IN ZIUA INVIERII UNELE FETE VOR FI INTUNECATE

raindrops FL

IN ZIUA INVIERII UNELE FETE VOR FI INTUNECATE!!

BISMILLAH

V-ati intrebat vreodata de ce multi oameni care au fost frumosi si luminosi in copilarie pe masura ce au imbatranit inocenta si frumusetea i-a parasit?
Ei bine, nu va mai intrebati pentru ca Shayk-ul–Islaam Ibn Taymiyyah (rahimahu-llaah) a explicat pentru noi:

Cel care este drept si onest, onestitatea sa este evidenta din stralucirea de pe fata sa, iar onestitatea sa poate fi cunoscuta din stralucirea de pe fata sa, asa cum la cei pacatosi si mincinosi, este exact opusul. Cu cat imbatraneste, cu atat mai mult semnele sale devin mai evidente. Astfel o persoana care in copilarie are o fata stralucitoare (luminoasa), daca devine o persoana pacatoasa, persistenta in comiterea de pacate, cand va ajunge la o varsta mai inaintata, uratenia din interior se va manifesta, si la fel opusul este de asemenea adevarat.”

Ibn Abbaas (ra) a spus:”Cu adevarat, dreptatea lumineaza inima, iradiaza fata, intareste corpul, sporeste proviziile, si provoaca iubire in inimile creatiei pentru acea persoana. In timp ce pacatul innegreste inima, intuneca fata, slabeste corpul, si provoaca ura in inimile creatiei pentru acea persoana.”

Este posibil ca acea persoana sa minta neintentionat; el poate fi chiar o persoana care face eforturi mari in Ibaadah (adorare) si care se abtine de la placerile (permise) ale acestei vieti (Zuhd-ascetism, abstinenta). Totusi el are aqeedah (credinta) lui incorecta fie in legatura cu Allah, religia Lui sau Mesagerul Sau sallAllahu aleihi wa salam sau slujitorii Sai cei drepti. Si ceea ce este in interior afecteaza ceea ce este in exterior. Astfel, aqeedah lui incorecta (devianta) se va reflecta pe fata lui, iar fata lui va fi intunecata in acord cu nivelul falsitatii si minciunii pe care o poseda.

Uthmaan ibn Affaan(radiyAllahu anhu) a spus:”Nimeni nu ascunde vreodata raul din interiorul sau, fara ca Allah sa-l faca sa se manifeste pe fata lui si in declaratiile pe care le rosteste cu limba lui.”

In Ziua Judecatii aceasta se va evidentia foarte clar, dupa cum Allah ne spune:

In Ziua Invierii vei vedea tu [Muhammad-sallAllahu aleihi wa salam] chipurile acelora care au mintit impotriva lui Allah, intunecate. Oare nu se afla in Iad salas pentru cei semeti?” 39:60

Intr-o Zi, unele chipuri se vor lumina, iar alte chipuri se vor intuneca. Acelora cu chipurile intunecate [li se va spune]:’V-ati lepadat de credinta, dupa ce ati fost credinciosi? Gustati atunci chinurile pentru ca v-ati lepadat de credinta?” 3:106

Ibn Abbaas (RA) si altii au comentat in legatura cu acest Verset:
Fetele luminoase vor fi ahlus-sunnah (cei care urmeaza si se tin strans de Sunnah), si fetele intunecate vor fi oamenii care comit Bida’h (inovare in religie) si divizare.”

(‘Al-Jawaab As-Saheeh’ (Vol.4, pg. 306-307)

ALTE ARTICOLE DESPRE PERICOLUL BIDA’H:

Im-just-a-muslim

Cei-care-urmeaza-ratacirea

Alerta-de-bidah-dua-uri-specifice-pentru-ramadan

Pacea fie asupra voastra!

CezarinaS.

LET’S WORK together FOR ETERNAL PEACE!

Anunțuri

Lasă un Comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s