CALATORIE CATRE VIATA DE APOI

trip

CALATORIE CATRE VIATA DE APOI

BISMILLAH

ALHAMDULILLAHI RABBIL ‘ALAMIN (oameni, jjini, si tot ce exista)!
Salam aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu!

Voi incepe acest articol cu doua intrebari extrem de simple:
1.Care este cel mai sigur lucru al acestei vieti? Raspuns: Moartea.
2.Care este cel mai nesigur lucru al acestei viet? Raspuns: Momentul mortii.
Doua lucruri extrem de opuse, total contradictorii, dar care au legatura cu acelasi lucru, si anume, moartea (Maut).
Din moment ce suntem siguri de moarte ca ea va veni, si dupa cum nu suntem siguri cand se va intampla asta, trebuie sa fim mereu in garda, mereu pregatiti pentru sosirea ei.
Da, stiu, este posibil ca acest subiect sa nu fie chiar subiectul despre care ati fi vrut sa va vorbesc, insa de constientizarea acestui fapt depinde totul.
Fiind in garda, semnifica faptul ca noi trebuie sa ne pregatim pentru viata de dupa moarte, sa fim pregatiti in orice moment pentru sosirea lui Israiil, Malak-ul Maut (Ingerul mortii), pentru ca nu exista scapare de Ingerul mortii, din momentul in care Allah Ta’ala i-a poruncit sa ia sufletul (Ruh) din corpul nostru.
Fiind pregatiti pentru moarte in permanenta, mai inseamna ca noi nu amanam, nu delasam sa implinim fapte bune si nici nu amanam, nu delasam momentul in care ne vom opri de la comiterea de fapte rele si pacate.
Timpul pentru a ne pregati pentru Akhirah (Viata de Apoi) este ACUM! In aceasta zi, in aceasta ora, in acest minut si in aceasta secunda!
Avem doua stari de fapt: certitudinea mortii si necertitudinea sosirii ei. Nu este loc de alta alternativa.
Avem deci, numai doua posibilitati. Ori facem ceva ce Il va multumi pe Allah, ori facem ceva ce Il va nemultumi pe Allah. Nu avem o a treia posibilitate.
Cu alte cuvinte, fie ne cladim Viata de Apoi, fie ne-o distrugem.
Tocmai de aceea, in orice moment trebuie sa fim constienti de ceea ce facem si mereu sa ne intrebam: de ce fac asta?
Va fi Allah multumit de mine sau din contra, va fi nemultumit?
Prin fapta mea ma voi apropia de Allah, sau ma voi indeparta?
Imi construiesc locul meu in Jennah (Rai), sau imi pregatesc locul in Jahannam (Iad)?

Viata noastra este extrem de scurta. Media de varsta este probabil in jur de 60-70 de ani, plus/minus. Doar daca facem comparatie cu viata lui Noe-aleihi salam care a trait 950 de ani, ce putem spune despre durata vietii noastre de acum.
Dar daca comparam aceasta viata cu Akhirah care este infinita, vesnica si fara sfarsit?
Orice ni se ofera in aceasta viata, fie ca vorbim despre avere, pozitie, putere, familie-este temporar, trecator si poate lua sfarsit in orice moment. Toate placerile acestei vieti nu pot fi comparate cu placerile si binecuvantarile din Viata de Apoi.
Iar cea mai mareata rasplata din Viata de Apoi va fi vederea lui Allah Ta’ala. Aceasta experienta divina este mai presus de cuvinte, mai presus de imaginatie, si toate celelate binecuvantari ale Paradisului vor pali in comparatie cu aceasta.
Atunci cum putem compara placerile acestei vieti cu placerile din Viata de Apoi? Atunci cum putem sa alegem aceasta viata (alergand dupa placerile ei) in detrimentul Vietii de Apoi?

Mesagerul lui Allah, sall Allahu aleihi wa salam a sus:
Trei (lucruri) il insotesc pe un decedat: membrii familiei lui, averea lui si faptele lui. Doua dintre ele il parasesc, si numai una ramane cu el. Membrii familiei sale si averea lui il parasesc, dar faptele lui raman cu el.”[Bukhari]

Deci este de o importanta majora sa ne pregatim pentru Viata vesnica si sa ii ajutam si pe cei dragi si apropiati noua sa faca astfel, pentru ca de fapt acesta este SINGURUL scop al vietii din aceasta lume. Si nu este un alt scop..

Cu siguranta multi dintre noi s-au intrebat macar odata: Ce urmeaza dupa moarte?
Din punct de vedere fizic, moartea survine atunci cand inima inceteaza sa mai bata, plamanii sa mai respire, celule din corpul nostru vor muri si ele rand pe rand din lipsa de sange si oxigen si nu are rost sa mai continui descrierea a ceea ce urmeaza.
Ce se intampla cu sufletul in calatoria sa catre Viata de Apoi? Aceasta este ceva ce nimeni nu poate marturisi si nimeni nu poate dovedi din punct de vedere stiintific. De fapt de multe ori ma gandeam ca stiinta nu a reusit sa defineasca, sa explice si sa cerceteze sufletul. Chiar si in trupul in care este viata, sufletul nu pote fi subiect al experimentelor. Este ceva mai presus de controlul nostru.
In aceasta privinta, conceptul de Viata de Apoi, de Viata dupa moarte, Inviere, Ziua Judecatii, existenta Creatorului nostru Atotputernic, a Ingerilor Sai, a destinului, samd-toate acestea fac parte din categoria lucrurilor nevazute.
Singura cale prin care putem afla ceva din lumea nevazuta, este prin intermediul revelatiei.

