar noul copac veșnic verde simbolizează că Nimrod a revenit la viață din nou în Tammuz! Printre Druizi stejarul a fost sacru, printre Egipteni era palmierul, iar la Roma era bradul, care a fost decorat cu fructe de padure rosii in timpul Saturnalia.” (Walsh, Curiosities of popular customs, p 242).

Cele mai multe aspecte legate de Craciun nu au referinte in Biblie. Desigur, motivul este acela ca ele nu provin de la Dumnezeu si nu fac parte din modul in care El a hotarat ca oamenii sa Il adore.

Totusi, pomul de Caciun este direct mentionat in Biblie! In Ieremia 10:2-5:

Aşa vorbeşte DOMNUL: ‘Nu învăţaţi calea celorlalte neamuri (pagane)
şi nu vă înspăimântaţi de semnele cerurilor,
chiar dacă neamurile se înspăimântă de ele.
3 Căci obiceiurile neamurilor sunt deşarte (in van); ei taie un copac din pădure
şi mâna meşterului îl lucrează cu dalta.
4 Îl împodobesc cu argint şi aur şi îl fixează cu ciocane şi cuie ca astfel să nu se clatine.
5 Asemenea unor sperietori într-un ogor de castraveţi, idolii lor nu pot vorbi;
ei sunt purtaţi de alţii, căci nu pot merge.
Să nu vă temeţi de ei, căci nu vă pot face nici un rău
şi nu sunt în stare să vă facă nici un bine.’»

Aceasta este descrierea clara a pomului modern de Craciun. Dumnezeu se refera direct lui, ca “drumul neamurilor pagane”, numind aceste obiceiuri “desarte”. Poate de aceea, in versul 23, Ieremia spune:”Ştiu, DOAMNE, că viaţa unui om nu-i aparţine, nici nu stă în puterea unui om ca atunci când umblă să-şi conducă paşii.”
Pentru ca Dumnezeu ii invata pe oameni cum sa traiasca. Omul pur si simplu nu poate sa se calauzeasca singur, de capul lui.
Pur si simplu in Ieremia 10, Dumnezeu condamna practicile si superstitiile pagane ale pomului folosit astazi pe post de “pom de Craciun”.

CE ESTE DE FACUT?

Fiintele umane nu doresc sa se supuna lui Dumnezeu. Ei vor mai degraba sa urmeze propria imaginatie. Ei nu inteleg ca Dumnezeu vrea ca vietile lor sa mearga “bine”. El vrea fericire, bucurie si binecuvantari sa pogoare in vietile oamenilor. Toate acestea ca rezultat al supunerii fata de El.

Dumnezeu a scos poporul lui Israel afara din Egipt, de la obiceiurile lumii din jurul lor si le-a revelat (prin Moise) Legea Lui. El nu a dorit ca oamenii sa se reintoarca la traditii, obiceiuri si drumuri de la care El i-a indepartat.
Cand toate aceste traditii, umplute cu simbolismul adorarii zeilor pagani sunt invatate, aceasta nu este adorarea adevaratului Creator.”>

[Sursa:The true origin of Cristmas-The Real Truth]

Este trist ca astazi, asistam si ne complacem cu totii in fals si minciuna, alegand sa urmam de dragul obiceiurilor si al traditiilor lucruri ce contravin clar poruncilor si Legii lui Allah din toate timpurile.
Acest articol arata clar inca o data ca Allah detesta tot ceea ce tine de idolatrie si paganism.

Allah spune clar, intregii umanitati ca singurul scop pentru care au fost creati djinii si oamenii este acela de a-L adora exclusiv pe El in modul si in maniera in care El, Creatorul tuturor lucrurilor vazute si nevazute a legiferat.

Desi oamenii pretind ca au evoluat, ei urmeaza orbeste lucruri pentru care nu au stiinta si pentru care nu au dovezi, iar media prin toate mijloacele ei, continua sa perpetueze aceste falsuri si minciuni. Biserica desigur este cea care poarta cea mai mare vina.
Si nu in ultimul rand, fiecare dintre noi, care pastreaza tacerea atunci cand aceste lucruri se petrec in fata noastra.
Acest lucru nu este valabil doar pentru sarbatorile Crestine, ci este valabil in orice situatie in care sub orice forma Religia lui Allah este corupta si distorsionata. Si in aceasta categorie, intra desigur si deviatiile diferitelor secte din “Islam”.

Si cine este mai ratacit decat acela care urmeaza poftei sale fara o calauzire de la Allah?” 28:50

Ya Rabb! Iarta-ne cu cei pe care Tu i-ai iertat, calauzeste-ne cu cei pe care Tu i-ai calauzit, si ajuta-ne sa ramanem pe Drumul Tau cel drept pentru totdeauna!

La hawla wa la quwata ila billah! Ameen! Alhamdulillahi Rabbil’Alamin!

Sall Allahu ala Muhammad! Sall Allahu aleihi wa salam!

Pacea fie asupra voastra!

                              CezarinaS.

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

Un gând despre “CRACIUNUL in ONOAREA lui ISUS-aleihi salam?

  1. Pingback: ‘SARBATOAREA CRACIUNULUI’ SI MUSULMANII! | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s