Si la El sunt cheile necunoscutului si nu le stie decat numai El. Si El cunoaste ceea ce este pe uscat si ceea ce este pe mare. Si nu cade nicio frunza fara ca El sa o stie. Si nu exista bob in intunericul pamantului, nimic proaspat si nimic uscat, fara ca ele sa fie inregistrate intr-o Carte Limpede (Tabla Pastrata).” 6:59

SubhanAllah! Exceptional acest Verset!
Toate Scripturile anterioare au vorbit despre Viata de Apoi, insa numai din Coran putem afla cele mai multe informatii despre acest subiect. Coranul este si va ramane pentru totdeauna Cuvantul lui Allah ca sens, forma si structura, neschimbat de vreo interventie umana, iar continutul sau ne introduce in lumea necunoscutului care, pentru un credincios reprezinta realitatea si adevarul , cu zero procente de eroare, lucru pe care stiinta nu poate sa-l acopere deoarece nu poate patrunde pe taramul necunoscutului.

Si nu am lasat nimic nepomenit in Carte. Apoi la Domnul vostru veti fi adunati.” 6:38

Care este scopul vietii noastre pe acest pamant?
De ceea ce vom face pe acest pamant in aceasta viata, va depinde viata noastra de dupa moarte.
Daca Creatorul nostru nu ne-ar fi judecat pentru ceea ce am facut in aceasta viata, atunci viata noastra pe acest pamant nu ar fi avut nicio insemnatate.

Oare credeti ca v-am creat pe voi fara rost (fara intelepciune)si ca nu va veti intoarce la Noi? Preainalt este Allah, Stapanul Adevarat. Nu exista alta divinitate afara de El, Stapanul Tronului Sublim.” 23:115-116

Unii dintre noi ar putea trage concluzia ca viata pe pamant este plina de nedreptate, cruda, oprimanta, ca supravietuiesc numai cei puternici, ca nu poti gasi fericirea fie din punct de vedere material, al dragostei sau al altor experiente.
Cei care devin disperati de aceasta viata si care nu au credinta in Viata de Apoi, pot chiar sa ajunga sa comita anumite fapte necugetate, uneori chiar suicid. De ce? Pentru ca ei nu vad nicio iesire din situatia lor. Ce ar putea face cel nefericit, nedorit, respins?
Dar cine deznadajduieste in privinta Indurarii Domnului sau, afara de cei rataciti?” 15:56

Astfel, putem concluziona ca sunt oameni care considera moartea ca o terminatie fiziologica, care pune capat existentei lor pe acest pamant, drept pentru care aleg sa-si traiasca viata la maxim, profitand de orice clipa, straduindu-se si luptand sa realizeze ceva in aceasta viata, fara sa ia in calcul Viata de Apoi, si sunt cei care constientieaza ca moartea este doar incheierea unei etape si se folosesc de aceasta viata pentru a se pregati si a-si construi Viata de Apoi.

De multe ori, ma intreb: oare Allah a creat intreg Universul cu miliarde si miliarde de galaxii doar pentru noi? Si am incercat sa gasesc o explicatie pentru aceasta imensitate a Universului. Apoi mi-am adus aminte ca in ceruri nu este un loc mai mare de patru degete in care sa nu fie un Inger care sa nu se prosterneze lui Allah. Apoi mi-am adus aminte de imensitatea Ingerilor. Apoi mi-am adus aminte de numarul lor. Si apoi mi-am adus aminte de Tronul lui Allah (Arsh) si imensitatea lui, si Ingerii care il poarta si cei care il inconjoara. Si apoi mi-am adus aminte ca, in ciuda tuturor acestor lucruri, Allah Ta’ala a poruncit Ingerilor sa se prosterneze in fata lui Adam-aleihi salam in semn de respect. SubhanAllah!

Toti acesti Ingerii imensi, acesti Ingeri creati special pentru a-L adora pe Allah fara incetare, acestor Ingeri, Allah le-a poruncit sa se prosterneze in fata lui Adam, un om, inclinat catre nesupunere si pacat. Si stiti de ce toate acestea? Pentru ca lui Adam-aleihi salam, Allah i-a daruit cea mai mare binecuvantare si anume: STIINTA!!! SUBHANALLAH!

Chiar va rog sa reflectati la acest lucru si sa intelegeti onoarea pe care Allah a daruit-o fiilor lui Adam. Suntem noi demni de aceasta onoare?

Si ne-a mai onorat inca o data atunci cand ne-a daruit Lumina, si anume Islamul, dupa ce am fost orbi si s-a indurat de noi si nu ne-a lasat sa ratacim in bezna. Va rog sa aveti minte mereu acest lucru si sa va ganditi ca doar pentru asta, ar trebui sa-I fim recunoscatori vesnic.

Allah ne-a creat pe noi si a dat un sens si un scop acestei vieti din aceasta lume. Ne-a daruit stiinta si ratiunea de a alege fie drumul Lui si al Trimisului Sau, sallAllahu aleihi wa salam, drumul cel (perfect) drept-Sirat-ul MUSTAQIM, care este si drumul catre Jennah, fie drumul lui Sheytan, care este si drumul catre abis.

Acela [Allah] care a creat moartea si viata, ca sa va incerce pe voi, [pentru a vedea] care dintre voi este mai bun in fapta.” 67:2

Pacea fie asupra voastra!

                                 CezarinaS.

                                                             LET’S WORK together FOR JENNAH!

Va urma, in shaa Allah, viata in mormant!

Islamul Pacea Eterna

Anunțuri

2 gânduri despre “CALATORIE CATRE VIATA DE APOI

  1. Pingback: VIATA DUPA MOARTE-CREDINCIOSUL | Islamul Pacea Eterna

  2. Pingback: CE TREBUIE SA STII DESPRE ISLAM! | Islamul Pacea Eterna

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s